Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dan Barna, întreabă-l pe Iohannis de ce a așteptat 2 ani și 4 luni să convoace referendumul!

Cotroceniul muncește machiavelic pe nervii și pe timpul românilor, de 2 ani și 4 luni, să transforme justiția în planul prezidențial de câștigare a alegerilor printr-un proiect electoral de  modificare a Constituției. „România Educată” sau orice alt pseudo-proiect lansat de Iohannis, în 5 ani de mandat, sunt doar niște detalii care nu contează în imaginea de ansamblu.

Președintele a solicitat consultări cu partidele pentru stabilirea direcțiilor de acțiune necesare punerii în aplicare a referendumului. Până în acest moment practic toată lumea, că știe sau nu, contribuie la obținerea celui de-al doilea mandat al d-lui Iohannis.
Este de la sine înțeles că Președintele știe ce urmeză să facă mai departe, dar joacă aceeași scenetă ca la consultarea,  din 26 martie 2019, cu reprezentanţii societăţii civile. Atunci a discutat banalități, cu oameni aleși pe sprânceană, de parcă avea nevoie să-i propună cineva întrebările referendumului. La fel a procedat și a doua zi când s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor să afle care este starea sistemului judiciar.
Praf în ochi, nimic mai mult! De fapt, consultările au rolul de a păstra controlul asupra subiectului la Cotroceni.

Acum cunoscând întregul istoric al evenimentului, de la 24 ianuarie 2017, când Președintele a trimis o scrisoare Parlamentului prin care a solicitat consultarea deputaților și senatorilor, în privința organizării unui referendum referitor la “continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice” conștientizăm că există un fir roșu al poveștii.
Vezi, Doamne, cum luptă Iohannis de ani de zile pentru independența justiției. Chiar ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns!

Inspidele consultări de la Cotroceni programate pentru marți, 4 iunie 2019, se pot schimba într-o primă dezbatere neoficială Iohannis – Barna.
Acest lucru se poate întâmpla dacă președintele USR  își asumă că a venit vremea pentru adevărata luptă. Oricum, de câteva zile, propagandiștii SRI au dezlănțuit primele atacuri catalogând USR drept un partid josnic, pentru că nu dorește să intre la guvernare cu PNL. Așa că doar USR-ul va avea de pierdut dacă nu își arată colții de corporatiști pentru prima dată, în fața lui Iohannis. Cine are ochii de văzut, sa vadă!

De aceea Barna trebuie să depășească rolul școlarului care vine să prezinte tema pentru acasă domnului profesor. Este momentul în care Barna poate să preia inițiativa și să adreseze niște întrebări de bun simț pe un ton jovial.
De exemplu:

  1. D-le Președinte, până la urmă, de ce ați așteptat 2 ani și 4 luni să convocați referendumul pe justiție?
  2. Ce sens a avut să începeți pe 24 ianuarie 2017 demersurile pentru declanșarea referendumului?
  3. De ce nu ați convocat referendumul, la acea dată, imediat după avizul Parlamentului?
  4. Ordonanța 13 nu v-a fost de ajuns să înțelegeți că PSD-ul poate să fie oprit doar printr-un vot popular?
  5. Vă simțiți responsabil sau răspunzător în vreun fel pentru că românii au pierdut 2 ani și 4 luni din viață, deși aveați soluția la îndemâna dvs?

Bineînțeles că se mai pot adăuga multe altele…
Esențial este ca, după aceste consultări, electoratul USR să simtă că trebuie să se implice în viitoarea campanie prezidențială , pentru că au cu cine și mai ales de ce. Au nevoie de motivație și să priceapă de ce Barna trebuie să devină președinte în locul lui Iohannis. De abia, după aceste consultări, tinerii și nu numai ei vor începe să aibă încredere în Barna.

P.S. Precum un funcționar șpăgar care așteaptă să primească plicul pretextând că este mult prea ocupat să îți semneze o hârtie, Președintele a ținut la sertar decretul de convocare a referendumului mai mult de 2 ani de zile. Cu toate acestea, periodic, Iohannis a amenințat PSD-ul că va convoca referendumul dacă sunt modificate legile justiției. A așteptat ca Dragnea să comită tot mai multe erori și a lucrat intens la creșterea tensiunii în societate. Astfel Iohannis a devenit nici mai mult nici mai puțin decât complicele lui Liviu Dragnea, în asaltul asupra justiției. Președintele a așteptat 2 ani și 4 luni pentru că a dorit ca referendumul să-i servească interesului său electoral, la maxim, în anul alegerilor pentru Președinția României.
Cum se poate numi Iohannis altfel decât complicele lui Dragnea?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Dan Barna, întreabă-l pe Iohannis de ce a așteptat 2 ani și 4 luni să convoace referendumul!”

  • Stimate domn’ Șolga!
    Habar n-am ce tip de contract aveți cu Maestrul, pe pagina domniei sale.
    Suntem OBIȘNUIȚI ca domnia sa, să nu ne răspundă la comentariile noastre. Știm că are multe alte preocupări.
    Ok!
    Dar, de la dvs., ce trebuie să înțelegem?
    – prevederile contractului?
    – acomodarea cu…postacii?
    – timiditatea?
    – altele?

  • Iohannis poate fi numit sau denumit, în fel și chip. Tipul învață politica din mers. Fiind cadru didactic, asta îl ajută să „prindă” repede anumite chestiuni. Ceea ce se remarcă cu precădere la șeful statului este că nu „transmite” niciun mesaj, comunicat, idee, etc., ca fiind din propria-i…gândire!
    Singurul lucru pe care-l știm este că, ceea ce învăță să facă/spună/acționeze, o face cu brio. Repet, îl ajută meseria de bază, de cadru didactic.
    Dau o temă de…reflecție!
    Până la instalarea în funcția de președinte a lui TB, întreaga societate românească, cu tot cu înstituțiile statului, ne raportam gândurile la „săracul” Iliescu sau „blajinul” Constantinescu (alt! cadru didactic).
    După TB, ne raportăm gândurile la agresivitatea (pe toate planurile!), a…numitului TB, n-așa?
    KWI, nu este nici-nici, din toate enumerațiile mele.
    Nu! personalitatea lui KWI este problema ci, ceea ce i se impune să facă. De către SISTEM!
    SISTEMUL este un fel de struțo-cămilă, la ora actuală.
    Dar, noi! Noi, cei mulți, care votăm, ȘTIM CE VREM, de fapt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *