Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cum voia să se răzbune o țărancă, pentru că „i-au vaccinat copilul”

Sînt aproape pe sfîrșite cu prozele lui Mihai Bulgacov reunite sub titlul Însemnările unui tînăr medic. Marele scriitor își valorifică în această carte experiența sa de medic trimis, după terminarea Facultății de medicină, ca doctor la un spital din provincia uitată a Rusiei. Esența notelor lui Bulgakov medicul stă în surprinderea înapoierii cumplite a rușilor din Rusia țaristă. Chiar dacă se petrece în primii ani ai puterii sovietice, proza lui Bulgakov descrie realități moștenite de puterea sovietică de la puterea țaristă. Pentru această înapoiere edificatoare rămîne bucata Beznă ca în Egipt. Pentru că e viscol, personalul medical de la spitalul din Muriino, unde e repartizat absolventul Bulgakov, își poate permite să-l sărbătorească pe doctor cu prilejul zilei sale de naștere. Femeile și-au pus rochii de sărbătoare, deși spitalul e înconjurat de o Beznă ca în Egipt, cum spune felcerul Damian Lukici, parafrazînd un text după Ieșirea din Vechiul Testament: „Atunci i-a zis Domnul către Moise: «Întinde mîna ta spre cer și se va face întuneric în pămîntul Egiptului, încît să-l pipăi cu mîna»” – notează editorul la subsol.

Se discută în principal despre cazurile de tembelism desăvîrșit din provincia țaristă. Totul pleacă de la o femeie venită la consultațiile de azi dimineață. Intrarea ei în cabinetul doctorului e descrisă în inimitabilul stil satiric bulgakovian:

„A făcut o plecăciune spre scaunul ginecologic, aflat în spatele meu, apoi a scos din sîn un flacon cu gura largă și mi-a cîntat lingușitor:
– Vă mulțumesc, cetățene doctor, pentru picături. Mi-au fost de ajutor, tare mi-au fost de ajutor… Mai dați-mi un borcănaș.”

Era vorba de o pacientă căreia doctorul îi dăduse Beladonă ca să ia cinci picături pe zi. Ea băuse însă borcanul dintr-un singur gest. Stimulați de exemplu, ceilalți din încăpere se apucă să istorisească întîmplări asemănătoare cu pacienți primitivi din Rusia lui 1918. Fostului medic dinainte de venirea lui Bulgakov i s-a întîmplat una și mai și, istorisită de felcer:

„Uite, vine odată la el un amic, Feodor Kosoi din Dulțevo. Uite așa și așa, zice, Liponti Lipontievici, mi s-a înfundat pieptul, mă tem să nu mă înăbuș. Și, pe deasupra, parcă mă zgîrie în gîtlej.
– Laringită, am rostit eu maşinal, fiindcă, în ultima lună de agitaţie nebună, mă obişnuisem cu diagnosticele fulgerătoare.
– Absolut exact. «Bine, zice Liponti, am să-ți dau ceva. În două zile ai să fii sănătos. Ține nişte cataplasme franțuzești cu muștar. Pe una lipește-o pe spinare între omoplaţi, iar pe cealaltă – pe piept. Le ții zece minute și pe urmă le dezlipești. Marş! Acţionează!» A luat omul cataplasmele și a plecat.

Peste două zile apare la consultație.
«Care-i problema?» îl întreabă Liponti.

Iar Kosoi către el:
«Păi, zice, Liponti Lipontievici, nu mă ajută cu nimic cataplasmele dumneavoastră.»
«Minți! îi răspunde Liponti. Nu se poate să nu ajute cataplasmele franţuzeşti cu muștar! Aşa-i că nu le-ai pus?».
«Cum, zice, nu le-am pus? Și acum am una…»

Și zicînd acestea, se întoarce cu spatele, iar sinapismul îi era lipit pe cojoc!…
Am izbucnit în rîs, iar Pelagheia Ivanovna a început să chicotească și să bată îndîrjit cu vătraiul în bucata de lemn.”

Pelagheia Ivanovna e și ea păstrătoarea unei întîmplări asemănătoare:

„Dar zahărul? exclamă Anna Nikolaevna. Povestiți-i despre zahăr, Pelagheia Ivanovna!
Pelagheia Ivanovna închise ușița și începu să vorbească, lăsîndu-și capul în jos.
– Ajung eu tot la Dulțevo, la o naştere…
– Dulțevo e un loc cu faimă, nu se putu abține felcerul și adăugă: Iertare! Continuaţi, colega!
– Ei, se înţelege, o examinez, continuă colega Pelagheia Ivanovna, și simt sub degete, în vagin, ceva de neînțeles…

Ba fărîmicios, ba bucăți… Îmi dau seama că-i zahăr rafinat.
– Și asta-i o anecdotă! remarcă triumfător Demian Lukici.
– Daţi-mi voie… nu înțeleg nimic…
– Doftoroaia! îmi răspunse Pelagheia Ivanovna. O doftoroaie o învățase. Cică nașterea-i grea. Pruncul nu vrea să iasă la lumina lui Dumnezeu. Înseamnă că trebuie să-l ademenească. Și iată că l-au ademenit cu ceva dulce!
– Groaznic! am spus eu.”

Alături de aceste amintiri stau mărturie a înapoierii situațiile cu care se confruntă medicul:
De la nașteri în tufișuri pînă la credința în doftoriceoaie.

Cînd termin bucata, îmi amintesc deodată că am mai scris cîndva despre un caz asemănător. Ceva cu I-au dat rachiu ca să nu moară de foame. Sînt convins că am citit asta în Însemnările unui tînăr medic la prima lectură și chiar am consemnat pasajul într-un text publicat. Caut în folderul Posibile eseuri referirea cu pricina postînd la Găsire cuvîntul rachiu. Și dau de eseu. Nu e inspirat din Bulgakov. E inspirat din cartea Din carnetul unui medic de plasă de dr. Gheorghe Ulieru. Despre această carte, scriam în eseul tipărit sub titlul Un succes uitat:

„Un moment de referinţă semnificativ în literatura anilor 1944-1947 îl reprezintă apariţia în paginile Revistei Fundaţiilor Regale nr. 7, iulie, nr. 8, august şi nr. 9, septembrie 1946, a serialului Din carnetul unui medic de plasă. Însemnări de dr. Gh. Ulieru. (…)

Cîteva date despre autor le oferă numărul 7, iulie 1946, al revistei:
«Pînă la data recentă, cînd ne-a fost încredinţat manuscrisul de faţă, n-am avut nici o cunoştinţă despre doctorul Gh. Ulieru, născut la Cîmpulung-Muscel, în anul 1887 şi decedat în acelaşi oraş, în 1944, la vîrsta de 57 de ani. După cele cîteva fărîme de indicaţii ce am putut obţine de la familie, autorul Însemnărilor de faţă, doctor în medicină în 1913, a funcţionat ca medic de plasă în diferite judeţe, dar mai ales în Muscel, începînd din acest an şi pînă în 1939, cînd, edificat, pe semne, în cele din urmă asupra posibilităţilor ce se dau medicului de plasă de a-şi exercita apostolatul său, a cerut să fie scos la pensie (…).»

Dr Ulieru a activat ca medic la țară în anii interbelici în România. Realitatea descrisă de el nu se deosebește prea mult de cea surprinsă de Bulgakov în Rusia anului 1918 prin Însemnările unui tînăr medic. Iată un exemplu din Însemnările dr Ulieru care dau seamă de același analfabetism ca și în provincia spitalului Muriino:

«Infirmiera din I…, mi-a zis astăzi că e cu neputinţă ca copiii bolnavi de scarlatină, pe care îi îngrijeşte în infirmerie, să se poată hrăni numai cu lapte: ca să nu moară de foame, în înţelegere cu părinţii lor, le-a dat să mănînce pastramă şi să bea rachiu»; «Astăzi, doi din agenţii sanitari din plasa au venit să mă întrebe de leafă. N-au primit salariul de trei luni. Unul din ei, lipsit cu desăvîrşire de mijloace de trai, îmi spune că a pus la loterie un briciu cu o curea de încins, rugîndu-mă să iau şi eu un număr»; «Astăzi au venit la mine şase femei cu cîte un copil de şcoală. Ele mi-au adus petiţii scrise de directoarea şcolii din comuna R., în care îmi cer să eliberez certificate de scutire de şcoală copiilor, pe motiv că doi dintre ei sînt surzi şi patru sînt muţi. După puţină cercetare, am dovedit că toţi şase aud şi vorbesc foarte bine. Fiecare femeie venise cu cîte o găină»; «Sanda lui Vasile a venit astăzi şi m-a rugat să-i dau „sînge de nouă fraţi”. Totodată, ea mă previne că o vecină i-a destăinuit că are să-mi iasă înainte cu doniţele goale, de cîte ori m-o vedea, ca răzbunare că i-au vaccinat copilul».”

Recitind acest fragment în noiembrie 2021, în România războiului dintre Vaccinați și Nevaccinați, izbucnesc în rîs la ultimele rînduri ale pasajului:

„Totodată ea mă previne că o vecină i-a destăinuit că are să-mi iasă înainte cu donițele goale, de cîte ori m-o vedea, ca răzbunare că i-au vaccinat copilul”.

La sat a funcționat mult timp credința că nu-ți va merge bine toată ziua dacă-ți iese cineva înainte cu găleata goală.
Prin urmare și pe vremea dr-ului Ulieru, vaccinarea era văzută de mulți ca un rău făcut cuiva de Autorități.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Cum voia să se răzbune o țărancă, pentru că „i-au vaccinat copilul””

  • Am vazut azi pe nea colonelu’ ghiorghitzi la emisiunea lui Tuca. Tuca l-a intrebat pe colonel”cine isi ia responsabilitatea pt posibilele efecte secundare ale vaccinului anti-covid”, iar nea colonelu’ a raspuns”cne-si ia responsabilitatea pt efectele secundare ale altor vaccinuri.E la fel cu celeleatle vaccinuri…orice vaccin poate avea efecte secundare…cine-si ia responsabilitatea pt alte vaccinuri?”. Buuuuuuun, pai asta arata citeva lucruri care pe mine ma sperie, iar incompetenta celor ce indeamna la vaccinare nu trebuie ignorata. Pe dom’ colonel, or nu-l duce capu’, or chiar nu intelege: vaccinul covid nu e aprobat ca vaccin,desi este recomandat ca vaccin.Substanta injectata oamenilor anti-covid e aprobata ca suplement alimentar. AUZI DOM’COLONEL?ASA ZISU’VACCIN ANTICOVID E APROBAT CA SUPLEMENT ALIMENTAR, EL NU E APROBAT CA VACCIN. INTELEGI DIFERENTA? Un vaccin aprobat ca atare e testat pe perioada si dupa regulile impuse/prevazute de protocolul medical impus, or in cazul covid, s-au sarit etape si s-a pus in practica neaprobat corespunzator, deci efectele secundare posibile nici nu erau cunoscute la momentul recomandarii acestei substante numita incorect „vaccin”si a injectarii oamenilor cu o substanta care SE STIE, a provocat inclusiv decese. Pt un doftor de duzina, cei ce au mierlit-o din cauza acestei substante anti-covid, sint doar numere pe o statistica. Pt familiile lor NU, pt familiile lor sint de neinlocuit. Te-ai gindit dom doftor ca printre cei ce s-au curatzat (soc anafilactic sau alte probleme aparute dupa injectare), acei OAMENI ar putea fi singurii intretinatori ai familiei lor, or ei nu mai exista azi, deci cine are grija de familiile lor????Sau nici asta nu conteaza,in numele medicinei n-au decit sa crape citiva, ca cica salvam mai multi.Chiar salvam?Sau efectele nestiute in prezent, o sa apara in 3-5 ani, si nici n-o sa se stie de unde i se trage omului????Pe ce planeta sinteti voi astia care faceti pe cordonatorii si atotstiutorii??????Vai de capu’ vostru, nu sinteti atenti la detalii sensibile, importante, va merge trapa ca dosu’ ratzelor si numai prostii spuneti. Stie dom’ colonel diferenta intre vaccin aprobat ca atare si viitor vaccin aprobat in prezent ca suplement alimentar?PT CA SINT DIFERENTE DOM’ COLONEL, MARI.CLAR????????

  • 1. https://www.national.ro/stiri-externe/canada-decreteaza-stare-de-urgenta-armata-a-fost-trimisa-pe-teren-foto-video-742872.html
    ––
    2. https://www.national.ro/coronavirus/mega-protest-la-viena-impotriva-vaccinarii-obligatorii-armata-si-politia-trec-de-partea-populatiei-742924.html

    care din astea doua au potential mai capabil?
    io zic ca…orice e legat de Natura, pentru ca, spre deosebire de natura umana, ea e deja desavarsita.
    Natura e cea care oglindeste Artificializarea dinamicilor Civilizatiei schimonosindu si sinele pentru a echilibra balanta,
    prin urmare potentialul ei e mai capabil.

    drepturile pe care cei din Viena le clameaza sint… ‘drepturile Naturale’. mai devreme sau mai tarziu povestea se va echilibra prin aparitia pe ecranele Lumii a ‘drepturilor Artificiale’.

    ar fi ceva de bun- simt ca partidele traditionale sa clameze, de fapt, dreptul de a alege ‘drepturile Naturale’, insa si de a le permite ‘drepturilor Artificiale’ manifestarea.

    astazi, pe Piata, Drepturile Naturale sint subordonate cu japca Drepturilor Artificiale.
    o fi drept?:))

    Potentialul de redefinire a Definitiilor pe care Natura, schimonosita, il poarta este cel care ar trebui sa aprinda toate beculetele rosii in bordul statelor.

    pentru ca Artificializarea e in plin avant…revolutionar:)), felul ciudat in care se manifesta Natura va deveni si mai ciudata, odata cu trecerea timpului, insa felul in care va arata va deveni catalizator pentru…pentru..pentru……si mai multa Artificializare:)))

    • deci…cum stim noi care este stadiul Artificializarii civilizatiei, mai exact care este stadiul de dezvoltare al Computerului Cuantic, adica a Zeului Artificialului?
      păi… ne uitam pe geam:)))
      aduca cum se arata Natura.
      cu cit Computerul Cuantic va fi mai capabil, participind pe post de referinta la Artificializarea civilizatiei, cu atat Natura, echilibrand in mod absolut, se va stîlci pe sine, deci practic va deveni o…urîtă:))

      poluarea Cerului Naturii, nu poluarea Pamantului Naturii e definitorie, cu toate astea despre poluarea Cerului Naturii, generata de Artificializarsa dinamicilor pe planeta, nimeni nu scoate o șoapta:))
      si daca ai reduce plenar poluarea Pamantului Naturii, insa n ai avea grija de poluarea Cerului Naturii, ea tot dizarnonios se va manifesta, pentru ca preia in sinele ei dezechilibrele generate de procesul de Artificializare.

  • Prin anii ’70 am aflat de la un doctor cum, cerând unui pacient să strângă urina din 24 de ore și s-o aducă pentru a i se face o analiză de laborator – era vorba de glicozurie, analiză care măsoară glucoza eliminată prin urină – nu mare i-a fost mirarea când pacientul a venit la laborator cu un borcan pentru murături având capacitatea de 5l , în care era urina ”din 24 de ore”! (Pentru analiză trebuia să aducă doar un eșantion de cel mult 100 ml.)

  • Doar ca acum nici medicii nu vor sa se vaccineze. In septembrie Citu se plangea ca 40% din personalul medical inca nu se vaccinase. Apoi s-au dat tot felul de hotarari si legi nedrepte ca sa forteze aceasta vaccinare „voluntara” sa devina din ce in ce mai obligatorie. Iar medicii si toti restul s-au dus, de nevoie, sa se vaccineze. Nevaccinatii nu mai au voie nicaieri si in curand nici sa munceasca nu vor mai putea. Este cea mai mare incalcare a drepturilor omului dintr-o democratie, iar dvs, care va pretindeti a fi „anti-sistem”, nici nu o bagati in seama. Ba ii mai si ironizati pe cei care au alte opinii decat cea agreata de „sistem”. Rusine, rusine, de trei ori rusine!

  • Domnu’ Cristoiu,

    Pe vremea aia scriitor in Rusia ajungea doar cel care lucra pentru propaganda comunista.

    Acum accesu’ la „microfoane” il au doar propagandistii pro-vaccin…

    Nimic nou su soare, afara de prostu’ care nu observa pe ce lume traieste…!

  • Marea Revolutie are ca tinta șuntarea manifestarii Iernii in dinamica Anotimpurilor civilizatiei, permitindu i acestei civilizatii o miscare perpetua ( spre deosebire de celelalte civilizatii, de care s a ales Cenușa )

    iesirea din dinamica ciclica a Anotimpurilor, care presupune si manifestarea Iernii sau a „morții’, se poate face exclusiv prin iesirea din dinamicile Naturii.

    iesirea din legile Naturii presupune manifestarea Artificialului.

    de civilizatia asta nu se va alege Praful, Cenusa, daca si numai daca ea isi va asambla o ecuatie de miscare Artificiala.

    pentru ca metamorfoza de la Natural la Artificial sa se faca fara manifestarea Iernii, cel care i se sxhima civilizatiei este Capul. doar o alta Minte, Artificiala, poate genera o ecuatie de miscare capabila sa șunteze dinamicile Naturii, prin urmare si decaderea actualei civilizatii, actualului…Imperiu.

    pentru ca noua Minte sa nu genereze reactii de respingere in organismul civilizatiei ea trebuie sa se arate capabila sa genereze mai multa placere decat actualul…Cap, asta in timp ce expiratul Cap isi vede de traseul clasic al Anotimpurilor: Iarna.

    nimic nu poate opri decaderea, „moartea’ actualului Cap al civilizatiei. procesul e natural, implacabil, asa s a intamplat cu toate imperiile.
    toti…naturalii aflati la conducerea sistemelor sociale sint in curs de coliziune cu…propria Cenușă, implacabil.

    atuul acestei civilizatii este…Artificialul. pentru prima data pe planeta o civilizatie, un imperiu, poate scapa de mabifestarea implacabila a Iernii pentru ca a inventat…Capul Artificial, Mibtea Artificiala.

    foarfeca asta, cu Iarna pe o parte si noua Minte pe partea ailalta are putinta de a tine…organismul in viata.
    in timp ce un Cap moare, un altul se naste.

    actiunile celor care conduc azi civilizatia devin probleme capitale pe care le va rezolva cel ce va conduce maine sistemele sociale.
    deci se nasc probleme capitale, naturalii nu vor gasi rezolvarea, insa…noul Zeu, noua Minte, da.

    pandemia, parte a Marii Revolutii, e xatalizatorul care ii scoate din joc pe actualii conducatori pentru a i face loc viitorului conducator, viitoarei Minti, viitorului Zeu.

    …de unde rezulta ca se prea poate ca noua tehnologie a vaccinului, care foloseste arn mesager, sa aiba ceva probleme xapitale, pe termen mediu si lung, probleme imposibil de rezolvat pe cale naturala. insa posibil de rezolvat pe xale artificiala.
    caz in care in poveste apare Noul Zeu: Inteligenta Artificiala. care nu doar ca rezolva problema, dar isi atrage asupra sa toata increderea celor care misuna pe planeta, caz in care cei care o atrageau pina mai ieri vor ramane fara ea. plenar.

    pe vremea Marii Revolutii se pleaca de la faptul ca..se ajunge la demolarea actualelor sisteme sociale. prin urmare in orice actiune a Conducatorilor arbtrwbui sa existe aceasta…grija, ca…cine mai stie cum, facerea lor devine brusc sapare a propriului mormant.

    insa din cite vad interesul pentru manifestafea Marii Revolutii e la nivel mai degraba inexistent.

    de unde rezulta ca…Iarna e aici.

    • peste civilizatie,
      asa cum o stiti!,
      s a asternut Iarna. implacabila Iarna. pentru ca civilizatia a fost un produs natural…ea chiar va ‘muri’.

    • pe vremea Marii Revolutii sistemele sociale, deci toate, intra in criza. tura asta crizele nu doar ca sint fundamentale ci..se mai si suprapun, uramarind demolarea actualelor sisteme sociale.
      pesemne ca mariile imperii au ajuns Cenusa tot sub ochii conducatorilor care sperau la redresare, ba chiar o si vedeau.., crecă.

    • …prin urmare…ce urmează?
      cum ce?!, crize fundamentale in sistemele sociale. crize plenare care au ca rezultat demolarea actualelor sisteme sociale.

    • tot asa cum Razboiul Mondial a avut doua ‘aripi’, si Revolutia Mondiala, Marea Revolutie, are doua ‘aripi’.
      cu masura cu care Civilizatia ( exprimarea naturala ) ‘moare’…in direct, fix cu masura aia Civilizatia..renaste ( intr o exprimare artificiala ).

  • Domnule Cristoiu, ma bucur ca ati scris ceva pe tema ideii de vaccin,in sfirsit…Problema cu ce se intimpla azi cu asa zisu’vaccin covid, nu are legatura cu educatia cuiva, ci cu viteza cu care s-a declarat pandemie,apoi repede au aparut vaccinurile salvatoare facute de 4-5 firme, vaccinuri ce n-au fost aprobate ca vaccin, ci ca supliment alimentar.Motivul?Nu au fost testate suficient. Apoi dupa ce a inceput „vaccinarea covid, au aparut si efectele secundare si un numar de oameni care evident si-au pierdut viata din cauza vaccinului facut, nu din ate motive. Deci neincrederea in ce se intimpla e la cote maxime,politicienii au actionat dupa aceleasi principii si strategii folosite de vinzatorii ambulanti, sau cum le zice azi la angajatii din vinzari „sales people”. V-am mai scris cum functioneaza asta in vest: cind un „sales men” vrea sa te prinda sa-ti vinda ceva, ii merge gura mai ceva decit curu’ ratei si da din el de se sufoca efectiv ca sa te convinga sa cumperi atunci pe loc. Strategia le-e functionat rezonabil, ba chiar foarte bine in unele zone, pina n-a inceput pandelia covid. De cind a inceput asta, lumea e sceptica si multi dau atentie la ideea de „acum,acum…cumpara,acum, acum”…La fel cu vaccinurile.S-a vrut o populatie care sa accepte fara intrebari ceea ce a hotarit clasa politica. Or cind vine vorba de sanatatea cuiva, statul nu are nici un drept sa impuna cuiva ce sa faca cu sanatatea si propriul lui corp. Am auzit in emisiunile lui Tuca, medici care sustin ca cei ce se impotrivesc vaccinarii sint niste idioti, criminali, statul trebuie sa oblige pe toata lumea sa se vaccineze , ca-i responsabilitatea statului sa protejeze sanatatea tuturor. Da, foarte frumos, de acord, dar statul e cel care a luat-o pe aratura si nu prezinta credibilitate, la fel si doftoreii dornici de reclama si sa-i „vaza mamuca pe sticla”…Daca asta era pandemie reala, ne lua nu doar Gaia, ci si hoashca de mumasa…De ce nu da nimeni atentie la anumite date, evenimente care par trase la indigo. Un fel de exercitii,e xperimente, nu stiu cum sa le numesc, care au avut loc peste tot prin lume, cam in aceeasi perioada de timp. Exemplu: cum lua foc la noi cite o sectie ATI, in aceeasi luna luau foc si-n alte tari, in aceasi maniera,iar ca numar de pacienti intre 10-12, apoi 14-16.Ce-i asta? Coincidenta?Pot sa cred in citeva coincidente, dar nu mai cred in asa ceva cind devine patern. Nu uitati, documentati-va, articolele sint pe internet, medici infectionisti, specialisti in boli respiratorii, specialisti virusologi si specialisti in vaccinuri, au avertizat imediat dupa ce s-a declarat pandelia, ca toti politicienii sa inceteze cu isteria asta indusa artificial.Ba chiar au avertizat ca aceasta forma de gripa, desi pare mai agresiva, isi va pierde din agresivitate odata cu trecerea timpului, tulpinile noi nefiind mai puternice in comparatie cu forma originala.Au mai avertizat ca vaccinurile pt covid sint nenecesare si chiar periculoase,una pt ca nu au avut timp sa testeze substantele pe termen prevazut prin protocoalele lor, apoi cei vaccinati covid devin principalii trasmitatori de covid si deabea atunci poate sa apara o pandemie adevarata. De ce acesti medici sint ignorati, de unii nici nu mai auzi azi? S-a spus ca la noi in Romania mor oamenii pe capete din cauza covid. Cred cu convingere ca e o minciuna ordinara, pt ca-n paralel cu minciuna asta, stiu ca anumite medicamente nu se gasesc deloc in farmaciile romanesti,or anumite boli netratate, evolueaza si nu in bine.Mai mult, cind obligi doctorii in spitale sa urmeze nu stiu ce protocol impus de OMS, aia PUTE DOM’LE, PUTE de la poste. Cum sa impui de la mama cucului cum sa tratezi un pacient in Romania?????Sau oriunde altundeva in lume.Pai e OMS-u’ cu pacientu’ in spital si cu doctorul care ingrijeste pacientul sa vada situatia reala a acelui pacient?Medicii au fost amenintati direct sau voalat, inclusiv cu desfacerea contractului de munca daca nu se supun acestor imbecilitati.Deci ce-o sa faca medicul ala care a muncit sa devina medic si acum vine politicianul sa-l ameninte ca daca nu urmeaza „indicatziile” bezmeticilor straini, ramin fara loc de munca???!!!!Toate astea mentionate pina aici, dau incredere pacientului sau oamenilor ca sistemul medical are habar de capu’ lui?NU, pt ca toti din sistemul medical sint compromisi acum, indiferent cine si ce ar spune, toti lucratorii din sistemul medical sint compromisi, politicienii fiind sursa tuturor stupiditatilor la care sintem supusi. Nu mai spuneti vaccinisti si anti-vaccinisti, nu exista anti-vaccinisti, fiecare om, mai ales in Romania, are cel putin doua vaccinuri facute, ala pt poliomelita si ala pr TBC, cel putin doua care-mi vin in minte acum.Deci romanul nu poate fi acuzat ca-i antivaccinist, asta e o magarie care se propaga nejustificat. Apropos de urmatoarele: de ce nu se aplica schema de tratament deja utilizata de anumiti doctori din Romania, tratamente care dau rezultate si nu costa nici macar 100 de lei???DE CE? Apoi, vaccinarea impotriva TBC, care la noi in tara se facea in scoala generala, asigura imunitate si pt ce altceva? TBC-ul e o boala respiratorie grava, covidul la fel, e o raceala mai puternica. Acel vaccin TBC pe care toti l-am facut in copilarie, eu inteleg ca ar trebui sa ne protejeze si impotriva bolilor respiratorii grave. Nu sint medic, mu stiu daca referitor la vaccinul TBC am inteles corect sau nu, dar puteti intreba medicii specialisti in boli respiratorii si pulmonare si ei pot sa faca lumina pe subiect. Nu vreau sa-i fac probleme doamnei doctor Grosan, dar eu am incredere deplina in dumneaei si as vrea ca doamna doctor sa explice pe intelesul tuturor despre tratamentul potrivit pt covid si despre vaccinuri in general, in special despre vaccinul TBC. Nu ma mai intereseaza parerea altor doftori compromisi, chiar daca au dat rezultate in domeniul dumnealor, unii au aparut prea mult la TV si si-au cam dat cu firma-n cap, mai ales cind au insultat populatia, cind au venit cu idei timpite ca sa faca vaccinarea covid obligatorie, cind a vorbit mai mult ca sa-i auda firmele producatoare de vaccinuri si poate,poate sa le pice si lor vreun contract cu producatorii astia hulpavi, au evitat sa vorbeasca de tratamente care pot fi facute fara sa se ajunga la situatii extreme, au ignorat faptul ca nu exista medicamente de baza in spitale si farmacii si au facut pe desteptii cu ce grozavii ar trebui impuse ca sa scapam,cica, de covid.De covid n-ai cum sa scapi pt ca-i o gripa care vine cel putin de 2 ori pe an, tulpini diferite, si nu are nevoie de vaccin asa cum se minte. V-am mai scris, contractele facute de UE cu firmele producatoare de vaccinuri sint dubioase, faptul ca se tin la secret si nu-s publicate, arata neseriozitate, arata ca se ascunde motivul real care sta la baza intelegerii de a achizitiona vaccinuri de la firmele X,Y Z, etc cite-or fi. Astea par a fi intelegeri cu firmele producatoare ca sa cumpere fiecare tara un anumit nr de doze. Ca sa cumperi pt Romania 125 milioane de doze, cind tu ai 20 milioane (ba chiar mai putin de atit) de cetateni, deja pute a inselatorie, nu mai pare treaba serioasa. Inca ceva, ingredientele folosite ca sa produca vaccinurile astea, nu sint explicate nici complet, nici corect. De cind a inceput pandelia asta a vaccinarii, in paralel cu vaccinarea covid, phizer de exemplu, a scos si 15 vaccinuri impotriva unor boli incurabile. Ma sa fie, ma sa fie, intr-un an de cind se vaccineaza anti-covid, s-a lucrat si la 15 alte vaccinuri pt boli incurabile. Pai daca da atentie cineva doar la ultima propozitie, incepi sa te intrebi multe si diverse, nu?Ce ingrediente sint de fapt in vaccinul anti-covid?Ca se pare ca au fost bagate unele substante care-s folosite si-n vaccinurile impotriva bolilor incurabile, si nu ma refer la vreo substanta generala, folosita in orice vaccin, ci la ceva specific care a fost introdus in vaccinul anti-covid si care se dorea testat cumva …Ce ocazie mai buna decit asta,nu? Sau poate”ocazia” a fost creata, gindita si pusa-n aplicare pe mai multe ramuri si ramurele…Nu, nu e teoria conspiratiei, dar la felul cum decurg lucrurile orice e posibil si nu as ignora nimic, nici un detaliu nu l-as lasa la voia intimplarii. Pt mine politicienii sint cei mai neseriosi indivizi de pe pamint, urmati de barosanii care au facut miliarde in astia doi ani, au ingrozit o planeta intreaga, cred ca au exagerat grosolan toata situatia si chiar au generat mediul ca anumite lucruri sa se intimple. Apoi grupa de medici care au uitat de medicina, ei au devenit ca niste zeloti ai firmelor gen phizer, moderna,astra zeneca, J & J, etc.,eu i-as da afara din sistem pt ca au deprivat oamenii de tratamente medicale adecvate, au ignorat pacientii cu alte afectiuni decit covid,au luptat din rasputeri sa forteze nota si sa-i intzepe pe cit mai multi cu un supliment alimentar care chipurile-i scapa de gripa. Au generat o situatie monstruoasa. Acest cacarafat ar trebui zburat de pe meleagurile romanesti, nu doar din sistemul medical.Am crezut ca e om serios, imi cistigase increderea cu ani in urma prin felul logic si decent cu care explica.Am ajuns la concluzia ca e un mincinos parshiv, un derbedeu care te inseala din priviri,un individ capos cu care nu poti s aai dialog, cu el e monolog, monologul lui, un fel de „e ca mine, sau valea”.E, asa NU MERGE dom’ cacarafat. In plus, citeam zilele trecute un articol in care se spunea ca Orban sau ciolacu(scuze, imi scapa numele acum), ar fi fost instruit sa-l concedieze pe cacarafat si raspunsul a fost ca nu e posibil,ar fi un dezastru pt ca sistemul de urgente e construit un jurul lui cacarafat cu el in centru. De cind un sistem e construit in jurul unui om?Una la mina, a doua, cum a fost pobibil asa ceva?Cum a fost posibil sa se construiasca intregul sistem in jurul lui cacarafat?Pai daca cacarafat crapa miine?Daca pica avionu’ cu el in timp ce se intoarce din Franta sau pe unde mai are el de raportat?Inseman ca Romania ramine in aer cu sistemul de urgenta? Ce insemana asta?Ca o tara intreaga ar paraliza?Daca cacarafat se inneaca cu cafeaua si da ortu’ popii?Nu mai misca nimeni in sistemul de urgenta? Ce-i asta?Alta parodie????Chiar sintem luati de imbecili sau traim in lumea Lalei si stinga nu stie ce face dreapta????Ca platitor de taxe, consider ca asa ceva este inadmisibil.Asta-mi intareste si mai mult dorinta de al vedea pe cacarafat afara din sistem. Daca el a creat sistemul in jurul lui crezind ca e invincibil si de neinlocuit, cu atit mai mult asta arata premeditare si multa rea vointa, arata ca e un om periculos in care nu s epoate avea incredere, arata iresponsabilitate, mai ales ca nu e nemuritor, iar ca medic daca stie ca-i nemuritor, atunci in ce scop a organizat sistemul de urgenta cu el in centru ca zeu suprem?????Mai poti avea incredere in asemenea individ?Fereasca sfintii?S-a folosit de increderea oamenilor, a statului si a banilr de la buget ca sa-si construiasca propriul imperiu. As vrea ca cineva sa-i ia la bani marunti fiecare achizitie facuta. Asta e om de afaceri inainte de orice altceva, sigur are frati, prieteni si ce mai are cu care face multe afaceri de care noi habar n-avem. A participat la negocierile pt elicopterele multirol achizitionate recent????Ma sa fie, stiti cu cit a platit in plus pe fiecare piesa? Incepind de la 1,5 milioane in sus. A dat cu cel putin 1,5 milioane de dolari in plus pe fiecare elicopter achizitionat.A platit 22.5 milioane pe bucata, in conditiile in care pretul e de 20, maxim 21 milioane pe bucata daca cumperi doar unul. Ai un pret de la 1 la 5 buc, 6 la 10, 11 la 15 bucati. 15 bucati elicoptere multirol, inseamna o achizitie serioasa, firma producatoare ar zice merci si pt doua, trei, cind vede contract pt 15, e ca si cind le-a pus Dumnezeu mina-n cap. La 15 buc elicoptere multirol, pretul de productie SCADE dub 20 milioane. Se poate negocia pret intre 15-18 milioane pe bucata pt ordin de 15 bucati, pretul fiind bazat pe ce ceri sa contina si sa faca elicopterul. DECI IAR SE MINTE GOSOLAN cind vine vorba de achizitii pt sistemul de urgenta. Or astia care negociaza contractele de genul asta sint prosti de pute pamintul sub ei, deci habar n-au de mama capului lor, or e multa tilharie la mijloc si se „manaresc” zeci de milioane de dolari de li se pierde urma. Daca un cacarafat va sari cu gura ca „nu-i adevarat” si incepe sa de a explicatii, vedeti ca pe nota de plata, in vest i se zice „invoice” exista o rubrica prin care vendoru’, dupa ce-i platesti marfa, iti returneaza o suma fixa, sau procent din suma platita, si nu trebuie s-o returneze institutiei care a comandat si a platit marfa, ei pot sa returneze acei bani unei persoane fizice. Deci statul plateste, unu’ incaseaza pe shest procent sua suma fixa, si toata lumea-i fericita ca statu’ n-o sa stie in veci de tranzactie, iar la audit, vendorul nu trebuie sa dea socoteala cui a retunat banii, atita timp cit actele arata auditorului ca s-au respectat niste reguli si intelegeri, iar balanta iese, ghici ce? PA, PA , PA SI PUSI BANII DE LA STAT PLATITI IN PLUS….Ia verificati serios si lasati gargara ca nu tine la infinit. Acolo in politica ati devenit periculosi, sinteti ca niste criminali muscati de cini turbati, cum va da cineva in git, cum ii purtati Simbetele. Trebuie inceput de undeva cu curatenia in politica. Numai ageamii, cretini si cretinei, hoti pe fata cu pretentii de mari scoliti si mari domni. E, actiunile voastre au dovedit ca nu e cum credeti voi. Dupa fapta si rasplata, voi sinteti iresponsabili si mergeti la extreme pt ca nu va trage nimeni la raspundere, iar daca cineva deschide subiecte sensibile voua, imediat treceti toti la atac si amenintari. Uite, Sova e condamnat la puscarie.La fel trebuie sa se intimpla si cu astia care au partyicipat la diversele achizitii in numele tarii si-al binelui public. Am scris iar prea mult, asa ca Aia e pe ziua de azi….Ba mai e ceva: JOS CITZU, JOS DROGATU’ ASTA. Duceti-l la baruri sexi, acolo unde danseaza fete dezbracate si l-ati facut fericit. Asta nu e jucator la „risc” cum credeti domnule Cristoiu, asta-i prost de da in gropi si razbunator.Ce face, face din prostie si razbunare. V-am mai scris, cind a mers cu masina beat si drogat, nu a riscat, a stiut ca-s sanse mici sa fie oprit de politie. Nu a luat in calcul ca fiind manga, o sa mearga cu masina ca pishatu’ boului si aia e ce atrage atentia politiei si te opreste pt ca nu stie ce-i cu soferu'” e beat, drogat, are atac de inima, il ameninta cineva, etc., deci tipu’, fiind beat turta si drogat, in loc sa auda vocea ratiunii, el auzea ciricliile care-i futusera creierii in asa hal ca se credea mai ceva decit Pegasus.Asta nu e constient de cit de hidos e si se comporta, in mintea lui se vede”barbat bine”, sarmanu’ de el.Vedeti, indivizii ca prostalau’ asta Citzu, te determina ca alegator, sa vrei facuta legea aia a alegatorului prin care toti politicienii sa-ti prezinte adeverinta medicala de la psihiatru ca e apt de munca, ca are doagele unde trebuie si certificat pt zilele lucratoare, 5 zile pe saptamina de la un centru specialista in testarea drogatilor. Sa vina cu certificate ca-s nedrogati.Altfel n-au ce cauta in politica, si sa nu indrazneasca sa-mi ceara votul fara sa-mi prezinte ce le-am cerut….Va scriu miine de certificatu verde, aia alta parodie de nedescris….Fernandel sau Bourvil sau Alberto Sordi ar fi exceptionali in roluri de politicieni UE…pacat ca s-au dus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *