Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Dacă președintele SUA, Donald Trump, ar merge pe apă, canalul CNN ar anunța că Trump nu știe să înoate: iar Antena 3 face „parteneriat” cu CNN și așteaptă „perfecționare” de la americani pentru reporterii săi

Dacă redacția de știri a postului Antena 3 ar fi existat pe vremea Imperiului Otoman, probabil că oamenii nu ar fi aflat de bătălia de la Podu Înalt a lui Ștefan cel Mare. În 13 mai 2020, la o zi după ce Antena 3 anunța semnarea unui „parteneriat” cu canalul american CNN, Cristoiublog.ro a scris despre drama unei comunități de români din Chicago (SUA) amenințați de guvernatorul din Ilinois că vor avea bisericile închise încă un an și nu vor putea reveni în ele fără vaccinare.

Antena 3, care este

… „cea mai importantă staţie de ştiri din România” (Mihai Gâdea dixit) nu a reluat nimic din subiect, deși era vorba de libertatea religioasă refuzată unor români de-ai lui Gâdea, oameni care, în disperare de cauză, anunțaseră că vor recurge la nesupunere civică și își vor deschide singuri bisericile respectând normele de protecția împotriva Coronavirus, respectiv că vor chema în judecată autoritățile abuzive guvernatorul și Primăria Chicago.

Orașul Chicago este „mândru” să fie

… un așa-zis „oraș-sanctuar” care protejează migranți ilegali, dar găsește firesc să persecute comunitățile de români care locuiesc legal, plătesc taxe și înțeleg să își exercite dreptul la libertate religioasă. Imbecilizarea și dublul standard poartă și un nume (Partidul Democrat, opus politic Partidului Conservator al lui Donald Trump) după ce eventual publicul va descoperi că primarul din Chicago, Lori Lightfoot, și guvernatorul statului, J. B. Pritzker, sunt membri ai acestui partid de extrema stângă, cvasi-socialist și opus religiei. Iar democrații se regăsesc masiv în același cartel politic cu „partenerul” lui Gâdea, CNN.

Mihai Gâdea este dintr-o familie

… de protestanți. Protestatarii români din Chicago care luptă pentru drepturile lor constituționale, aparțin în majoritate unui cult de protestanți. Cristoiublog.ro nu a scris însă despre „protestanții”, „catolicii” sau „neo-protestanții” din Chicago: înainte de toate ei sunt români și sunt creștini. Niciun fior mistic nu l-a cutremurat pe fiul de pastor Mihai Gâdea, ajuns jurnalist, să se aplece asupra cazului de la Chicago și asupra primitivismului cu care autoritățile locale legalizează abuzul, ținând deschise magazinele de băuturi și supermarketurile, dar interzicând accesul deplin la slujbele religioase ale românilor americani: și amenințându-i în plus cu poliția și cu închisoarea, cum s-a întâmplat pe 10 mai, atunci când cca 130 de persoane au participat la o slujbă religioasă, sfidând interdicțiile guvernatorului. Presa locală și, pe alocuri, națională americană, au reluat copios subiectul, dar CNN a avut o „jenă” în a demasca abuzul anti-constituțional al autorităților de la Chicago. Gâdea zice însă, că CNN este „o rețea respectată”, care îi va „perfecționa” reporterii.

Este de insistat așadar că personajele

… care au reprimat bisericile românești la Chicago (primarul din Chicago, Rori Lightfoot, și guvernatorul statului Ilinois, J. B. Pritzker) aparțin Partidului Democrat american, o formațiune care are printre „prelungirile firești”, pe noul „partener” al Antena 3, canalul CNN. Așadar, s-a ajuns într-o situație imposibilă, în care oameni de bază ai Partidului Democrat american (cvasi- neo-socialist, care a împrumutat aproape integral agenda globalistă inclusiv sentimentele anti-religie) discriminează o comunitate de români în America, iar pe de altă parte, o stație TV apropiată a Partidului Democrat (tocmai am numit CNN) este anunțată că va veni să-i „perfecționeze” pe jurnaliștii de la Antena 3 (așa cum a anunțat deja strategul Mihai Gâdea).

Este, desigur, un mister în acest context

… ce va „perfecționa” la Antena 3 un canal de televiziune precum CNN- cel denunțat în presa alternativă dar și la nivel înalt (Președinția SUA) că practică Fake News și că este doar o anexă a Partidului Democrat din SUA. O butadă populară din medii intelectuale evoluate ale SUA susține că dacă cineva se plictisește de jurnalism și vrea să se apuce de politică, atunci se angajează la CNN.

În comunicatul emanat pe 12 mai 2020

… președintele de la Antena 3, Mihai Gâdea, vorbea despre ”Criteriile deontologice şi principiile profesionale ale celei mai respectate reţele de televiziune din lume (CNN-n.n.)” (sic!- n.n.) numai că veștile despre cenzura și auto-cenzura practicată masiv în interiorul CNN și care exclud „criterii” și „principii” nu sunt foarte măgulitoare pentru postul american. Dincolo de fanfaronada „parteneriatului” cu un post TV american aflat în declin și condus cu roboței devotați globalismului, este clar că ignorarea la Antena 3 a unor cazuri precum cel de la Chicago nu favorizează imaginea sa de televiziune a românilor, ci cea de televiziune „instruită” prin CNN.

În anii ’50, bunicii celor de la Antena 3

… s-au uitat zilnic la cer să vadă dacă vin americanii. Azi, la Antena 3 au venit americanii, dar nu trimit avioane, ci echipe de televiziune și „traineri”, și nu sunt neapărat americani într-un sens strict național, fiindcă CNN este arondat intens agendei globalismului. Iar ceea ce Gâdea nu a aflat, sau știe și ascunde, este faptul că stația de știri CNN are „ținte” impuse într-o agendă, fapt care exclude în general deontologia jurnalistică și legăturile puternice cu viața reală: dacă de exemplu președintele SUA, Donald Trump, ar merge pe apă, reporterii CNN ar anunța în Breaking News că președintele SUA, Donald Trump nu știe să înoate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Dacă președintele SUA, Donald Trump, ar merge pe apă, canalul CNN ar anunța că Trump nu știe să înoate: iar Antena 3 face „parteneriat” cu CNN și așteaptă „perfecționare” de la americani pentru reporterii săi”

  • Nu mai urmaresc A3 de cand R.Tudor a fost unul din jurnalistii (putini) admisi la sezatoarea lui KWI. Si atata vreme cat susnumitul si Gadea „presteaza”, nu mai sevesc. De fapt cred ca RT este din divizia securista de presa. Nu este normal ca absolventi ai academiei SRI sa lucreze in presa, sa fie membri ai Parlamentului sau in alte functii cheie- ANCOM. Cu cata lejeritate au inchis Justitiarul si alte publicatii. Ordin pe unitate, tata.

  • Acuma Trump merge pe apa,hai ma asta i buna,da ce Trump este acum Cristos rastignit de fariseii democrati,iar Xi Jingping e Pilat din Pont? 😆 😆 😆 Doamne iarta ne ❗ ❗ ❗ Pe cand beatificarea,si sarbatoarea SF.Trump Mucenicu American? 😆 😆 😆 Doamne iarta si pazeste.Lunile astea Gadea il pupa in fund pe Trump,prezentandu i astuia toate istericalele conspirationiste,toate scenariile astuia ,pe care le prezenta,fara probe,toata teoria complotului Masonico-Chinez(as vrea sa vad si niste probe ,ca sa l cred pe Trump,vad insa doar campanie electorala),iar acum se duce la CNN,si se vinde acolo,pai ce o sa faca Gadea,cand aia de la CNN o sa i spuna sa arunce cu rahat in Trump,pe care pana mai ieri il pupau in fund?Si acum Gadea trebuie sa arunce rahat in Trump cu roaba,ca acum,in caz ca nu stia,e la ordin,nu face el ce vrea,va trebui sa il pupe acum pe Mos Joe ,de la brau in jos si sa faca campanie electorala furibunda pentru el,ca si coloniile trebuie sa participe.Afilierea la CNN nu inseamna libertate,inseamna supunere la ordin.Succes Gadea,sa slujesti bine. 😆 😆 😆

  • Dom’le cat am fost de naivi in anii ’90 ! Insa capitalismul feroce practicat de straini mai ales, pe spinarea romanilor , ne-a cam lamurit cat „ne iubeste ” strainatatea . Sa vii acu ‘cu lozinci din anii aia , e reteta sigura de esec. Este ceea ce face A3 , prim mai ales Radu Tudor si Gadea. Parteneriat ? Da , ca pe vremea lui Ivan : noi le dam Deveselu si Kogalniceanu , iar ei , in schimb iau gazele din Marea Neagra. Chiar , sa nu fi aflat Gadea ca dimocrasi e o arma de distrugere in masa ?

  • Nu-i nimic, asta se numeste tras singur glont in picior. O sa le scada audienta fix pana in groapa. Sau, ma rog, poate urmaresc audienta de la #rezist si atunci e logic. Oricum, cu Radu Tudor si Gadea, pe aia cu capul pe umeri sigur i-au pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog