Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Curtea de Justiție a UE: Supravegherea în masă a populației este ilegală

Statele membre ale Uniunii Europene nu pot colecta date de internet şi mobile ale cetăţenilor lor, și nu pot forța operatorii de internet şi telefonie să transmită sau să reţină aleatoriu date de trafic şi localizare, a decis marți Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.
Privacy International, care a semnalat mai multe cazuri de încălcare a legii, salută decizia.

„Hotărârea celei mai înalte instanțe a UE constată că regimurile de supraveghere în masă din Marea Britanie, Franța și Belgia trebuie să respecte intimitatea, chiar și în contextul securității naționale.
Astăzi, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis că practicile brute, franceze și belgiene, de colectare sau păstrare a datelor în vrac (adesea denumite «supraveghere în masă») trebuie să fie incluse în legislația UE.
Legislația UE se aplică de fiecare dată când un guvern național obligă furnizorii de telecomunicații să proceseze date, inclusiv atunci când acestea sunt realizate în scopul securității naționale.
Legislația UE stabilește garanții privind confidențialitatea cu privire la colectarea și păstrarea datelor de către guvernele naționale, pe care țări precum Marea Britanie, Franța și Belgia trebuie să le respecte.

Cazurile vor reveni acum la instanțele fiecărei țări pentru punerea în aplicare a hotărârii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Privacy International

Caroline Wilson Palow, director juridic al Privacy International, a declarat: „Judecata de astăzi întărește statul de drept în UE. În aceste vremuri tulburi, servește ca un memento că niciun guvern nu ar trebui să fie mai presus de lege. Societățile democratice trebuie să plaseze limite și controale asupra puterilor de supraveghere ale poliției și agențiilor de informații.
În timp ce poliția și agențiile de informații joacă un rol foarte important în a ne menține în siguranță, trebuie să facă acest lucru în conformitate cu anumite garanții pentru a preveni abuzurile de puterea lor foarte considerabilă. Aceștia ar trebui să se concentreze pe furnizarea de sisteme de supraveghere eficiente și direcționate care să ne protejeze atât securitatea, cât și drepturile fundamentale”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Curtea de Justiție a UE: Supravegherea în masă a populației este ilegală”

  • Da si la noi tocmai au decis sa puna politisti in Civil si sa incurajeze populatia sa se transforme in turnatori de cea mai josnica speta…. despre ce vorbim? COROmunismul e prea tentant pentru maretii nostrii conducatori, crescuti si educati in scolile Securitatii cu alt nume….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *