Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum se explică Duminica neagră a Presei românești

Decembrie 1989. Sub titlul „Cine sînteți fraților? – Sîntem Poporul”, ziarul Adevărul din 25 decembrie 1989 publică un reportaj din Piața Dorobanți și Claea Dorobanți la orele dimineții:

„Se aud rafale sacadate de mitralieră, de arme automate, pușcături de pistolet. Trag ostașii armatei române, trag gărzile patriotice, trag dușmanii baricadați în blocurile vecine cu Televiziunea, în clădirile de lîngă piață. Vin una după alta coloane de oameni – unii pe jos, alții în camioane, unii purtînd arme, cei mai mulți neînarmați. Tot una după alta pleacă mașini ale Salvării, taxiuri, furgonete cu flamură albă. Transportă răniții. De undeva de la mansarda clădirii fostei florării din piață se trage în mulțime. Se trage și dintr-o clasă a liceului „I.L. Caragiale”.

Acum știm că teroriștii n-au existat. Că a fost vorba de o Diversiune orchestrată de GRU pentru a legitima noua Putere, întruchipată de echipa Ion Iliescu. Diversiunea a avut drept rezultat moartea a 1.100 de români nevinovați. La vremea scrierii acestui reportaj, Presa română însemna TVR, Radioul Public și trei cotidiane centrale. Toate aparținînd statului. Pînă în 22 decembrie 1989, statului ceaușist. Din 22 decembrie 1989, statului iliescist. Telespectatorii, ascultătorii și cititorii au fost convinși de Presă că teroriștii există și pentru că n-aveau exercițiul contactului cu presa liberă.

Au trecut de atunci 33 de ani. După trecerea acestor ani, Presa Română înseamnă un număr uriaș de televiziuni, radiouri, ziare, site-uri, bloguri. Generații întregi de telespectatori, ascultători și cititori s-au obișnuit cu presa liberă, au învățat să disocieze între o știre falsă și una adevărată, dar mai ales au învățat să verifice informațiile primite, victime deja ale multor manipulări prin intermediul presei.

Sub titlul „Detaliile dezvăluite de un român care i-a văzut pe Elon Musk și Angelia Jolie la Bran”, Protv a difuzat luni, 31 octombrie 2020, la ora 23, 30, o relatarea de la petrecerea de Hallowen de la Castelul Bran, zis și al lui Dracula:

„Un tweet postat de Elon Musk, sîmbătă, la ora 20 și 38 de minute cu mesajul misterios «Pîinea proaspăt coaptă și produsele de patiserie sunt sunt unele dintre marile bucurii din viață», a întărit și mai tare scenariul potrivit căruia fondatorul Tesla si SpaceX s-ar afla la noi în țară.

Lucrul a fost confirmat, pentru Știrile PROTV, și de un român, dintr-unul dintre grupurile care s-au ocupat cu distracția invitaților. Ține să rămînă anonim și spune că s-a aflat în apropierea lui Elon Musk și a Angelinei Jolie.

Participant: «Avea un costum negru, foarte, foarte, foarte frumos îmbrăcat. Era foarte zîmbitor. Li s-au servit ceaun, friptură de berbecuț, bulz. Pe Angelina Jolie chiar am văzut-o personal. Purta o rochie transparentă, spre verzui, avea o blăniță pe spate, albă».”

Acum știm.
Elon Musk și Angelia Jolie n-au fost la petrecerea de la Bran, n-au fost în România și nici nu le-a trecut prin cap să plece spre noi din America. Elon Musk a fost ocupat, potrivit presei americane, cu un război pe Twitter cu Democrații, iar Angelina Jolie, cu mersul la cumpărături la Los Angeles.

Că teroriștii n-au existat am știut la mult timp după decembrie 1989.
Că Elan Musk și Angelina Jolie n-au pus piciorul la Castelul Bran am știut luni dimineață, din surse oficiale.
Și cu toate acestea, luni, la ora 23, 30, Pro Tv descrie cu amănunte prezența celor doi la petrecere.

Scriind și vorbind despre ceea ce am numit Cea mai mare manipulare a românilor de la Teroriștii din decembrie 1989 încoace și anume descrierea cu lux de amănunte de Presa românească (excepție făcînd cîteva site-uri) a prezenței lui Elon Musk și a Angeliei Jolie pe meleaguri românești, am făcut comparația între diversiunea mediatică din decembrie 1989 și diversiunea mediatică din octombrie 2022.

Am susținut că Diversiunea cu teroriștii a fost posibilă în condițiile lui decembrie 1989:

  1. a) Existența unei singure televiziuni și a cîtorva ziare.
  2. b) Lipsa de experiență a românilor în materie de manipulare prin presă.
  3. c) Imposibilitatea jurnalistului de a verifica. Și dacă ar fi vrut să afle adevărul, jurnalistul vremii respective n-are cui să se adreseze.
  4. d) Sindromul Trecutului cu păcate, care a făcut ca toți cei care lucrau în presă la momentul Teroriștilor să îmbrățișeze automat varianta noii Puteri pentru a nu fi suspectați că au rămas loiali fostei Puteri.

Nici una dintre aceste condiții nu și-a spus cuvîntul în Diversiunea Elon Musk din octombrie 2022:

  • a) Numărul instituțiilor de presă e uriaș. Teoretic, televiziunile, radiourile, site-urile sînt independente și mai ales concurente. Spre deosebire de decembrie 1989 acum existau suficiente instituții de presă care să pună la îndoială presa fake news-urile lansate de unele site-uri. Ei bine, nu s-a întîmplat așa. Ca într-un fenomen de drogare colectivă, cu mici excepții, toate instituțiile de presă s-au avîntat într-o întrecere sălbatică gen Cine născocește mai multe năzbîtii în legătură cu prezența celor doi. O simplă analiză a titlurilor subiectului ne trimite la ceea ce în Cibernetică se numește Retroacțiune pozitivă. Un sistem cibernetic precum Omul funcționează pe baza Retroacțiunii negative. Dacă întinzi mîna și dai de un foc ți-o retragi. Sistemele necibernetice funcționează pe baza Reacțiunii pozitive. Un foc dintr-o parte a pădurii nu-i contracarat de restul Pădurii, ci amplificat. Pînă la urmă Pădurea e mistuită de flăcări. În cazul Musk, în presa noastră a funcționat retroacțiunea pozitivă. Trecînd de la o publicație la alta, fake news-ul n-a fost blocat, ci amplificat. Un site a scris că Elon Musk a fost primit cu pîine și sare la o stînă. Următorul site nu s-a întrebat Ce caută ditamai multimiliardarul la o stînă din creierii munților? ci a pus de la el amănunte suplimentare: ce-a zis Elon Musk, cum era îmbrăcat.
  • b) spre deosebire de decembrie 1989, acum sînt toate condițiile pentru verificarea unei știri. Trusturile care au fost în avangarda intoxicării – Pro Tv și Antena – puteau verifica pe loc – oficial sau pe surse dacă un avion al miliardarului a aterizat în România. N-au făcut-o. De ce? Pentru că n-au vrut să verifice. Dacă ar fi verificat, n-ar mai fi putut intoxica.
  • c) Față de decembrie 1989, românii sînt mult mai prudenți la cele arătate la televizor. Și cu toate acestea, după ce s-a aflat că Elon Musk n-a fost în România, televiziunilor, radiourilor și site-urilor care au descris cu lux de amănunte prezența miliardarului în România, nu li s-a întîmplat nimic. În Germania, cînd Der Spiegel a publicat un fals jurnal al lui Hitler, a fost cît pe-aci să dea faliment. Nemții au sancționat rapid minciuna.

De ce n-au sancționat românii minciuna în cazul Musk?
Pentru că românii nu mai văd demult în Presă un mijloc de aflare a adevărului, ci doar un simplu mijloc de entertainment. De aceea au ratinguri uriașe așa-zisele talk-show-uri poreclite Cu sînge pe pereți în care participanții se insultă, se scuipă, în loc să stabilească adevărul.

E mai mult decît semnificativ că doar Libertatea (deși de duminică dimineața a devenit prudentă) și-a cerut scuze cititorilor pentru știrea falsă dată sîmbătă seara. S-a văzut imediat orgoliul lui Cătălin Tolontan de a face presă profesionistă într-o Românie dominată de presa de vin îndoit cu apă. Celelalte surse de infecție mediatică n-au catadiscist să dea înapoi. Pro Tv, cancerul Presei Românești, a ajuns pînă acolo încît și luni seara a continuat să susțină că Elon Musk a fost prezent la Bran.

Cornel Nistorescu, Ion Spânu au încercat să găsească explicații pentru această Drogare în masă a presei românești: Cornel Nistorescu a scris despre Sindromul Lenei. Ion Spânu a vorbit de Sindromul Plecăciunii în fața Puternicilor Lumii. „În definitiv – scrie el – prin ce ar fi mare eveniment participarea lui Elon Musk la o petrecere privată din România?”

Eu nu mă aventurez în nici o ipoteză.
Spun doar atît.
Dacă ar fi vrut cineva să facă un Test pentru a vedea în ce măsură după 33 de ani, în condițiile de azi, se poate repeta Diversiunea cu Teroriștii, indiscutabil rezultatul ar fi fost mai mult decît satisfăcător:
Presa de azi e mult mai ușor de manipulat decît Presa din decembrie 1989.

Și știți de ce?
Așa cum se vede din reportajul de atunci al Adevărului, în București și în țară chiar se trăgea.
Teroriștii nu erau o născocire a presei. Erau o născocire a Forțelor interesate.

Elon Musk n-a fost în România.
Toți cei care l-au descris în reportaje, în transmisiuni în direct au născocit pur și simplu.

Spre deosebire de cea din decembrie 1989, Presa din octombrie 2022 e în stare să născocească pur și simplu.
Ea a reușit performanța de a descrie cu lux de amănunte ceva ce n-a fost.
Din acest punct de vedere ea e mult mai vulnerabilă decît presa din decembrie 1989 la folosirea în scopuri diversioniste.
Cum să nu-și frece mîinile autorii Experimentului?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Cum se explică Duminica neagră a Presei românești”

  • Domnu’ Cristoiu,

    Acest „experiment” are o singura concluzie: presa de azi ne „prezinta” de-a dreptu’ SF-uri… 🙂

  • Euronews a dat ieri stirea ca Elon Musk si madam Jolie au petrecut Haloweenul in Romania, la Bran, si au aratat imagini cu Musk la o petrecere. Imaginile fiind probabil vechi, de la cine stie ce petrecere, care putea fi oriunde.
    Cineva s-a distrat copios pe seama presei, nu doar a celei din Romania.

    • Da, asa m-am gandit si eu pana am luat internetu la puricat sa vad care e treaba cu Peter Thiel si m-am ingrozit de ce mi-a iesit in cale.
      Baiatul asta sustine si finanteaza transfuziile cu plasma ca si panaceu la imbatranire. In ultima vreme FDA-ul din America le-a cam bagat bete in roate, asa ca isi cauta un loc unde sa nu-i deranjeze nimeni, eventual o tara corupta unde treburile se pot aranja cu cateva mii de dolari pusi pe masa.

    • *Revin sa clarific ca este vorba despre postul Euronews international, pe care l-am privit din America, nu asa-zisul Euronews din Romania.
      Euronews international a preluat ieri, luni, „stirea” ca Elon Musk si cu madam Jolie un chefuit la Bran.

  • Iata cu ce se ocupa in timpul liber miliardarii care au venit la Bran, in timp ce presa romaneasca umbla dupa cai verzi pe pereti :

    https://www.inc.com/jeff-bercovici/peter-thiel-young-blood.html

  • Iata cu ce se ocupa in timpul liber miliardarii care au venit la Bran, in timp ce presa romaneasca umbla dupa cai verzi pe pereti:

    https://www.inc.com/jeff-bercovici/peter-thiel-young-blood.html

  • Dumneavoastră aveți întrebări, reflectați, dar Mirel Curea are întotdeauna răspunsuri simple: „Atunci când românii au decis că în loc de presă de la chioșcul de ziare, vor presă moka, pe net, au deschis cutia din care a ieșit Elon Musk ca să se ducă la Bran.
    Le doresc sănătate și lectură plăcută!”

    • Are dreptate Mirel. Trist de adevărat e ce-a spus. In definitiv după atâta timp liberarea noastră a ajuns într-un impas.

  • Eram foarte tanar la Revolutie dar impuscarea lu Ceausescu intr-o cazarma mi s-a parut izbitor de asemanatoare de scena asasinarii in padure, de catre sovietici a familiei Romanov, a ultimului tar al Rusiei – Nicolae al II-lea. Ultimul gand care mi-a ramas in minte de atunci este ca asa se proceda la sovietici, cu pistolul sau arma automata.
    De aceea, Ion Iliescu, oricat s-ar ascunde si oricat ar trena dosarul ala .. nu are scapare in fata istoriei. Dar istoria o scriu cei care au puterea. Sunt curios cum va fi reflectat in manualele de istorie acest moment negru din istoria recenta a patriei, cum il vor vedea copiii in mintea lor cand vor citi manualul de istorie.

  • Eram foarte tanar la Revolutie dar impuscarea lu Ceausescu intr-o cazarma mi s-a parut izbitor de asemanatoare de scena asasinarii in padure, de catre sovietici a familiei Romanov, a ultimului tar al Rusiei – Nicolae al II-lea. Ultimul gand care mi-a ramas in minte de atunci este ca asa se proceda la sovietici, cu pistolul sau arma automata.
    De aceea, Ion Iliescu, oricat s-ar ascunde si oricat ar trena dosarul ala .. nu are scapare in fata istoriei. Dar istoria o scriu cei care au puterea. Sunt curios cum va fi reflectat in manualele de istorie acest moment negru din istoria recenta a patriei, cum il vor vedea copiii in mintea lor cand vor citi manualul de istorie.

  • ‘Spre deosebire de cea din decembrie 1989, Presa din octombrie 2022 e în stare să născocească pur și simplu.’

    o presa care nascoceste e una care e tinuta n frau?
    nascoceste!, dar…poti sa stii in ce directie o apuca nascoceala?:)))
    iar daca nascoceala e profesionistaaa… s-ar putea ca ea sa ti demoleze constructia de nu te vezi!
    putinta presei de a nascoci si de a intra in armonie cu nascocitul pe aceeasi tema e, mai inainte de a fi o arma cu doua taisuri, una cu…un unul singur.

    atunci cind serviciul de informatii numit presa se manifesta autonom folosindu se de o arma proprie altor servicii de informatii, care pe vremurile astea e nascoceala, atunci el dovedeste ca s-a adaptat la vremuri, spre lauda lui.

    • cuiva i-a trecut prin minte ca nascoceala e o marime vectoriala si poate fi folosita in echilibrarea dinamicilor care la un moment dat o iau razna. bravo! e tare de tot, faza.

      • @Online
        Da…mizeria asta apare „obsesiv” pe net…si suna a „pregatire psihologica”…”Jan 3, 2022 — „A Strange Day Is Coming to America” · According to Wall Street legend Marc Chaikin”…au mai aparut vreo 3 „profeti”…roubini…inca o femeie…”nimic nu e intamplator”…sunt alegeri la americani 8 Noiembrie…Dl Tatulescu spune ceva de 19 Noiembrie…au mai masluit putin cifrele la gdp(pib) si datoria lor publica…https: //usdebtclock. org/…19-20 Noiembrie 2022…daca ramane „asa” adica nu masluiesc cifrele (us total national assets) – (us unfunded liabilities) = 0 $ exact atunci…19-20 Noiembrie…posibil despre asta sa fie „vorba”…
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

    • Io nu pot sa uit cum l-am vazut pe Gadea in direct la Antena3 prezentand telespectatorilor imagini dintr-un joc pe calculator drept un avion rus urmarit si doborat de armata lu Zelenski. Bomboana de pe coliva – niste generali aflati in studio in acel moment au confirmat autenticitatea scenei de lupta.

    • @Online
      Asta e de azi si o sa-i doara urat de tot pe „chelnerii si ospatarii” locali,adica politicieni,implicatiile sunt mult mai mari decat par si mai rapide.
      VIDEO | Prof. Dan Dungaciu, afirmații incendiare: Proiectul federalizării Europei a eșuat, UE devine IRELEVANTĂ strategic. Europa va funcționa în regim de state naționale. Românii nu își doresc ca România să mai fie reprezentată în genunchi r3media 01.11.2022
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

      • ‘Românii nu își doresc ca România să mai fie reprezentată în genunchi’

        creca iar au facut un sondaj si le a rezultat ca romanii nu si doresc….:))
        s-a umplut tara de sondaje care povestesc despre ce si doresc romanii :)))

        pai ce, ei au reprezentat pina acum tara in genunchi pentru ca asa si au dorit romanii?:))))), iar de acum, pentru ca romanii nu si mai doresc asta…ei o s-o reprezinte altfel? ))

        • nu s-a schimbat nimic intre timp. juma de lume va fi multipolara, ailalta jumatate va fi unipolara.habar n am cum va fi, insa pina una alta nu s a schimbat nimic in povestea asta:)

          • vali,…pare a fi cam asa: tradatorii de natii se apuca de nationalism!:))
            …mai poti sa adaugi ceva?:))

      • ‘Europa va funcționa în regim de state naționale’

        :))) ar vrea ei!, adica cei din europa 🙂

        definitia ‘nationalismului’, la fel ca si aia a ‘razboiului mondial’ a expirat 🙂
        daca au expirat… acu ce sa le mai faci?! aia e.

        pina dau ei de noile definitii…vor deveni, pesemne, irelevante 🙂

        • Patria e Natura. …mai nou:))
          deci practic si faza cu patria ante omnia a expirat:)), e nevoie de o noua definitie si aici 🙂

          pe vremea cind Patria e Natura, adica pe vremea asta, patriotii sint…de vis!:))), ca ei sint ‘povesti ale Naturii’ 🙂

          • daca pina acum ti se cerea, pentru a fi luat in seama in lumea mare, sa fii competent in dinamica natiilor
            ( barim pentru ca doar asa le puteai distruge!:)) )

            de acum ti se cere sa fii competent in dinamica civilizatiilor :)) ( cui ii mai pasa ca tu oi fi, poate, dibaci in dinamica natiilor pe vremea cind definitia natiei a expirat? :)) )

            prin urmare discutiile despre statele nationale…tocmai ce au devenit irelevnte ( se prea poate ca tocmai de-asta sa se si fi dat liber la nationalism!:)))) )

            exista neamuri pe lumea asta in care traitul pe limba natiei aleia a tot fost gradinarit de-a lungul vremurilor.
            bineinteles ca si in cazul lor nationalismul a expirat, insa…prin chiar masura cu care limba aia a fost in armonie cu Natura, natia se poate armoniza cu…noul nationalism, ala care si are ca Patrie chiar Natura :), deci…se poate spune ca au un avantaj, insa daca si numai daca datinile, traditiile si obiceiurile lor se vor dovedi ca sint in armonie cu Natura

        • @Online
          Da…Stiu…Avea Paul Teodoru fostul Ministru Al Transporturilor 2 vorbe…si facea parte din politicienii mai „cinstiti”….zicea asa…”Sunt satul de minciunile mele,nu mai am chef si de ale altora”…si „sa-ti numeri degetele de la mana dupa ce dai noroc cu astia”….ei chiar ii cred pe Oameni tampitzi…idiotzi…le-au strigat acum vreo 3 luni la tebea parca…”tradatorii”…cunosc „oameni de la tara”…astia sunt imbecili…sunt Oameni care au fost prin Europa sau au rude afara…internet…ei traiesc in filmul cu Ceausescu care-i prostea cu 2 ore de tv pe zi radio,scanteia,romania libera si informatzia…3 ziare mari si late…
          Seara Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

      • ‘Proiectul federalizării Europei a eșuat’

        de prin 2015,…barim!, acest proiect n a existat. a fost un soi de maskirovka 🙂

        • odata cu discursul istoric al lui putin de acum cam sapte ani, moment in care el a zis ca…noua lume, pe care rusia nu si o doreste, fara rusia nu se va manifesta… deja era o problema cu dinamica ue, federalizarea…nici nu se mai punea problema. ulterior!, dupa ce o noua rinduiala se va manifesta in europa…o fi posibila si o federalizare, insa daca si numai daca o sa vrea si sefu:))

      • nationalismul, natia,…incepe de la sat. deci practic, pe motiv ca definitiile sint expirate, te apuci si rinduiesti….incepind cu satul si…superpozitiile lui.
        rinduielile de acum devin pe zi ce trece doar mai impotente. sint tinute n geam pe motiv ca…mai vine pensia ceva timp :)),…insa eu nu cred ca exista vreun om preocupat de dinamica lumii mari…sau mai mici, care sa nu observe ca cele care sint pe moarte sint chiar actualele rinduieli, actualele sisteme sociale ( si sint asa pentru ca ‘definitiile’ se innoiesc in stil fibonacci de a lungul timpului, anotimpurilor… deci la un moment dat temelia, sistemele sociale, devin incapabile sa sustina ‘greutatea’ civilizatiei,…care intre timp s a facut mare 🙂 )

  • ‘Presa de azi e mult mai ușor de manipulat decît Presa din decembrie 1989.’
    ___
    presa din decembrie 1989 a fost cea care a manipulat, nu cea manipulata.
    astazi e la fel, ea e cea care manipuleaza.

    si atunci, ca si acum, serviciul de informatii numit presa e cucerit de celelalte servicii de informatii…sau de alte servicii de informatii.
    intre timp o fi fost si libera, o vreme…
    cita vreme inca se mai manifesta citva ziaristi daruiti de la natura cu ce le trebuie pentru a face fata vremurilor putem spune ca punerea la indoiala inca se manifesta, deci si ca presa e libera.

    presa e libera daca si numai daca se manifesta ca un serviciu de informatii autonom.

    uite… io spun ca…spre ex acest sait este un serviciu de informatii autonom.
    cititorii, printre care care se gasesc si alte servicii de informatii, identifica in acest sait informatii la prima mana, noi-noute.

    • @Online
      „cititorii, printre care care se gasesc si alte servicii de informatii, identifica in acest sait informatii la prima mana, noi-noute.”
      Nu „vorbesc in dodii”…Sa Spunem 3 Saptamani Nu 3 Zile…21 Zile…E Clar…Unii Nu Mai Vor Sa Plateasca…Altzii Sa Munceasca Pe Gratis…Iar Altzii Sa Vanda Resurse Gratis…
      Mihai Eminescu Glossă
      „Vreme trece, vreme vine,
      Toate-s vechi şi nouă toate;
      Ce e rău şi ce e bine
      Tu te-ntreabă şi socoate;
      Nu spera şi nu ai teamă,
      Ce e val ca valul trece;
      De te-ndeamnă, de te cheamă,
      Tu rămâi la toate rece.”
      -Se spune ca „orice minune tine 3 zile”
      Italienii refuză să plătească facturile la energie, proteste în întreaga țară. „Ca să putem trece iarna” national.ro 01.11.2022
      Sistemul de pensii din Germania va intra în colaps în cinci ani. ziare.com 01.11.2022
      Fiecare țară să se descurce, susține Germania – Fără împrumuturi comune la nivelul UE pentru criza energetică 4media.info 01.11.2022
      Luna Frumoasa Online!!!
      E Zodia Scorpionului….
      vali
      🙂

  • Mitterrand in vol doi al memoriilor sale cu un tupeu demn de o cauza mai buna scrie ca evenimentele din România au fost organizate și coordonate de 800 de ofițeri de comanda și stat major
    Fac de medicina avea un profesor MĂGUREANU a fost împușcat și a murit in baie, baie fără ferestre doar cu o aerisire decorativa din ochiuri de cărămida
    Ieri s-au împlinit 7 ani de la incidentul tragic de la COLECTIV
    Romanii ortodocși 65 de familii au făcut parastas de 7 ani și-au plins morții
    Dacă nu era porcăria cu Bran ochii presei și obligația autorităților era sa participe la comemorare
    Inițial cind va ascultam am crezut ca lucrurile sunt legate de de un posibil 19 Noiembrie care se apropie
    Analizând zilnic cele 4-5 hărți care sunt publice privind Ucraina cred ca operațiunea “Uranus” la o scara mult mai specială se apropie

    • @Tiberiu Tatulescu a scris pe 01/11/2022 la 08:22
      Domnule Tatulescu
      Francezii si-au cerut scuze la vreo 3 luni de la „lovilutie” pentru mascarada televizata transmisa.
      „Francois Mitterrand est l’ami de l’assassin!” https: //jurnalul.ro/special-jurnalul/francois-mitterrand-est-l-ami-de-l-assassin-115371.html
      Colectiv. https: //www.cotidianul.ro/teorie-cumplita-despre-colectiv-si-hexi-pharma-ce-a-ajuns-oficial-la-instanta/
      Da.Presupune inchiderea internetului…tld(top level domain,servere dns,routere agregatoare-foarte simplu de realizat).
      E legat de „mama tututor crizelor” si „toti banii falsi care n-au existat vreodata(pensii,asigurari,burse,economii,actiuni-nici n-au fost…).
      Toata Stima!!!
      Valentin Constantinescu

      • Eu in continuare consider un tupeu fără limite al Franței după instalarea staului Islamic primul in lume in Iran sa faci asta la București și apoi sa distrugi Libia ca sa nu iti plătești datoriile
        Pote ca Haga ar trebuii sa fie sesizată cu privire la asta

  • Manipularea mediatică a început din dec 89 de pe un singur post tv național și continuă grotesc în zilele noastre pe toate canalele de informare mass-media. Părerologii zilelor noastre pro diverse cauze externe și interne au căzut în ridicol absolut.
    Ați avut dreptate că gazetăria nu e cultură ci subcultură…

  • „o Diversiune orchestrată de GRU” Diversiune, Maestre, desigur. Dar… GRU?! Ziceați că aveți doctorat în Ievenimentele… LOL!

  • Nu toti romanii au fost imbecili in ’89. Citi au crezut cu adevarat in asa zisa „revolutie” si asa zisii „teroare ishti”(am scris asa intentionat)?Nu prea multi. Nici aia care au dat buzna in sediul CC sau acasa la Zoe si sau acasa la familia Ceausescu, nici aia nu au crezut in revolta poporului, dimpotriva, au vazut o oportunitate de jaf la drumu’ mare, un jaf cu putine consecinte negative la adresa lor pt ca unde-s multi prosti adunati gramada, aia descurcareti trec neobservati. LA noi se facea armata de ;a 18 ani. Pina si pustii aia in primul an de armata stiau la la CC si la televiziune se trage cu trasoare. Aia a fost o bataie de joc la dresa bunului simt. Nu am crezut fractiune de secunda in mascarada aia,iar acum dupa atitia ani nici atit. In ’89 au manipulat pe aia mai slabin de minte cu niste imagini la TV trucate ca-n „Wag the dog”…au omorit degeaba niste copii aiuriti care in loc sa stea in masa pe gheata acasa si sa mearga la scoala, s-au dus ca naucii pe strazi. Pt crimele comise in Decembrie ’89, inclusiv pt asasinarea familiei Ceausescu nu a raspuns nimeni in fata instantei, nimeni, niciodata pina in ziua de azi. Dupa asa o manipulare,generatia mea sufla si-n gheatza de la congelator, nu ne poate pacali cite un bambilici de reporter, mai ales ca reporterii au ajuns de-un penibil absolut. Ti-e greatza sa deschizi tembelizoru’. Imediat dupa ’89 programele au luat-o razna, crainicii la fel, crainicele au inceput sa se despoaie fara sens, au aparut fel si fel de vedete,cocote parashute si derbedei plini de ei, adica depreciere in masa de la A la Z.Azi s-a ajuns la o lipsa de respect strigatoare la cer din partea trusturilor media. Uite un exemplu, la mediafax, nu ma mai uit de mult,de mult, l-am vazut odata pe caraghiosul ala de patron, babalicu’ ala murdar si plin de talente, le vorbea duduilor care fac si ele pe prezentatoarele. LAsa ca le-a ales tinere si proaste tute, da’ le mai dadea si lectii in stilul lui „patrono-taticu-pretinu’-alfonso de la discoteca”, ce mai, nu mai e nimeni ca mustaciosu’ ala plin de jeg, un slinos din toate punctele de vedere. Mi-a fost scirba de nedescris sa-l aud cum se da grozav, adica s-a bagat intr-un domeniu in care are puterea de a se juca cu vorbele si cu mintea ascultatorilor maineghiobi. E inadmisibil ca posturile radio, TV sa fie private , iar patronii sa-si bata joc de o tara. Tot ce-i ziar, radio, TV ar trebui sa fie al statului si numai al statului, iar stirile sa fie date in termeni decenti, legali, admisibili pt publicul karg. Cind vorbesti de stiri, apai trebuie sa spui adevarul ala pe care platitorul de taxe il asteapta. Nu-mi veni cu „Stiri” ca a alergat Esca in curu’ gol, sau s-a cracit iar Zina care e in razboi cu diva de la cucuietii din deal, care si-a schimbat silicoanele turtite de nu stiu ce parashutist, si-a trecut la o masura mai mica pt ca silicoanele vechi erau prea mari si se vedeau din satelitii lu’ Musk si era pericol s-o atace nu stiu ce rechin alb in piscina de la cazino s.a.m.d…..nu va suparati, da’ astea nu-s stiri, astea-s BIRFE, MINCIUNI, IRONII la adresa omului care cumpara ziarul, deschide radioul sau televizorul. Vreau emisiuni de calitate, vreau adevar, vreau toti golanii si curvele analfabete din retelele media trimisi toti la munca sa vada ce-i aia. Ca sa vaci milioane de euro ca te scalimbai 20 de minute pe saptamina si ma iei peste picior ca spectator, e inadmisibil,inuman. Sint copii care merg al culcare flaminzi, batrini singuri si tristi, umiliti de generatia de tineri nesimtiti si hamesiti dupa „parai”. E inadmisibil. Apropos acu’ de Castelul Bran. Era clar ca ceva nu e in ordine cu asa zisa petrecere din momentul in care au spus la stiri ca Musk ar fi platiti 75000 de euro pt o noapte inchiriata. In primul rind suma asta e pt alune in lumea lui. Apoi daca intr-adevar inchiriezi un monument al tarii, un simbol pe care vesticii n-au cum sa-i inteleaga,cu 75000 de euro, atunci or sintem timpiti de legat ca natie, or avem in managementul Castelului Bran niste rupti de mama realitatii. Ar trebui sa fie intervievat managerul Castelului Bran, sau autoritatea din zona de care depinde Castelul. Sa dea explicatii cum de a fost posibila o astfel de minciuna si de ce n-au intervenit imediat sa dezminta daca stiau ca „stirea” e o minciuna? Eu as taia in carne vie acum. I-as demite pe toti, fara exceptie, de la ziarele, posturile TV , inclusiv managementul de la Bran, i-as zbura imediat. Vlad Tepes n=ar mai face fata singur la ce se intimpla in tara asta. Bataia de joc a atins cote alarmante si a depasit demult limitele. Asa zisu’ presedinte al Romaniei e zdrobit de grija lu’ jelenzki ala al ucraienienilor,e asa de zsrobit ca nu mai stie de capu’ lui de bou nici de unde sa inceapa, nici unde sa termine cu mascarada. Ce-a facut asta in doua mandate nici el nu are habar. Ar trebui luate la bani marunti, documentele prin care a facut achizitii pt tara. Ins pecial alea cu vaccinuri inutile, bombardele si rachetzele….luati-l la intrebari pe herr ciolhanis inainte sa niga prin Bucegi si sa se faca pirtiile numai bune de skiat, ca daca incepe datu’ cu sania sau pe skiuri, s-a dus si iarna si primavara, iar la vara are alte planuri,niste palmieri, insule pe undeva…luati-l acum la scarmanat ca nu e vremea nici buna,nici rea, e taman potrivita de stat pe la cotroceni…daca l-ar fute grija pe herr de copiii necajiti si batrinii singuri, l fel de mult cum il roade grija LU’ JELESCU’, multe lucruri s-ar putea schimba in tara asta. Da’ cind n-ai cu cine, n-ai cu cine…aia e…

  • Cu respect domnule ,in ’89 aveam 7 ani (locuiam într-o zonă lângă o unitate militară ) și noaptea se auzeau gloanțele înfiorător (mergeam prin casă pe burtă ) iar ziua era liniște … trăite cu frică acele evenimente (ne-am mutat intr-o altă zonă din oraș la niște prieteni ai părinților noștrii ) ….iar stradă respectivă este 22 Decembrie 1989 (in orașul Craiova ) regândind acele momente nu înțelegeam de ce teroriștii trăgeau doar noaptea ? Și pe zi era liniște si pace chiar ieșeam afară la joacă ….. și de atunci am fost foarte curios de ce a însemnat Revoluție din 1989 …… și răspunsul logic ar fi că teroriștii au făcut o diversiune au pus mâna pe televiziune a fost singurul mijloc de teroare și in acele momente cât și în următorii ani până în zilele noastre … și nu la noi vedeți cât terorism a fost in Europa in presa Occidentală ….TOATE REVENDICATE :))) teroriștii întotdeauna s-au semnat 😉 ….. deși toți știm că există legiunea Franceză dar nimeni nu știe unde luptă ei si este secret probabil se duc in cosmos 😉 ….nu voi uita știrea cu un copil de 17 ani dintr-un cartier mărginaș din Craiova prezentat ca adeptul statului islamic și cu ce fast era prezentat ca un mare succes al SRI … cum nu pot sa uit nici pozele cu moneda statului islamic publicată pe toate coperțile ziarelor și pe toate Tembelizoarelor …… până la urmă asta este divertisment dacă am spune doar adevărul realitatea devine Bacoviană ….prostia ne face să zâmbim dacă nu ar fi alții mai mincinoși ca noi ? Dacă nu ar fi alții mai proști ca noi ….de cine ne-am mai amuza și eu ca prostul dar tot eu dând din cap crezând că m-am prins …….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *