Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cum am descoperit noi un spion rus despre care știam că e spion înainte de a pleca de la Moscova

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Cum am descoperit noi un spion rus despre care știam că e spion înainte de a pleca de la Moscova”

  • Atasatii militari si adjunctii acesora sunt ceea ce se cheama „spioni oficiali”. De aceea si sunt numiti la post: pentru a obtine informatii cu continut militar despre armata tarii-gazda sau despre alte armate, fie ca aceste informatii sunt secrete sau nesecrete. Problema este reciproca si nu deranjeaza pe nimeni, tocmai pentru ca acesti „atasati” (ei nu sunt diplomati, membri ai ambasadei, ci atasati acesteia) nu prezinta un pericol semnificativ pentru statul acreditar, tocmai datorita statutului lor cvasioficial de ‘oameni de informatii”. Eficienta lor este extrem de redusa. Cazurile de declarare „persona non grata” a unui atasat militar (adjunct) sunt, din aceste motive, extrem de rare. De aceea, din punctul meu de vedere, expulzarea respectivului este o prostie din pdv profesional. Este mult mai util sa „controlezi” contactele pe care omul incearca sa si le creeze si sa intri intr-un joc operativ cu plasarea de informatii false. Dar pentru asta trebuie sa stii meserie.

  • Eu cred ca inventarea de spioni ( care evident au cerinte financiare , ce vor fi incasate de „inventatorul” spionului ) e in continuarea unei vechi traditii de inventare a surselor Securitatii . Sant ferm convins ca multi dintre informatori sant persoane fictive , la fel ca multe dintre „informatiile ” din notele „date ” de ei . Ma si mir ca o astfel de informatie a aparut in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *