Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Dacă Bill Gates ar fi „cel mai puternic om de pe planetă”

E înduioșător spectacolul capetelor sunătoare care citează la tot pasul portavoci din sănătatea publică de azi cu „argumentul” că „au în spate știința”. Dar e îngrijorător faptul că grosul jurnaliștilor, specialiștilor „oficiali”, intelectualilor de catifea și politicienilor de mucava prezintă plebei înspăimântate un ciur, explicând că din punct de vedere științific e barcă de salvare. Și mai îngrijorător e faptul că acești prezentatori credincioși reprezintă o proporție copleșitoare din populație: dacă teoria pandemiei ar fi doctrină politică, partidul lor ar câștiga alegerile cu o majoritate copleșitoare, mult peste cea pe care ar putea s-o obțină, de pildă, un eventual partid al celor care știu că Pământul nu e centrul universului. E ceva putred aici, inexplicabil prin justețea și îndreptățirea pe care le-ar putea insufla vreo pornire coordonată de rațiune.
Suntem într-o situație absurdă. Avem de o parte mii de oameni de știință din toate domeniile științelor vieții, cu cariere impresionante – medici, cercetători, epidemiologi, statisticieni etc. –, care arată că barca mondială a științei are găuri. Multe găuri! De cealaltă parte stă însă armata condusă de medici și cercetători pe care fie nu îi strânge deloc conștiința, fie nu îi vizitează niciodată dubiile privitoare la posibilitățile de interpretare și consecințele sociale ale propriilor declarații. Iar grosul armatei e alcătuit din persoane care nu se pot exprima liber (fără teama de consecințe administrative sau financiare) ori sunt prea speriate ca să mai gândească. Din păcate, politicienii și factorii de influență strategică în simbria căreia se află această armată au decis „democratic” că adevărat e doar ce vor ei să fie și se încăpățânează să rămână orbi și surzi la toate argumentele și dovezile care arată tot mai clar că informațiile și adevărurile lor creează o mulțime de probleme și ridică semne de întrebare. Mai mult, îi consideră pe toți cei neînrolați în armata proprie dușmani ai poporului, iresponsabili care vor să ucidă oameni nevinovați, uneori pentru simpla observație că „barca” lor nu prea are cum să plutească.
Într-adevăr, e o mostră de iresponsabilitate să împrăștii cu bună știință o boală. Dar cât de responsabil este să iei măsuri în numele luptei cu boala știind de la propriii gealați că efectele negative în termeni de vieți omenești o să fie mult mai costisitoare decât cele pozitive? Și cât de responsabil este să ceri informații „fundamentate științific” unui specialist de talia lui William Henry Gates al III-lea (dacă nu știați, așa îl cheamă oficial)? Dintre toate informațiile „valabile” despre pandemie care circulă pe internet și mai ales în presa tradițională, cele mai vizibile sunt ale acestui vânzător de software de o fiabilitate mai mult decât discutabilă: el știe când începe, când se termină, ce trebuie să facem, cum se termină – în general tot ce avem de făcut ca să fim sănătoși. Opiniile domniei sale, exprimate contorsionat și presărate cu gafe (inclusiv „soluția finală”), circulă nu doar la noi, unde presa e cumpărată de guvern, ci în toată lumea, unde presa „serioasă” – inclusiv „farurile” presei democratice BBCDie ZeitDer SpiegelLe Monde ș,a.m.d. – e sponsorizată generos de salvatorul planetei, la fel ca o suită copleșitoare de institute de cercetare și organizații cu rol decisiv în sănătatea publică, local sau internațional (OMS e și ea pe listă). Simplă coincidență?
Dar să presupunem că finanțările suspect de prompte și de mari pentru presa de forță și factorii-cheie în stabilirea politicilor din educație și sănătate sunt făcute exclusiv cu bune intenții, și că la mijloc nu există interese financiare sau de altă natură. O să ne fie greu, dat fiind că în mai puțin de douăzeci de ani de activitate Fundația Bill & Melinda Gates și-a dublat valoarea, în ciuda donațiilor de peste 50 de miliarde de dolari. Dar s-o facem. Cu asta în minte, să vedem ce spune domnul Gates al Treilea că ar face dacă ar fi „la butoane” sau chiar președinte al SUA. L-a întrebat asta Andy Serwer, într-un interviu recent. (Am eliminat ticurile verbale și câteva perle logico-gramaticale, mai puțin pe cele care nu afectează înțelegerea mesajului.)
„Să încerci să-l denigrezi pe doctorul Fauci nu e, probabil, cea mai bună abordare. Ar trebui ca experții să fie în prim-plan, ei să fie cei care vorbesc despre care medicamente sunt bune care nu, să nu dezinformeze oamenii despre aceste lucruri. CDC-ul din SUA este o organizație foarte capabilă, cea mai bună din lume, eu și doctorul Fauci vorbim regulat despre această conductă inovațională și despre cum fundația noastră și NIH [Institutul de sănătate din America] finanțează atât pentru primul val de vaccinuri și apoi pentru al doilea val de vaccinuri, așa că capacitatea de a face asta bine există concret. Se construiește un website, se pune numele CDC pe el și o să prioritizeze cine trebuie testat, primești mesajul despre măști, să fie bipartit, de tipul «Să-i protejăm pe alții», apoi se face o discuție complexă despre care lucruri sunt benefice redeschiderii, ca, probabil, copiii sub 15 ani, în timp ce școlile pentru copii mai mari în comunități cu multe infecții, din păcate, n-o să poată face personal.”
Vi se pare diferit de ce se întâmplă azi în SUA și nu numai? E vorba de vreo schimbare radicală de abordare? Se vorbește de informațiile noi, care continuă să curgă de la specialiști din toate părțile lumii și contrazic părți esențiale din poezia recitată școlărește în continuare de CDC, Fauci, NIH și toți factorii care știu cum o să arate viitorul? Nenumărați oameni de știință s-au declarat șocați de marșul forțat către crearea unui vaccin (pe care mulți îl consideră inutil și periculos), de obligativitatea portului măștii (de care însuși Fauci spunea în februarie că nu trebuie purtate de persoane sănătoase), de ignorarea dovezilor că deschiderea școlilor nu afectează starea generală ori de diverse măsuri imbecile ale factorilor decizionali. Totuși, autoritățile continuă să ignore toate vocile din această categorie, după tonul dat și susținut în continuare de guruțul miliardar. Pe scurt, dacă Bill Gates ar fi „cel mai puternic om de pe planetă”, ar face tot ce fac ceilalți „puternici”, doar că „mai bine”. Probabil mult mai bine (adică lucrativ) pentru profitorii de pe urma isteriei planetare.
Dar să vedem și alte păreri ale reputatului savant…
„Dezavantajele portului măștii sunt așa de mici că nu înțeleg de ce e o controversă. Masca e ieftină, e ușor de purtat, nu are efecte negative, dacă ieși din casă îți pui mască, pentru că o să ajungi în apropierea oamenilor și știm, asta nu e o boală de tuse, doar vorbitul poate expulza virusul.”
Așa este. Vorbitul poate „expulza” virusul. Nu doar pe ăsta, ci câteva zeci sau chiar sute de alți viruși. Așa se întâmplă de peste 10.000 de ani. Și totuși, dintre sutele de viruși care ar putea fi transmiși prin vorbire, tuse și atingeri specialiștii au ales să pună botniță întregii populații pentru a împiedica transmiterea unui singur virus, pretinzând că e un pericol nemaiîntâlnit în istorie, deși chiar datele oficiale (dubioase și degrabă născătoare de întrebări) contrazic această etichetare.
„Primul vaccin care e aprobat s-ar putea să aibă eficiență doar 50%, așa că tot trebuie să mergem… În cele din urmă avem nevoie de unul care e ieftin, [poate fi produs] în cantități mari și cu eficiență de aproximativ 90%.”
Asta este o mostră de lipsă de logică și abilități de calcul halucinantă. Partea proastă e că înzestrează opinia dominantă a Noii Normalități cu o armă cu potențial letal. Aceleași procente sunt vânturate de o mulțime de factori de răspundere (inclusiv doctorul Fauci) care ar trebui să înțeleagă ce aberație propune schema respectivă, mai ales dacă adăugăm și „1% reacții adverse” (cifră avansată – din neant – tot de vânzătorul de software). Orice puști de clasa a V-a (sau chiar mai fraged) poate rezolva următoarea problemă: „Care e mai mare: 0,01% din întreg sau 90% din 0,4% din 0,3% din întreg?” În termeni ceva mai concreți, rezultatul arată că pentru fiecare persoană „salvată de la moarte” de vaccin (lucru care poate fi făcut și cu un tratament adecvat, sau chiar cu schimbarea stilului de viață), zece o să sufere efecte adverse, a căror gravitate nu o putem cunoaște în acest moment. Aici „știința” nu mai lasă loc de interpretări! (Ca temă de „verificare a adevărurilor”: Căutați – chiar și pe Google – „Bill Gates 700.000”. În mod surprinzător, declarația despre numărul posibil – imaginat – de persoane care au de suferit de pe urma unui eventual vaccin administrat întregii populații a globului apare doar pentru cei care insistă foarte mult. În rest, toate oficinele de presă pun în prim-plan dezmințirea faptului că guruț ar fi vorbit despre „aproape un milion de morți”. Ceea ce este adevărat. Dar de ce apar în frunte dezmințirile, nu declarația?)
„Slavă cerului că vine inovația, fiindcă altfel paguba finală [provocată de pandemie] ar continua pentru încă cinci ani.”
De aici ar trebui să ne fie clar că domnul savant este și vizionar. Nu vede doar cum vine inovația, ci și ce n-a reușit niciun laborator din lume: o ciumă amplificată la proporții apocaliptice, hotărâtă să stea pe planetă mai mult decât orice flagel din familie, pur și simplu pentru că avem nevoie de un mântuitor.
„Doctorul Fauci ne spune adevărul. Uneori i se permite să ne spună adevărul, alteori nu e contrazis de superiori. [!] Ăsta e un exercițiu de comunicare și SUA nu are note mari… ceea ce ar putea însemna că dorința de folosi vaccinul și căutarea unor tratamente noi vor [fi încetinite, ceea ce va] face ca boala să dureze mai mult.”
Să trecem peste faptul că doctorul Fauci pare să spună doar adevăruri aflate de la doctorul lui personal, Gates al Treilea. Și peste logica abracadabrantă. (Individul se exprimă cu atât mai dezlânat logic și gramatical cu cât vorbește mai mult. Capacitatea lui de a vorbi liber fără să facă gafe ori să comită anacoluturi și contrasensuri e de aproximativ cinci minute.) Comunicarea e o problemă? Altfel spus… convingerea? De când a devenit boala o chestiune de comunicare? E un mesaj? Așa pare, mai ales dacă ne gândim la faptul că mesajele celor care cercetează virusul și efectele lui nu ajung la autorități.
„Chestia cu hidroxiclorochina e o nebunie. Se presupune că suntem o țară dezvoltată, care folosește știința, o, Doamne, e… E foarte greu de crezut că asta e transmisă pe Twitter. De fapt noi înțelegem de ce în eprubetă hidroxiclorochina părea eficientă, dar celulele folosite nu sunt aceleași ca celulele umane, de asta s-a tulburat [situația, probabil], așa că acum căutăm alte lucruri, și sunt o mulțime de tratamente bune care o să funcționeze, care apar. Așa că nu vrem să forțăm autoritățile care ar trebui să permită adevărului pozitiv să circule liber.”
Prestigioasa (altădată) revistă medicală The Lancet a publicat un studiu contrafăcut care „demasca” nocivitatea hidroxiclorochinei. Ulterior l-a retras, după ce mai mulți specialiști au semnalat că datele prezentate nu pot fi reale: numărul de pacienți și de spitale era neverosimil, iar metodologia și presupusele date conțineau erori stupefiante. (De menționat că studiul a fost publicat ca peer-reviewed, adică „verificat de specialiști”!) Ca o anecdotă, s-a descoperit că datele fuseseră furnizate de Surghisphere, o companie cu doar cinci angajați, printre care un autor de literatură științifico-fantastică și o doamnă care poza dezbrăcată la cerere. Totuși, OMS a suspendat toate studiile clinice pentru hidroxiclorochină, iar guruții Gates și Fauci spun și azi întregii planete cât de letal e medicamentul. Și ce să înțelegem? De ce e ucigătoare hidroxiclorochina? Pentru că așa a spus un studiu inventat? Pentru că așa spun vizionarii? Unde e știința?
Paragraful de mai sus ar trebui să fie grăitor pentru integritatea lui Fauci, care, spre deosebire de Gates, are pregătire medicală. Cine e curios poate să afle mai multe despre guruțul care conduce politicile de sănătate ale SUA de zeci de ani căutând informații despre scandalul drepturilor de autor pentru tratamentele HIV, o seamă de cercetări ridicătoare de întrebări ș.a.m.d. Ca să nu mai vorbim de declarațiile dumisale, care printre altele ajută dubioasa companie Moderna să-și umfle valoarea de piață deja suspect de ridicată, dat fiind portofoliul gol-goluț al reușitelor.
Dar să revenim la forțosul planetei. Un examen lucid ne permite următoarea impresie: un individ cu probleme grave de exprimare (deci și de gândire) și de morală (vezi scandalurile încercărilor repetate de monopolizare ilegală a unor piețe) vrea să însănătoșească planeta. Nu începe cu cei din jurul lui, ci cu Africa și India. Nu cu principalele cauze ale „bolilor civilizației”, care fac ravagii uriașe în țara lui (dar, aparent întâmplător, aduc și cifre de afaceri uriașe pentru industria de sănătate), ci cu boli infecțioase, dintre care multe pot fi limitate prin vaccinuri. „Multe” nu înseamnă însă „toate”. Pentru multe dintre ele se caută soluții de decenii (HIV e deja în pragul pensiei). În zadar. Totuși, când vine vorba de un virus foarte puțin cunoscut, în privința căruia avem cam multe ipoteze pentru a putea căuta o scăpare sigură, ne așteptăm să primim un vaccin salvator într-un an? Sau doi?
Lista întrebărilor pe care ar trebui să și le pună fiecare e foarte lungă. Necazul e că, dacă așteaptă răspunsurile – mai ales pe cele „oficiale” –, s-ar putea să fie prea târziu ca să mai poată face ceva. În orice caz, pentru cei care o țin pe-a lor și insistă să le dea în cap dușmanilor poporului cu „crezul în știință” e deja prea târziu. Ei au deja propriile zeități, care o să-i ajute să treacă peste toate actele și ideile absurde cu care restructurează realitatea. O să poarte și ochelari, și cercei, și bască, dacă trebuie. Scopul lor e să salveze vieți imaginare, producând pagube imposibil de calculat pentru grosul populației și câștiguri indecente pentru o pătură subțire de puternici ai momentului.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Dacă Bill Gates ar fi „cel mai puternic om de pe planetă””

  • Totusi cred ca i se da prea multa importanta lui Bill Gates asta,ca si lui Soros de altfel,asta e natura umana,trebuie,atunci cand apare o situatie de criza majora ,sa gaseasca un arhetip al Raului pe care sa dea vina,Satan in Evul Mediu,Soros dupa 2000,iar acum in pandemie este vremea ca Bill Gates sa joace rolul Satanei.Partea proasta e ca adevaratii Papusari sunt in umbra,sunt mai multi,si numele lor nu le vom cunoaste niciodata.Bill Gates joaca rolul arhetipului raului in zilele noastre,sunt curios,dupa pandemie ,cine va juca rolul de arhetip al Raului,in perioada post pandemica? Dar pe adevaratii Papusari oricum nu i vom cunoaste vreodata.

  • Noua Normalitate…
    :))
    Noul Alb, Negrul
    Noul Drept, Strambul
    Noul Bine, Raul
    Noul Adevar, Minciuna

    de ce, oare, se manifesta tendinta asta?!
    pai pentru ca cea care conteaza e…referinta. daca referinta ar fi Adevarul, Reactiunile ar fi colosale, dar daca tendinta referintei e sa defineasca ca Adevar, Minciuna, reactiunile tind sa dispara fix pe masura…tendintei referintei de a definii Minciuna ca Adevar!
    si…cita vreme exista oameni care sustin asta, referinta astfel definita…are temelie.
    astea sint Vremurile Maestrilor:))

  • …exista o explicatie!:))))
    niste extraterestri, mici-mici, cam cit un virus de mari, s-au varat in capul unor oameni, s-ar parea ca mai ales in al celor planetar-influenti, dupa care…au preluat controlul:)))

    deci nu mai e nimic de facut, ca in spatele titratilor vremii stau…nu cercetari stiintifice, ci niste extraterestri mici-micuti:)))
    deci daia nimic nu e logic in ceea ce fac ei, pentru ca…scopul scuza mijloacele,
    scopul fiind…folosirea rasei umane pentru a atinge tinte dorite de…civilizatii din alte galaxi, dar carora le lipsesc fix valente…identificate in rasa umana. :)))) :))))))))
    ( eu pastrez aceasta posibilitate…activa:))), ca…nimic nu o contrazice!, momentan. cind ea va fi contrazisa, o voi arunca, brusc, la gunoi 🙂 )

    • in sustinerea halucinantei povesti de mai sus sta ceva…chiar foarte deosebit:

      putinta pandemiei de a fi asimilata cu o nonactiune!

      or asta e ceva colosal.
      pandemia, in valori absolute, e o ganganie, …vai de capul ei, saracana. produce fix atitia morti pe citi produce insasi Natura. …daia si zic ca poate fi asimilata cu o nonactiune.
      cu toate ca pandemia poate fi asimilata cu ‘miscarea Naturii’, Reactiunea Civilizatiei in fata Pandemiei e…colosala! disproportionat colosala!

      de unde rezulta ca ‘cineva’ uite ca apus planeta pe butuci…printr-o nonactiune!
      or, …mai,nenica!, …asta e arta pura.
      doar priviti cum Civilizatia e la pamant dar Actiunea care e scoasa vinovata e, de fapt, o NONACTIUNE!
      de unde rezulta ca ceea ce vedem e cea mai mare teapa pe care si-a luat-o Civilizatia!:))))), care se autodevoreaza….ca Efect al Actiunii unei….Nonactiuni!:)))))))
      domne, …repet, asta e arta pura.

      pentru ca Civilizatia se manifesta ca un Intreg, Actiunea in Intreg se inchide cu o Reactiune pe masura, echilibrind, astfel, ‘dinamica Intregului’.
      prin urmare se stie deja cine vor fi perdantii…Povestii: cei care au Actionat plenar disproportionat in fata Nonactiunii (care Nonactiune se dovedeste, astfel, o cursa plenar-abila )
      cine sint cei care, la finalul Povestii vor fi rasi de pe fata Civilizatiei, acestia iesind din joc plenar? pai….fix politicienii, urmat de medici, …etc.

      Povestea Vremurilor e Desavarsita, pentru ca si ‘masura vremurilor’ e…a Desavarsirii. Pentru ca o civilizatie, …adica asta curenta, sa ajunga la desavarsire, urmand o dinamica de tip fibonacci, a fost necesara manifestarea tuturor civilizatiilor care s-au manifestat pe Pamant. …cu care…aceasta civilizatie!…s-a hranit. hranindu-se cu Cenusa civilizatiilor disparute.

      Natura si Omul… Sint! desavarsite. Daca ai scoate Timpul din ecuatia de miscare a Universului, desavarsirea s-ar vedea clar-cristal.
      O alta desavarsire…? Pai exista doar una: si ea se vede in Oglinda. Prin urmare o alta desavarsire decit Natura si Omul e Antinatura si Antiomul.
      Civilizatiile…asta au facut, au construit un Turn Babel, in stare sa puna la indoiala si Natura…si Omul.
      Inteligent e Omul. Inteligenta Artificiala nu e inteligenta!, ci Desteptaciune.
      Desteptaciunea e plenar lipsita de Inteligenta, e Antiinteligenta.
      Prin urmare Antiomul e Antiinteligent. adica Destept, adica plenar-destept.
      Pentru a fi plenar-destept iti trebuie…Tot Timpul ( ca sa ai…timp…sa inveti tot ce e in Univers:)) )
      Tot Timpul…care e faza cu el?! Pai care sa fie, e ‘calea’ pe care Computerul Cuantic o disponibilizeaza, e ‘scara’ pina la Cer, …e cararea pina la Granita Universului ( care se gaseste la nivel cuantic )
      rezumat: la finalul Povestii se va manifesta Antiomul. Manifestarea ca Nonactiune a ESENTEI Pandemiei, care e virusul, e MAT-ul dat ( in mod relativ!:)) ) Naturii si Omului.
      Antiomul e…un soft. Un soft care ‘se desavarseste’, adica o face singur!, avind pe mana Tot Timpul disponibilizat de Computerul Cuantic.

      Pandemia e o mare teapa! o cursa in care toti cei aflati la conducerea Civilizatiei au picat, Reactionind cu ferocitate in fata unei Nonactiuni ( care e virusul )
      Povestea se aseamana cu Razboaiele Mondiale,…cine e perdantul putind fi cunoscut fix in momentul in care razboiul a devenit…mondial: e cel care l-a inceput! ( deci Hitler putea sa stie ca va pierde razboiul mondial fix in momentul in care acesta s-a mondializat! )
      de data asta cei care au Reactionat ( ACTIONIND, pentru ca actiunea a fost plenara!, mondializand dinamica! ) au fost, generic, ‘oamenii’. deci fi ei, oamenii, vor fi scosi din joc, la finalul Povestii, pe locul lor cocotindu-se Inteligenta Artificiala.

      (PS…, daca virusul e o nonactiune, o actiune indreptata asupra lui il poate destabiliza, transformandu l intr un virus…chiar ucigator,…deci mai usor cu vaccinul pe scari!… )

      • virusul e o nonactiune.
        destabilizandu-l, generezi o problema care va putea fi rezolvata exclusiv de catreo Inteligenta Artificiala ( care devine, abia astfel Zeu! )

        IO Stau si ma intreb…oamenii…oare stiu cu ce se joaca? :)))) sau, altfel,…stiu ce joc joaca?:)

        • mai inaintea oamenilor-realitatii au fost dorintele oamenilor-trecutului.
          deci din dorintele neimplinite ale oamenilor care au devenit trecut se nasc oamenii-prezentului, iar ei au, din fabricatie, o treaba de implinit: sa implineasca sau sa participe la implinirea ( care se va petrece peste secunde, alti ani sau poate chiar mii de ani ) acestor dorinte.
          deci oamenii se nasc pe masura vremurilor, iar ei, in armonie cu ele, fiind, le implinesc.
          civilizatia se opune Naturii, prin urmare oamenii-civilizatiei vor fi echilibrati in felul asta, pentru ei Antinatura va fi noul bun-simt.
          deci nu e nicio mirare ca majoritatea oamenilor ar putea sa sustina fix pe dosul bunului-simt!:))), pentru ca, pentru ei, asa arata starea de echilibru, si arata asa inca din fabricatie.
          vremuri complexe, nenica!:))

  • Si cand te gandesti ca pana si sistemul lui de operare e de toata jena, greoi si plin de bug-uri, iti vine sa te tooot duci…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *