Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Dacă alegerile locale se vor ține pe 27 septembrie 2020, electoratul USR -PLUS nu va veni la vot, speriat de moarte de Coronavirus

Marți, 28 iulie 2020, Alianța USR-PLUS a remis presei un Comunicat exprimînd poziția formațiunii față de alegerile locale preconizate a se ține pe 27 septembrie 2020 în condițiile atmosferei apocaliptice revenite cu putere pe seama Coronavirus.

Despre existența Comunicatului am luat cunoștință din semnalările de pe diferite site-uri.
Conținutul Documentului a fost rezumat sub titluri precum:

  • USR-PLUS cere amînarea alegerilor și vrea consultări cu Iohannis.
  • Alianța USR-PLUS cere amînarea alegerilor locale.
  • Alianța USR-PLUS cere o amînare a alegerilor locale în lipsa unor măsuri de protecție sanitară adecvate și solicită consultări cu președintele Iohannis.

Judecînd cel puțin după atmosfera creată de Guvern prin intermediul presei miluite, peste România s-a abătut Apocalipsa Covid 19. Ce-a fost în starea de urgență poate trece drept Raiul pe Pămînt față de Iadul din aceste zile. Creșterii numărului de infectări – cel puțin în raportările publice – li se adaugă showurile starletelor despre cum au suferit ele de Coronavirus împănate cu apeluri dramatice la purtarea măștii, campania de delațiune în stil stalinist dusă de presa miluită despre cei ce încalcă regulile, delirul lui Virgil Mustea, cel care i-a luat locul la Ciocleala Apocaliptică lui Raed Arafat. Bomboana pe coliva calmului au reprezentat-o noile măsuri de restricție, începînd cu limitarea programului la terase și terminînd cu obligativitatea purtării măștii în locurile aglomerate. Toate acestea schițează o realitate care face criminală ținerea alegerilor locale. Repet, e vorba de atmosfera creată. Creată de Guvern, despre care nu pot ști cît e adevăr și cîtă manipulare. Și în politică nu există Tertium non datur, nu numai în logică. Potrivit atmosferei create și întreținute de Guvern, măsurile de relaxare de pînă acum, cele mai mici din Europa au dus la explozia numărului de infectări la supraaglomerarea spitalelor și criza locurilor la Terapie intensivă. Alegerile locale presupun în chip fatal posibilăți mult mai mari de infectare. E suficient să ne gîndim la instrumentele transmise de la o persoană la alta în secția de vot – carte de identitate, pix, ștampilă, buletin de vot, scîndura pe care se pune buletinul – pentru a ne gîndi că în condițiile de Apocalipsă actuală condiții ținerea alegerilor ar însemna condamnarea multor români la infectare și chiar la moarte.

Marți, 28 iulie 2020, seara, la dialogul avut cu Marcel Ciolacu la emisiunea lui Ionuț Cristache de la TVR, am aflat de la interlocutor c-a început strîngerea de semnături pentru un candidat. Numărul susținătorilor trebuie să fie cel puțin 1000 în cazul Bucureștiului și al sectoarelor din București pentru funcția de primar. 1000 de semnături înseamnă o mie de persoane cu care echipele de voluntari intră în contact direct. Dată fiind atmosfera de panică generală, creată și întreținută de Guvern, ce inși riscă să facă parte din echipele de voluntari și cîte persoane vor fi de acord să se apropie la distanța cerută de o semnătură?!

Dacă acceptăm atmosfera creată și susținută de Guvern, ținerea alegerilor locale, decisă de același Guvern, ar fi o iresponsabilitate criminală.
Dacă acceptăm că dracu nu mai e atît de negru, se pot ține alegeri locale. Da, dar în aceste condiții Guvernul trebuie să renunțe la atmosfera cauzatoare de panică.
E de înțeles în aceste condiții de ce partide politice mici, lideri politici, lideri de opinie au cerut amînarea alegerilor locale.

Fără a renunța o clipă la atmosfera apocaliptică, Guvernul a anunțat că alegerile se pot ține.
Se înțelege că titlurile date de presă articolelor care rezumă Comunicatul USR-PLUS m-au făcut să tresar. Judecînd după titluri, cel de-al treilea partid al țării cerea amînarea alegerilor locale. De cînd mă știu n-am dat un ban pe titluri. În ultima vreme cînd vine vorba de Comunicate ale partidelor, de intervențiile publice ale partidelor nu dau un ban nici pe conținutul articolelor.

Știind că între articol și document e o prăpastie săpată de prostia fătucelor din presă și de lenea șefilor de a le învăța abecedarul meseriei de jurnalist, mă duc la sursă. În cazul de față sursa e Comunicatul original remis presei de alianța USR-PLUS. Titlul Comunicatului e următorul:
Apel la consultări pentru a proteja sănătatea românilor în procesul electoral.

Nici vorbă, cel puțin în titlu, de amînarea alegerilor.
Nici vorbă de amînarea alegerilor în conținutul propriu-zis.
Comunicatele emise de Alianța USR-PLUS suferă de o îngălare a minții.

Prin urmare am avut unele dificultăți în a găsi răspunsul la întrebarea:
Ce vrea de fapt prin acest Comunicat conducerea Alianței?
Exclud din start cererea de amînare a alegerilor locale.

Dacă am înțeles eu bine, Comunicatul cere „măsuri de protecție sanitară adecvate” pentru „a proteja sănătatea cetățenilor, a membrilor de partid și voluntarilor care trebuie să strîngă semnături în stradă potrivit actualei legislații”.

USR-PLUS cere astfel ca Guvernul să ia măsuri speciale de protecție în campania și în ziua alegerilor.
La ora actuală, măsurile de protecție sanitară sînt celebrele măsuri de restricție:
Purtarea măștii în spații închise și în spații deschise aglomerate, păstrarea distanței fizice.
Aceste măsuri sînt valabile pentru orice eveniment la care participă cetățenii României.

Alianța USR-PLUS cere însă noi măsuri de restricție în campanie și la secțiile de votare.
Cum arată astfel de măsuri diferite de cele în exercițiu, USR-PLUS nu ne spune.
Să încercăm noi a ghici cam despre ce fel de măsuri de restricție ar fi vorba în viziunea USR-PLUS.
Ar putea fi impusă de Guvern ca la vot cetățenii să se prezinte în costum de cosmonaut. Firește, dat pe gratis de Guvern și păstrat de cetățean după alegeri, în vederea viitoarelor scrutine, evident, virusate.
Ar putea fi impusă de Guvern măsura ca întîlnirile dintre candidați și alegători să fie sub forma unor întîlniri între holograme.
Ar putea fi impusă de Guvern măsura ca votul să fie dat sub formă de SMS-uri fără diacritice.
Ar putea fi impusă de Guvern măsura ca alegerile să aibă loc prin reprezentanți ai blocurilor sau chiar ai cartierelor.
Astfel de măsuri speciale de protecție sanitară ar micșora teama de infectare și ar aduce lumea la vot.

Din Comunicat se vede că Alianța se teme nu de sporirea numărului de infectări, ci de slaba participare:

„Fără noi măsuri ferme, cetățenii vor considera riscantă participarea la procesul electoral, iar rezultatele finale nu vor fi reprezentative, procesul democratic fiind alterat”.

De ce se teme USR-PLUS de slaba participare?
Sondajele arată că ținerea alegerilor în condiții de Apocalipsă va lovi nemijlocit USR-PLUS.
TeFeLiștii, votanții USR- PLUS, sînt ce mai speriați cetățeni români de Coronavirus.
Bătrînii sînt cei mai puțin speriați.
Electoratul PSD și chiar al PNL vor ieși la vot.
Electoratul USR – PLUS, nu.

Pentru preîntîmpinarea acestei lovituri USR-PLUS cere impunerea unor măsuri spectaculoase de protecție sanitară, astfel încît TeFeLiștilor să nu se mai teamă de infectare și să vină la vot.
Ce nu știu liderii Alianței e că TeFeLiștii sînt atît de scăpați pe ei de teama de boală încît n-ar veni la vot nici în costum de astronaut.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *