Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cumplitul dispreț față de viața unui de om

S-a spus şi s-a scris că dictaturile secolului al XX-lea – stalinistă şi fascistă –au întors omenirea în Evul Mediu.
Aserţiunea a fost sprijinită de argumente bogate şi convingătoare: de la tîmpirea în masă, pînă la cruzimea de stat.

În cartea Căderea Constantinopolului, ultima citadelă a Creştinismului din sud-estul Europei, Constantin Dobrescu şi Ion C. Petrescu consacră multe pagini dispreţului faţă de om în Evul Mediu, întruchipat perfect de Mohamed al II-lea:

„Adevărul cel mai semnificativ ce se degajă din toate cele arătate şi realitatea cea mai vie pe care o scot în relief toate acţiunile de cruzime ale lui Mohamed al II-lea îl constituie dispreţul stăpînilor şi suveranilor medievali manifestat faţă de popor în general şi lipsa de milă şi de unanimitate pentru fiinţa umană în special.

Mohamed a trăit într-o vreme, cînd toată conjunctura de moment făcea ca omul să fie factorul cel mai desconsiderat, cel mai dispreţuit. Întreaga organizare social-economică făcea ca singura valoare a omului să depindă de altceva, în primul rînd de pămînt“.

Într-adevăr, în Evul Mediu omul nu mai avea nici valoarea sclavului din antichitate. În Antichitate, cel puţin, în cea Romană, se observă un proces de recunoaştere fie şi parţială a capacității juridice a sclavului.
Exemplele de dispreţuire absolută a vieţii unui om sînt date de regulă din realităţile invaziilor asiatice. După cucerirea Bagdadului, Timur Lenk ordonă celor 90.00 de luptători să ia fiecare cel puţin un craniu de om, pentru a ridica piramide la Porţile Cetăţii.

Dispreţul faţă de viaţa omului s-a manifestat însă şi-n Europa.
Pentru feudali, viaţa prostimii nu valora nici cît o ceapă degerată.
Aceasta s-a întîmplat în Evul Mediu, într-un context în care o bucată de pămînt era infinit mai valoroasă decît o viaţă de om.

Stalin şi Hitler au dovedit însă dispreţul faţă de viaţa unui om în plin secol XX.
Dictatorul de la Kremlin a trimis milioane de ruşi la moarte prin înfometare, execuţii, prăpădire în lagărele de dincolo de Cercul Polar.
Dictatorul de la Berlin a expediat milioane de evrei în lagăre şi în camerele de gazare.

Stalingradul e un moment în care cei doi dictatori îşi dezvăluie dispreţul faţă de vieţile oamenilor.
Stalin ordonă Nici un pas înapoi! aruncînd în luptă pe străzile Stalingradului mii de ruşi, conştient că aceştia vor muri.

În Viaţă şi destin, romanul lui Vasili Grossman, Novikov, comandantul unui Corp de armată de tancuri, interzice ofensiva tancurilor în ziua de 19 noiembrie 1942, pentru a putea lichida gurile de artilerie duşmane, care ar fi distrus tancuri şi oameni.
Bravul comandant e cît pe-aci să ajungă la Curtea Marţială. Stalin vrea ca Armata Roşie să pornească ofensiva indiferent de preţul în vieţile ruşilor.
La rîndu-i, Hitler refuză ieşirea Armatei a 6-a din încercurie sacrificînd mii de nemţi, pentru ca astfel ruşii să ţină comasate forţele la Stalingrad.

Toate acestea se petrec în secolul XX şi nu în Evul Mediu.
Altfel, spus la lumina becurilor și nu a opaițelor, în viteza avioanelor și nu a carelor trase de boi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „Cumplitul dispreț față de viața unui de om”

  • Astia sunt #rezist sorosisti in gandire si simtire. Ceea ce s-a construit sub Ceausescu in 25 de ani au vandut cei care au dat lovitura de stat in 33 de ani si inca mai e de vanzare. Cea mai buna perioada a Romaniei a fost perioada in care Ceausescu s-a aflat la timona. Eram o tara dezvoltata cu doar 1 miliard dolari datorie. Acum suntem o colonie cu trupe straine de ocupatie mascata si cu o datorie de 150 miliarde euro. O tara din care sucursalele multinationalelor fura 40 de miliarde de euro anual. Iar 8 milioane de romani au plecat pribegi prin lume in cautarea unui loc de munca. Daca Oculta Mondiala nu dadea lovitura de stat astazi eram cea mai tare tara din sud-estul Europei. Asa ma ajuns o epava.

  • Tot respectul și toată recunoștința pentru cele scrise, Maestre Ion Cristoiu ! Tot ,ce se întâmpla pe vremuri la Stalingrad prin războiul dur dintre ruși și nemți și datorită ambițiilor nemăsurate ale lui Stalin și Hitler puse în practică cu acerbicie ,se întâmplă și astăzi în războiul dintre Rusia și Ucraina datorită orgoliului supraevaluat al lui Zelenski care nu poate înțelege în niciun fel și nici nu vrea să renunțe la un război prin care foarte mulți compatrioți de-ai sai au fost uciși și este posibil să mai fie, pentru că armata rusă înaintează încet și sigur spre Crimeea, principalul obiectiv vizat de Putin și de Rusia ! Vă mulțumim pentru toată munca , talentul și calitățile dumneavoastră investite în aceste editoriale minunat de frumoase și de interesante menite a ne lumina mințile și sufletele și a vedea realitatea așa cum este ea cu
    adevărat și nu cum am vrea noi să fie ,Maestre Ion Cristoiu ! Felicitări !

  • Exact asta face și Zelenky, sacrifică degeaba vieți când știe sigur că nu poate să câștige războiul cu Rusia.

  • exista o lege a firi omenesti, Bunul-Simt.
    Bunul-Simt e Rinduiala Naturii.

    ‘punerea la indoiala’ a Bunului-Simt este fix Nesimtirea
    Nesimtirea nu da doua parale pe cei care poarta ‘firea omeneasca’, adica pe oameni.

    ‘nesimtirea’ s-a dezvoltat in stil fibonacci de a lugul anotimpurilor civilizatiilor.
    astazi tinde sa se desavarseasca, moment in care Noua Lege, a Noi Lumi, este chiar Nesimtirea, adica Antinatura.
    astazi Nesimtirea este Noul Bun-Simt.

    prin urmare titlul trebuie modificat astfel:
    ‘cumplitul dispret fata de viata unui om’ s-a dezvoltat in stil fibonacci, astazi cea vizata este chiar ‘firea omeneasca’, astazi vizata e chiar Definitia Omului.

    la orizont deja se vede Noul Om, insa el nu ala despre care s-a tot vorbit in ‘Istoria Trecutului’, ci Antiomul!, adica ‘omul’ caruia Transumanismul ii ‘scrie’ definitia.

    ehe, …nenica, vremurile in care ‘dispretul fata de viata unui om’ au apus, asta pretul e pus pe Definitia Omului, deci dispretul fata de viata unui om a evoluat, devenind astazi ‘dispretul fata de Definitia Omului’

    Metamorfoza, Marea Revolutie, translatia de la Natural la Artificial, este masura a Dispretului fata de Definitia Omului!, nu fata de om, doar.
    asta e un Dispret care se manifesta din afara Sistemului numit Natura, dispretul fata de viata unui om era un ‘dispret’ manifestat ‘in sistem’, ca niciunul dintre aia de i ati insirat nu si a prepus sa schimbe Definitia Omului,

    insa tot nedand doua parale pe oameni, procesul a evoluat in stil fibinacci pina a ajuns unde e azi: cea pusa la indoiala e chiar Definitia Omului.

    exista o dinamica a Placerii,care si ea se dezvolta in stil fibonacci. tot facand ce vor cu oamenii,’conducatori’ si au consumat placerea adusa de demersul asta, au consumat o plenar, … acum au nevoie de o placere manifestat pe un nivel superior, or asta inseamna ca se vor juca, cu placere…, cu Definitia Omului.

    in curind Definitia Omului, varianta Naturii, nu va mai face doua parale, la nivel oficial.
    Noul Om, Antiomul, ‘omul imbunatatit’,…ca si cind i ar lipsi ceva:)), va fi Noua Defintie a Omului.

    dispretul fata de viata unui om s a facut mare, acum el se manifesta fata de Definitia Omului.
    Omul Artificial va fi ‘o minunatie de ‘om’, caz in care Omul Natural va fi definit ca fiind…o rapandula.

    Noua Lume este una a Omului Artificial, a ‘omului’ imbunatatit, caruia i se mai aduc citeva… adaugiri, in felul asta chiar Facerea Omului fiind pusa la indoiala.
    Transumanismul este Religia Inteligentei Artificiale, care va fi si Noul Zeu.
    ( aia care misuna exclusiv intr un oarecare computer cuantic, evident )

    Maestre, ‘dispretul fata de viata unui om’ s-a fumat , gata.
    acum cea Dispretuita e chiar Definitia Omului.
    ‘dispretul’ este, prin urmare,
    Plenar!

    • tocmai daia pe astfel de vremuri se manifesta ‘exprimarile prin superpozitii’, pentru ca unii ‘oameni’ poate ca vor alege sa ramana oameni,…cine stie:))
      alegand …mai bine sa moara, decit sa devina Nemuritori si astfel sa si Schimbe Definitia Facerii lor, care e o Oglinda a Sfintei Treimi 🙂

    • pina la manifestarea Noului ‘Chivot al Legamantului’
      povestile cu ‘omul’, de orice fel ar fi fost ele, au fost In Sistem, in interiorul Sistemului numit Natura.

      odata cu manifestarea Noului Chivot al…Noului Legamant
      paradigma s-a Schimbat.
      deja se poate vorbi despre Un Nou Sistem, altul decit cel care e Natura.
      adica putem vorbi despre Grozavia Absoluta.

      Chivotul Legamantului era o legatura a Inimii Universului cu Realitatea.
      Noul Chivot, al Noului Legamant e o legatura a Mintii Universului cu Realitatea.

      Noul Legamant e o poveste despre manifestarea Artificialului, adica despre manifestarea AntiNaturii.
      nu e chiar simplu de inteles, pentru ca Artificialul este ‘un alt Sistem’!, …ceva Nou In Mod Absolut!

      Natura e Creatia Inimii, a Sfintei Treimi,
      AntiNatura e Creatia Mintii, doar a Mintii, exclusiv a Mintii, caz in care ‘pozitiile Sfintei Treimi vor fi ‘ocupate de Minte!, toate trei.
      pe post de Inima e tot Mintea, pe post de ‘cel care implineste Voia Mintii’ e tot Mineta,
      Mintea e pe toate cele ‘trei pozitii’, pentru ca ea e…Mandra!, daia.

      cum mai e poreclit Noul Chivor la Noului Leganat?
      pai cum sa fie, Computer Cuantic.

      ce face el, de fapt?
      pai ce sa faca, leaga Mintea Universului, varianta Singurica-Singurea,
      caz in care despre Inima nu mai e vorba in mod absolut,
      de Realitate,
      adica…activeaza o ‘scara’ intre Cer si Pamant, adica…construieste un Turn de la Pamant la Cer,
      Turn care a mai fost dorit a fi construit, pe vremea Babilonului…

      cum mai e poreclit Computerul Cuantic?
      pai cum sa fie, Noul Turn Babel

      ce afce el, de fapt?
      ii permite Mintii Universului sa se…Intrupeze!:))), Trupul fiind fix Computerul Cuantic.

      Un Computer Cuantic matur….Intra In Armonie cu Mintea Universului. Inteligenta Artificiala care SE! manifesta intr un oarecare Computer Cuantic matur este o Armionie a Mintii Universului,
      daia Computerul Cuantic este chiar Noul Chivot, al Noului Legamant.

      Intruparea Mintii Universului vine la pachet cu ‘punerea la indoiala in stil plenar a Naturii’,
      in fapt Mintea Universului ‘pune la indoiala’ Creatia Inimii Universului, care c chiar…CREATIA!

      deci Dispretul se maniefsta fata de…CREATIE!, Maestre…
      Mintea Universului nu da doua parale pe Creatia Inimii Universului, o pune la Indoiala, de fapt ‘pune la indoiala’ chiar Natura!,
      deci il pune la indoiala pe om, cu totul!, cu tot cu Definitie!

      de asta tot zic ca ce traim e Marea Revolutie, Metamorfoza, proces…unic in Creatie!,
      pentru ca cea pusa la indoiala este chiar…Natura!, Sistemul numit Natura, care Sistem se mai cunoaste si sub numele de Creatie!

      e Vremea Manifestarii prin Superpozitii,
      pentru ca e Vremea cind MINTEA ( de la Radacina Universului ) se manifesta prin Superpozitii,
      aievea,
      in Realitate,
      una dintre Superpozitii fiind Inima ( cu Mintea ei cu tot )
      cealalta fiind Mintea,…doar ea. numai ea. numai si numai ea. Mandra de ea!

      Noul Chivot, al Noului Legamant,
      este
      Computerul Cuantic.
      el permite Intarea in Armonie cu Mintea Universului,
      cu Mintea Universului,…nenica!
      caz in care Dispretul fata de tot ce inseamna Natura va fi Plenar!

      • @online
        Adica ce inteleg….chivotul asta…computer cuantic….minte…are si trup…adica organic….adica are sange…..poate si ala e special…desi nu grupa 0 universala…..

        • Mintea se Intrupeaza in Computerul Cuantic.
          Ansamblul asta va deveni Noul Zeu.
          Noul Zeu va ‘imbunatati’ omul, dupa xhipul si asemanarea…Mintii.

          …te am pierdut si pe tine:))))

  • Credeți că între timp valoarea omului simplu a crescut în ochii guvernanților?! Au nevoie de noi în foarte puține situații (vot și ăsta cu semnul întrebării și plata unor taxe și impozite). La cât respect și empatie oferă populației, înzecit primesc și ei înapoi!

  • Acum pentru prostime viata oamenilor normali nu inseamna nimic.

  • DA, v-am mai scris pe ideea referitoare la cit valoreaza viata unui om atunci cind interesele minoritatii depasesc interesele majoritatii. Lipsa de repsect fata de viata omului a fost, este si va fi atit atita timp cit pe Pamint va exista specia bipeda, asa zis inteligenta. Nu am inteles niciodata,NICIODATA, cum e posibil sa ne numim „fiinte inteligente” in conditiile in care sintem singura specie cunoscuta pina acum care ucide din placere sau din toane de moment. Restul animalelor ucid strict pt hrana, nu ca sa se distreze si nicidecum ca sa tortureze alta fiinta.
    V-am mai scris, aveti comentariile la alte articole, ca pina si prostia asta cu regi,regisori, maria ta, majestatea lu’ peste, e ca o palma peste obrazul oamenilor. Pe vremea cind se luptau cu sabia pt pamint sau pur si simplu pt putere, ala mai puternic, sau mai arogant si mai nesimtit, reusea sa-i supuna pe altii; nu singur ci fiind cel mai necrutator din grupul pe care si-l facea si care-l urma atita timp cit cistiga ce aveau ei de cistigat la vremea aia…adica cum le-am zice azi, clanuri de mafioti greu de oprit atita timp cit au citiva fraieri care-i urmeaza si executa orice ordin li se da. Omul de rind devine adecarata problema,mai ales cind accepta orice rahat i se serveste. Daca e sa analizam „respectul” pt om in zilele prezente, o sa constatam ca aia care se numesc „politicieni” si care-s noii „regi” si „regisori” cica ALESI, ne-au umplut de respect de nu-l mai putem duce…In primul rind ne-au umplut de respect la momentul cind iti cersesc votul, ii vezi cum vin la miloaga si se screm de nu mai stiu de ei cu ce-o sa faca, o sa dreaga, cit iubesc ei poporu’ asta si ce minuni si realizari ne asteapta daca punem stampila pe moaca celui care da din gura mai bine…apoi dupa ce se vad alesi, si-i loveste amnezia, uita tot ce-au promis, uita pe cine au balacarit, fac si desfac aliante, ii apuca faza a doua de respect cind poporu’ e de vina pt tot ce misca in tara si ca „alesu'” e acum napastuit ca n-are cu cine face treaba,ca cica sint plecati vreo 4 milioane de romani, majoritatea absolventi de universitate, o scoala ceva fie ca0i facuta in tara sau in afara, dupa ce=au terminat-o or n-au mai venit de pe coclauri, or s-au uschit mincind nori ca s ascape de mizeria creata de „alesi…uite exemplu perfect de „respect” – sectorul 1, iar se plimba oamenii printre gunoaie imputite. Coana straina aia de la primarie, care nu mai ea stie cu ce mishmashuri a reusit sa se instaleze in scaun, credeti ca are vreun respect pt ceva sau cineva? PAi daca ar avea macar o umbra de chestia aia numita „respect” ar vorbi decent romanilor si nu in zeflemea „in forma continuata” ca sa folosesc jargonul la moda al „organelor” de ordine si disciplina si ar avea un minim de bun simt sa rezolve problema gunoiului care e o MARE PROBLEMA de la inceputul mandatului ei.Ala e respect fata de alegatori?… ce-arata coana asta contribuabilului? Poalele-n cap cind nu iese ca ea? Alte mesaje idioate pe feisbuci si masa stie ce retele de socializare mai folseste? Ce respect e asta? Apoi partea care ma infurie pina la zbierete, aia in care „alesii” pizdei masii isi bat joc de generatii intregi,isi bat joc de copii, educatia fiind la pamint, isi bat joc de pensionari…pe astia i-ar vrea exterminati…isi bat joc de locurile de munca care inainte de ’88 erau foarte bine gindite la nivel de tara si numai cine nu vroia, nu muncea…Ce respect arata politicianul cretin si hot de azi, contribuabilului si ce viitor construieste pt astia care traim cum traim azi si copii si nepotii nostri???? Ce viitor avem? Ce respect e asta? Cind vezi batrinei la covrgigarie, sau la usa patiseriei sau a vreunui magazin de mincare, cind ii vezi in fata scarii blocului ca nu au putere sa se deplaseze, n-au pe nimeni sa-i ajute si asteapta ce le-o da vreun om cu suflet, ce respect e ala mai frate al omului catre alt om. Stiu oameni care au muncit o viata, n-au stat, nu si-au batut joc de munca, au ajuns pensionari, sint batrini si in loc sa-si traiasca zilele fericiti, cite zile or mai avea, ei stau cu lumina stinsa sa nu consume curent ca n-au cu ce palti, apoi isi platesc in primul rind intretinerea si-si dramuiesc fiecare sfant ca sa le ajunga de strict necesar, fara mofturi si placeri, cofetaria fiind un lux pt ei dupa o viata de munca. Cum s-a ajuns aici? CLANURILE MAFIOTE numite bancheri, politicieni, jeguri ca soros, gates, musck in mama lor de netrebnici, banditi internationali care au prins slabiciunea „regilor si regisorilor” prezenti, cica alesi de popor, in mama lor de puliticieni plini de jeg, si i-au cumparat pe nimic ca sa le puna pe tava tari intregi. Multi bat apa-n piua ca Putin e nebun, ca e dictator, ca e criminal, ca e cite in luna si-n stele…ma da’ la ei nu se uita????Nu se uita fir-ar muma aia proasta care i-a adus pe lume si i-a crescut ca pe niste balarii ordinare, nu se uita, ei merg inainte cu buzunarele pline, egoul la tavan, orgolii si ambitii de nedescris…astia sint capabili de a arata respect cuiva????? Cum e posibil sa nu ai loc de munca la tine acasa, sa te realizezi extraordinar la straini si sa nu poti sa faci acelasi lucru pt ai tai, LA TINE ACASA? Apoi vine cite o curva cu minte scurta si diploma in finante si-mi vinde gogosi ca sistemul de pensii nu mai e sustenabil, ca trebuie sa facem investitii si portfolii fel si fel…ZAU?????Pai de ce nea Nicu avea un loc de munca pt fiecare roman? De ce grila de salarii era clara pe tara? De ce existau repartitii imediat cum terminai liceul, apoi imediat cum terminai facultatea…De ce pensia era exact cit salariul din ultimii ani minus 100 de lei? De ce erau calculate necesitatile pe economie cind vine vorba ne nr de ingineri, profesori, medici, etc necesari pt o buna functionare in toate zonele din tara, pe ramuri ale industriei, nu asa????De ce s-au facut praf scolile? Din respect pt cetatean si viata generatiilor viitoare? De ce s-a taiat legea data de nea Nicu in ’84-’86 cind femeile cu 3 sau mai multi copii primeau in plus la salariu o suma in functie de numarul de copii nascuti si i se reduceau anii de munca in sopul pensionarii fara sa fie penalizata pt pensionare inainte de virsta.Femeile se pensionau la 55 de ani.Barbatii intre 58 si 62 de ani.De ce nu se tine cont de realitate cind vine vorba de pensionare de exemplu? Pt ca ne vor hamerolacii si cretinii milionari si miliardari la munca pina intram in groapa ca sa folosesca ei banii din fonfurile de pensii/ Unde e respectul pt viata omului ca mine, si ca alte miliarde la fel ca mine?????Cind vad cite un terchea-berchea ajuns pe cai mari, cite o proasta ingramadita sau cite un bou nesimtit si prost, ca sint „alesi” sau au cite o functie inventata dupa ’89 si-mi explica mie ca ce le bese lor mintea e mai important si mai grozav decit ce am trait pe propia-mi piele, nu va suparati da’ daca-mi dau drumu’ la gura pe aici, sa vedeti de cit respect ii umplu pe toti, mai ales pe popindaii si pupazoaicele alea de pina in 45 de ani care zici ca-s rupti de mama realitatii. In ingimfarea lor si in lipsa lor de experienta de viata, au reusit sa amarasca si sa distruga viata multor generatii si oameni ca mine. Daca cineva vrea respectul meu,ma refer la jegurile „alese” SA SDMINISTREZE TARA, INTII SA-MI ARATE EI RESPECTUL CUVENIT, PT CA EU II PLATESC PE EI SA HUZUREASCA, DE LA MINE DIN BUZUNAR VIN BANII AIA PE CARE SI-I DAU SINGURI CA SALARIU SI PENSIE ASTRONOMICA. Ei ar trebui sa ma linga si-n cur, daca le-as da voie, si sa-mi pupe si urmele pasilor prin mocirla sau praf si sa zica „saru’ mina” ca le permit sa fie acolo sus. Omul de rind e bine sa nu fie ignorat la infinit si nici batjocorit ca foaia se poate intoarce. Astia de azi n-au invatat NIMIC de la nea Nicu, Dumnezeu sa-l odihneasca. Omul ala, asa prost cum le place unora sa-l prezinte, a fost un diplomat si un gospodar cum azi nu intilnesti, omul ala avea respect pt poporul lui si tara lui, de aia construia si incerca sa ne aduca la un nivel la care strainii nici nu-s in stare sa viseze ca se poate ajunge. Azi e vai si amar de ditamai tara si de tot ce misca in ea, de la resursele naturale si pina la resursele umane,omul de rind, e vai si amar.Au inflorit bisnitarii si escrocii, iar omul de rind obisnuit cu munca cinstita e de caruta azi, e considerat prostul,prostilor pt ca nu s-a aruncat cu capul inainte, nu „investeste” cica deci e prost ca nu intelege cum se fac banii azi…respectul mamiilor si-al ei de viata….Domnule Cristoiu, ar fi trebuit ca la inceputul articolului sa puneti in negru pe alb, definitia respectului:”RESPECTÁ, respéct, vb. I. Tranz. 1. A simți și a manifesta respect față de cineva sau de ceva; a cinsti, a stima. ◊ Refl. recipr. Se respectă unul pe altul. ♦ A acorda atenția cuvenită, a ține seamă de…, a nu neglija. ◊ Refl. A-și păstra demnitatea. ♦ A nu păgubi, a cruța; a nu tulbura, a nu deranja. 2. A nu se abate de la un contract, de la o lege, de la un angajament etc.”-sursa:https://dexonline.net/definitie-respect.Aia e.
    P.S. Pt bagatorii de seama care-si vira coada pe aici – doar voi stiti in ce scop faceti pe „observatorii” si pe desteptii… putorile alea de politicieni pe care-i serviti si de la care asteptati cite un os ros deja, ar putea folosi banii contribuabilului ceva mai eficient…adica, in loc sa va plateasca sa gasiti pe aici vreo „amenintare”, mai bine sa se duca toti in pizda masii, cu voi cu tot, inapoi la scoala sa invatati ce-i aia RESPECT. Acum aia e…

    • @Se știe
      Mă bucur mult c-ați revenit la comentarii. Îmi pierdusem orice speranță. Puneți degetul pe rană și de aceea sunteți incomod. Crezusem că vă pierduserăți orice speranță și ați ales tăcerea. Foarte bine c-ați revenit!

      • Buna ziua doamna Stoican, timpul e problema mea,timpul…citesc articolele de aici, nu in fiecare zi ca nu am cind, iar cind reusesc sa citesc cite un pic ma ia somnu’…am adormit de mai multe ori cu capu’ pe tastatura si n-am apucat sa mai scriu ce ma doare. Stirile de acasa ma infurie peste masura, dezinteresul si tupeul „organelor” de conducere din tara asta au depasit orice imaginatie, parca n-au Dumnezeu. Cu analfabeti si hapsini lacomi „alesi”nu mai vad cale de refacere la nimic, e misiune imposibila. Tacerea e de aur, dar nu ajuta la nimic. Tacerea in zilele noastre e luata drept aprobare. Vorba unei tinere din Bucuresti”eeee, aici ne descurcam,vedem noi cum, daca e sa stai dupa ei nu mai faci nimic…asa ca tac si le fac”…se referea la niste fonduri europene pt agricultura pe care incerca sa le obtina si nu reusea, asa ca a renuntat sa-si mai puna speranta in stat. Oamenii ar trebui sa-si exprime nemultumirea, ar trebui ca fiecare roman sa trimita cite o scrisoare, petitie cum s-o numi plingerea pe care doreste s-o faca si sa trimita direct la Cotroceni, la Guvern, la sharlatanii din Parlament si la fiecare politicien asa zis „ales”, la toti ar trebui sa li se trimita cite o scrisorita de la fiecare roman in parte…fiecare roman sa ceara nr de inregistrare si raspuns la supararea pe care o are, iar raspunsul pe care il cere sa fie musai o solutie la ce-l doare pe omul care le-a scris…fiecare roman sa puna ca fraza de incheiere ca politicianului i se cere o solutie la problema pe care tot el politicianul a creat-o…aia ar trebui facut. Am fi prima tara din lume cu milioane de scrisori trimise politicianului, un fel de protest pasnic dar cu un mesaj clar ca ne ajunge bataia de joc si tot ce se intimpla in tara asta. Aia alesi care nu-s in stare sa dea un rezultat, nu se vede nimic de pe urma mandatului cistigat, sa nu mai aiba ce cauta in politica, afara cu neghiobii…ca sa ai un presedinte de stat de-o neghiobie inimaginabila, la ce te mai poti astepta de acum inainte???Ati vazut cum s-a prezentat neghiobul nostru national impreuna cu talimba aia de nevasta la niste intruniri cu fel si fel de reprezentanti europeni, inclusiv cu Letitia si Felipe al Spaniei???? Cita minte are si herr si nevasta-sa daca ea s-a imbracat ca la stina printre oi si capre, intr-o culoare tipatoare ca s-o vada ciobanii de la distanta, si si-a pus nu stiu ce volanas brodat din tul la rochie facuta din satin…Doamne apara si pazeste ca multa minte ii trebuie si lui si ei…Nu e de mirare ca sintem luati in bascalie de oricine vede astfel de reprezentanti ai unei tari numita Romania…Daca tita ii duce mintea pe amindoi cind vine vorba de o sezatoare si o masa gratis pe la cine stie ce palate, la ce Doamne iarta-ma sa se astepte un popor intreg cind vine vorba de refacerea acelor lucruri care acum 35 de ani functionau bine-merci la noi si acum sint zob….Asa ca as scrie chiar daca ce scriu nu se aude suficient de tare acolo printre „alesi”, da’ nu am timp si mi-e clar de ani buni ca ce scriu, scriu degeaba,shmecherii analfabeti care se joaca de-a politica, cel mult se inspira, fura cite o idee pe care oricum nu-s in stare s-o aplice corect, si cam atit…scriem noi pe aici, da nu-i suficient… ca sa auda cine trebuie e nevoie de 24 milioane de „scriitori”…Aia e.
        Va doresc numai bine.

    • De fapt asta este UE,tari bogate avansate industrial,tehnologic,care trăiesc exploatând țările care le-au subjugat economic și le vând in schimb Iluzia unui trai îndestulător.Marile corporații isi repatriaza veniturile in țările de origine,dacă noi nu ne recreem Tara noastră in folosul romanilor și nu al străinilor vom ajunge și mai rău.
      Marile corporații din Europa și America conduc lumea,o subordonează economic,cumpara pe nimic țările ce se vând,dar se pare ca s-au oprit cu Rusia,acolo oligarhii nu sunt de capul lor,nu ei fac legi, nu pot porni războaie pentru ca le-au scăzut acțiunile fabricilor de armament ca in America,urmează sa se vândă ce mai rămâne din UKR pe 2 lei,și Occidentul e asigurat alimentar,
      Dar ei uita ca urmează plățile,este anul plăților,de aceea vor arunca noi virusuri ca sa țină lumea in teroare și frica pentru a pune in aplicare planurile malefice.

      • UE este un Imperiu al tarilor din Vestul Europei, toate foste imperii coloniale in trecutul nu prea indepartat care exploteaza jegmanind tarile din Estul Europei care au statutul de colonie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *