Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cum a vrut NATO să mă reeduce și n-a reușit (4)

Show cu refugiaţi kosovari

1.
Reeducarea din comunism includea, în chip automat, vizitarea şantierelor de muncă patriotică. Intelectualul burghez, cu mintea întunecată de atîta stat în Turnul de fildeş, urma să descopere aici entuziasmul cu care oamenii muncii construiau o viaţă nouă. Potrivit Programului, mintea intelectualului se lumina brusc, de parcă i s-ar fi deschis toate uşile şi ferestrele. Dacă nu cumva rămînea acolo, pe şantier, să care bolovani cu cîrca şi să doarmă într-un hangar de o sută de inşi, intelectualul se întorcea la Bucureşti hotărît să producă un imn dedicat vajnicilor brigadieri.

Programul de reeducare conceput de NATO ţintea să ne convingă că războiul declanşat împotriva Serbiei era perfect justificat.
Argumentul hotărîtor şi convingător: un lagăr de refugiaţi kosovari din Macedonia.

2.
Cel mai cunoscut lagăr de refugiaţi de pe teritoriul Macedoniei e cel de la Stankovici.
Microbuzul nostru, al cărui parbriz îi impresionează pe toţi cei iviţi în cale prin inscripţia fără echivoc – NATO –, trebuie să aştepte niţel în faţa porţilor. Nu, nu pentru a se verifica de către militarii cu căşti dacă nu cumva sîntem de-ai lui Miloşevici travestiţi în jurnalişti. Trebuie să aşteptăm niţel, deoarece aici, la Stankovici, e ca la un Mall în zilele de week-end. Jurnalişti, politicieni, activişti ai ONG-urilor vin din toată lumea, grup după grup, pentru a fi surprinşi mediatic şi difuzaţi în Prime-time ca preocupaţi adînc de soarta refugiaţilor.

Grupul nostru include şi o echipă TV. Cu cameră de luat vederi. De cum coborîm, ne înconjoară o liotă de puradei, care se grămădesc să fie filmaţi strigînd Hello, NATO! şi făcînd semnul victoriei.

Evident, noi sîntem ultimii cetăţeni ai Europei care să ne dorim o victorie a Alianţei asupra sîrbilor. Pentru puradei nu contează. Zilnic, zeci de astfel de microbuze cu domni, doamne, domnișori și domnişoare îşi fac apariţia în lagăr. De cum se iveşte un mijloc de transport, puradeii lasă joaca şi dau fuga în jurul noilor vizitatori.
Cum toţi aproape, cu excepţia unor inşi ca noi, convocaţi la reeducare de către NATO, au venit doar pentru a-şi afişa simpatia faţă de refugiaţi, puradeii ştiu lecţia. Nu mai e nevoie ca cineva să meargă după ei, să-i caute prin lagăr şi să-i aducă. Vin ei singuri. Au asupra lor tot ce trebuie pentru transmisii în direct sau înregistrări de reportaje cu titluri gen Speranţa nu moare niciodată sau NATO îi pisează pe sîrbi cu bombe de dragul acestor inocenţi.

Au jucării, pe care ţin să ni le vîre sub nas, şi ceasuri de mînă prinse cît mai vizibil la încheietură.
Efecte ale nesfîrşitului şir de vizite!
La noi, în România, nu există nuntă fără lăutari.
La Stankovici nu există vizită fără cadouri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

2 comentarii pentru articolul „Cum a vrut NATO să mă reeduce și n-a reușit (4)”

  • Aseara gheneralul Degeratu ,o trompeta amerikaneaska de cea mai buna calitate,parea lovit de deliriu tremens,repeta in nestire/razboi mic,desfasurare de trupe,noi suntem occidentul,sa cumparam arme antitanc pe care le vom plati dupa 20 de ani.fortza,fortza,parca se pregatea de un meci de fotbal cu Lokomotiv Moskova.Sa jucam la intimidare,sa inaintam cu varfurile,sa acoperim flancurile NATO,Turcia,Bulgaria si Romania,escadrile de avioane,rachete Patriot,,Daca pana aseara,pana la delirul lui Degeratu aveam dubii,credeam si nu credeam ca Romania poate fi atrasa in borsul ucrainean,ei bine,acum cred cu tarie ca ni se pregateste ceva urat. Cu voia sau fara voia noastra ,vom fi trasi in rahatul care musteste acolo,impinsi de americani direct in bratele rusnacilor.

  • nea Cristoiule,io nu intru des la matale,sa nu te zapacesc de cap si sa te plictisesc.Am vazut emisiunea de aseara,gheneralul Degeratu ,a inebunit???? Ca care forte bre sa desfasuram si de ce??si art 5 al NATO,ce zicea??ca nu prea e valabil???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *