Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Cum sînt protejaţi iubitorii de cultură de moartea prin aruncarea în aer

Cultura implică enorme sacrificii.
Nu numai pentru producători, dar şi pentru consumatori.

Am ajuns la această concluzie epocală, decisivă pentru înţelegerea lumii, în noaptea Revelionului 2001, la Paris. În mult numitul oraş al Luminilor, poţi petrece sărbătoarea asta obligatorie în felurite chipuri.

Poţi lua masa la un restaurant cu meniu special de Revelion. Evident, dacă-ţi dă mîna să pierzi o avere doar pentru ca să asişti la ceremonia prin care ospătarul îţi pune în farfuria dintre două lumînări, cu vîrfurile delicate ale tacîmurilor de argint, o bucăţică de carne, nu mai mare decît nasturele de la gîtul unui infanterist, proaspăt ieşit de la baia săptămînală. Poţi rămîne în camera de la hotel, pentru a încerca pe pielea ta experienţa omului singur într-un mare oraş. E o experienţă care merită efortul doar dacă după aia publici o carte care ia premiul Gallimard. Altfel ea nu rentează, mai ales dacă ne gîndim la cît de greu e să rămîi singur la Paris, în noaptea de Revelion, cînd eşti însurat. Dacă ţii neapărat, poţi umbla cu Metroul toată noaptea, avînd grijă, totuşi, să ieşi din cînd în cînd la suprafaţă pentru a lua necesara gură de aer. Din partea banilor nici o problemă:
Între 22 şi ora 12, a doua zi, Metroul e gratuit la Paris.

Om de cultură din cap pînă-n picioare, eu am ales să merg la Comedia franceză, loc preferat de intelectualii Parisului pentru spectacolul special de Revelion din această noapte, cînd oamenii culţi se hrănesc spiritual, în timp ce restul omenirii, mai puţin cultă, se ghiftuieşte cu sarmale. Mă aşteptam ca lăcaşul lui Molière să arate în noaptea de Revelion mai ceva ca un tort comandant de o vedetă de la Hollywood pentru ziua sa de naştere.

Nici vorbă de aşa ceva.
Clădirea nu se deosebea cu nimic de clădirile din jur.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *