Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum se lasă atras PSD în farsa de iarmaroc numită Moțiunea AUR-USRPLUS

Doar dacă ești împătimit al telenovelelor turcești (Îl urăsc pe Florin Cîțu sau Îl iubesc, pe Florin Cîțu, Tertium non datur) nu-ți dai seama că Moțiunea AUR-USRPLUS e o farsă de iarmaroc. Potrivit tuturor dicționarelor, inclusiv cel al Limbii române pentru proști, Moțiunea de cenzură, căreia i se mai spune și Moțiune de neîncredere, e un act prin care Parlamentul retrage mandatul conferit Executivului pentru Guvernarea țării. Acest adevăr înseamnă:

1) Prin Moțiunea de cenzură, partidele inițiatoare cer căderea întregului Guvern, nu doar a premierului.

2) Dacă Moțiunea trece, Guvernul pleacă, Președintele desemnează un nou premier, care premier, ca urmare a unor negocieri, formează un nou Guvern, alcătuit fie din alte formațiuni decît cele care au alcătuit Coaliția de Guvernare, fie din aceleași formațiuni, dar pe baza unui nou acord de colaborare. E imposibil ca noul Guvern să fie același ca și Guvernul anterior, cu excepția premierului. Totul se reia de la zero. Inclusiv ponderea fiecărui partid în structura Guvernului.

3) Textul Moțiunii de cenzură, indiferent de numărul de file, trebuie să se refere la întregul Guvern și, mai ales, la întreaga perioadă de Guvernare de pînă acum. Nu există decît în mintea unor inși atinși de febra aftoasă textul unei Moțiuni de cenzură în care o parte a miniștrilor sînt ocoliți. Cu atît mai mult nu există Moțiune de cenzură care să ceară doar plecarea premierului.
Acestea sînt condițiile minime pentru ca o Moțiune de cenzură, cel mai important instrument al Opoziției în bătălia cu Puterea, să fie o Moțiune de cenzură și nu o plăcintă Poale-n brîu.

Aș adăuga acestor condiții, una foarte importantă, neglijată însă în ultimii ani. Moțiunea de cenzură se depune de un partid sau mai multe partide de Opoziție nu de dragul imaginii de Opoziție, nu pentru a arăta electoratului că tu, partid de Opoziție, nu dormi pe cuptor, ci pentru a veni la Guvernare în locul fostei Puteri. De aceea, în țările cu politicieni normali la cap, înaintea Moțiunii de cenzură partidul inițiator angajează negocieri cu alte formațiuni, atît pentru a avea numărul de voturi necesar trecerii, cît și pentru a putea forma viitorul Guvern. O dată cu votul pentru Căderea Guvernului, se negociază și votul pentru formarea viitorului Guvern.

Din august 2020, PSD, partid de Opoziție, a depus două Moțiuni de cenzură, amîndouă condamnate din start eșecului. De ce-a făcut-o? De la trecerea în Opoziție, PSD a fost un partid beat de somn de dimineață pînă seara. Ca să nu se spună că doarme-n bocanci, din cînd în cînd, PSD a depus o Moțiune de cenzură conștient că va fi un eșec. Prin aceasta PSD a lansat în postdecembrism unul dintre cele mai mari pericole:
Compromiterea celui mai important instrument de luptă democratică prin reducerea la o simplă operațiune de imagine.

Dacă trecem Moțiunea de cenzură inițiată de AUR și USRPLUS prin condițiile minime pentru ca o Moțiune de cenzură să nu fie un sughiț fără a duce mîna la gură, vom constata:

1) Textul dat publicității și înregistrat la Parlament nu cere căderea întregului Guvern, ci doar a premierului.

2) Textul Moțiunii de cenzură ocolește orice referire la unul dintre partidele aflate la guvernare din decembrie 2020: USRPLUS.

3) Atît AUR, cît și USRPLUS recunosc adevărul că n-au numărul de voturi necesare ca Moțiunea să treacă. Atît George Simion, cît și Dan Barna și Dacian Cioloș au lansat și lansează PSD apeluri să voteze Moțiunea.

Pentru ca un partid să voteze Moțiunea inițiată de alte partide, e musai ca el să fi fost consultat înainte de redactarea Moțiunii, astfel încît în documentul depus la Parlament să se găsească și criticile aduse Guvernului de partidul invitat să voteze.

Așa cum spune Marcel Ciolacu și cum recunosc liderii AUR și URSPLUS, PSD n-a fost nici măcar informat de depunerea unei Moțiuni de cenzură. Textul Moțiunii, depus la Parlament, nu numai că nu conține un singur argument adus de PSD, dar mai mult, prin excluderea oricărei referiri la miniștrii USRPLUS, intră în conflict cu poziția PSD față de întreaga Guvernare. Și cu toate acestea, liderii USRPLUS, mai ales, atacă zilnic PSD, pentru că nu vrea să voteze Moțiunea.

4) Unul dintre inițiatorii Moțiunii – USRPLUS – declară fără echivoc că după trecerea Moțiunii de cenzură, formațiunea nu va face Guvern decît cu PNL și UDMR. Ce visează liderii USRPLUS?

Scopul Moțiunii ar fi plecarea lui Florin Cîțu din fruntea Guvernului. O dată ce, prin Moțiunea de cenzură, Guvernul cade, se va forma un nou Guvern, care va fi exact cel pe care l-au dărîmat prin Moțiunea de cenzură, dar cu un alt premier, și acela tot de la PNL. Altfel spus, miniștrii USRPLUS se vor întoarce la birourile lor și vor relua lucrul la hîrtiile lăsate pe masă doar pentru cîteva ore, cît a durat votul la Moțiune.

E limpede că n-avem de-a face cu o Moțiune de cenzură. Avem de-a face cu un banal instrument de șantajare a lui Klaus Iohannis pentru a-l demite pe Florin Cîțu. Umiliți (după opinia mea, ca și în aprilie 2021, în chip nepermis în cazul unei Coaliții de Guvernare), liderii USRPLUS n-au găsit o altă formă de reparare a onoarei, în fața propriului electorat, decît cerînd plecarea lui Florin Cîțu. Ei știu însă că Florin Cîțu nu s-a purtat atît de mitocănește de capul lui. Florin Cîțu a fost purtătorul de cuvînt al PNL, exasperat de fițele URSPLUS, și al președintelui Klaus Iohannis. Împinși la zid, loviți în gură cu bocancul plin de noroi, liderii USRPLUS ar fi trebuit să plece de la Guvernare în Opoziție. Cum însă n-ar pleca în veci de la friptură (Dacian Cioloș a declarat că ei nu pleacă, mor de gît cu ei), prefăcîndu-se că nu văd Planul de scoatere de la Guvern nu prin revocare, ci prin demisie a miniștrilor, liderii USRPLUS s-au gîndit să împace și capra și varza.
Să facă totuși ceva tare, răsunător (demiterea lui Florin Cîțu), dar fără a-și tăia punțile rămînerii în Coaliția de Guvernare.
Așa s-a născut această giumbușlucărie numită Moțiunea AURUSRPLUS, Moțiune prin care se urmărește nu căderea Guvernului, ci doar Căderea premierului.

Dintre toate partidele din Parlament, singurul dispus să semneze împreună cu USRPLUS această Moțiune de cenzură halucinogenă a fost AUR.
Explicabil.
AUR e un partid marginal și marginalizat. Căsătoria cu USRPLUS, fie și de o Moțiune, a dat AUR blazonul de care acest partid avea nevoie ca de aer.

Firește, liderii USRPLUS a mers la ședința de Coaliție fluturînd amenințarea cu Moțiunea inițiată împreună cu AUR.
Erau convinși că liderii PNL vor ceda șantajului și vor renunța la Florin Cîțu. Mai ales că președintele PNL era Ludovic Orban, cel care i-a îndemnat s-o facă, angajîndu-se că-l debarcă el pe Florin Cîțu.

Toți liderii PNL s-au așezat în spatele lui Florin Cîțu. În aceste condiții, liderii USRPLUS s-au văzut nevoiți să meargă mai departe. S-au dus la Senat și au depus Moțiunea. Cînd și-a anunțat venirea partenerul George Simion, au rupt-o la fugă, ca nu cumva să-i vadă țara împreună. De vineri, liderii USRPLUS vorbesc de Moțiune, de cum o să dea ei jos pe Florin Cîțu.

În tot acest timp, stau cu ochii pe telefonul mobil. Așteptînd, 24 din 24 de ore, un telefon de la Cotroceni. Disperați că nu vine, l-au sunat pe Klaus Iohannis. Nu li s-a răspuns. Ei tot mai speră. Și dacă Moțiunea trece de Birourile Permanente vor continua să spere. Vor vota căderea Guvernului tot cu ochii pe telefoane.
Doar-doar vor fi chemați la Cotroceni.

Am făcut această prezentare a farsei numită Moțiunea de cenzură, pentru a argumenta de ce mă stupefiază poziția adoptată de PSD față de Moțiune.
Un partid precum PSD, partid mare, serios, trebuia să lanseze din prima zi a Crizei Mesajul:
Nu ne interesează păruiala din interiorul Coaliției de Guvernare.
Nu vom vota în veci o Moțiune care a fost redactată fără ca noi să avem habar. Nu vom face jocul URSPLUS care a inițiat Moțiunea numai și numai pentru a șantaja PNL și pe Klaus Iohannis.
Și cu asta basta!
Noi avem alte treburi decît să participăm la țurca din interiorul Coaliției de Guvernare.
Cînd vom socoti că trebuie, vom depune Moțiunea noastră de cenzură.

În locul acestui Mesaj ferm, PSD își schimbă de la o zi la alta poziția.
Greșesc.
Își schimbă poziția de la o seară la alta.
În funcție de televiziunea la care merge Marcel Ciolacu.

Deși poziția față de Criza Guvernamentală e o chestiune crucială pentru PSD, nici un alt membru al conducerii decît Marcel Ciolacu nu s-a pronunțat pînă acum.
Duminică, 5 septembrie 2021 a avut loc ședința BPN al PSD.
Din organism fac parte 30 de lideri ai PSD.
Nici la intrare, nici la ieșire nu s-a pronunțat vreunul dintre ei despre cea mai importantă chestiune a momentului:
Poziția PSD față de Moțiunea de cenzură.

Marcel Ciolacu n-a spus la Conferința de presă dacă s-a supus sau nu la vot decizia prezentat de el după încheierea ședinței.
Singurul care decide e Marcel Ciolacu.
Singurul care se pronunță e Marcel Ciolacu.
Așa ceva n-a fost nici măcar pe vremea lui Liviu Dragnea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Cum se lasă atras PSD în farsa de iarmaroc numită Moțiunea AUR-USRPLUS”

  • Or fi stand Dan Barna si Dacian Ciolos cu ochii pe telefon, asteptand un mesaj de la Cotroceni, dar la fel sta si Marcel Ciolacu, pentru acelasi motiv. Sedinta PSD a avut ca scop strangerea randurilor, inchiderea gurilor si delegarea autoritatii de decizie si comunicare catre Marcel Ciolacu, pentru ca secretarele de la Cotroceni n-au timp sa-i sune pe toti liderii PSD sa le spuna ce sa faca. Si asa il suna doar pe Ciolacu.

    E o mare diferenta fata de perioada Dragnea. Cu bune si cu rele (caci a facut si Dragnea niste piruete nemaivazute, spre exemplu cu nesustinerea referendumul pentru familie pe care l-a initiat), macar Dragnea nu astepta sa ii se spuna de la Cotroceni ce sa faca la fiecare pas. A mai tinut si Dragnea cont asa putin de sensibilitatile Cotroceniului in ultima perioada inainte de condamnare in speranta gresita a unui rapprochement, dar in rest era propriul lui om, si a fost consecvent politicilor PSD (sau propriilor politici) – de unde i s-a si tras pana la urma.

    Din punct de vedere al autoritatii si tariei politice (desi caricaturale atat in cazul lui Ciolos cat si a lui Ciolacu), macar Dacian Ciolos are stapani puternici in afara, care mari au fost si mari sunt inca si-or fi si mai departe. Marcel Ciolacu, in schimb, sta la mana secretarelor unor prafuiti locali, care dispar si se succed mai repede si mai subit decat antrenorii nationalei de fotbal.

    La timpuri noi, umilinte noi.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Parerea mea e ca nici PSD-ul nici Cotroceniul nu poate transa chestiunea fiindca atat Catu’ cat si Ciolos au spate puternic in afara, asa ca conflictul se negociaza acum la alt nivel decat cel in care-si duce veacu’ PSD-ul si restu’ „partilor”…!

    • Corect @Paul,se bat stapinii lui Iohannis cu stapanii lui Ciolos(ambii externi).In rest intrigi de harem in genul serialelor turcesti cum zice Maestrul.

      • @tudy,

        Pe vremuri voievozii se duceau la Istambul, acum se duc… Jocu’-i vechi, actorii-s altii… 🙂

  • PNL a compromis instrumentul moțiunii de cenzura,trebuind-i 6 încercări până a dat jos guv PSD ,in 2019 ! Si sprijiniți de toate sculele statului,ambasade + UE ,NATO,SUA + presă, mitingiști agresivi,etc ! Lasati-o mai ușor cu PSD-PSD ! ! Parrotii neomarxiști de la USR au redus moțiunea la Câțu ! Restul miniștrilor sunt parfum,pot rămâne in funcție că au numai realizări !

  • „Cât despre dl Iohannis nici până acum, în ultima parte a mandatelor, nu a înțeles că experimentele politice nu merg decât pentru măieștrii politicii, ceea ce domnia sa în mod cert nu e?”
    :))) pe bune?
    pai….de la mine se vede asa:
    unii n-aveau nimic, insa li s-a dat totul.
    intre timp…au facut ei ce-au facut si au pierdut totul.
    deci: n-aveau nimic dar…au pierdut totul!:))
    hai, domne, ca…oricum o dai asta tot maiestrie politica se cheama

  • Indiferent cine va depune motiunea de cenzura, aceasta va trece. Se va modifica azi si textul.
    PS Ati devenit vadit partinitor cu partidul din face parte PM-ul actual caruia ii treceti cu vederea esecul guvernarii.

  • Dle Cristoiu cum spuneti dumneavoastra, „în țările cu politicieni normali la cap”; acolo politicienii cunosc si respecta constitutia si legile tarii lor conform juramantului depus.
    LA NOI…..CE MAI ESTE „N O R M A L” CONFORM CONSTITUTIEI SI LEGILOR TARII NOASTRE ??????????????????

  • daca tot le place balciul, o varianta ar fi asta:
    motiunea, …care-o fi norocoasa, trece.
    presedintele numeste un prim ministru penelist, altul decat Orban sau Catu, insa unul capabil. capabil sa formeze un guvern minoritar. caz in care noul prim-ministru e si cel care conduce, practic, pnl, insa si cel care poate forma un guvern pe masura lui, adica unul capabil. pe vremurile astea cel mai potrivit guvern e unul minoritar, care e in stare, insa, sa si formeze majoritati punctuale…dupa dorinta.
    beleaua sistemului politic actual e ca e alcatuit, cu exceptia udmr, care…bun sau rau, cum o fi, e ‘adevarat’, numai din ciori vopsite. unii se dau nationalisti, altii progresisti, altii liberali, altii socialisti,…insa nici ei nu stou prea bine ce sint, …creca. si pesemne ca totul va ramane un terci, daca partidele actuale sau chiar altele noi nu isi definesc clar cristal doctrina in armonie cu masura vremurilor.

  • Repet; PREA MULTE PARTIDE. Asta n-ar fi nimic, da’s prea multi fripturisti,prosti ingramaditi,derbedei si fufe care-si filfiie aroganta in „aparatu’ de stat” si atit, altceva CIUCIU,nu face nici unu’, NIMIC. Hai sa-i luam pe rind: Turma ciolos, barna cu ai lor neghiobi,inclusiv nebuna de la sectoru’ 1 care se ririie de-mi zgirie creierii – au si ei un partid de care-s mindri ca au intrat la guvernare. Da’ nici unul dintre ei, absolut nici unul, nu are „mama habarului” de Constitutie, legi, reguli in general vorbind. Habarnisti certificati,da’s la guvernare.Apar la TV, nebuna se lupta cu mafia si tot da in judecata, intre timp a umplut sectorul 1 de sobolani, da’ din punctu’ ei de vedere lucrurile merg bine,ea se lupta , ceilalti sint prosti,lenesi si schizofrenici.Uauuuuu….Restul de barbati fac ce stiu ei cel mai bine – apar la TV la costum, cu masca pusa,de’ respecta …ce-or respecta, ca-i vezi in gramezi cum stau bot in bot si nu mai poarta nicio masca, doar cind ciripesc de la pupitru poarta masca si debiteaza numai lucruri interesante de care poporu’ nu mai poate, am vorbit acasa cu mai multi prieteni si-am invatat injuraturi noi. Multumesc USR, credeam ca nu mai am ce…injuraturi…invata, da’ cu ajutorul vostru am aflat ca „cerul nu mai e limita”,uite ca se poate si inca cum…Jalnicii nasui, pupaza aia la sanatate, catastrofele astea care nu inteleg cum au ajuns in functii, ar trebui sa se ocupe de lucruri la care se pricep.Datu’ cu parerea o facem noi, poporu’, comentatorii pe aici, ei,puliticienii,nu au dreptul sa-si dea cu parerea, ei trebuie sa rezolve probleme serioase.Ce fac ei? Creaza probleme. Unora le place sa se lege la cap si cind nu-i doare.Deci din punctul meu de vedere, USR e o adunatura de inteligenti care ar trebui sa-si foloseasca inteligenta in alta parte, daca vor sa se refugieze pe alte meleaguri, eu ii sustin, doar s-o faca repejor. UMR – va fi janghinitza cistigatoare, de 31 de ani astia se dau dupa cum bate vintu’ si nu pierd niciodata, ca santajeaza pe unii sau altii, ca propun ei sau li se propune lor sa faca una sau alta, ei vor profita doar si atit, ca-n rest nu-i vad buni decit la intrigi, la construit ceva, CIUCIU, daca-i pt ei poate, daca-i pt roman, astia ar umple padurile de spinzurati, de la nou nascut si pina la cel mai batrin roman.Asa ca, pina nu-s terminati ca partid, o sa-si vire coada si-o sa faca praf in juru’ lor fara sa fie banuiti de mishmashuri jegoase. UDMR=PARTIS ILEGAL, partidele pe criterii etnice trebuie interzise prin lege, mai ales ca astia n-au cistigat niciodata cinstit, cum la sectorul 1 au furat de-au stins cu primaria, asa face UDMR-u’ de 31 de ani. Daca cineva ii ia la bani marunti cu listele cu voturi, sa vezi acolo surprize si frauda.AUR e un partid condus de niste aiuriti, tineri,plini de ei, capetele in nori, tzifna multA, OCUPATI CU”FEISBUCU”,”tuitaru'”, „tictoc sau tica caca” cum se mai cheama,comportament tipic de pushtani neintzarcati, imaturi, aroganti si care viseaza la fripturi in viitor. Nu am avut incredere in „lidarii” lor de la inceput, iar azi nici atit.Sint ca niste copii care se joaca capra sau lapte gros, pina o sa-si rupa noada.PSD…e PSD…cu tante Firea care e o „duamna”, inestimatu’ sotz de Voluntari trebuie sa fie foarte mindru de jumatatea mnealui, din astia care mai sint in PSD, ea e cea care face galagie, mai ales cu primariile, nu ca ar fi fost mai breaza ca primarita, da’ ii place sa fie in fata reflectoarelor chiar daca bate cimpii, apoi alt „prezent” e ciolacu, un milog lamentabil, am crezut ca dragnea e cel mai caraghios sef PSD, da’ m-am inselat, uite ca se poate mai rau.Ce au in comun marii PSD-isti? Milogeala, vaicareala, se pare ca asta e ocupatia principala a lor si nu numai, cam toate partidele au ajuns doar sa se vaicareasca cind nu-s in stare sa rezolve ceva, si sa se milogeasca cind vor voturi. Deci la ce sint bune partidele pina la urma, ca nu se vede nimic de pe urma lor, cu exceptia miliardelor aruncate pe apa Simbetei?Citzu si Ciolhanis – Pat si Patachon, Lolec si Bolek, din pacate nu la fel de simpatici ca personajele astea, si nici cu un IQ demn de mentionat, daca-i pui gramada cu greu aduni un virf de neuron si ala smochinit.Citzu e un derbedeu ordinar, un golan nesimtit, de-un tupeu exagerat, cu fitze si ifose de dama de companie, da’ nu de aia de lux, si de aia care aspira la lux si nu stie ce sa mai faca. Tipu’ e lamentabil, un avorton si un neghiob, o greseala a naturii care nu stiu cum poate fi corectata.In orice caz, asta n-are ce cauta intr-un guvern. Pe asta nu l-as lasa singur nici cu o capra, da’ sa-i las pe mina resursele si vistieria unei tzari. Genul lui imi face pielea gaina de scirba si groaza, increderea in ce zice sau face acest avorton, acest schizoid, e la minus infinit. Ciolhanis e penibilul 1 al natiunii, las’ ca nu stie pe ce mama planetei e, da’ cred ca numara zilele pina la alegerile urmatoare. N-a facut nimic in primu’ mandat, acu’ in al doilea face numai timpenii si se forteaza sa stea in umbra, se ascunde ca strutzu sau ca unu de 2 ani care crede ca daca sta dupa draperie nu-i vezi papucii ca doar si-a tras draperia pe fata.Cind face un efort sa rinjeasca hidos, stii ca iar e in lumea lui a superiorilor, cind se osteneste sa zica si citeva vorbe si alea scremute, stii ca iar e pus pe shotii care-l distreaza doar pe el. Asta sigur n-a inteles ce trebuie sa faca ca presedinte, de aia sta acolo in lumea lui ca sa treaca timpul si sa nu-si piarda privilegiile pe care o sa le aiba dupa ce i se termina mandatul. Orban a mai fost in situatii de-un ridicol absolut, pe vremea lu’ nea basescu,si cu toate astea uite-l sef de partid. Pe asta-l dai afara pe usa, si-ti intra pe gaura cheii, nu ca ar fi ceva de capu’ lui, ce crede el despre el e doar in capu’ lui, da’ asa e el, ca riia de capra. Nu m-ar surprinde daca nu le da la toti cu tifla cumva si tot n-o sa fie in pierdere cu ceva. Chiar daca pierde acum, o sa fie suficient de „pe aproape” ca sa dea o mina de ajutor daca-i nevoie. Asa-s lipitorile, degeaba le arunci inapoi in mlastina, daca nu se lipeste iar de ttine, gaseste alta”gazda”…rares bogdanel – uauuu ce ticalos jegos, o rima care se crede cobra, asta se viseaza presedinte de tara, indiferent cine mi-ar spune ca n-am dreptate, le-as spune sa aiba rabdare, tipu’ e plin de”resurse”, crede ca poate manevra pe oricine si orice.E atit de penibil ca-mi aminteste de ungureanu si funeriu, din aceeasi gasca de prostovani plini de ei desi n-au nici cu ce sa se mindreasca, si nici mare brinza n-au facut in viata lor, da’ pe hirtie ei sint cineva. Asa cu pomadatu’ rares bogdanel, un caraghios care poate sa se ia de mina cu boc si sa puna de-o sirba impreuna.Astia mentionati sint cei mai vizibili si unii dintre cei mai penibili posibil, cu toate acestea ei sint mereu in prim plan si au o parere si o solutie(cred ei) la orice. Toti cei mentionati fac doar rau, sint distrugatori si nu se vede nimic de pe urma lor, e o asa zisa „munca” e care ei zic ca o fac, dar platitoru’ de taxe ii vede ca fac munca-n zadar pt care-s platiti baban.La ce sint bune partidele?LA ABSOLUT NIMIC. Citzu sa plece, daca nici dupa inlocuirea lui treaba nu merge bine in tara, atunci sa fie desfiintate toate partidele, fara exceptie si sa se ocupe posturile importante din toata tara cu oameni calificati, cu experienta anterioara sau cu o capacitate de invatare rapida, si care sa faca legi cu cap pe care ei sa le urmeze primii. pina atunci?FLIT PARTIDELOR DE ORICE FEL, FLIT CIOLHANIS SI CIZTU. SINTETI JALNICI CA BIPEZI, „CA CA CONDUCATORI” NICI NU VA POATE NUMI CINEVA. Luati-va fiecare cite-o unditza si mergeti la o balta de-a lu’ dragnea, da-ti cu ea in balta poate o sa prindeti ceva…aaa, nu i-am pomenit pe eminentii de la „brusel” si pe crescatoru’ de lubenitze de la nato…da’ nu mai e nevoie, se subintelege…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *