Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Dacă e atît de mare pericolul Coronavirus, de ce face Guvernul alegeri locale?

Luni, 13 iulie 2020, invitatul dialogului meu de fiecare zi pe cristoiuTv a fost Cătălin Ivan, președintele ADN – Alternativa pentru Demnitatea Națională.
Cu fostul candidat la prezidențialele din 2019, care-și spune coordonator politic național al ADN și nu președinte al acestui partid, am avut pînă acum două interviuri. Unul din perioada campaniei electorale și altul după alegeri. Amîndouă la Gîndurile lui Cristoiu de pe Mediafax, cu mine în ipostaza de secund al Monicăi Mihai. Am insistat să facem un interviu după alegeri cu Cătălin Ivan, deoarece, așa cum am zis și despre Ramona Ioana Bruynseels, de la Re: Start România, îl consider drept marea revelație a alegerilor din 2019, altfel mediocre, cenușii, cum sînt toate alegerile în care nu poporul votează, ci Sistemul Instituțiilor de Forță. După interviul din campanie am zis că atît Cătălin Ivan, cît și Ramona Bruynseels trebuie urmăriți de presa cinstită și dacă nu vor intra în turul al doilea, pentru că amîndoi întruchipează speranța românilor într-o nouă clasă politică, purtătoarea de cuvînt a generațiilor postdecembriste. Profitînd de condițiile de taifas cît vreau și cum vreau oferite de cristoiuTv, o televiziune la care pot invita pe cine doresc eu și la care îmi pot permite să sar peste hotarul de o oră, beneficiind și de postările în direct ale telespecatorilor, am invitat-o mai demult pe Ramona Ioana Bruynseels la un dialog.
Rămînea să-l convoc și pe Cătălin Ivan.

În pregătirea emisiunii, am parcurs prezențele lui Cătălin Ivan pe internet. Nici o invitație la o televiziune de știri aparținînd unui mogul, nici măcar la DigiTv, care aparține mogulului Eduard Hellvig, puține, ciudat de puține consemnări chiar și pe site-uri ale intervențiilor lui Cătălin Ivan și mai ales al ADN. La dialogul de pe cristoiuTv, coordonatorul politic național al ADN, a explicat într-un fel boicotul la care-l supune presa miluită de Guvernul Orban, dar și Divizia Presă a SRI. Domnia sa susține că o dată cu banii (partidele parlamentare se scaldă în bani dați de stat sub formă de subvenții) televiziunile și site-urile primesc atît lista comunicatorilor care trebuie invitați, cît și lista celor care trebuie refuzați. Încercînd să găsesc o explicație a acestei situații mi-am amintit de termenul Cooperativa politică, folosit de un colaborator al cristoiublog.ro pentru a defini realitate electorală a anului 2020. Între cele două partide mari, tradiționale, PNL și PSD e o înțelegere potrivit căreia PSD trece în Opoziție după ani întregi de ghiftuire la putere, iar PNL, după ani întregi de flămînzire, intră la putere. Cooperativa era un termen care surprindea o realitate din fotbal. La un moment dat în culise se ajungea la înțelegerea că anul acesta ia campionatul echipa x. La fel și în politică. Anul acesta potrivit Cooperativei, echipa numită PNL va lua și cupa (localele) și campionatul (parlamentarele). În aceste condiții nici unul dintre cele două partide n-are interesul să apară un competitor real, din afara Cooperativei. Nu e de mirare că presa, împărțită frățește de cele două partide, aparținînd Cooperativei, boicotează orice partid nou, modern, care ar putea lua din electoratul Cooperativei.

Printre puținele prezențe în spațiul public ale lui Cătălin Ivan am întîlnit și o postare pe Facebook, stîrnită de angajarea PNL în bătălia pentru locale. Textul lui Cătălin Ivan are o netă coloratură ironică:

„Nu există pericolul epidemiologic numit CoVid-19! Acum pot să-mi asum această declarație cu toată responsabilitatea. Totul este o manipulare din cifre pentru a speria populația. Nu reușesc să găsesc un raționament logic în favoarea acestei isterii artificiale, dar observ cît de tare au început să fie turate motoarele pentru folosul politicienilor de la putere în alegerile locale.

Cert este că, potrivit guvernanților, nu avem de ce să ne mai temem. Este oficial! Nici Guvernul nu se mai teme! Organizarea alegerilor locale în plin presupus val doi de coronavirus este cea mai bună dovadă că totul este o mare înșelătorie.”

Se poate observa în ultimele zile un fenomen îngrijorător. Atît presa miluită, amenințată đe Ludovic Orban, că i se va desface contractele de publicitate, dacă nu dă curs ordinelor guvernamentale, cît și Divizia Presă a SRI, au declanșat un veritabil jihad împotriva celor care pun la îndoială atmosfera de Apocalipsă creată prin manipulare în legătură cu Pericolul Coronavirus. E lesne de observat că liderii protestatarilor din Piața Victoriei, dar și persoanele publice sceptice în privința Apocalipsei sînt ținta unor dosare livrate de SRI menite a le diminua autoritatea. PSD a încercat și el la vremea respectivă, asemenea PNL de acum, săi discrediteze pe protestatarii din Piața Victoriei. Din nenorocire pentru PSD, SRI nu a livrat documente și informații compromițătoare. Livrează acum din greu PNL prin UM din presă. Ofițerii sub acoperire din Presă se definesc prin tembelismul strălucitor, tipic condeiului cu moletiere, care pe deasupra mai și put. Prin urmare, textul lui Cătălin Ivan a fost imediat luat în colimator de sergenții majori, pus la zid ca aparținînd negaționismului. Așa cum a arătat Cătălin Ivan în emisiune, textul n-are nici o legătură cu discuțiile despre Coronavirus. El se vrea o replică subtilă la decizia PNL de a ține alegeri locale în 27 septembrie 2020 în plin val 2. Scrie Cătălin Ivan pe Facebook:

„Alegerile locale mobilizează aproximativ un milion de candidați în absolut toate localitățile din România. Dacă adăugăm doar familiile lor, cîțiva prieteni și doi sau trei susținători, vom avea halucinanta cifră de 3, poate chiar 4, milioane de oameni care în decursul a două luni vor interacționa cu absolut toți ceilalți români pentru a-i convinge într-o direcție sau alta.”

În acest caz funcționează tertium non datur. Sau pericolul Covid e cel agitat de propaganda regimului Iohannis – adică mortal, apocaliptic – și atunci a susține alegerile locale înseamnă a condamna la moarte o întreagă națiune sau pericolul nu e atît de mare pe cît îl invocă Guvernul și alegerile se pot desfășura fără riscuri.

Atît pe Facebook, cît și în emisiune, Cătălin Ivan a semnalat lipsa de logică a politicii guvernamentale. Pe de o parte se face caz de pericolul Coronavirus și se amînă orice măsură de relaxare, ba chiar se profetizează o revenire la starea de urgență. Pe de alta, alegerile locale din 27 septembrie 2020, programate în plin val doi, vor presupune o relaxare de proporții, nemaintîlnită pînă acum.

I-am atras atenția lui Cătălin Ivan că nu e prima contradicție logică în politica regimului Iohannis față de Pandemie. Au fost mai înainte contradicțiile numite Afacerea Sparanghel, petrecerile liderilor PNL, înlesnirile făcute Ambasadei Marelui Licurici.
Și vor urma și altele.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Dacă e atît de mare pericolul Coronavirus, de ce face Guvernul alegeri locale?”

  • Astăzi, Franța celebrează căderea Bastiliei.

    Multă vreme am învățat la școală că Revoluția franceză a reprezentat baza democrației și a toleranței.

    Vrăjeală!

    Închisoarea Bastilia era considerată bastion al absolutismului monarhic. Se credea că acolo zac închiși mii de deținuți politici, adversari ai regelui.

    Distrugerea Bastiliei a însemnat, practic, dincolo de simbolistica locului, masacrarea gardienilor, toti nevinovați, după ce în prealabil li se garantase libertatea, cu condiția să se predea.

    Ceea ce au și făcut, doar ca în epoca revoluției promisiunile sunt făcute doar pentru a fi încălcate.

    După ce au isprăvit cu paznicii, mulțimea i-a eliberat și pe cei șapte deținuți minori(atâția erau, nu mii cum se credea).

    În rest, inchisoarea era goală.

    Avem vreo asemănare cu istoria actuală?

    Avem! Și acum se crede că numărul celor infectați cu Covid-19 e atât de mare…

    De-am sparge ,,Bastilia cifrelor exagerate”, am descoperi, poate, ce au descoperit parizienii manipulați acum peste 200 de ani.

    Deși revolutionarii își făceau un titlu de glorie din toleranța religioase , în realitate asta a însemnat o prigoană a catolicilor, confiscarea proprietatilor Bisericii, salarizarea preotilor care trebuiau să jure credință statului francez și renunțarea la numele creștinești. În noul univers laic, oamenii trebuiau să adopte nume  republicane (Brutus, Grachus) sau nume de plante (Varza, Morcov, etc).

    Aproximativ 250.000 de oameni au fost uciși de zelul revolutionar, potrivit unor estimari, care nu iau în calcul, de pildă, revolta unor regiuni întregi ca Vendee, ceea ce ar ridica numarul victimelor la aproape 800.000.

    Practic, toate nenoricirile lumii moderne pot fi găsite, într-o formă sau alta, în revoluția franceză, încă glorificată, și în urmările ei imediate.

    În concluzie, ce sărbătorim la 14 Iulie?

    Istoria are și rolul de a explica unele greșeli din trecut pentru a nu fi repetate.

    În numele idealurilor democratice și a toleranței religioase, în 1789 au fost omorâți oameni.

    Astăzi, în numele binele social(sănătatea oamenilor) oamenilor li se limitează libertatea și se încearcă transformarea lor în cobai, pentru a fi mai ușor de condus.

    S-a schimbat ceva?

  • Fostul prezidentiabil bate câmpii fara prea multa gratie. Se face ca nu cunoaste istoria recenta a alegerilor municipale din Franta.
    Catalin Ivan, îti pot spune eu, domnule, ceea ce însa stii si dumneata cu siguranta.
    În 15 martie, Macron în deplin acord cu opozitia a organizat primul tur al alegerilor municipale, fara respectarea tuturor masurilor de protectie în salile de vot. Au fost contaminati atunci multi francezi, care apoi au facut plângeri penale împotriva lui Macron si a premierului Philippe.
    În 28 iunie, în perioada deconfinarii progresive, când virusul era înca destul de raspândit în Franta a fost organizat turul 2 al municipalelor. De data aceasta, masurile de protectie au fost respectate asa cum trebuie, în mod special, obligativitatea purtarii mastii de catre alegatori si de catre membrii comisiei de vot au facut diferenta.
    .
    Si înca ceva, domnule Ivan. Daca în septembrie, va veni al doilea val, cum presupui dumneata si altii, daca situatia va fi grava, alegerile pot fi amânate.

  • Uite bai GEO-Cioclu Apocaliptic, un mesaj normal de la o persoana normala, Serban Radulovici, medic adevarat probabil, nu inchipuit ca tine.
    Dealtfel, daca la o intrebare cu ”cine”,tu raspunzi cu ”pentru ca”, nu ar trebui sa avem pretentii de la taranusul nostru semitembel.
    A ta mamica si iubita, Nikola. Mai, Oedip! :))

    • Iar cersesti înjuraturi, tu, Nikola, pentru ca apoi, sa te plângi adminului ca ai fost înjurata?!

      • De ce taranus semitembel, tu nu poti sa-ti sustii punctul de vedere decat injurand? Tu, Vasilica!:))

  • Càtàlin Ivan est eu micut meteorit ,Stràluceste apropape de invizibil si dispare în annonimat . L-a sàpat pe Dragnea desi îi dtora totul !A participat la îsàunarea unui veleitar,Eru al Revolutie întrun oras în car nu a avut loc E timpul analfabetilor , sociopatilor . Timpul Lui Portocalà zis Zdeantà , a lui Onea , a alora de la la Oradea si Constnta
    . Càtàlin iIvan nu are stofà de leprà , de mizerabi. lÎl foarfecà douà miscari Orbn , Sigfried , Cîtu , , Rares ,Nu luàm în seamà Stàpînul Sef , el este ocopat cu naveta si se distreà la Cotroceni Pregàteste un alt Drgne! Cu voluptte§

    • Stimata Doamna, daca nu aveti grija de forma, va bateti joc de continut. Cred ca nici daca ati fi scris pe intuneric nu trebuia sa faceti atatea greseli.

  • Toata afacerea cu covrigu’ se va lamuri intr-un fel sau altul dupa alegerile americane prezidentiale. Daca democratii isi pun omul la Casa Alba, a doua zi apare vaccinu’ si bulina care vor omora brusc si irevocabil covrigu. Iar aia pot sa-si faca statuie si sa-si continue afacerile as usual. Daca castiga Trump, avem o problema. Virusu’ va deveni si mai agresiv si o s-o luam toti in freza. OMS-ul ne pregateste o gramada de delicateturi ptr aceasta varianta. Oricum, pentru noi nu conteaza cine castiga in State, important e sa ne lase astia sa ne vedem de viata. Din punct de vedere pragmatic, sa ne rugam ca Trump sa piarda. Altfel va fi jale pe vale!
    PS La noi e caft de incepatori pe mize mici, fata de adevaratele mize ale jocului in care sunt angrenati baietii mari.

    • ..astea s calcule pe abac(?!) De cand rostirea adevarului (ca Trump este cel care poate salva America si mai apoi situatia globala)trebuie bagata sub pres, din considerente obscure?
      E razboi! Ori la bal ori la spital!

    • Dacă câștiga omul Fiarei, nu va apărea niciun vaccin va începe doar dictatura neo marxistă la modul cel mai evident, declarat, pe tot globul.

      • Scuze, trebuia sa pun ghilimele la vaccin. E clar ca nu va aparea pe bune nimic de soiul asta dar pandemia trebuie oprita cumva. Ca asa cum a fost pornita politic, tot politic trebuie oprita. Ca nici gripa, sora buna a covrigului n-a eradicat-o nimeni. E clar ca covrigu a fost umflat cu pompa din considerente politice, de bani si putere. Dar nu mai poate tine mult, ca lumea se cam lamureste. E cineva speriat de gripa?

  • ..inca o chestiune organizatorica (? sau nu). Interveniti la Mediafax, o data pe saptamana intr-un comentariu la Tuca. Ma astept sa gasesc inregistrarea video acolo, la sectiune cu Tuca, s -o vad, ca on line, nu totdeauna ne potrivim. Mai sa fie, toate sunt acolo disponibile, Chisu, Rafila, Stan, etc. Cand caut Cristoiu, sunt 1 sau 2 de 2 -3 min, da toata inregistrare ba nu e, ba nu i disponibila, etc. V o semnalez, ca ceva nu i in ordine. Tuca asta parca era reporter cu experienta..Nu i responsabilitatea lui sa faca administratia asta?

  • ..propun o tema de dezbatere, pe tema asta cu alegerile. Daca urmarim rationamentul asta, care se confirma de vreo 10 ani incoace (in care constatam ca serviciile de informatii fac jocurile din politica, incepand cu desemnarea membrilor din comisiile parlamentare de control SRI si continuand cu aranjarea jocurilor din precampanie si campania propriuzisa – vezi cazul asta in care ni l au „servit” pe KJ), se pune intrebarea, ce stat – ce forma de organizare a natiunii, mai suntem noi? De ce trebuie sa participam(ca si votanti) la mascarada asta in care jocurile sunt facute dinainte? Bineinteles ca pt. ai confirma pe ei, cei care fac jocurile. Eu nu mai sunt de acord sa particip la acest joc masluit! Trebuie sa ne gandim, care este solutia in care sa aratam public dezacordul fata de aceste practici si cum putem ca actiunea noastra sa conteze in scorul alegerilor.

  • Ați ghicit lumea trebuie sa stea în case și să iasă afară numai în ziua de alegeri, să-i legitimeze pe băieții cu virusu.
    In Franța, Macron a închis lumea în case imediat după alegeri. La fel în Serbia, puterea a avut nevoie de cetățeni numa la vot.

    • În 15 martie, vina lui Macron (si a opozitiei) a fost ca nu a facut izolarea mai devreme, tocmai pentru a putea organiza primul tur al municipalelor. Atunci au fost infectati foarte multi francezi si din aceasta cauza decidentii s-au ales cu dosare penale.

  • Are dreptate dl Catalin Ivan.Sub pretextul apocalipsei medicale si a unor raportari discutabile, mass-media manipuleaza sistematic populatia,iar membrii partidului aflat la putere fac afaceri dubioase si averi colosale.
    Sa vedem ce va fi si cu legea impinsa de PNL si DSU pe repede inainte privind carantinarea si izolarea in contextul in care dpv social butoiul cu pulbere da semne precum Etna si Stromboli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *