Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum s-a înmormîntat mediatic și politic Scandalul Ursul Arthur la un telefon primit de liderii politici și de moguli

În ediția din 7 mai 2021 a Gîndurilor lui Cristoiu, de pe cristoiublog.ro, sub titlul Afacerea Ursul Arthur – Afacere de corupție sau afacere de stat? am abordat Scandalul Ursului Arthur declanșat de un ONG de protecție a mediului, în hotarele căruia s-au schițat grave încălcări ale legii nu de o persoană, ci de instituții ale statului român.

Scriam în finalul comentariului:

„În scandalul Ursului Arthur nu e vorba însă nici de dreptul urșilor de a agresa oameni și nici de dreptul oamenilor de a-i împușca.
E vorba pur și simplu de o afacere ticăloasa prin care un bolnav de trofee din străinătate a putut vîna ce-a vrut mușchii lui într-o Românie care nu mai e demult un stat.

Așa cum ne arată deja documentele, uciderea Ursului Arthur de un vînător de trofee nu e altceva decît rezultatul acțiunii unui grup de crimă organizată. Prințul ahtiat de trofee nu putea să ucidă un urs pentru a se putea făli în lumea sa cu postura de mare vînător dacă nu intrau în joc instituții ale regimului Iohannis, care au asigurat prințului condițiile depline pentru încălcarea Legii.
De la venirea la Ojdula la punct fix, pînă la obținerea hîrtiilor menite a acoperi ilegalitatea.

Această rețea de crimă organizată poate avea două resorturi:
1) banii, și atunci avem de-a face cu un caz de corupție.
2) interesul de stat, la cel mai înalt nivel, dat de regula Îmi dai – îți dau, folosită fie între Iohannis și familia Prințului, fie între unul dintre serviciile noastre secrete și Prinț.

S-a anunțat deschiderea unui dosar penal in rem de Parchetul de la Covasna pentru braconaj.
E un categoric mijloc de a măslui ancheta.

Implicările în acest Scandal depășesc cu mult simplul caz de braconaj.
Presupuse a fi din partea multor instituții ale statului, implicările cer preluarea dosarului de către DIICOT.
Ele presupun însă și o veghe a presei cu adevărat independente pentru ca românii să afle adevărul despre unul dintre cele mai penibile din Istoria postdecembristă.”

Din cîte se vede, ca jurnalist preocupat să nu ridic edificii de aserțiuni senzaționale pe temelii de fapte puține și acelea neverificate, am evitat să optez pentru unul dintre cele două resorturi. N-am șovăit însă să susțin că în acest Scandal nu uciderea unui urs e chestiunea principală (cum a încercat să manipuleze Presa miluită , etichetîndu-i pe cei care s-au revoltat drept sentimentaliști care bocesc moartea unui urs), deși în condițiile în care Regimul Iohannis face caz de protecția mediului, și uciderea unui urs în loc de relocarea acestuia e o pată neagră, ci altceva, mult mai important:
Pentru ca un vînător de trofee din străinătate să se poată făli cu un urs de aproape 600 de puncte s-a pus în mișcare o rețea de crimă organizată incluzînd instituții ale statului român în frunte cu ministerul Mediului.

Au trecut de la aceste comentarii patru zile.
Aruncînd o privire asupra presei de la începutul săptămînii găsesc de cuviință să afirm fără teama de a greși:
Afacerea Ursul Arthur e o afacere de stat.

Să mă explic:
Cazul Ursului Arthur (așa cum s-a dezvăluit chiar din 5 mai 2021, cînd au apărut primele informații că, în urmă cu aproape două luni – mai precis pe 13 martie 2021, sub pretextul extragerii unei ursoaice agresive, extragere pentru care Ministerul Mediului a dat un ordin de derogare de la Lege cetățeanul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, venit în România pînă la comuna Ojdula din județul Covasna, a împușcat un urs de trofeu) avea toate datele unui scandal strașnic. Era acel caz care conține toate ingredientele pentru ca presa independentă să-l exploateze sîngeros scoțînd din el rating și tiraj, iar politicienii să-l abordeze rapid pentru a obține din el capital electoral.

Pentru presă și pentru clasa politică argumentele exploatării spectaculoase erau următoarele:

  1. Uciderea unui urs care trăia în adîncul pădurii, de un vînător de trofee, stîrnise emoții uriașe în rîndurile iubitorilor de animale.
  2. Emoții uriașe stîrnise cazul și în rîndurile românilor – nu puțini – care urmăresc neliniștiți tratarea noastră de către străini în chip umilitor. Un ins bogat, dintr-o familie influentă în Europa, își permisese să ucidă un urs de pe teritoriul României fără să-i pese că i s-ar putea întîmpla ceva, știind că băștinașii ar fi gata să-i dea și nevestele și fiicele pentru o noapte numai și numai pentru că e din Vest.
  3. Datele preliminare spuneau clar că e vorba de complicitatea unor instituții ale statului, în frunte cu Ministerul Mediului.

În România se pretind a reprezenta revolta societății civile față de corupție sute de ONG-uri.
Afacerea Ursul crease din start suspiciunea de afacere de corupție.
Pentru presă, cea despre care se spune că e cîinele de pază al democrației, scandalul era mană cerească.
Toate marile publicații europene au semnalat afacerea.
Presa austriacă a declanșat o întreagă campanie împotriva cetățeanului austriac.

În România, țara în care s-a petrecut tărășenia, Presa a dovedit față de caz o prudență stranie. Excepție făcînd cîteva site-uri și cîteva emisiuni (a lui Marius Tucă pe Aleph News și a lui Ionuț Cristache pe TVR 1, de exemplu), presa română a neglijat subiectul. Într-o altă țară, în Franța, de exemplu, presa ar fi declanșat investigații de amploare pentru a aduce în fața cetățenilor tabloul complet al Afacerii. La noi, presa s-a mulțumit să consemneze prin copy-paste informațiile date de ONG-ul care a descoperit Cazul. Cu mici excepții, între care se numără Marius Tucă și subsemnatul, jurnaliștii n-au fost curioși să dezvăluie date pe care autoritățile le ascund. Cele mai multe se află în dosarul pe baza căruia Ministerul Mediului a emis ordinul de derogare. N-a fost nimeni interesat să afle opinia secretarului de stat Iulian Stana care a semnat Ordinul. N-a fost nimeni interesat să afle în ce condiții AVPS Botoș din Ojdula a apelat la un cetățean austriac pentru a împușca, în locul membrilor Asociației, ursoaica agresivă. N-a fost nimeni curios să afle cum a motivat Asociația cererea de extragere a ursoaicei și ce l-a convins pe secretarul de stat s-o accepte. N-a fost nimeni curios să afle dacă nu cumva între obsesia liderilor UDMR că sînt prea mulți urși și interesele financiare ale baronilor locali maghiari din Covasna și Harghita e o legătură.

Autoritățile, în frunte cu premierul Florin Cîțu, au minimalizat Cazul, expediindu-l la modul suspect. Premierul a pus în discuție dacă ursul era mare sau mic. Ministrul Mediului a făgăduit joi seara că va prezenta opiniei publice un raport preliminar și ca, după va posta pe Internet tot dosarul.
Sîntem luni, 10 mai 2021, la miezul nopții.
Dinspre ministru nu se aude nimic.

Nu se aude nimic nici dinspre premier, deși după atîtea zile de la primele informații va fi primit informații complete.
Nu se aude nimic nici dinspre Parchet.

O presă cu adevărat independentă nu s-ar fi mulțumit cu pozițiile miștocărești ale premierului.
L-ar fi fugărit prin toată țara, pentru a obține o reacție serioasă.
Presa n-a făcut nimic din toate acestea.
Așa se explică de ce subiectul e mort.

Dintr-un asemenea caz, un politician își hrănea un capital electoral uriaș. Spre stupoarea noastră, nici un lider de partid nu s-a pronunțat. Evident, cu excepția lui George Simion, de la AUR.
Dacă tăcerea lui Marcel Ciolacu își are explicația (baronii PSD sînt fruntași la vînătoare), cea a lui Dan Barna și Dacian Cioloș e stupefiantă.
USRPLUS era formațiunea de la care ne așteptam la o reacție spectaculoasă:

  1. USRPLUS se pretinde a avea preocupări programatice ecologiste.
  2. USRPLUS se pretinde a lupta împotriva corupției.
  3. URSPLUS se pretinde a lupta împotriva baronilor locali și centrale ahtiați după vînători cu iz de masacru.

USRPLUS a tăcut.
E drept, au fost cîteva luări de poziții ale unor lideri USRPLUS. Ele n-au aparținut conducerii USRPLUS.
Și astfel cazul a fost înmormîntat.

Tăcerea presei și a partidele contravine flagrant intereselor minim profesionale.
Asta înseamnă că mogulii și liderii partidelor au primit un telefon prin care li s-a cerut să treacă sub tăcere afacerea.

Cine a putut da un telefon?
Cum cine?
O instituție vîrîtă pînă-n gît în afacerea de stat numită uciderea Ursului Arthur.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Cum s-a înmormîntat mediatic și politic Scandalul Ursul Arthur la un telefon primit de liderii politici și de moguli”

  • Dl Cristoiu, ai nostri conducatori neghiobi, sint intr-o faza de „NEGHIOBISM CRONIC” indivizii astia, si-si ascund boala asta de care sufera prin atitudinea aroganta, uneori parinteasca, as zice mai degraba ca parodiaza atitudinea parinteasca, cu care se adreseaza platitorilor de taxe.Ei nu-s in stare sa aiba o opinie personala, sau sa admita cind au gresit, ei au luat lectii hamericanesti, ba am convingerea mie la suta ca au angajat asa zisii „consultanti” recomandati de colegii hamerolaci. Aici in hamerica de nord, e o boala a urmasilor ocnasilor si prostituatelor, de a munci cit mai putin sau deloc, asa ca au descoperit ca pot da sfaturi si pot incasa sume exorbitante pe seama vorbelor. Intelegeti acolo in Romania ca asa zisii „specialisti” in vorbe, care-si spun pompos „consultanti” si care incaseaza uneori milioane pe an doar dintr-un contract, nu-si iau absolut nicio raspundere pt sfaturile date.Au intotdeauna ca acoperire faptul ca ei au sfatuit, dar depinde cum aplica sfatul,cel sfatuit. Deci in cazul neghiobilor nostri, consultantul amerolac, i-a sfatuit sa tina pliscu’inchis si sa se concentreze pe problemele grave, cum ar fi virusu si vaccinurile de care se vorbeste nencetat 24/7 de mai bine de un an incoace. Am experienta directa cu citeva firme de consultanta, o adunatura de pierduti, toti la costum, toti cu un zimbet pina la urechi, cu o mina in buzunarul pantalonilor, in cealalta mina isi tin cana de cafea din care sorb importanti cind tu vorbesti si el te asculta cica.Firmele astea de consultanta sint paduchi in adevaratul sens al cuvintului, fac mai mult rau decit bine, mai ales ca ei,consultantii, nu au niciodata informatii complete despre subiectul pt care dau consultanta, si nici nu inteleg spiritul locului.Cins spun „loc” trebuie inteles „locul” unde sint angajti acesti consultanti ca sa-si dea cu parerea, „locul” poate fi o companie locala care a pierdut haturile si au haos, atunci vin consultantii si sfatuiesc CEO-ul sa dea afara jumatate de companie, sau o tara, la nivel de guvern unde ii invata pe guvernanti cum sa-si construiasca o imagine, pt ca asta sint guvernantii, niste pampalai care-si creeaza o asa zisa”imagine” cu ajutorul careia sa cistige voturi sau un post bun si bine platit in cazul in care pierde alegerile. E o mascarada, consultantii astia i-au sfatuit sa „mucles”, altfel ar fi iesit pe rind sa se arate cu degetul si sa se ia la intrebari unii pe altii. Dupa comportamentul afisat de Citzu de exemplu, cu toate prunele pe care le are in gura cind vorbeste si simburii care i s-au blocat in git, cind vorbeste, el nu vorbeste romaneste, el repeta ce cred consultantii ca ar trebui sa spuna Citzu in fata prostului de platitor de taxe. Nu vedeti ca expresiile folosite de politicieni nu mai suna romaneste?Nu vedeti ca multi se maimutaresc cu „OK-uri” si prostii gen „aftar shcoala”, „hacuit”, „driluit”, etc?Ala e un semn clar de „interventie hamerolaca”. Mai e o posibilitate…si anume, neghiobii nostri au timp berechet, asa ca se uita la filme si isi imagineaza ca ce vad ei acolo, pot sa faca in realitate, le vin idei uitindu-se de exemplu la „Clear and Present danger” cu Harrison Ford, cind asa zisul presedinte e prins intr-un cer vicios in care un prieten ii fusese mazilit de un mafiot, toata povestea invirtindu-se in jurul subiectului droguri. In scena in care presedintele e sfatuit de cabinetul lui de sfatuitori sa nege vehement orice legatura cu prietenul mazilit,Jack Ryan (Harrison Ford), il sfatuieste sa faca pe dos, si anume sa spuna tare, clar si raspicat, in cazul in care-l ia presa la intrebari, ca, el, presedintele, nu numai ca l-a cunoscut pe cel mazilit, ba chiar au fost prieteni buni de-o viata, s-au stiut dintotdeauna. Ceea ce presedintele, din film, face cind e luat la intrebari de catre presa. Asa si la noi, aceeasi poveste, or le-a dat cineva sfat sa taca si sa mearga inainte, or copiaza ca maimultele ce vad ei in filme, problema e ca Romania nu-i hamerica, Romania are mai multi oameni cu mintea la cap, educati si cu bun simt, decit o sa fie in hamerica pina la sfirsitul planetei.Asta e o realitate, nu doar o parere personala. Revenind la urs, asa cum ziceam si ieri, „…E clar ca neghiobii de la Cotroceni, guvern nu sint straini de poveste,cum nu sint nici barbati.Sint o specie de bipezi cu IQ redus, ego umflat cu pompa,care nu au in nadragei nici macar o pereche de stafide sfrijite, asa ca sa nu se astepte nimeni de la acesti aroganti sa vina la TV si sa dea detalii.Ai nostri idioti si neghiobi sint problema principala, din cauza lor sintem vazuti,ca natie, ca niste amariti, pirlitzi de lumea a treia. Ai nostri guvernanti sint problema nr 1 cind vine vorba de perceptia strainilor la adresa cetatenilor romani.” Aroganta pe care o au este incurajata si sustinuta de acei „consultanti” de care am pomenit mai sus.Cind vom avea politicieni care sa stie de unde sa inceapa cu rezolvarea problemelor tarii, fara interventie amerolaca mai ales, nemteasca, fanfaroni de la diversele case regale(ca si sugatorii astia sint o problema care nu trebuie neglijata, s-au inmultit ca iepurii si astia si nu le mai ajung miliardele, daca trebuie sa-si imparta intre ei ceea ce mostenesc, apai le revine cu zecile de milioane la fiecare, ceea ce nu mai e de ajuns pt mnealor in conditiile din ziua de azi),etc, atunci , POTE, POATE da DUMNEZEU sa faca si ei ceva util pt tara asta. As vrea sa vad la conducerea tarii romani adevarati, ca sint destui romani cu capu’ limpede, educati si care ar putea face adevarate minuni pt tara, nu mai vreau sa vad la conducerea tarii herri, huni, nebune cum e frantzuzoaica aia scrintita de la sectorul 1(nu stiu cum de-ati putut pune stampila pe dementa asta),si alte minoritati care nu par sa aiba nici macar un interes minim de a face ceva util in tara asta.
    Aia e.As mai scrie da’ cred ca e iar prea mult. Sper sa nu renuntati la acest subiect si sper sa va sprijine si alti jurnalisti in efortul asta de a demasca ipocrizia, interesele, neghiobia idiotilor astora care se fac ca fac politica, iar in realitate isi fac relatii si-si burdusesc conturile la banca. Citzu din vinzator de chiloti turcesti a ajuns prim ministru, e unul dintre cei mai tupeisti indivizi pe care i-am vazut vreodata, felul cum vorbeste e lamentabil,parca mesteca cacat sau bashini in permanenta. Cred ca e un individ periculos, cumparat usor si care e in stare sa faca mult rau economiei. Daca ii reuseste „misiunea”, adica sa scoata la bursa si ce fabrica om mai avea ramasa pe acolo, e un om facut. Daca nu i-au dat astia shpaga intreaga de la inceput si i-au promis-o dupa ce face treaba, individul asta, Citzu” va fi de neoprit,va calca pe dinti si pe masa daca e nevoie. Cind il aud cum vine cu gargara cu vaccinatu’ imi vine sa-l scuip in bot, nu stiu ce fel de barbat e asta, ma depaseste subiectul, il vad ca pe un papagal leshinat, ca pe un linge blide cu latze slinoase si nebarbierit dupa mai multe azi de bere trase pe git pina in momentul in care da interviuri. Mie mi-ar fi rusine cu o astfel de prestatie, nu numai ca prim ministru, dar si ca politician in general. Gashca asta de politicieni care-si flutura prostia si aroganta pe scena politica a tarii, sint nu doar lamentabili, sint labili la cap TOTI, de la „cocoana”cu prosteala crasa Gheorghiu, panarama cealalta turca si cite mai sint pe acolo, si pina la mimoza de la Cotroceni care cind vorbeste o face doar printre dintii scrisniti si zimbete amenintatoare, e la acelasi nivel cu „duamnele” mentionate, vai de capu lor, si vai de muma noastra. Aia e!

  • Nothing serious! Venit colonisti albi la colonia Bagodabago, impuscat urs, colonia rade, canta, danseaza si se vaccineaza ca la vara-toamna are de rânit prin gospodaria colonistilor ca sa manance si gura lu’ bagodabagonez ceva. Problem?

  • Am schimbat comunismu cu dictatura socialista EU…un pas inainte..magazinele sint pline si circul e full la tembelizor..se cheama ca am progresat…acum doar nu vreti sa fiti egalii EU, la masa mare alaturi de Fr si Ge?…putina decenta ce dreaqu…

  • Stimați domni,
    Ca un provincial ce mă aflu țin să vă atrag atenția asupra unor idei:
    – Localitatea București funcționează după ceea ce produce o lume de fraieri numită România,, În acest scop te rog să consulți INSP ca să vezi că de fapt cel puțin 30% din bucureșteni sunt salariați de stat care nu produc nimic decât consumă. Exemplu: Heidelberg Cement poluează la Tașca, jud. Neamț, dar plătește taxă la București, sediul social. Nu mai discutăm pentru câte entități naționale la care nu îndrăznesc să mă gândesc(Rompetrol, OMV, Hidroelectrica, Nuclearolecrica, SÂC…….etc.), și care, cică ar constitui PIB-ul Bucureștilor . concluzia: nu vă umflați în pene… Munciți, faceți cultură…
    – Nu vreți să nu ne mai bombardați cu problemele dumneavoastră care doar numărați ce facem noi?
    – E nevoie de o reformă constituțională care să întoarcă banii acolo unde sunt ei produși. Probabil Cluj-ul va fi în prim plan. Și care să vă aducă cu picioarele pe pământ.
    – Scriu toate acestea pe blogul Domnui Cristoiu în speranța că îl va deturna puțin și la problemele reale și să înțelegă că, în ochii românului de rând, o mulțime de personaje cărora le oferă atâta atenție nu sunt nici măcar la fel de importante precum orătăniile din ogradă…

    • Iertați-mă . Nu INSP ci Institutul Național de Statistică

    • @Sorin
      Bre, daca niste indieni vor scrie trei linii de cod mai ieftin ca geniile de la Cluj, sa vezi atunci ce o sa numarati in „minunea economica” de pe Somes. Eventual numarul de oua pe care le-a spart cu tartacuta micutul atunci cand era taica-su nervos!

  • Daca pescuiau ursul, s-ar fi sesizat organele, pentru ca belinele le trezesc interesul. La vanatoare e liber…
    De azi oricine poate vana orice pentru ca TOATE autorizatiile sunt false si TOATE delimitarile sunt gresite.

  • Chestiunea are mai multe paliere. Pe dumneavoastra, domnule Cristoiu va intereseaza doar partea spectaculoasa, aceea a implicarii lui kwj. Eu zic ca daca tot a izbucnit scandalul asta si toata europa e cu ochii pe el, hai sa vedem toata amploarea fenomenului:
    1) Partidele de vanatoare, in general si in particular la vanatul mare, urs, cerb sunt privilegiul unei anume paturi sociale: politicieni, sefi de institutii: politie, procuratura, judecatori, medici, oameni de afaceri (vezi cazul elefantul impaiat a lui ). Asadar oameni cu bani, care isi fac o distractie din asta (sa omoare animale ?? un inalt nivel de elevare a spiritului, nu i asa?). Asta i lumea in care traim. Tot cam astia, trebe sa vegheze la respectarea legii. Va dati seama cum vegheaza..
    Macar pe vremea lui Ceausescu, impusca numa unu si in rest, chiar te legau daca indrazneai asa ceva.
    2)partide organizate pt. vip-uri. Aici nu prea avem noi informatii si societatea habar n are ce se petrece. Acum asta a fost, se razboiesc intre ei SIE si ailalti (poate aflam precis cine ) si am aflat si noi.

    Eu cred ca e vorba de kwj si ca acest nou episod va face ca scorul lui sa scada dramatic. Chiar sa fie momentul, in care sa l impacheteze, aia care l au pus acolo si sa l lase sa se dea cu bicicleta..

  • Dl Cristoiu, ai nostri conducatori neghiobi, sint intr-o faza de „NEGHIOBISM CRONIC” indivizii astia, si-si ascund boala asta de care sufera prin atitudinea aroganta, uneori parinteasca, as zice mai degraba ca parodiaza atitudinea parinteasca, cu care se adreseaza platitorilor de taxe.Ei nu-s in stare sa aiba o opinie personala, sau sa admita cind au gresit, ei au luat lectii hamericanesti, ba am convingerea mie la suta ca au angajat asa zisii „consultanti” recomandati de colegii hamerolaci. Aici in hamerica de nord, e o boala a urmasilor ocnasilor si prostituatelor, de a munci cit mai putin sau deloc, asa ca au descoperit ca pot da sfaturi si pot incasa sume exorbitante pe seama vorbelor. Intelegeti acolo in Romania ca asa zisii „specialisti” in vorbe, care-si spun pompos „consultanti” si care incaseaza uneori milioane pe an doar dintr-un contract, nu-si iau absolut nicio raspundere pt sfaturile date.Au intotdeauna ca acoperire faptul ca ei au sfatuit, dar depinde cum aplica sfatul,cel sfatuit. Deci in cazul neghiobilor nostri, consultantul amerolac, i-a sfatuit sa tina pliscu’inchis si sa se concentreze pe problemele grave, cum ar fi virusu si vaccinurile de care se vorbeste nencetat 24/7 de mai bine de un an incoace. Am experienta directa cu citeva firme de consultanta, o adunatura de pierduti, toti la costum, toti cu un zimbet pina la urechi, cu o mina in buzunarul pantalonilor, in cealalta mina isi tin cana de cafea din care sorb importanti cind tu vorbesti si el te asculta cica.Firmele astea de consultanta sint paduchi in adevaratul sens al cuvintului, fac mai mult rau decit bine, mai ales ca ei,consultantii, nu au niciodata informatii complete despre subiectul pt care dau consultanta, si nici nu inteleg spiritul locului.Cins spun „loc” trebuie inteles „locul” unde sint angajti acesti consultanti ca sa-si dea cu parerea, „locul” poate fi o companie locala care a pierdut haturile si au haos, atunci vin consultantii si sfatuiesc CEO-ul sa dea afara jumatate de companie, sau o tara, la nivel de guvern unde ii invata pe guvernanti cum sa-si construiasca o imagine, pt ca asta sint guvernantii, niste pampalai care-si creeaza o asa zisa”imagine” cu ajutorul careia sa cistige voturi sau un post bun si bine platit in cazul in care pierde alegerile. E o mascarada, consultantii astia i-au sfatuit sa „mucles”, altfel ar fi iesit pe rind sa se arate cu degetul si sa se ia la intrebari unii pe altii. Dupa comportamentul afisat de Citzu de exemplu, cu toate prunele pe care le are in gura cind vorbeste si simburii care i s-au blocat in git, cind vorbeste, el nu vorbeste romaneste, el repeta ce cred consultantii ca ar trebui sa spuna Citzu in fata prostului de platitor de taxe. Nu vedeti ca expresiile folosite de politicieni nu mai suna romaneste?Nu vedeti ca multi se maimutaresc cu „OK-uri” si prostii gen „aftar shcoala”, „hacuit”, „driluit”, etc?Ala e un semn clar de „interventie hamerolaca”. Mai e o posibilitate…si anume, neghiobii nostri au timp berechet, asa ca se uita la filme si isi imagineaza ca ce vad ei acolo, pot sa faca in realitate, le vin idei uitindu-se de exemplu la „Clear and Present danger” cu Harrison Ford, cind asa zisul presedinte e prins intr-un cer vicios in care un prieten ii fusese mazilit de un mafiot, toata povestea invirtindu-se in jurul subiectului droguri. In scena in care presedintele e sfatuit de cabinetul lui de sfatuitori sa nege vehement orice legatura cu prietenul mazilit,Jack Ryan (Harrison Ford), il sfatuieste sa faca pe dos, si anume sa spuna tare, clar si raspicat, in cazul in care-l ia presa la intrebari, ca, el, presedintele, nu numai ca l-a cunoscut pe cel mazilit, ba chiar au fost prieteni buni de-o viata, s-au stiut dintotdeauna. Ceea ce presedintele, din film, face cind e luat la intrebari de catre presa. Asa si la noi, aceeasi poveste, or le-a dat cineva sfat sa taca si sa mearga inainte, or copiaza ca maimultele ce vad ei in filme, problema e ca Romania nu-i hamerica, Romania are mai multi oameni cu mintea la cap, educati si cu bun simt, decit o sa fie in hamerica pina la sfirsitul planetei.Asta e o realitate, nu doar o parere personala. Revenind la urs, asa cum ziceam si ieri, „…E clar ca neghiobii de la Cotroceni, guvern nu sint straini de poveste,cum nu sint nici barbati.Sint o specie de bipezi cu IQ redus, ego umflat cu pompa,care nu au in nadragei nici macar o pereche de stafide sfrijite, asa ca sa nu se astepte nimeni de la acesti aroganti sa vina la TV si sa dea detalii.Ai nostri idioti si neghiobi sint problema principala, din cauza lor sintem vazuti,ca natie, ca niste amariti, pirlitzi de lumea a treia. Ai nostri guvernanti sint problema nr 1 cind vine vorba de perceptia strainilor la adresa cetatenilor romani.” Aroganta pe care o au este incurajata si sustinuta de acei „consultanti” de care am pomenit mai sus.Cind vom avea politicieni care sa stie de unde sa inceapa cu rezolvarea problemelor tarii, fara interventie amerolaca mai ales, nemteasca, fanfaroni de la diversele case regale(ca si sugatorii astia sint o problema care nu trebuie neglijata, s-au inmultit ca iepurii si astia si nu le mai ajung miliardele, daca trebuie sa-si imparta intre ei ceea ce mostenesc, apai le revine cu zecile de milioane la fiecare, ceea ce nu mai e de ajuns pt mnealor in conditiile din ziua de azi),etc, atunci , POTE, POATE da DUMNEZEU sa faca si ei ceva util pt tara asta. As vrea sa vad la conducerea tarii romani adevarati, ca sint destui romani cu capu’ limpede, educati si care ar putea face adevarate minuni pt tara, nu mai vreau sa vad la conducerea tarii herri, huni, nebune cum e frantzuzoaica aia scrintita de la sectorul 1(nu stiu cum de-ati putut pune stampila pe dementa asta),si alte minoritati care nu par sa aiba nici macar un interes minim de a face ceva util in tara asta.
    Aia e.As mai scrie da’ cred ca e iar prea mult. Sper sa nu renuntati la acest subiect si sper sa va sprijine si alti jurnalisti in efortul asta de a demasca ipocrizia, interesele, neghiobia idiotilor astora care se fac ca fac politica, iar in realitate isi fac relatii si-si burdusesc conturile la banca. Citzu din vinzator de chiloti turcesti a ajuns prim ministru, e unul dintre cei mai tupeisti indivizi pe care i-am vazut vreodata, felul cum vorbeste e lamentabil,parca mesteca cacat sau bashini in permanenta. Cred ca e un individ periculos, cumparat usor si care e in stare sa faca mult rau economiei. Daca ii reuseste „misiunea”, adica sa scoata la bursa si ce fabrica om mai avea ramasa pe acolo, e un om facut. Daca nu i-au dat astia shpaga intreaga de la inceput si i-au promis-o dupa ce face treaba, individul asta, Citzu” va fi de neoprit,va calca pe dinti si pe masa daca e nevoie. Cind il aud cum vine cu gargara cu vaccinatu’ imi vine sa-l scuip in bot, nu stiu ce fel de barbat e asta, ma depaseste subiectul, il vad ca pe un papagal leshinat, ca pe un linge blide cu latze slinoase si nebarbierit dupa mai multe azi de bere trase pe git pina in momentul in care da interviuri. Mie mi-ar fi rusine cu o astfel de prestatie, nu numai ca prim ministru, dar si ca politician in general. Gashca asta de politicieni care-si flutura prostia si aroganta pe scena politica a tarii, sint nu doar lamentabili, sint labili la cap TOTI, de la „cocoana”cu prosteala crasa Gheorghiu, panarama cealalta turca si cite mai sint pe acolo, si pina la mimoza de la Cotroceni care cind vorbeste o face doar printre dintii scrisniti si zimbete amenintatoare, e la acelasi nivel cu „duamnele” mentionate, vai de capu lor, si vai de muma noastra. Aia e!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *