Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dacian Cioloș – Dan Barna – un conflict de mult așteptat

Joi, 3 februarie 2022 s-a aprins – și arde cu vîlvătaie – Scandalul din USR.
Scandal e un cuvînt compromis prin folosire excesivă de presa interesată de rating. E întîlnit pînă la greață pe burtierele televiziunilor de știri. Deoarece vinde conținutul, un titlu e musai să cuprindă cuvîntul Scandal, chiar dacă el acoperă un simplu schimb de replici, sau o încruntare reciprocă a două personaje. În cazul USR, poate doar Cutremur ar putea surprinde cît de cît conflictul deja public dintre Dacian Cioloș, președintele partidului, și Dan Barna, liderul Biroului Național.

Conflictul nu ne surprinde. Ne surprinde că el izbucnește abia acum.
În competiția dintre Dan Barna și Dacian Cioloș pentru președinția noului partid – USR – ivit din fuziunea dintre USR și PLUS, a învins Dacian Cioloș. O victorie surprinzătoare. Nu numai pentru că Dacian Cioloș fusese pînă atunci președintele unui partid mult mai mic decît USR, și anume PLUS, dar și pentru că în electorat, în opinia publică, Dan Barna se afirmase ca un nume lesne de identificat cu USR. Dan Barna fusese de cîțiva ani președintele USR. Candidase la prezidențiale și pierduse în turul întîi în condiții lesne de suspectat ca fiind produsul unei Operațiuni menite a-l proclama învingător pe Klaus Iohannis, care-și dorea în turul al II-lea un triumf și nu o victorie. După alegerile din 2020, ajunsese vicepremier din partea USR. La fel de surprinzător a fost și rezultatul pentru conducerea colectivă a noului partid. Un rezultat în favoarea oamenilor lui Dan Barna. S-a ajuns astfel la o schizofrenie. Cele două partide – PLUS și USR – n-au avut în comun decît ostilitatea față de PSD. Scrutinul din 1 octombrie 2021 a dat președinția lui Dacian Cioloș și conducerea colectivă lui Dan Barna. O asemenea situație era condamnată din start la transformarea în conflict și dacă cei doi ar fi fost roboți japonezi. Fiind vorba de politicieni și încă politicieni români, era imposibil ca să nu se ajungă la un conflict violent. Diferența dintre cei doi a fost mică, în condițiile votului online și, în plus, învinsul a fost Dan Barna, cel care nu-și imagina că va pierde.

Conflictul a depășit faza românească a duelului prin cuvinte. Joi seara, la ședința Biroului Național, Dacian Cioloș a prezentat un Program de 15 pagini cerînd un vot pentru el pînă luni. În esență Programul propune o creștere a puterilor președintelui astfel încît Dacian Cioloș să nu mai fie, ca pînă acum, un președinte decorativ. Dacă nu e votat, Dacian Cioloș demisionează. De atras atenția că nu e vorba de o simplă amenințare. Fără acest program concretizat, Dacian Cioloș rămîne un președinte de paie. De paie, da, dar care va fi făcut responsabil de dezastrul partidului. Reacția lui Dan Barna, în numele majorității deținute de el în Biroul Național, a fost în măsură să adîncească conflictul și nu să-l îmblînzească. E greu de crezut în aceste condiții că vreuna dintre cele două tabere va ceda. Sau Programul nu e votat și Dacian Cioloș n-are încotro, trebuie să-și dea demisia. Sau e votat și atunci Dan Barna pierde puterea în BN și în partid. Asta deoarece măsurile sînt gîndite să-i asigure lui Dacian Cioloș, în fine, putere în partid. Din punctul meu de vedere, lucrurile trebuie tranșate pînă luni. Dacă se termină cu împăcări ipocrite, USR nu mai are nici o șansă să-și revină. Partidul are nevoie de un președinte puternic, indiferent că acesta e Dacian Cioloș sau Dan Barna.

După Congres între cei doi – Dan Barna și Dacian Cioloș – s-au desfășurat cunoscutele firitiseli tipice politicianismului românesc. Nu încape îndoială că pupicii publici schimbați de cei doi erau de suprafață. Schizofrenia creată în urma scrutinului din 1 octombrie 2021 făcea o fatalitate din ivirea conflictului. Poate că acest conflict, de o rară violență, între cei doi, greu de crezut că va putea sfîrși într-o împăcare, s-ar fi amînat, dacă USR n-ar fi într-o continuă stagnare în sondaje după formarea noului Guvern.

La alegerile din 6 decembrie 2020, USRPLUS a obținut la Cameră 15,3% voturi, iar la Senat 15,86%.
La finele Crizei politice, dar și a Coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR, un sondaj CURS credita USRPLUS cu 11% din intențiile de vot.
Căderea față de parlamentare putea fi pusă pe seama Crizei Politice, de care fuseseră făcute responsabile atît PNL, cît și USR. Pe 30 decembrie 2021, USR avea 10%, pe 27 ianuarie 2022, 12,5%, pe 30 ianuarie, 10%, pe 2 februarie, 12%. Deși făcute de case diferite, sondajele duc spre o concluzie comună:

Trecut în Opoziție, USR nu crește în sondaje.
Nu crește în sondaje nici PNL. În cazul PNL, situația era de așteptat. Partidul e la Guvernare. În cazul USR, stagnarea în sondaje e greu de conceput. Mai întîi, pentru că USR a trecut în Opoziție. Și nu în orice fel de Opoziție, ci într-una față de o putere copleșitoare. De regulă asta duce la creșterea rapidă a unui partid de Opoziție. Apoi, prin politica sa de fond – lupta împotriva corupției, un altfel de a face politică – USR, rămas singur pe partea Dreaptă ca partid de Opoziție, putea cîștiga urieșește din electoratul de Dreapta, dezamăgit de concubinajul PNL cu Ciuma Roșie. De altfel, nici nu era nevoie de sondaje pentru a observa că USR stagnează. De la trecerea în Opoziție, USR a devenit pe zi ce trece tot mai lipsit de importanță pe scena politică. Mai mult ca sigur Dacian Cioloș motivează stagnarea partidului prin absența măsurilor propuse de el. O dualitate a puterii a micșorat capacitatea de reacție a partidului. Programul, așa cum a fost dat publicității, prevede măsuri ținînd de asigurarea unei comenzi unice. Ar fi fost normal însă ca Programul să conțină cu precădere măsuri menite a duce la ascensiunea partidului. Cea mai importantă mi s-ar fi părut convocarea unui Congres extraordinar, precedat de o dezbatere în rîndul membrilor, pentru a raporta întreaga politică a partidului la realitățile românești. Se impunea aceasta, deoarece principala cauză a stagnării USR o reprezintă continuarea politicii nefaste de autoizolare în bula de pe Internet. Această politică a decuplat partidul de la marile probleme ale cetățeanului (concentrarea exclusivă pe desființarea SIIJ, pe legile Justiției) l-a constrîns să rămînă la instrumentele de luptă din vremea Opoziției la PSD. Or, în ultima vreme instrumentele spectacolului pe Internet au devenit apanajul AUR.

Un exemplu de concentrare pe probleme care interesează o minoritate a electoratului (cea activă pe rețelele sociale) o găsim în cele două scandaluri recente – cel de la Mogoșoaia și cel de la Brașov.
Prost comunicate public, cele două întîmplări cărora le-au căzut victime două USR-iste au apărut întregului electorat ca expresii ale abuzurilor la care sînt supuse femeile din partea bărbaților. În cazul Mogoșoaia s-a pierdut pe drum Afacerea Sectorul 0, împotriva căruia a luptat USR-ista, iar în cazul Brașov nici n-a fost vorba de o USR-istă victimă a Mafiei, ci de o glumă proastă făcută de un tînăr PNL pe Internet. Fără a sesiza că Scandalul n-a ajuns la opinia publică sub semnul Luptătoarele anticorupție sînt victime, ci sub semnul Două femei au fost victimele mitocăniei bărbaților, conducerea USR s-a năpustit asupra celor două întîmplări, le-a dat dimensiuni înfricoșătoare. Asta în timp ce românii primeau facturi la energie de infarct.

Mai sînt și alte cauze ale stagnării USR în sondaje:

  1. Pierderile de capital produse de năzbîtiile comise de primarii USR-iști precum Clotilde Armand, Dominic Fritz.
  2. Ostilitatea afișată a liderilor USR față de presa mainstream.
  3. Incapacitatea liderilor USR de a vorbi pe înțelesul simplului cetățean și nu doar pe înțelesul birocraților de la Bruxelles.
  4. Campania dusă de propaganda regimului Klaus Iohannis de supradimensionare a vorbelor și faptelor AUR pentru ca în ochii electoratului partidul lui George Simion să apară drept singurul partid de Opoziție.

Dacă măcar un sfert din campania împotriva AUR ar viza USR, USR ar crește în sondaje. Operațiunea e de o rară abilitate. USR e trecută cu vederea, ba chiar alintată, ca și cum ar fi la Putere, iar AUR atacată permanent agresiv.

Nu știm cum se va soluționa Criza de putere din interiorul USR.
Sigur e că indiferent cum se va soluționa, USR va continua stagnarea cîtă vreme nu-și va schimba radical politica.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Dacian Cioloș – Dan Barna – un conflict de mult așteptat”

  • @Bogdan Ned :
    Like. Nu numai ca e cel mai pro-european partid din Romania, USR e cel mai minunat si mai fascinant partid din intregul Univers. Inclusiv din metaversul lui zuckerberg. Poetii ar trebui sa scrie si ei poeme si poezii despre USR, oamanii ar trebui sa fie profund recunoscatori ca acest partid exista si sa-l iubeasca din tot sufletul.

  • Domnule Cristoiu, dvs ati enumerat citeva slabiciuni ale celor doi indivizi, Birna si Cioloshica…N-ati mentionat un detaliu care tine de psihologia populara.Daca alegatorii au devenit mofturosi si cauta nod in papura la oricine si orice, exact cum am ajuns sa fac si eu, e din cauza ca in 32 de ani Romania a luat-o la vale si e trei sferturi in prapastie, plus oricine s-a perindat prin scaunele alea importante, a facut acelasi lucru: O LAIE si a mai si mintit ca sa fie tacimu’ complet…In conditiile astea ce face alegatoru’? Arunca doar o privire la „cadidat” si incepe sa-l judece dupa mutra…deja ce spune „cadidatu'” nu mai are valoare nici cit un spirc de furnica daca mutra nu inspira incredere si vorbele sint scoase pompos si fandosit . Am ajuns mai ceva decit horoscopu’, sau Fira ghicitoarea-n bobi, eu doar ma uit la mutre si dau pas repede cu verdictu’ corespunzator. Stiti care-i culmea?Pina acu’ n-am gresit nici macar o data…Uitati colea „horoscopu'”lu’ USR si a celor doi bombalai in lupta pt suprematie: USR e terminat orice ar face, orice ar zice, orice ar schimba. Nici daca opresc sau trimit la ei acasa pe soldatii ceruti de herr (vezi chestia cu Franta)sau acceptati de herr(vezi amerolacii care urmeaza sa vina cu tabu’ cu”laser”), nici atunci nu se mai uita romanii la ei. Bula lor pe retelele de socializare se limiteaza la un nr de oameni sub 40-45 de ani. Pe cite retele de socializare sinteti dvs la virsta pe care o aveti?E? Exact…Cit inteleg de la viata si din viata, aia care stau pe retele de socializare?Adica-ti trebuie retea sa socializezi?Sa „vorbesti” cu cine?Ca daca-i zic lu’ mama sau tata ca le-as scrie pe vreo retea de socializare, amindoi mi-ar zice promt, „ti-e lene sa pui mina pe telefon? I-ati „reteaua” si sterge-te la cur cu ea,lasa prosteala”…nu mai zic ca am si eu o virsta, care-i face pe aia pina-n 40-45 de ani sa-mi fie ca si copii…apoi retelele de socializare au devenit surse de birfa facuta de oricine detine o tableta sau macar un telefon mai bun si in loc sa-si ocupe timpul cu ceva util,stau si se holbeaza la „influencere” sau la cite tatuaje are cite un prost…daca mai apar si marile noastre vedete cu dosul gol la vedere, interesu’ e si mai mare, incep sa caute cu lupa ce tatuaj si-au mai „tras” si cit de aproape e facut de vreo crapatura…deci ce se intimpla cel mai des pe retelele de socializare? Un fel de „prostitutie platonica” i-as zice, incurajata de aia care au facut programele astea ca sa poti „socializa”asa…deci politica facuta in „bula” de genul asta, numai politica nu e, dimpotriva, cei ce se preteaza la a o face asa admit direct, fara urma de dubiu, ca politica e mama tuturor curvelor. Si-atunci ce alegator cu intentii serioase de a alege persoana potrivita, mai pune botu’ la USR? Aia de virsta mea si a dvs? NICI GIND. Doar aia care au adictie la retelele de genul asta si atit…De la punctul asta discutia poate fi deviata spre citi alegatori sint pe retele, in afara lor, citi din retele voteaza, citi ramin fideli pina la momentul votului, etc…discutia nu se limiteaza strict la atit, de aia ma opresc aici cu despicatu’ firului in nshpe. Dar ce e important e ca USR pretindu-se la astfel de „politica”, devine ca „vedetele” cu tatuaje in locuri „sensibile”…isi dau singuri cu firma-n cap, dorinta de a fi unu’ deasupra celuilalt , ii descalifica pe amindoi, tzelul lor nu e sa se inteleaga si sa-si lase fiecare tzifna deoparte, NU, fiecare vrea sa fie al mai mare…e ca-n copilarie…imi amintesc cum ne jucam vara afara, de cind ne sculam si pina noaptea de veneau parintii sa ne caute sau ne strigau pe geam…unul din jocurile preferate era de-a soldatii si razboiul, pe linga ratzele si vinatorii, castel,tarta,tara vrem ostasi, capra, urmarire si cite mai erau…eram la competitie cu alt copil si felul cum ne alegeam „gradul” in jocul nostru de-a armata, era sa spunem in acelasi timp ce sintem: soldat,caporal, sergent, locotenent s.a.m.d. pina la colonel, general. Ieseam mereu „general”, pt ca celalat copil credea ca a fi „colonel” e cel mai mare grad…Intr-una din zile, am zis in acelasi timp „general”…ceilalti copii au vrut „bis” ca sa ne diferentiem totusi, nu puteam fi doi generali…ce-a iesit? Habar n-am de unde mi-a trasnit prin scafirlia pe care o aveam atunci, da’ cind ne-am intrecut din nou in a ne spune „gradul”, eu am zis „comandant suprem”…e, sa vezi circ de aici, ca intre copii… plinsete si paruieli, tras cu prastia cu invizoace, pe mine m-a nimerit in picior de-am ramas citeva secunde cu toata pulpa amortita, apoi ne-am luat la cafteala si am cistigat mai mult de furie pt ca eu nu foloseam ace cu gamalie ca invizoc si am crezut ca daca eu nu vreau sa ranesc alt om, nici omul ala nu vrea sa ma raneasca pe mine…da’ n-a fost sa fie cum credeam eu si uite asa a iesit cu paruiala zdravana pt ca nimeni n-a vrut sa cedeze „puterea” si nici sa ramina in ochii celorlalti copii ca fiind „conducator slab”…ca urmare a paruielii am ramas „comandant suprem”, „generalu'” n-a avut de ales si a trebuit sa „raporteze” la mine, si uite asa ne jucam de la o zi la alta, cind ca intre copiii cuminti, cind printre paruieli si vinatai…
    asa acum cu bambilicii astia de ciolos si birna…lu’ ciolos ii lipseste rujul ca tot vorbeste el galesh si peltic, iar lu’ birna-i lipseste un trombon in care sa sufle cind sta pe o plaja cu fundu-n nisip si e doar in slip asa cum se purta prin anii ’70…ce prestanta sa aiba indivizii astia? isi dau cu firma-n cap singuri…Nu-l uit pe herr cu ochelarii „Top gun” si inimioarele trimise de duduia”nevasta mea” pe retelele de socializare…las’ de-o parte ce „prestanta” avea herr ca urmare a „prestatziei” ca presedinte de tara, dupa inimioare si camasi desfacute la git, fara cravata ca sa nu crape de cald, da’ purta haina peste camasa, va imaginati cum e vazut de multi…ca om simplu si prost, nu ma pot uita la acesti oameni si sa admit ca vad in ei „barbati” , e jenant sa-i pui la egalitate cu definitia cuvintului „barbat” in timp ce ei se comporta ca niste cocote si isi imagineaza ca pot conduce alti oameni…pfffffffff, hai sa fim seriosi.
    In sfirsit, n-o mai lungesc, USR e terminat din toate punctele de vedere…USR e totuna cu „curve” care isi imagineaza ca au habar de politica…
    Toate partidele trebuie eliminate, sint pline de profitori de ocazie, impostori periculosi habarnisti care baga tara in cacat.
    Am vazut un clip cu o sedinta de la sectorul 1. Domnule Cristoiu, aceea femeie nebuna de legat care cica a fost „aleasa” primar, trebuie luata la scuturat, trebuie investigata si adusa in fata justitiei – daca mai exista asa ceva- nu e normala si nici competenta,incalca tot si orice, e ca si cind reinventeaza legi si reguli, e inadmisibil si foarte periculos precedentul creat de fiinte ca aceasta descreierata.De vina sint si consilierii care desi par sa se trezeasca din amortealam sint nepregatiti pt posturile alea, sint tinte usoare pt o impostoare ca ririita „aleasa”primar. Poate intentiile unor consilieri sint bune, dar nu-i duce capu’ suficient si nu au habar nici ei de legi, ca daca ar avea, impostoarea ar fi fost pina acum in cusca acuzatilor, la tribunal.E timpul sa vina oameni competenti in astfel de functii, iar cei care abuzeaza, isterica de la sectorul 1, putoarea de la Timisoara, hotul ala care ride in nas alegatorilor, toti ca acesti tilhari „alesi” sa fie imediat scosi din sistem, pe viata, sa nu aiba drept sa mai indrazneasca sa se apropie de vreun post in sistemul de stat. Am cam deviat , dar sint multe de spus, si scuze domnule Cristoiu, habar n-am sa spun pe scurt ce ma doare cind vine vorba de tara mea natala.
    Inchei povestea despre USR ca sa trec la alt subiect si va rog sa nu ignirati sau sa va amuzati pe ce urmeaza sa va scriu pt ca sint lucruri de viata si de moarte [t cetatenii de rind, am familie, prieteni, colegi, vecini care pot suferi nejustificat din cauza incompetentei „alesilor”. Alesii de azi sint PERICULOSI pt pameni, presa, jurnalistii i loc sa trancane fiecare pe limba lui, trebuie sa se alieze si sa ia atitudine in aceste zile deosebit de dificile.

    • Uitati ce ma supara peste masura, si ma mir ca nimeni nu incepe sa ia atitudine mai serios un pic…se vrea musai vaccinarea tuturor din Romania, se incearca aceeasi strategie prin toata lumea, dar in Romania li se pare unora ca-i mai usor de reusit…Deja s-a trecut la insulte jenante pt cei care le arunca…duduia aia Alina Mungiu Pipidi…cu multi ani in urma, am vazut-o intr-o emisiune si mi-a placut mult cum i-a pus la punct pe niste nesimtiti care se scremeau sa para politicieni seriosi…de atunci si pina acum, atitudinea ei s-a schimbat treptat, pina la punctul ca zbiara in gura mare ca cine nu intelege ca vaccinarea e necesara si trebuie facuta musai, e un timpit, un idiot, un needucat, un cretin care n-ar trebui lasat printre oameni…ce mai, deduci din vorbele ei ca trebuie exterminati aia care nu-s de acord cu ea la subiectul vaccinare….Deja derapajele astea venite din partea unora ca Alina Mungiu Pipidi, nu trebuie nici acceptate, nici incurajate.Chestia cu politicu’ corect, nu e o strada cu sens unic, dimpotriva, nu e politic corect sa faci astfel de afirmatii despre categoria de oameni care au alta parere la acest subiect. Ar trebui sa nu i se mai permita sub nicio forma sa mai zica o vorba pe tema asta.E mare brinza in politica si cu asta basta, nu e medic, nu e cercetator in boli respiratorii, farmacie etc…e doar buna la dat din trapa cind vine vorba de politica si e o manipulatoare de cea mai joasa speta, o imputita ordinara, un monstru de om ca sa-si permita sa faca lobby practic pt nemtzalai…daca tot ne scremem pe noi cu politicu’ corect, apai e timpu’ sa se intoarca foaia…ce tie nu-ti place, altuia nu-i face…or in clipa asta m-am cam saturat de toti fara exceptie, de persoane ca ea, de persoane ca doftorii dornici de atentie si care se miorlaie lamentabil ca daca nu ne vaccinam, sintem terminati…etc…ca vedem cu toii ca nu e nici pe aproape cum zic ei, ba ne mai trimit si trupe handra-landra vaccinate sau nu, nu conteaza, sint mai multi infectati vaccinati decit invers…in ultimii 2 ani s-a nenorocit trei sferturi de planeta din cauza unor cretini „alesi” sa administreze tari si ei isi bat joc pt ca au momentan un pic de putere. Sa li se ia aceasta putere tot asa cum li s-a dat…
      AM SCRIS ACUM 2 ANI CIND A INCEPUT BILCIUL CU „PANDELIE,PANDELIE,PANDELIE”, CA MULTI SHMECHERASI „ALESI”VOR SFIRSI A FI JUDECATI CA AIA LA NUREMBERG, CRED CA AM SCRIS SI AICI LA SITE-UL DVS, N-AM TIMP SA CAUT ACUM, DAR AM S-O FAC…
      Ce se intimpla in Romania este o insulta grava la adresa celui mai elementar IQ posibil, oamenii sint tratati ca niste obiecte si cei cu anumite functii se comporta cu cetatenii cum se comportau in secolul XIX vechilii pe plantatiile de bumbac, e inacceptabil asa ceva…atita timp cit oamenii nu le-o spun verde in fata ca nu e corect ceea ce se intimpla, atita timp cit oamenii o spun cu jumatate de gura, sau prea timid ca sa fie luati in serios, acesti vechili d eplatatie „alesi” sa administreze, considera ca li s ecuvine, ca sint deasupra celor care i-au ales sa serveasca tara, adica sa fie servitorii cetatenilor.
      Paternul sub „conducerea” din gard in gard, sau din shantz in shatz, a inestimatului herr, e de abuz total, complet, ziceti-i cum vreti, rasuciti cuvintele in orice fel, ce face acest cretin se numeste ABUZ. Uitati aici un clip important – varianta scurta si va pun si lik la varianta completa – aveti rabdare si dati-i linkul si avocatului poporului, acelei dudui pe care o ridica multi in slavi si care doar scrie povesti dragutze fara sa faca suficient ca sa opreasca abuzurile…uite, sa ia legatura cu aceasta avocata sa invete de la ea cum sa-si faca datoria:
      Varianta scurta – https://www.youtube.com/watch?v=OxOqy_1ReZA
      Varianta completa – https://odysee.com/@ResistanceGB:f/Anna-De-Buisseret-Nuremburg-Trial:7

      In alta ordine de idei, domnule aducerea de trupe straine in tara e un abuz si o incalcare a suveranitatii Romaniei.Indiferent cum ar incerca sa justifice cei de la cotroceni, aceste trupe in tara, indiferent de minciunile aruncate pt cetatenii platitori de taxe, ceea ce face ciolhanis, geoana si restul de imbecili, se numeste tradare si incalcare a Constitutiei tarii.Indiferent de ce tratate au incheiat ei in numele Roamaniei, Constitutia e deasupra lor.Astia nu au habar de legi sau Constitutie si-n plus MINT POPULATIA. La citi avocati apar la TV sa-si arate isfosele, cum de nici unul, nici unul nu intelege partea asta? CUm de nici unul nu a sesizat ca aducerea de trupe NATO sau orice altceva pe teritoriul romanesc, incalca flagrant Constitutia tarii?????Locul impostorilor ca herr,geoana si toti care fal lobby vestului, trebuie adusi in fata justitiei.E o agresiune impotriva propriului popor ce face ei, nu e in ordine.Poporul nu vrea violenta, nu vrea cizma straina pe beregata, poporul vrea sa traiasca in liniste si pace, vrea sa construiasca nu sa distruga. Cei alesi sa administreze au esuat in a administra si continua sa-si bata joc din nestiinta, sau daca e cu „stiinta” si ei sint constienti d situatie, atunci e dubla tradare. Si intr0un caz si-n celallat justitia trebuie sa-si faca datoria, iar avocatul poporului are datoria sacra de a se opune deciziilor proaste sau facute imotriva poporului pe care trebuie sa-l apere. Va rog sa analizati aceste aspecte, jurnalistii de investigatii, avocatii, cine mai are un pic de creier in tara asta, daca nu intelegeti ce se intimpla, macar puneti mina pe carti si reinvatati ce ati uitat. NU E NORMAL CE SE INTIMPLA INDIFERENT DE SCUZELE ARUNCATE POPULATIEI. Toti isi pun mina-n cur si pleaca de pe un post pe altul…uitati la Jens Stoltenberg, deja si-a bagat picioarele…merge mahar la banca de unde o sa plece cu milioane ca pensie…strategii similare vor incerca si jigodiile care ne-au mintit la noi si care au cersit cu bale la bot sa fie alesi de popor, se va vedea in ani, care-s adevaratii tilhari…ei trec neobservati pt ca nimeni nu da atentie cum se muta de colo,colo. M-am saturat de acetsi impostori la cel mai inalt nivel, m-am saturat de minciuni, m-am saturat sa vad cum isi bat joc de ultima parte a vietii mele si de viata copiilor de azi….NU E NORMAL CE SE INTIMPLA, DELOC.

  • Alo, alo, aici e radio(USR)/! Stroe(Cioloș) și Vasilache(Barna) – Doi clovni: unul pe sârma care duce la Bruxelles, iar celălalt pe-o bârnă cu noduri sau cum s-ar mai spune două săbii strâmbe într-o teacă dreaptă.

  • USR PLUS 0215..
    Moare asa cum s-au nascut..
    AVORTONI. CADOU PENTRU SOROS.

  • Barna si Ciolos, amindoi 2 nenorociti neo-progresisti, niste habarnisti in bula lor de pe Facebook, cu o politica care nu cadreaza deloc cu poporul roman, atit cit a mai ramas….nu cred ca partidul lor de opereta se va mai ridica vreodata, e anti-romanesc…au avut o initiativa buna, meritocratia, dar apoi au venit cu dezastrul Voiculescu si fatuca aia de la Sanatate, cu LGBTQ, au fost de acord cu certificatul verde EU, etc….sint vai mama lor, praf….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *