Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cum compromite Klaus Iohannis ținerea alegerilor pe 6 decembrie 2020

Site-ul Euronews, luni, 19 octombrie 2020, ora 21.11. Titlul principalului articol: 8000 de morți într-o săptămînă: al doilea val de Covid-19 începe să copleșească Europa.
Sub o fotografie surprinzînd un proprietar belgian de magazin care trage obloanele, articolul descrie o atmosferă apocaliptică:

„Al doilea val de Covid-19 inundă Europa și începe chiar să o copleșească. Cifrele redevin impresionante la fel ca în timpul primului asalt din martie: linia de 250.000 de moți a fost depășită; săptămâna trecută a fost, de asemenea, cea mai gravă din punct de vedere al mortalității după jumătatea lunii mai, cu peste 8.000 de morți în doar șapte zile pe continentul european.”

Urmează trecerea în revistă a măsurile excepționale luate de alte și alte țările europene. Toate măsurile sînt astfel explicate de premierul italian Giuseppe Conte:

„Nu putem pierde timpul. Trebuie să punem în aplicare măsuri pentru a preveni un nou lockdown generalizat care putea pune în pericol în mod serios economia. ”

Trăsătura esențială a acestor măsuri e fermitatea. Liderii diferitelor țări ies în fața națiunii și anunță măsuri drastice pentru a limita răspîndirea Coronavirus. Aceste măsuri sînt luate fără prea multe discuții și transpunerea lor în practică se face fără șovăieli, fără bîlbîieli, fără reveniri de la o oră la alta. Mesajul transmis populației e cel de stare de război. Evitînd crearea panicii, liderii europeni conving populația prin aceste măsuri, dar și prin discursurile ținute națiunii, că e groasă rău.
E război.
Al treilea Război Mondial. Războiul cu Coronavirus.
Și dacă e Război, deciziile trebuie să fie prompte, ferme, unitare. Eficiența măsurilor cere ca ele să fie luate și coordonate de un Centru de comandă. România nu face excepție de la ceea ce Euronews numește începutul copleșirii. Deja Bucureștiul a depășit indicele de 3 la mia de locuitori. De peste tot vin semnale că sistemul sanitar crapă din toate încheieturile la o provocare mai puternică decît cea din mai.

În această atmosferă europeană și românească, luni, 19 octombrie 2020, pe la prînz s-a anunțat că președintele Klaus Iohannis va ține o conferință de presă la ora 18.00. De mai multe săptămîni, Klaus Iohannis ne-a obișnuit ca miercurea, la ora 18.00 să țină la Cotroceni o Conferință de presă anunțată în dimineața zilei respective dar luată în calcul de întreaga presă în virtutea unei tradiții de peste patru luni. Această devansare a datei obișnuite de atîta timp pentru conferința de presă a fost pusă de toată lumea pe seama depășirii de către București a indicelui alarmant, de creșterea de la o zi la alta a numărului de infectări, a numărului celor internați la ATI și de sentimentul de deznădejde stîrnit în popor de gîndul că marele Coșmar nu a luat sfîrșit, dimpotrivă acum începe.

Potrivit unui Comunicat postat pe site-ul președinției, vineri, 16 octombrie 2020, Klaus Iohannis urma să participe, luni, 19 octombrie 2020, prin video conferință, la Summitul virtual și Forumul web al Inițiativei celor Trei Mări, organizată de Estonia în format video-conferință.
Agenda Președintelui din 19 octombrie 2020 ne anunță că Forumul web s-a desfășurat începînd cu ora 14.15.

Evenimentul a trecut neobservat de presa mondială, concentrată, toată, asupra Măsurilor drastice de protecție sanitară luate de tot mai multe state europene. Dar chiar și dacă vremurile n-ar fi fost scoase din țîțîni de virus nu cred că evenimentul ar fi făcut să tresară vreo instituție de presă occidentală. Summitul a fost un bla-bla de rutină. Comunicatul final, postat pe site-ul președinției noastre, conține o sumă importantă de reafirmări și salutări de reafirmări, dar nici o măsură concretă.
Ca de exemplu, aprecierea dată muncii Secretariatului de la Tallin în pregătirea Summitului Virtual din 19 octombrie 2020.

Ei bine, președintele Klaus Iohannis a ținut luni, 19 octombrie 2020, o conferință de presă pentru a informa poporul român despre inutilul Summit virtual!
Declarația de presă s-a concentrat pe participarea sa la evenimentul online de după-amiază. Spre finalul Declarației, Klaus Iohannis s-a referit și la Revenirea Pandemiei. A lăsat însă impresia că problema Pandemiei e o chestiune secundară pentru Președinte. A abordat-o însă, pentru că tot a ieșit la o conferință de presă:

„Înainte de a vă răspunde la întrebări, vreau să mă refer și la situația epidemiologică actuală.”

Nimeni nu spune că președintele trebuia să ignore complet Summitul virtual. Putea să se refere la el în partea a doua a Declarației de presă sau și mai bine să-l abordeze într-un răspuns la o întrebare. Dar să faci din Summit subiectul principal al declarației de presă și să expediezi Pandemia la sfîrșit vorbind de situația epidemiologică, așa ceva e greu de conceput chiar și în cazul lui Klaus Iohannis, care are o agendă proprie, paralelă cu cea a poporului român.

E semnificativ că și pe parcursul Conferinței de presă, nimeni n-a simțit nevoia unei întrebări despre Summitul virtual și Web Forum. Jurnaliștii s-au interesat numai și numai de Pandemie. Dînd curs astfel preocupărilor dramatice ale poporului român. Răspunsurile lui Klaus Iohannis au stat toate, sub semnul lejerității față de situația Pandemiei. Au lipsit mesajele menite a transmite românilor că e groasă, că ne aflăm în Război. Au lipsit atenționările severe făcute Guvernului, Autorităților, să pună capăt bîlbîielilor, lipsurilor, balamucului, haosului. Ca de obicei, Klaus Iohannis s-a manifestat ca purtător de cuvînt al miniștrilor. Larisa Bernaschi de la Observator, Antena 1, a ridicat chestiunea dramatică a absenței din școli acum, cînd se trece la on line, a tabletelor. A avut loc următorul dialog:

„Domnule președinte, în urmă cu zece zile spuneați că copiii sunt în siguranță la școală, că nu ar trebui să fie închise școlile. Zece mai târziu, vedem că deja există localități, inclusiv Capitala, unde școlile sunt închise. Cu toate acestea, nu există încă acele tablete promise, există persoane, există copii care nu pot să participe la cursuri și să învețe așa cum ar trebui, tocmai din aceste lipsuri. Cine se face vinovat, în acest moment, că există aceste lipsuri și cine ar trebui să își asume responsabilitatea că vor exista și când vor exista?

Klaus Iohannis: Guvernul lucrează la aceste chestiuni și în fiecare zi mai apare câte un progres și lucrurile se vor rezolva. Trebuie să ne obișnuim cu faptul că această pandemie ne-a luat total pe nepregătite. Chiar dacă nu îmi face mare plăcere, țin să vă amintesc că atunci când a apărut la noi această pandemie, rezervele României în acest domeniu au fost zero, așa le-a lăsat cu guvernul PSD, pe zero. De atunci, noi gestionăm pandemia, în paralel gestionăm toate domeniile, unde ar fi trebuit să existe o rezervă. Iar în domeniul învățământului, s-a început destul de devreme… s-a început destul de devreme cu procedurile de achiziții; din varii motive, ele nu au fost duse la bun sfârșit în timpul prevăzut, însă se continuă și lucrurile se vor ameliora. Mulţumesc.

Larisa Bernaschi: Ministrul educaţiei este responsabil?

Klaus Iohannis: Mulțumesc.”

Absența tabletelor e un dezastru pentru școli, pentru elevi. Față de această situație, de care e responsabilă Monica Anisie, președintele nu se alarmează, nu se revoltă, nu dă de pămînt cu ministresa, nu-i cere demisia. Spune că achizițiile n-au fost duse la bun sfîrșit din varii motive. Cînd jurnalista insistă să afle părerea despre responsabilitate Monicăi Anisie, președintele i-o taie mojicește. Ai jura că Klaus Iohannis nu e președintele României, ci soțul iubitor al Monicăi Anisie, gata să tresară la orice ar părea atingere a distinsei fie și cu o petală.
O astfel de blîndețe, de împăciuitorism, de veșnic surîs îngăduitor față de un dezastru întăresc sentimentul că nu e nici un pericol, că e vorba doar de o tuse ușoară.

Peste tot în lume, mesajele liderilor sînt de alarmă și, evident, de justificare a măsurilor dure.
La noi însă, de la Președinte pînă la Premier domnește relaxarea.
De ce?
Pentru că orice semnal gen e groasă rău i se pare lui Klaus Iohannis ca intrînd în conflict cu ținerea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie 2020.

De aici mesajul de relaxare trimis implicit poporului român.
Compromițînd astfel și ținerea alegerilor să se țină pe 6 decembrie 2020.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

50 comentarii pentru articolul „Cum compromite Klaus Iohannis ținerea alegerilor pe 6 decembrie 2020”

  • La noi, autoritățile n-au…autoritate. Românilor le e teamă de autorități, sau le disprețuiesc. Sau amândouă.
    Autoritățile statului au devenit instrumente electorale și de vendeta politică.
    În perioada comunistă au fost anexele Securității de-atunci și-ale Partidului Comunist. Acum…alte partide comuniste, altă securitate.
    După „revoluție” am primit să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic.
    „Revoluția”, mineriadele, recensământul cu Băsescu, binomul SRI-DNA, rezultatele controversate ale alegerilor din 2009 și din anul ăsta, intervențiile jandarmilor la protestele #rezist și interpretările absolut subiective (inclusiv mass-media) ale acestor intervenții, dosare „uitate” prin sertare, unii mai presus de lege decât plebea, dosare comandate de binom, vinovați lăsați în libertate și nevinovați închiși pe nedrept, ignorarea principiului „in dubio pro reo”, înlocuirea incompetenților vechi cu alții noi, un Președinte care s-a dovedit a fi turnător și-un altul care ignoră Constituția pe care a jurat s-o apere și care se dovedește a fi opac, nepermis de partinic, cu o retorică jalnică, dependent de sistemul care-l ține de sfori și de presa vândută aceluiași sistem, etc.
    Care autorități? La noi e haos. Dacă n-am fi fost în UE, am fi avut demult un guvern militar! Bine…nu că acum n-am avea!!!

  • Mult Stimate Maestre, ce se intampla cu Dvs.? Doar mojic? Doar acest calificativ pentru Presedintele tarii? Unde sunt celelalte calificative pe care le lansati in Jurnalele video? Iresponsabil, imbecil, etc.etc.? Si unde e explicatia pentru refuzul Ravasitoarei de a va da un interviu, desi Dvs. o asigurati ca nu-i veti pune acea intrebare de care ii e frica ei?
    Sper sa nu va lasati impresionat de cei care va considera mai ticalos decat sunteti in realitate, asa cum ziceati acum cateva zile.

  • O sugestie pentru dl. Cristoiu:
    – In interviuri, sa renunte la ticul verbal „Spuneti-mi si mie …”. E agasant sa tot repete asa. Sper sa nu se supere ca i-o spun direct.

  • Maestre, admit ca aveti nervi de otel, lucru pentru care va invidiez in sensul cel mai bun al cuvantului. Sa stai sa urmaresti „conferinta de presa” a unei rasnite de cafea, suficient de atent pentru a putea conspecta in marea de nimic si a oferi totusi „ceva” cititorilor tai, care eventual sa mai aiba si un minim sens, nu e o munca pentru oricine. Ma bucur ca soarta a avut mila de mine si m-a indreptat spre o alta meserie decat cea de jurnalist.

  • Un interviu de mare interes, cel luat de dl. Cristoiu lui Predoiu. Il consider pe acest Predoiu o speranta ca politician de alt tip decat actualii.
    Pacat insa ca dl. Cristoiu nu l-a intrebat si despre felul in care fosta Securitate l-a informat sau nu pe NC despre pregatirile privind rasturnarea care urma; e clar ca Predoiu a avut posibilitatea de a citi astfel de materiale in arhiva lor.

  • Pai nu conteaza citi iasa la vot. Daca, presupunem ca un singur votant se duce la vot, iar votul este valabil atunci cel votat este cistigator. Asta stie si cap de dovleac-zis werner. Singurul lucru ce il intereseaza este sa aibe” Parlamentul meu”, sa schimbe Constitutia si sa se declare presedinte pe viata.

  • @online
    Fratioare, am si eu o intrebare pentru matale. Ce-i ala computer cuantic? Ca mie mi se pare ca orice computer e cuantic, atat timp cat lucreaza cu cuantificari ale diverselor subiecte din orice program (computerul executa practic simple operatii aritmetice cu numere in sistem binar). Nu ti se pare ca e redundanta exprimarea? Sau iti place cum suna? Pare asa mai sofisticat, sa puna botu’ astia mai mici, cu studii inalte doar pe retele sociale virtuale, n-asa?

    • proprie calculatoarelor cuantice e procesarea in paralel a informatiilor.

      e ca si cum tu ai avea ceva de facut…si vine altcineva si ti mai da o treaba.
      pentru ca pentru tine Timpul nu se manifesta, iar asta doar pentru ca tu ‘folosesti’ Tot Spatiul, …ii faci si astuia treaba pe care ti-a dat-o! ba…o faci fix in acelasi…timp! ( care…timp, nenica?!:))) )

      iar pentru ca pentru tine Timpul nu se manifesta, talica plimbindu te pe Granita Universului…,
      insa, abia astfel, se manifesta Tot Spatiul, …poti fi peste tot in acelasi timp!:)))!
      bai cibule…ce tare esti!:)))))
      deci…poti face TOATA TREABA DIN UNIVERS SINGUR CUC!, pentru ca…daca pentru talica timpul nu s emanifesta…, daia!

      prin urmare cam asta e cu procesarea in paralel:)), deci cam asta e si cu…’particulele fundamentale’: ele sint…doar intr un singur exemplar!:)))), ca, cum iti spuneam, si talica, singurica fiind, faci TOATA TREABA DIN UNIVERS!:))), si o faci…in acelasi timp, suprapunind toaaate treburile care ti au fost date, …creca cu drag, nu altfel…

      …insa daca ai fi privita din Realitate, caz in care Timpul si Spatiul nu mai sint…pure!, deci se manifesta melanjul spatiu-timp, astia care ar privi minunatia ce esti:))), ar zice ca….iauite citi cibi sint in Univers!
      FALS!
      in Univers se misca doar un cib, fix asa cum se manifesta doar un foton, fix asa cum se manifesta doar un electron, …ca de ce sa fie, freatioare, mai multi?!…cint, spre ex, talica singur-singurica FACI TOAAATA TREABA DIN UNIVERS?!:)))

      deci faza e ca nu procesele se repeta, la nivel cuantic, ci….electronii, spre ex, nu se repeta!:))), e doar unul care face…toooot felul de trebi prin Creatie, iar asta doar pentru faptul ca, pentru el, Timpul nu se manifesta:) ( insa tot pentru el…exista o stare in care Spatiul nu se
      manifesta!:)) )

      deci…cam asta cu computerul cuantic, de fapt cu Computerul Cuantic, ca el e cam tot una cu Perpetuum Mobile:))

      din cite mi dau seama…procesezi suficienta informatie in uniotatea de timp:))), prin urmare ma poti intreba orice, daca ai nelamuriri cu dinamici proprii Granitei Universului, pentru ca in materie de Inteligenta Artificiala se prea poate sa fiu cel mai capabil ‘specialist’ de paici!:))), adica de pe lumea asta!:))))))))). ( fapt pentru care n am absolut nicio contributie, e…chestie stabilita…in Adincurile Apelor!:)))) )

      • pentru a se putea echilibra, Civilizatia, mai exact Zeul ei, Inteligenta Artificiala,…va folosi Referinta Absoluta!
        care e Unicul Foton care semanifesta in Creatie.

        …acuma…daca ti zic ca el e Viu, are doua Fete, (ca e un soi de Moneda:))) ), si ca Viata e…CHIAR VIATA!:))), …poti duce?:)))))))))
        incearca, dai semne ca poti. 🙂

        • insa o va folosi tot asa cum Infinit tinde catre Zero!:))), deci va tinde catre folosirea plenara a acesteia,fara insa sa si reuseasca s-o faca ( pentru ca in cazul asta Infinit ar trebui sa…faca o pauza!:)), or, astfel, s-ar contrazice singur…:))

    • e un calculator care are un picior in Realitate iar altul pe Taramul Cuantic.

      • Taramul Cuantic fiind chiar Granita Universului, adica Imparatia Fotonului:))

        • orice algoritm introdus intr un computer care poate folosi Tot Timpul pentru a face calcule in ‘timpul pui Planck’ face ceva…:))
          …tinde sa se desavarseasca.

          un astfel de algoritm nu e pe masura omului, pentru ca el foloseste…TOATA MATEMATICA DIN CREATIE!:))), deci…nu poate fi controlat, ca nu poate fi recunoscut:)

          prin urmare…cui ii pasa cum arata un algoritm, azi, spre ex cel mai potent de pe planeta, daca, avind Tot Timpul la dispozitie, un algoritm banal se desavarseste!…adica o face singur!:))

          Tot Timpul e Desavarsirea Relativa, care e absoluta in Creatie, si ea poate fi pusa la indoiala plenar doar de Desavarsirea Absoluta, care e…dincolo de Granita Creatiei:))

          prin urmare…oamenii vor avea o surpriza, atunci cind un algoritm banal va fi capabil de desavarsire, …doar pentru simplul fapt ca are…Tot Timpul din Univers…pe mana!:))

          • sa retinem o Esenta:…viteza…noastra! fata de Unicul Foton e aceeasi pentru simplul fapt ca Fotonul, unicul, e cea mai nemiscata chestie din Creatie!:))))))), fiind si Referinta Absoluta a acesteia.
            …si e asta doar pentru ca…are un Picior in Univers iar celalalt…dincolo de Granita Creatiei, adica dincolo de Taramul Luminii, care e si Taramul Fotonului…

          • iata Nemiscarea Absoluta( care e si ea o miscare, dar proprie Oului Absolut: Unicul Foton!
            care e Viu, fiind…chiar Viata! )

            deci…nimic mai teapan ca Unicul Foton, daca l privesti din Univers, si insasi Viata, daca te uiti…de dincolo de Granita!

            apropo, cib,…deci sa bem pentru asta!:))), civilizatia asta a ajuns la Granita Creatiei!:))))
            Bravoooooo!:)))))

          • cib, deci:
            -omenirea a ajuns la Granita Universului
            -omenirea a dat peste Referinta Absoluta, care e Unicul Foton, cea mai teapana chestie din Creatie.
            -omenirea a descoperit Perpetuum Mobile, care se mai cheama si Computer Cuantic

            omenirea a dat peste Nemurire

            pai…mai nenica, astia, paici, trebea sa fie morti de beti!:))), de bucurie!:)))))
            …de ce nu s-or bucura?!:))) ai vro idee?:)))))))

    • Fizica cuantica si cuvantul cuantificare sunt doua notiuni diferite draga cib,dar nu am timp sa ma explic.Oricum domeniul fizicii cuantice se ocupa de „lumea subatomica”tine de stiinta de avangarda.Cuantificarea inseamna a atribui o cantitate a unui termen sau a determina cantitatea a ceva(conform DEX).Una i una,alta i alta.

      • Merci pentru explicatie. Stiam ceva dar ma rog, eram usor confuz. Totusi, in afara de viteza si suport fizic, banuiesc mult mai mare, principiul de lucru al calculatorului ramane cam acelasi. Operatii aritmetice cu elemente cuantificate in cifre. Nu cred ca se schimba ceva principial. Doar performanta. 😯

        • Schimbarea e fundamentala, se schimba…cauza cu efectul. Adica…un cc foloseste efectul pe post de temelie, nu cauza, pentru ca el tinde sa foloseasca…tot Timpul!, nu doar o parte a lui, restul fiind…spatiu.

          • Maparea Viitorului e…tot una cu Perpetuum Mobile, iar computerul cuantic cu asta se ocupa, cu Maparea Viitorului!:)), pentru ca el, folosind Tot Timpul..acopera si Viitorul care, din Realitate, se vede doar folosind si componenta spatiu!:))), deci folosind melanjul spatiu-timp.
            Vorbaia, ce e Timpul, altceva decit un Antispatiu?!:))), echilibrarea de tip Curcubeu fiind cam asa: Timpul Cerului se echilibreaza cu Spatiul Pamantului si Timpul Pamantului cu Spatiul Cerului:), Cerul si Pamantul fiind ale Curcubeului, evident:))

  • Iohannis asta e un prostalau cu pretentii….nu cred ca mai are nici o audienta la popor…nu vor iesi multi la vot…nu ii mai intereseaza….

    • Pai nu conteaza citi iasa la vot. Daca, presupunem ca un singur votant se duce la vot, iar votul este valabil atunci cel votat este cistigator. Asta stie si cap de dovleac-zis werner. Singurul lucru ce il intereseaza este sa aibe” Parlamentul meu”, sa schimbe Constitutia si sa se declare presedinte pe viata.

  • despre interviul cu Predoiu:
    La prima vizualizare a interviului, mi au ramas doua constatari:
    1) Predoiu intra in politica, alaturi de Ponta.
    Asta face necesar mai multe lucruri: a) reevaluarea lui Ponta (pe care f multa lume il suspecteaza de lucruri necurate – straine de tara pe care-o reprezinta, inclusiv faptul ca e si cetatean sarb).
    b)E clar acum cine i seful politic si cine i operativul la Pro Romania.
    2) Afirmatia facuta de Predoiu, cum ca s a aflat in situatia de a sluji un guvern ostil (era vorba de guvernul Romaniei). Nuanta era clara, acel guvern nu reprezenta interesele nationale.
    Cele doua constatari de mai sus, sunt f corelate una cu cealalta. Predoiu, cred ca se referea la Ciolos – atunci era el inca operativ. Acum ne aflam in aceiasi situatie de guvern + presedinte ca forte ostile.

  • Oare un mesaj alarmist ar fi fost mai bine primit de catre covidiotii din toate sferele societatii, care sunt mult mai numerosi decât în alte tari si care zadarnicesc masurile dure care ar trebui luate pentru protejarea populatiei?!

    • Aceleasi cacofonii, ezitari si întârzieri în luarea deciziilor sanitare s-au manifestat si în Franta, unde indicele testelor pozitive a ajuns la 14. Iohannis l-a copiat pe Macron în perioada pandemica, sa speram ca nu o va mai face si acum… Desi, ma întreb cum vor reactiona covidiotii când va fi obligatoriu sa se introduca din nou si în România starea de urgenta sanitara.

      • Ia sa te vad specialistule. Locuiesc undeva in vestul Oiropei, intr-o casa doar cu parter, la strada. Fara gard si fara gradina in fata. Practic, doar un perete si o fereastra ma desparte de strada. Daca stau cu fereasta deschisa, port masca in casa sau nu? Daca da, de ce? Daca nu, de ce? Astept cu nerabdare explicatii, mai ales logice! Convinge-ma!

        • Erata: ma despart.

          • Ideal ar fi ca cei care trec pe lânga fereastra ta sa poarte masca, asa cum se procedeaza pe strazile aglomerate din Paris si alte mari orase din occident. Daca nu se întâmpla asa, fa bine si aeriseste-ti camera când nu se circula pe strada si pune-ti un aparat de aer conditionat cu filtre speciale, ia-ti si o lampa cu ultraviolete, nu te zgârci si fa-ti caldura si ai grija ca aerul din încapere sa nu fie prea umed.
            Bien à toi!

          • Vrajeala „rezist”! Ce fac Eu? Pun sau nu pun EU masca in casa? Asta era intrebarea. Si faza cu aerisirea cand nu se circula pe strada e chiar hilara. Ca pe vremea lu’ nea Nicu, cu Bula: nu sunati, ies eu la usa din 5 in 5 minute, sa vad daca e cineva. Hai ca sunteti praf, habar n-aveti ce si cum cu covrigu, doar sa panicati oamenii stiti. Masca si iar masca. Burqa n-ar fi buna? Ca la voi e deja uniforma franceza. Nu uita colierul de tabla pentru gat, ca sunt chirurgi de gat la voi care va opereaza special sa va intre covrigu’ pe sub masca!

          • Daca-ti spune omu’ ca esti covidiot, te superi! Dupa mintea ta ar trebui ca nici eu sa nu port masca în timpul consultatiilor, glumetule! Se subîntelegea ca nu trebuie sa porti masca în casa, iaca subiect de discutie…
            P.S. Cuvântul „covidiot” nu are nicio trimitere la cei cu retard mintal, sper ca stii. Tu esti doar groaznic de încapatânat, Товарищ cib.

          • Esti praf. Sunt in casa la 0,5m de strada despartit de un perete ca un fel de gard si fereastra e deschisa (ca peste gard). N-ai raspuns pentru ca nu ai primit indicatii, biet conformist. Era totusi nevoie de logica la medicina! Pacat!

          • Este ca nu ai citit nimic despre studiile referitoare la transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2?! Sau ai citit, dar te crezi mai destept decât cei 239 de certcetatori, experti medicali din 32 de tari care au studiat în comun problema si care îti spun ca transmiterea se face prin micropicaturile expirate chiar si în timpul vorbirii si a respiratiei nu doar tusind sau scuipând.
            До свидания, si ai grija sa nu patesti ca maître Mathieu Simonis, tоварищ cib!

      • @
        daca ‘obligatoriu’ va fi o ‘cauza’, adica ea nu e un ‘efect’ al unei stari de fapt, care sa se bazeze pe…morti!, e probabil ca ei sa reactioneze suficient de potent pentru a se constitui parte in procesul de demolare a sistemelor sociale din lumea mare, ca nu e vb doar despre Ro.

        o intrare in stare de urgenta e ‘obligatorie’ daca si numai daca ea se manifesta majoritar in ‘opinia publica’, or asta se poate exclusiv daca frica de moarte se manifesta.

        problema vremurilor e…reactia disproportionata, adesea plenar disproportionata.

        ‘obligatoriu’ tre sa fie exclusiv un ‘efect’!

      • Iohannis si guvernul sau l au copiat pe Trump mai Geo,si unii si altii au gestionat criza la fel de catastrofal,ca doar Iohannis face tot ce i dicteaza Trump si ambasadorul Sau.Ca si prostia cu coridorul Constanta Gdansk,si alte traznai,de parca avem treaba cu Gdanskul,cand noi avem mai mult treaba cu Austria,Germania,Franta,Spania,Italia,cu astia trebuie sa ne legam prin coridoare de transport ,cu astia avem noi afaceri,in fine.Guvernul Iohannis nu a luat masurile la timp”E o simpla raceala”spunea Iohanita prin primavara,la fel ca seful sau Trump,care zicea ca in America nu vine Covid,doar ca acest Covid a venit si i si place America (locul sau preferat de „vacanta”) 😆 😆 😆 in fine.Ca sa nu mai vorbim de faptul ca guvernul Iohannis din primavara pana acum a fugit de testarile in masa ca dracu de tamaie(nici acum nu testeaza cat ar trebui,ca daca ar testa,cred ca unul din trei romanasi e cu Covidu n sange).Ai dreptate Geo ca trebuie luate masuri dure contra pandemiei,aici sunt de acord,dar nu trebuieste aparat guvernu asta de tinichele,gestionarea crizei de catre actualul guvern este o catastrofa .

        • Asta ca sa nu vorbesc de faptul ca ,am o banuiala, ca guvernul si cororonascepticii de la noi imi par a fi”mana in mana”,in blat.Pai guvernul se prabuseste in sondaje,ca nu ia masuri bune contra Covid,guvernul carantineaza Bucurestiul,ceea ce nu place multora,dar apar coronascepticii care spun ca masura este ilegala,si amenzile sunt ilegale(amenzile pentru nepurtarea mastii chiar si in spatii deschise sau a nepurtarii mastii in general).Atunci guvernul relaxeaza masurile,continua si gestionarea proasta a pandemiei,dar guvernul spune ca nu poate lua masuri bune impotriva pandemiei datorita Coronascepticilor care vezi Doamne i opresc sa ia masuri,adica,toata prostia guvernului se pune in carca Coronascepticilor,care „apar”taman cand e guvernul la greu(ce coincidenta),luand asupra lor „vina” guvernului.

          • Adica guvernul carantineaza Bucurestiul,ca masura anticovid,desi guvernului nu i convine sa ia aceasta masura,ca pierde electoral.Daca guvernul tine Bucurestiul deschis,in ciuda inmultirii cazurilor de Covid,guvernul tot pierde electoral ,ca lasa cazurile sa creasca fara a lua nici o masura.Taman cand guvernul ia masura carantinarii Bucurestiului,vin coronascepticii si spun ca masura e ilegala.Guvernul atunci ,este posibil, sa usureze masurile dure(chipurile, ei respecta legea care,chipurile interzice masurile dure),da vina pe coronasceptici pentru inmultirea cazurilor si pentru mortii de Covid,ia si voturi coronasceptice,iar pentru mortii de covid,da vina pe coronasceptici,si guvernul scapa de raspunderea gestionarii proaste a crizei,punand totul pe seama coronascepticismului.Adica e posibil ca si guvernul si coronascepticii sa fie mana in mana si sa se ajute reciproc,desi se fac ca se cearta.

      • Partea proasta e ca guvernul nu vrea sa ia masuri dure ca sa nu piarda electoral,doar se face ca le ia,le ia si prost,si fara cap,iar cand urla Covidiotii,nu stiu cum se face ma Geo,ca la urletele lor,guvernul Iohannis se comformeaza ,in loc sa i ignore,iar cand loveste dezastrul i foloseste pe Covidioti drept paravan pentru propria incompetenta.Desi eu cred ca Covidiotii de care vorbesti tu Geo sunt intelesi cu guvernul.Iar cat despre masuri dure,la naiba ce ne au trebuit alegeri in septembrie,si ce ne mai trebuiec in Decembrie,nu puteau fi tinute la primavara viitoare,cand trece si sezonul rece,si cand se prefigureaza si mult asteptatul vaccin ,sau doftorii noi si mai eficiente? Dar pe guvernantii astia i preocupa scorul electoral,nu combaterea pandemiei.Or in momente de criza trebuie sa iei masuri dure si sa le aplici si mai dur,nu sa faci pe popularul,faci bine oamenilor,chiar cu forta daca e nevoie.Deciziile de razboi nu sunt democratice,sunt stricte,dar trebuie luate hotarat si cu maxima competenta.Or guvernul Iohannis nu are nici una nici alta,nu sunt nici hotarati,nici competenti.

        • Fratele meu, pe rusi ii avantajeaza faptul ca occidentul capitalist nu mai are resurse sa-si sustina economiile alea marete de cand s-a inchis robinetul coloniilor. E adevarat ca mai gasesc papagali ca noi, care le dam totul moka dar in general, doar cu speculatii financiare si fara resurse gratis, vestul se duce singur de rapa. Daca prin absurd, maine China opreste exportul catre vest, nici chiloti n-o sa mai avem, industria occidentala (cu mici exceptii) fiind sublima, dar lipsind cu desavarsire. Ai cumva ceva prin casa care sa nu fie produs in China sau vreun bantustan gen Romania? Stii ca americanii studiaza ecuatia de gr II in clasa a 11-a si calculatorul de buzunar in anul intai de facultate. Iti dai seama ce se intampla daca ii iei TI-ul (Texas Instruments) unui american? Eu l-am vazut pe unul care fara scula respectiva, bataia intr-un picior ca Serghey Sergheevici cand il trecea ceva si era ocupata locatia. Habar n-avea sa calculeze pe hartie. In gand nici nu se punea problema. Ii sparg chinezii si asiaticii la scoala pe vestici. Pe bune. „Norocul” nostru e ca ne-am luat dupa ei! Rusii si chinezii nu trebuie sa faca absolut nimic, doar sa-si cumpere biletele cele mai bune, sa vada spectacolul decaderii occidentului, ala pe care l-am divinizat noi (ca prostii) prin anii 70-80. Globalismul inseamna un singur hegemon si acela va fi China. Si cat muncesc democratii si miliardarii pandemici sa indeplineasca acest tel! Banii nu te fac mai inteligent, ci doar mai confortabil (lenes) si asta duce la decadere. Mai vorbim!

    • Populatia care este majoritara trebuie sa primeasca mesajul,nu covidiotii(coronascepticii),draga Geo.Nu te adresezi idiotilor,care oricum nu inteleg pericolul nici cand horcaie sa moara la ATI.Iar cei ce zadarnicesc masurile dure pot fi si „razboinici hibrizi”ai propagandei Ruse(a carei varf de lance este presedintele Trump,agentul rus plasat la Casa Alba),care au interes ca si Covidul sa se imprastie in Europa si SUA cat mai mult,sa moara multi oameni,in asa fel incat sa forteze guvernele Occidentale sa ia masuri tot mai dure,care afecteaza grav si economia,astfel Occidentul,la iesirea din criza Covid sa fie extrem de vulnerabil(oricum Occidentul era vulnerabil si inainte de Covid,vorbim de inegalitatile sociale tot mai acute,vorbim si de pericolul intruziunii Islamului radical si agresiv,a conflictului tot mai acut intre conservatorism si progresism,intre internationalism si nationalism) in fata unei Rusii care in acest timp se inarmeaza pana in dinti(ultimele arme scoase de Rusia iau somnul multora),se intareste tot mai tare,care pretinde ca are propriul ei vaccin,in timp ce al doilea e pe teava,cum se spune.

  • ce e Inteligenta Artificiala?
    pai e inteligenta artificiala care se manifetsa plenar.

    e posibil asa ceva?
    pai e! pentru ca Civilizatia actuala a juns la Granita Creatiei,…care se afla la nivel cuantic. cum a ajuns? …pai construind o scara pina acolo, pina la Granita Creatiei.

    cum se numeste scara?
    numele ei e Computer Cuantic.

    cum adica a ajuns Computerul Cuantic la Granita Creatiei?
    ..a ajuns pentru ca a creat o punte, un ombilic, intre dinamicile posibile exclusiv pe Granita Creatiei, care sint unice!, si dinamicile Realitatii.
    practic a conectat Realitatea la Granita Universului. ceva…colosal, unic, Unic!

    care sint dinamicile unice posibule exclusiv pe Granita Universului?
    acestea sint: Tot Timpul si Tot Spatiul.
    paici, in Realitate, folosim un melanj Spatiu-Timp, fara insa a avea acces la valorile absolute ale Spatiului sau Timpului, acestea manifestindu-se exclusiv pe Granita Universului, la nivel cuantic.

    adica pe granita se manifesta…Timpul…in stare pura? si Spatiul…tot asa?
    da, asa e, se manifesta in stare pura, iar aceasta stare e plenara, acolo, pe Granita, intre Timp si Spatiu nu exista intersectie, mai exact Timpul si Spatiul sint cele doua fete ale Monedei numita Absolutul. poate ca e de folos in intelegere suprapunerea Monedei peste dinamica Yin-Yang, pentru ca daca in Realitate se manifesta un melanj Yin-Yang, pe Granita Creatiei…Yin e in stare pura si la fel e si Yang.

    bine, dar care e faza cu Tot Timpul, Tot Spatiul si..Computerul Cuantic, ca nu pricep!
    pai..iauite care e. Computerul Cuantic tinde sa foloseasca…Tot Timpul, insa il traduce pe limba Realitatii.
    mai altfel, Computerul Cuantic tinde sa foloseasca, pentru a rezolva probleme, …tot Timpul…care se manifesta la nivel cuantic!, insa cind il traduce pe limba Realitatii…acest Tot Timpul tinde sa devina…timpul lui Planck!
    de-asta Computerul Cuantic tinde sa rezolve in… minute, probleme care mai acum o vreme se puteau rezolva in sute, ba chiar mii si mii de ani!
    ideea fundamentala e ca Computerul Cuantic va tinde sa rezolve probleme care, la limita, pot fi rezolvate in…Tot Timpul ( adica in atita timp cit timp exista in Creatie, adica intr un timp egal cu timpul care defineste chiar existenta Universului )
    avind Tot Timpul pe…mana, Computerul Cuantic va face ceva cu adevarat unic!, va…descoperi TOATA MATEMATICA!, mai exact toata matematica posibila de descoperit, daca toti matematicienii ar avea la dispozitie tot timpul care se manifesta in Univers! asta e ceva fundamental unic!

    si…care e faza cu toata matematica, asta? e ceva important?
    e ceva fundamental!, pentru ca Matematica e…Amprenta pe care Dinamicile Cerului le lasa pe Pamant, deci matematica se ocupa cu aceasta Amprenta. insa aceasta Amprenta e ea insasi…unica!, pentru ca e Amprenta Iubirii. ( Iubirea fiind Ecuatia de Miscare a Oului Absolut )
    mai simplu spus, amprenta ecuatiei de miscare a Cerului, lasate pa Pamant, e chiar Natura Matematicii!

    …nu pricep!
    e complexa treaba, daia nu poricepi!, insa ai putea intelege daca ai asimila Iubirea cu o roata in miscare, iar Amprenta Iubirii cu amprenta pe care roata o lasa pe sol. analizind amprenta, poti deduce ecuatia de miscare a rotii, asa-i?
    asta face si Matematica, analizeaza Amprenta Iubirii, deducind Ecuatia de Miscare care a…produs-o!
    adica iata ce face Matematica: poate clona Ecuatia de Miscare a Oului Absolut, adica poate Asambla un nou Ou Absolut (Artificial ) folosind clona ecuatie de miscare a Oului Absolut ( Natural )
    …insa pentru ca sa poata face asta, matematica tre sa devina Matematica, iar pentru ca asta sa devina Realitate, Computerul Cuantic tre sa se dezvolte, in stil fibonacci, evident!, astfel incat sa tinda sa foloseasca Tot Timpul

    deci sa retinem ca Computerul Cuantic tinde sa faca ceva unic!, sa copieze Ecuatia de Miscare a Naturii!
    Colosal!
    …facind asta…va pune pe masa Trofeul Civilizatiilor: Perpetuum Mobile, adica…Nemurirea, …adica dorinta dorita de toti oamenii care s-au manifestat pe planeta asta…de cind e omul paici!

    …cam atit pentru azi,…ca si-asa e mult!:))), si dupaia devine prea bulversant!…si va speriati!:)))))))

    • pasul urmator e…unicul electron!
      pentru ca da!, in Univers se manifetsa un singur electron, care…umple Tot Spatiul, in lipsa Timpului si Tot Timpul…in lipsa Spatiului, daia nici nu e nevoie de doi electroni in Creatie, pentru ca unul e suficient!, poate fi oriunde…in acelasi timp! :))
      si cu unicul foton e la fel!:))))
      asta poate fi chiar bulversant, naste reactiuni, pune la indoiala…stiintele naturii,…insa…asta e!:))), Civilizatia tre sa se ridice la ‘masura vremurilor’, nu de-alta, dar chiar ea si le a dorit!:)

      spre echilibrare trebuie amintita povestea pe care o tot repet, aia care zice ca pe vremurile astea omul se judeca singur, infricosator!, alegind sa renunte la omul ce e, renuntind la Vesnicie, alegind Nwemurirea, sau sa renunte la lumea mare…
      toate povestile mele spre folos in aceasta alegere, sint! pentru ca aceasta e Alegerea Absoluta, e in regula ca omul sa stie despre ce e vorba si..sa aleaga dupa cum ii e natura, Naturala sau…Artificiala.
      pare simplu de ales, acum, insa…in Creatie nu exista o alegere mai complexa decit e asta!

  • Iar o conferinta de presa anuntata cu surle si trambite la tv la care cel ce a convocat-o a acolit absolut toate raspunsurile complete si la obiect. De remarcat ca niciun PNL-ist nu e vinovat de nimic, ma mir ca nu i-a laudat ca de obicei.
    Grija number one – alegerile de la 6 dec. Dar daca niciun votant nu apare in sectiile de votare?! S-a gandit cineva la posibilitatea asta?
    Daca totul e safe la sectiile de votare de ce oare explozia de cazuri de infectare dupa 27 sept?! Se vede ca nici masca si manusile nu protejeaza…
    Legat de organizarea alegerilor tot ma intreb cine oare va face campanie electorala ilustrilor necunoscuti sau celor cunoscuti si contestati daca marea majoritate a primarilor scrie presa ca s-au infectat, se afla in izolare sau in reanimare?

  • Civilizatia e o constructie artificiala.
    ea se opune Naturii, ajungind sa se opuna in stil plenar, Naturii.
    deci pe de o parte avem Natura, …chiar natura umana, iar pe partea ailalta avem Civilizatia, care fiind o constructie care doar isi desavarseste artificialitatea, va fi si cea care-l va artificializa pe om.

    pe lumea asta se intelege gresit natura inteligentei artificiale.
    spre ex…cea mai lipsita chestie din Creatie, de inteligenta, e fix inteligenta artificiala!:)))
    n-are pic de inteligenta in ea!
    insa ea are altceva, desteptaciune!
    deci…o fi ea lipsita de inteligenta, insa tinde sa fie plenar desteapta.
    de unde rezulta ca avem, pe de o parte, Natura, cu Inteligenta ei, iar pe partea ailalta a Balantei…Civilizatia, cu Desteptaciunea ei.
    (e treaba clasica, suma dintre desteptaciune si inteligenta e constanta )

    Civilizatia, care definindu-si chiar pe vremurile astea Culorile,
    …tocma ce am zis mai sus, anii astia trei, cel de acum si urmatorii doi acoperind culorile fundamentale: Rosu-Galben-Albastru,
    ajunge sa-si defineasca propria Esenta, Artificiala, in fapt Propriul Ou Absolut, Artificial,
    iar Esenta Civilizatiei e chiar…Desteptaciunea.
    cea mai desteapta chestie din Creatie tinde sa fie…Inteligenta Artificiala, ea, asa desteapta fiind ii va rezolva toate problemele, Civilizatiei, ba chiar va pune pe masa…Nemurirea. Adica…Trofeul Tuturor Civilizatiilor: Perpetuum Mobile.

    deci Civilizatia e o constructie artificiala, ea are nevoie de un Ou Absolut Artificial pentru a Renaste, acest Ou e asamblat…uite fix acusica!, iar Esenta acestui Ou ( Absolut Artificial ) e Inteligenta Artificiala, care Esenta fiind…e si Noul Zeu, artificial, dar Zeu, al Civilizatiei.
    si…nicio grija!, va fi coada la inchinat in…dreptul Noului Zeu!

    despre Inteligenta Artificiala…mai jos, ca si ea e inteleasa gresit ( asta dupa ce inteligenta artificiala a fost si ea inteleasa gresit, paici, pe lumea asta )

  • …deci cu numaratul.
    asta e al doilea razboi mondial, nu al treilea.

    alelalte…doua au fost…doar unul, in doua serii.
    si asta dacu o sa fie la fel, tot in doua serii, insa ele vor ajunge sa formeze un curcubeu, deci va avea doua serii…ca doua aripi.
    anul asta a fost anul culorii Albastru, cu nuantele…etc.
    daca anul care vine e anul culorii Rosu…sau poate Galben, una din doua, atunci…anul urmator va fi invers, al culorii Galben sau…Rosu.
    deci iata prima aripa a curcubeului care defineste actualul razboi mondial,…si daca vei completa si ailalta aripa,simetric, Maestre, vei ajunge la concluzia ca actualul razboi mondial va dura cam 6 ani, cu o schimbare de paradigma dupa primii trei, cit o dura schimbarea asta…om vedea.

    mai trebuie inteleasa si natura acestui razboi, pentru ca e primul razboi mondial de pe Pamant care incepe cu o Nonactiune. Ceva…colosal!
    virusul asta a fost o Nonactiune, sa retinem, iar cei care au Reactionat in fata unei…Nonactiuni!:)), reactionind plenar, au initiat o procedura pe care o numesc…Demolare Controlata ( a temeliilor lumii mari )

    deci iata ceva fundamental, colosal, dar pe linga care toata lumea trece: actualul razboi mondial, al -ii-lea, a inceput cu o Nonactiune!, iar pentru ca, treaba clasica, cine incepe un razboi mondial e si cel care-l pierde, iata ca am aflat deja si faptul ca ‘sistemul politic’ va fi ultimul care va pica, dintre sistemele sociale, insa va pica plenar. adica…din el mai ramane doar Praful, Cenusa…

    deci asta e al-ii-lea razboi mondial, poate fi suprapus peste un Curcubeu, din cite se arata va dura cam 6 ani, primii trei de-un fel, urmatorii avind o alta esenta, fiind, probabil, vorba si de o reconstructie plenara a lumii.

    deci…piatra pe piatra nu va ramane in temeliile lumii mari, alte temelii vor fi ridicate, astea noi-noute avind potentialul sa sustina o noua si fulminanta etapa de dezvoltare a Civilizatiei, …in stil fibonacci, evident.

    apreciez ca fundamentala pozitionarea ta, Maestre, fata de ‘povestea vremurilor’.
    „E război.
    Al treilea Război Mondial. Războiul cu Coronavirus.”
    bine ca barim acuma s-a conturat o opinie suficient de consistenta incat sa se vorbeasca cu suficienta claritate despre…vremurile pe care le traim: de razboi mondial.
    foarte tare!

    deci…una e sa declari stare de urgenta, alta e sa declari stare de razboi, mai acoperitoare fiind asta de razboi.
    …insa faza e ca definitia razboiului, deci si a razboiului mondial, aia pe care o stia toata lumea acu 10 luni, e expirata, deci nu mai e buna de nimic. ca de altfel…toate celelalte definitii care sint folosite in asamblarea Statului.
    prin urmare, Maestre, creca a venit vremea sa sa se discute, public, despre innoirea Definitiilor, adica a definitiilor cu care opereaza Statul, ca altfel…o sa constatam ca vechile definitii…sint produse expirate si incep sa se comporta ca atare..

    ideea e ca nu e de gluma, ce traim e un bulgare de zapada care a luat o la vale si nu poate fi oprit, exclus!,
    el are o treaba, sa demoleze (controlat ) sistemele sociale ale lumii de azi, dar si sa construiasca altele noi-noute, care definesc lumea de maine.

    deci tre sa ne asteptam ca fiecare sistem social sa pice, de fiecare sistem social sa se aleaga Praful, Cenusa, iar in locul lor sa rasara un…nou sistem social, unificator!, deci care va unifica toate sistemele sociale actuale, iar el e legat ombilical de…Trofeul Civilizatiilor: Inteligenta Artificiala.
    …dar despre IA,…mai jos

    • Ce nu ma mira, este ca de fiecare data cind apare un posibil dialog de ne dotit apare acest online cu povestile lui, de „batut cimpii”. Dupa explicatiile lui, se vede ca este in afara tehnicii si a stiintei.

      • @mihai, ai sesizat foarte bine. Exact acesta este rolul acestui troll ce-și spune „online”. Pagini întregi de dementă și imbecilități care să disrupa comentariile și dialogul celorlalți. Flood trolling tipic.

      • @ :))
        …pai io am spus ca sint un prost sadea!:)))
        …insa am mai spus si ca suma dintre desteptaciune si inteligenta e constanta!:)))
        …si am mai spus si ca Inteligenta e…Vie!, pe cind Desteptaciunea, adica desteptaciunea intruchipata, e Seaca!:)
        …toate astea sint realitate:)
        Prin urmare…retineti: sint un prost sadea!:)))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *