Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum ne-a mințit Klaus Iohannis în legătură cu alegerile locale

Sîmbătă, 1 august 2020, alianța electorală PNL – USR-PLUS și-a lansat candidații la alegerile locale pentru București.
Fie și la o simplă privire ne dăm seama c-a fost vorba de un moment electoral construit cu atenție și bani deja site-urilor și televiziunilor. Dimineață a fost o conferință de presă menită a anunța rezultatele negocierilor de vineri spre sîmbătă noaptea, duse chiar în sediul Guvernului, spre surprinderea celor care se mai iluzionează că regimul Iohannis (Președinția, Guvernul, Sistemul instituțiilor de forță și Divizia Presă a SRI) mai are cît de cît grijă păstrarea aparențelor. I-a urmat spectacolul de lansare publică a candidaților, desfășurat în Piața Universității, loc ales special de Coaliție pentru simbolistica impusă în postdecembrism de Piața Universității. Cum în joc s-au aruncat parale și ordine pe unitate, presa miluită de Guvern, presa prezidențială și Divizia Presă s-au precipitat să publiciteze (fără marcarea cerută de deontologie) evenimentul electoral. Relatări de un entuziasm orgasmatic de la conferința de presă și de la spectacolul din Piața Universității, prezentarea bălos- lingușitoare a candidaților, fără o minimă observație critică, titluri de mînjit pe garduri cu litere roșii, totul culminînd cu declararea momentului drept istoric.

Așadar, sîmbătă 1 august 2020, PNL și USR-PLUS au dat startul campaniei electorale. Un start oficial, ca să-i spunem așa, deoarece în materie de stabilire a candidaților, de făurire a alianțelor și de întîlniri cu alegătorii sub forma mascată a deplasărilor de serviciu și sub forma comică a năstrușniciilor pe care căpșorul Violetei Alexandru le consideră acțiuni electorale, campania partidului de guvernămînt a început de mult. Una dintre cele mai bune dovezi că această campanie a început de mult e dată de împînzirea țări cu uriașe și costisitoare panouri electorale de către organizațiile județene. Unele ating comicul involuntar. Pe DN1 de la București pînă la Sinaia, trecînd pe la sugrumarea de la Comarnic, se sperie automobilele de figurile candidaților PNL surprinși pe lemn în cupluri sub sloganul Construim împreună. Liderul PNL Iulian Dumitrescu, candidat pentru șefia Consiliului Județean construiește împreună pe rînd cu candidații PNL pentru primării de pe traseu. Cînd ajungi într-o nouă localitate, dai de Iulian Dumitrescu alături de candidatul PNL la primăria localității respective. Treci de localitatea respectivă, blestemînd la un moment dat dezastrul de la Comarnic și ajungi la Sinaia, unde, după cum era de așteptat, Iulian Dumitrescu are un nou partener de panou: Vlad Oprea, tot de la PNL. Toate aceste panouri, adăugate articolelor grețos publicitare din presa locală, spun limpede că PNL, partidul de Guvernămînt, s-a angajat de mai mult timp în campania electorală. Campania de pînă acum costă. Dacă la București s-au vîrît deja bani în publicitarea lansării candidaților și în țară în spînzurarea candidaților pe panouri turn, înseamnă că activul PNL a fost asigurat că alegerile vor avea loc.

Miercuri, 29 iulie 2020, la cea de a doua conferință de presă ținută de Klaus Iohannis în cele cinci luni de Pandemie, prima întrebare venită din partea jurnaliștilor a sunat astfel :

„Domnule Preşedinte, bună seara! Tocmai spuneaţi că este o situaţie critică, un moment critic al ţării. Voiam să ştiu care este părerea dumneavoastră avînd în vedere acest context epidemiologic, avem aproape 1.200 de cazuri noi în fiecare 24 de ore – dacă consideraţi că se impune amînarea alegerilor locale pentru a doua oară şi dacă veţi chema partidele la consultări.”

După cîteva minute bune de filosofări în genul lui Ienăchiță Văcărescu (s-o tai se strică/ S-o las mi-e frică/ că vine altul și mi-o ridică), președintele a conchis:

„Personal, sînt convins că, dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri foarte stricte și specifice, se pot organiza alegerile. Iar dacă vorbesc despre alegeri, vreau să fiu foarte clar: actul de votare se poate organiza în condiții bune. Nu este mai complicat să mergi să votezi decît să merg la hypermaket sau în magazin să îți cumperi pîine. Se pot institui măsuri de distanțare, de siguranță, de igienă. Asta se poate. Ceea ce va fi destul de complicat de organizat este campania electorală, care în cazul în care pandemia nu cedează sau, Doamne ferește, se agravează, va fi o campanie care se va desfășura în condiții foarte atipice pentru o campanie electorală. După părerea mea, pînă la mijlocul lunii august trebuie să ținem cont de toate aceste lucruri și atunci se va lua o decizie dacă se reia discuția pe alegeri sau dacă mergem înainte.”

Raportarea mersului la vot la mersul la supermarket e de înțeles la Klaus Iohannis. De șase ani el n-a mers o dată la supermarket. Cumpărăturile făcîndu-i-le, cu temenelele de rigoare, șeful SPP, Lucian Pahonțu, acest Pristanda cu grade al vremurilor noastre. Prin urmare Klaus Iohannis n-are cum ști că la supermarket mergi obligat de procurarea de haleală, pe cînd la vot mergi doar dacă ai chef. Astfel, în condițiile Pandemiei mulți cetățeni vor rămîne în loc să stea la coadă la secția de vot riscînd să se pricopsească și cu un Virus. Trecînd peste această observație, să remarcăm faptul că președintele României și totodată șeful Guvernului și al PNL, anunță pentru jumătatea lui august o decizie dacă alegerile se vor ține sau nu.

Cum se explică atunci declanșarea campaniei electorale de partidul de Guvernămînt?
Cei care se lasă amețiți de diversiunile lansate sub formă de zvonuri potrivit cărora între Klaus Iohannis și Ludovic Orban domnește toamna vrajbei noastre vor sări imediat să spună că premierul îi face sîc lui Klaus Iohannis. Noi, însă, care în repetate rînduri am atras atenția că zvonul privind cearta dintre Palate e rezultatul unei manipulări grosolane, vom semnala că ditamai președintele, europeanul Klaus Iohannis, vîndut românilor în 2024 ca un nou Carol I, a fost la conferința de presă un simplu pion în diversiunea la care se dedă PNL în chestiunea alegerilor locale. Alegerile se vor ține mai mult ca sigur. Pariez că nu peste mult timp numărul de infectări va scădea brusc, atmosfera apocaliptică va fi înlocuită cu atmosfera de revenire la normal, PNL va folosi ca slogan electoral Salvarea României de la amenințarea cotropitorului Coronavirus.

De ce se păstrează impresia că alegerile nu vor avea loc? Pentru că nimic nu e mai pe placul PNL decît atmosfera apocaliptică de acum. Partidele mici, independenții, celelalte partide chiar, au dificultăți în a se deplasa în teritoriu. PNL nu are. Sub pretextul deplasării în interes de luptă împotriva Coronavirus, liderii PNL vor face campanie electorală în voie. Sub pretextul informării populației, mult timp ei vor fi de dimineață pînă seara pe televiziuni. Ca să nu mai spunem că, la fel ca în cazul diversiunii cu teroriștii, panica populației dă guvernanților posibilitatea să tîlhărească în voie Bugetul. Prin minciuna cu jumătatea lui august, Klaus Iohannis ne convinge încă o dată că e un biet chibiț electoral al lui Ludovic Orban.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Cum ne-a mințit Klaus Iohannis în legătură cu alegerile locale”

  • Domnule Cristoiu,

    Toata stima si respectul pentru dumneavoastra, dar chiar mai credeti in schimbari de atitudine a marionetelor care ne conduc? Ni s-a spus clar prin gura conducatorilor (Iohannis si ceilalti) ca urmeaza 4 ani de prigoana satanista si ca ei vor face tot ce le sta in putere sa ne ucida in masa cat mai multi, co vaccine de exterminare !!

    Una din profetiile sfintilor parinti referitoare la Apocalipsa spune ca Dumnezeu in marea Sa mila de oameni in zilele din urma ii va lua pe copii si pe batrani si pe cei neputinciosi care nu vor putea sa-l infrunte pe Antihrist, si ii va lasa pe pamant pe cei in putere ca sa in infrunte pe blestematul fiu al Satanei.
    Iar cei ce vor muri pentru Hristos prin nelepadare vor fi preaslaviti in ceruri, alti crestini se vor ascunde in munti si vai, paduri si pesteri.
    Iar cei care il vor primi pe Antihrist si semnul lui pe frunte si mana drepta, vor fi blestemati la iad la Judecata de apoi.
    Iata ca vremurile sunt coapte si dupa aceasta exterminare in masa lumea se va pregati de razboi, de razboiul cel mare profetit inainte de venirea Antihristului.
    Va fi haos si moarte. Si Iohannis si Ponta si Orban vor sfarsi rau daca nu se vor schimba; nu-ti fie de grija. Insa ce va fi cu noi?
    Iata Filip al 6-lea traieste si este rege si general. Dupa ce Turcia va fi zdrobita de marele popor binecuvantat din Nord, Filip va veni cu 18 limbi, adica 18 popoare din UE/Nato si va da lupta mare cu aceia si se va varsa mult sange. Apoi va domni 15 ani si va muri si el. Apoi vor mai fi cativa imparati cu domnii scurte, si vor fi razboaie multe apoi se vor prabusi imparatiile, si orasele vor fi scufundate si lovite precum a fost Sodoma si Gomora, iar asta explica numai venirea unui razboi atomic (ceea ce se potriveste cu al 4-lea calaret din Apocalipsa care reprezinta moartea generala) la scara larga, apoi va veni Antihristul.
    Insa in general dupa calcule sumare toatea acestea ce s-ar succeda reprezinta inca cam vreo 40 de ani de acum inainte (sau intre 30 si 50 de ani). Dumnezeu stie exact insa orcie rugaciune facuta azi de fiecare om prelungeste aceste vremuri. Rugaciunea este arma cea mai tare impotriva Antihristului. Ni se spune ca el se va cutremura cand oamenii credinciosi din acele vremuri vor suspina dupa Dumnezeu si vor rosti neincetat rugaciunea lui Iisus. Il va innebuni asa ncat va racni sa persecute si saucida pe toti crestinii insa nu va reusi ca Dumnezeu va scurta acele vremuri.

    IAR CEI CE VOR CHEMA NUMELE DOMNULUI NU SE VOR LIPSI DE TOT BINELE, DE HARUL DUHULUI CEL SFANT AL LUI DUMNEZEU, SI VOR FI PRIMITI IN CERURI PRECUM A FOST PRIMIT MANTUITORUL NOSTRU IISUS HRISTOS LA INTRAREA SA TRIUMFALA IN IERUSALIM !
    Amin!

  • Asa este, citez:

    Iesiti in strada fratilor acum inainte de alegeri….sa iesim masiv in strada ca in Berlin unde au iesit 2 milioane de germani impotriva satanistilor…2 milioane si nu 20,000 cum se minte la televiziunile mincinoase din Romania…ProTV si Digi24 2 televiziuni ale securistilor anti-romani din Romania.

    Singura solutie e sa-i dam jos inainte de alegeri pe marionetele satanistilor Iohannis, Arafat si Ludov Orban.

    IOHANNIS IN BETZIA LUI DE PUTERE DEJA NE-A SPUS CE ARE DE GAND SA NE FACA IN URMATORII 4 ANI PANA IN 2024. A SPUS EL CU GURA LUI CA VOM FI VACCINATI SI CARANTINATI IN URMATORII 4 ANI. ASTA INSEAMNA EXTERMINARE, LAGARE GEN Auschwitz-Birkenau.

    ASTA INSEAMNA DECLARATIE DE RAZBOI DESCHIS DIRECT CU POPORUL ROMAN !!

  • Bai cacat pansat, ia suge tu pula idiot nazist si mars la cacat

  • Parca ai fi don Basilio dar ești doar Ion din Găești cu idei de and erai mahăr la Scinteia Tineretului

  • Va tin pariul. Daca pe 20 sept vom avea foarte putine cazuri, va recunosc public priceperea de a vedea clar prin paienjenisul conspiratiilor. Daca nu, scrieti un articol in care va puneti cenusa in cap in legatura cu opiniile dumneavoastra despre Corona.
    Momentan ati prezis o scadere dupa legea starii de urgenta, scadere care cam intarzie.

  • Freiheitsberaubung? Wie Tönnies-Beschäftigte grundlos in Quarantäne gehalten werden

    https://www.youtube.com/watch?v=nu9wQ2C7pqg

    Este vorba mai mult despre romanii din Germania, pt ca ei erau grosul angajatilor!

  • Maestre, nu-l mai pomeniți pe Iohannis duminica că-i stă ciorba în gât acolo la Sibiu.
    Unu a făcut un calcul, și anume cât ne-a costat pe noi benzina ptr. președintele navetist. Asta fiindcă a mers cu tot SPP-ul după el, săptămână de săptămână, timp de cinci ani.
    Lux, nenică, vorba aia „când s-a văzut țiganu împărat…”

  • Zicea cineva ca e mai putin important daca faci bine, mai degraba e foarte important sa nu faci rau. Ca sa nu mai vorbim ca binele cu forta e mai rau decat raul. Oare „europenii” nostri culti in cap stiu chestiile astea?

  • Cand naiba a fost asta un mare om politic , ca sa fie si acum!
    Toata afisaraia si zdranganeala presei securiste si a celei miluite nu face cat taierea alocatiilor si a pensiilor!
    Guvernul zero a luat zero voturi, pai guvernul asta e multimea vida, nici macar zero!
    Pai normal ca vor sa le faca, daca mai lasa vreo doua luni peste au toate sansele sa se duca si sub 15% !
    Asa poate mai salveaza ceva!
    PSD-ul doar trebuie sa iasa si sa spuna ca dau alocatiile marite si retroactiv si odata ce vin la guvernare respecta legea cu marirea de 40% si bye, bye PNL-USR !

    Intre o marire a pensiilor cu 40% si morcovid romasii fac ceva pe morcovid!

    Ca fapt divers, pe unde merg si intreb toata lumea zice ca a dat cu stampila in dulap ca nu a avut in cine, asa ca nimeni nu se mai uita in gura lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *