Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dana Chera se întoarce în televiziune. „Antena 3 m-a stors de energie”

Consacrată drept Dana Grecu, Dana Chera, numele de după căsătorie, se întoarce în televiziune după trei ani de pauză. Nu la Antena 3, ci la Medika TV, unde va avea o emisiune marți și joi, între orele 19.00 și 21.00.

Emisiunea moderată de ea se numește Medika Special și „va trata cele mai importante subiecte ale actualității”.

Într-un interviu pentru Pagina de Media, Dana Chera a explicat de ce a ales Medika TV:
„Pentru ca am o dorință mai veche, care venea dintr-o frustare, acutizată în ultima vreme, cât am consumat media ca spectator. Anume aceea de a vedea la tv oameni care au făcut ceva în viața lor. Care au o meserie. Care s-au lovit, ca practicieni, de mizeriile din legile și regulamentele făcute anapoda pentru ei de unii care vorbesc des la tv. Deci simt nevoia unor păreri avizate!
Am obosit cu cei care pot vorbi despre orice. Oricât. Oricum. Care nu pot să spună: NU ȘTIU SĂ VĂ SPUN! Echipa de la Medika așa m-a convins. Cu principiul: chemăm în emisiuni oameni care știu despre ce vorbesc. Specialiști. Elita asta mută, din sănătate, din educație, care a ținut țara . Făcând.
Medicii, profesorii, cercetătorii, sunt elita unei nații. Ei nu pot fi ținuți dosiți și scoși din umbră doar atunci când vrem să ne spălăm măine murdare de atăta politică degeaba. Medika asta își propune și cu asta m-a convins”.

Realizatoarea se va baza în special pe opiniile specialiștilor.
„Cred că politicul a înghițit tot în țară, deci și în media. În mod normal informația trebuie să vină de la specialiști și politicienii să gândească legi, norme care să o cuprindă. Nu invers.
Am făcut presă politico socială, iar acum sunt într-o zonă de nișă. Am experiența răspunsului de tip politic. E savuros cum se încaieră unii în prime time, live, și apoi se bat pe umăr. Cred avem nevoie de altceva! Eu am nevoie. Tu ai nevoie, asa cred. Noi avem nevoie. Încercăm. Cu bunăcredință ne-o ieși, zic. Un singur lucru pot promite. Onestitatea întrebărilor și a reacțiilor”, a afirmat Dana Chera.

Jurnalista a spus, încă de la începutul anului, că după concediul de maternitate nu se va mai întoarce la Antena 3.
„Pe mine Antena 3 m-a stors de energie. Au fost vremuri foarte grele. Le-am făcut față ca ziarist, dar au lăsat urme în omul Dana Chera. Nimeni nu e deținătorul adevărului absolut. Dumnezeu. Nu regret nimic, n-o să vorbesc urât despre nimeni dar simt să fac altceva”, a declarat atunci Dana Chera pentru Paginademedia.ro.

Și Medika TV a dat un comunicat în legătură cu cooptarea Danei Chera în echipă:

„Din septembrie, echipa de realizatori Medika TV se mărește. Jurnalistul de televiziune Dana Chera se alătură postului, pentru a continua proiectul Medika Special, emisiunea de prime time a televiziunii. Medika Special dezbate, de luni până joi, în intervalul 19.00 – 21.00, cele mai importante subiecte de actualitate.”

Dana Chera are 16 ani de experiență în televiziune, fiind câștigătoarea a trei premii APTR pentru cel mai bun talk show de televiziune.
„Dragii mei, acum ceva vreme v-am promis c-o să vă țin la curent în legătură cu proiectul din media pe care am să-l urmez! A venit timpul! Din septembrie, ne vedem la Medika tv. Medika este un post dedicat cu precădere informațiilor din domeniile medical și educație , deci ale celor care țin de sănătatea noastră, ca indivizi și ca nație. Pentru mine este o provocare. Mare de tot. Cred că e timpul să se audă și să se vadă la tv ,ca invitați în emisiuni, oamenii care au o meserie, elitele, specialiștii. În fond, țara asta a rămas în picioare datorită lor. Numai datorită lor. Sper ca experiența celor 16 ani de presă să mă ajute să intru din nou în casele dvs. Să ne facem un obicei din a ne întâlni. Să schimbăm impresii. Să aflăm împreună vești care să ne umple sufletul de speranță. N-am să folosesc cuvinte mari, n-am să promit lucruri care nu țin de mine. Pot să vă spun cu toată sinceritatea că întrebările mele, ca ziarist, vor fi întrebările dvs.
Revin cu detalii și vă mulțumesc că suntem împreună! Pentru mine, așa cum știți deja, contați!
Colegilor de la Medika le mulțumesc pentru încredere și pentru puterea argumentelor cu care m-au determinat să iau decizia”,  a transmis jurnalista Dana Chera.

Emisiunile sale vor începe la jumătatea lunii septembrie, atunci când Medika TV va lansa noua grilă de toamnă.

„Sezonul de toamnă va începe la jumătatea lunii septembrie, când Medika TV va lansa mai multe proiecte noi, adresate publicului interesat de sănătate și educație. Toate au ca scop promovarea unui jurnalism de calitate și echidistant în raport cu actorii scenei publice”, se arată într-un comunicat al postului de televiziune Medika TV.

Medika TV a fost lansată în octombrie 2018, de către Grupul Evenimentul Românesc, deținut de Vlad Pufu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii