Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Dar de cei peste 20 de milioane de refugiați români din România cine se ocupă?!

Un jurnalist de la publicația The Guardian, publicație din Anglia care contribuie la efortul de război al SUA cu Federația Rusă prin intermediul Ucrainei, a postat pe Twitter cîteva rînduri elogioase despre mobilizarea românilor la granița cu Ucraina pentru a primi refugiații. Fiind vorba de Twitter și nu de – să zicem – Foreign Affairs, textul se rezumă la cîteva rînduri:

„Tocmai am plecat din Ucraina în România.
Cozi uriașe de peste 6 ore în zăpadă și vînt, cauzate de controalele de la granița cu Ucraina. Pe partea României mîncare, băuturi calde, autobuze gratuite, ajutor, voluntari, amenajare camere. Călătorie gratuită cu trenurile.
Caz de manual al unei abordări civilizate și umane a refugiaților”.

Reprimîndu-mi tentația de a raporta stilul postării la cel din Telegrame, schița lui Caragiale, „Procuror lipsește oraș mînăstire maici chef”, voi observa următoarele:

  1. Distinsul e un jurnalist încorporat pentru a participa la propaganda de război și nu un jurnalist autentic. Dacă ar fi fost jurnalist autentic, ar fi denunțat, chiar dacă telegrafic, haosul întreținut de autoritățile ucrainene în cazul refugiaților. Sergentul major al condeiului are poruncă de la Stăpînire să nu atingă Ucraina nici cu o floare. Dacă de pildă, iubita sau iubitul i-ar fi fost violată/ violat de un grup de ucraineni el și-ar fi exprimat în scris fericirea că respectivii fac parte din eroicul popor ucrainean.
  2. Chiar și folosind twitterul și nu Biblioteca din Alexandria, onorabilul scrie ca o gospodină pe cale de a-i da laptele în foc. Stilul lapidar nu exclude expresivitatea. Textul e mort ca o bucată de tablă.
  3. Shaun Walke, pentru că așa se iscălește twitteristul, s-a rezumat să scrie în calitate de persoană particulară. N-a făcut efortul de a semna un reportaj în The Guardian. Nici n-ar fi avut cum. E dintre jurnaliștii care fac comoție cerebrală de efort dacă scriu mai mult de cîteva rînduri.

Deși e vorba doar de o postare, deși autorul nu e Balzac, ci un simplu ziarist în trecere pe la noi, deși efortul creator n-a trecut de cel cerut de cîteva rînduri de telegrafist, în România Babuinică, momentul a stîrnit o tulburare uriașă. Mai mare decît dacă despre România s-ar fi pronunțat pe Twitterul care e cerul însuși Dumnezeu. Raed Arafat, convertit din Cioclu Apocaliptic în Uliu al Războiului, a preluat postarea pe Facebookul său prezentînd-o drept o apreciere pentru care noi, românii, ar trebui să punem de o sărbătoare națională. Presa de la noi, dînd curs provicialismului tipic unei prese din suburbiile Europei, a reprodus postarea sub titlul de o șchioapă „Un ziarist străin laudă România”. Despre această blestemată slugărnicie a presei noastre postdecembriste față de presa din Vest, prin nimic mai bună decît presa noastră, am mai scris.

Am ținut să semnalez postarea respectivului englez ca fiind una dintre numeroasele aprecieri străine ale felului în care România s-a ocupat de refugiații din Ucraina. Cuvinte frumoase, ba chiar și nițel suspinînde, a avut despre administrarea refugiaților și președinta Comisiei europene. Cu o promptitudine uluitoare au fost amenajate tabere mobile, s-a asigurat hrana și adăpostirea. La fel de prompt s-au luat decizii în urma cărora refugiații au putut călători pe gratis cu trenul, au putut beneficia de servicii medicale gratuite, ba chiar și de înscriere la facultate pe gratis în mijlocul anului. Mai rămîne să li se dea și doctoratele: chiar de la intrarea în facultate.

Guvernul, autoritățile locale și centrale s-au ocupat de administrarea refugiaților ca urmare a unei preocupări majore. Dată fiind situația unor oameni fugiți din calea războiului, noi nu putem decît saluta o asemenea preocupare. România a primit 320.000 de refugiați ucraineni. De aceștia s-au ocupat în România Guvernul, Președintele, liderii politici, autoritățile locale. Da, dar în România trăiesc peste 20 de milioane de cetățeni români. Acești cetățeni n-au beneficiat o clipă nu numai după începerea Războiului, dar și după formarea actualei Coaliții, de atenția de care au beneficiat cei 320.000 de refugiați ucraineni.

Să luăm un exemplu:
Toate actele normative cerute de asigurarea unor condiții bune de viață refugiaților au fost aprobate în nici 24 de ore.
Românii se confruntă de mult timp cu șocul scumpirilor din zona de energie, dar și din cea alimentară.
De două luni, Coaliția de Guvernare se bălăbănește să ia decizii concrete pentru rezolvarea acestor probleme. De aceste decizii ar fi beneficiat cei peste 22 de milioane de refugiați români din România. Nici acum n-au fost luate.

Din 25 decembrie 2021, cînd s-a instalat noul Guvern, au trecut 2 luni și ceva.
În acest timp, cu excepția Legii de desființarea a SIIJ, fără nici o legătură cu problemele reale ale românilor, Parlamentul n-a votat nimic. A trecut deja o lună de la deschiderea sesiunii parlamentare.

Teoretic, Parlamentul există.
Practic, Parlamentul a dispărut.

Klaus Iohannis a vizitat tabăra de refugiați de la Vadu Siret.
N-a catadicsit să viziteze însă nici un amărît de sat românesc care se confruntă cu probleme de viață mult mai mari decît cele cu care se confruntă refugiații ucraineni.

La București vin și pleacă lideri europeni și mondiali într-un ritm pe care România nu l-a cunoscut niciodată în postdecembrism.
Toți vin pentru a discuta ce trebuie să facă România pentru Ucraina. Nici unul n-a venit pentru a discuta ce trebuie să facă România pentru România.
Președintele Klaus Iohannis i-a primit pe toți și a stat de vorbă cu ei.
Despre refugiați, despre cum să ajutăm Ucraina.
Nu însă și despre români, despre cum să ajutăm România.

Președinta Comisiei Europene a ținut o conferință de presă împreună cu Klaus Iohannis.
Președinta l-a lăudat pe Klaus Iohannis ca președintele unei țări care a administrat bine Criza refugiaților.

Sensibil la mîngîierile pe creștet ale Stăpînilor, Klaus Iohannis mai că nu a dat din coadă la auzul acestor laude.
Putea profita de moment ca să ridice în public nedreptatea care se face României prin refuzul de a fi admisă în Schengen.
Klaus Iohannis n-a făcut-o.
Și din simplul motiv că românii din România nu sînt refugiați ucraineni.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

81 comentarii pentru articolul „Dar de cei peste 20 de milioane de refugiați români din România cine se ocupă?!”

  • PROLETARIATUL JURNALISTIC (sau Blogo-Jurnalistic, sa fie acoperitor) este de trei feluri:
    -cei care dau informatia seaca, adevarul asa cum este el, uneori merg si in teatre de razboi pentru asta si isi sacrifica viata. Si ne lasa pe noi sa gandim;
    -cei care ne invata ei ce e bine si ce e rau, dupa cum cred ei, interesat sau dezinteresat, se dau peste cap si fac si tumbe sa ne convinga de adevarul lor, uneori se mai si rastesc la noi sa ne bagam mintile in cap ca e cum spun ei;
    -cei cu compuneri de scoala generala sau liceu.
    Mai adaugati si dumneavoastra.

    • cum este…asa e. aia e.
      insa informatii primesti de la toti, chiar daca sint adiacente celor pe care le asteptai. dupa ce le echilibrezi, ceea ce rezulta este ce e de folos.
      spre ex io n am nevoie de un morman de informatii, de fapt nici macar nu le caut,…imi sar singure in fata.

      stirile false tind sa devina plenar credibile, pentru ca sint generate matematic pe vremurile astea. asa ca nu stirile sint cele care fac diferenta, ci putinta de a le echilibra. or cu putinta asta e…mai greu, pentru ca unii oameni au tendinta de a se aseza pe un taler inainte de a cantari
      prin urmare si dintre tancuri daca transmite un jurnalist, stirea pe care o da poate fi falsa. cea care face lumina e putinta de a echilibra…spre ex informatii

      fara valenta fundamentala a Logicii, care e ‘logica inversa’ si care e proprie exclusiv Inteligentei, sint slabe sansele sa te descurci in jungla informatiilor de pe Vremurile astea.

    • proletariatul blogo-jurnalistic e de tot atatea feluri cite feluri de oameni sint. cei care nu au ocazia sa se manifeste ca blogo-jurnalisti poarta in ei potentialul, prin urmare de-asta am zis ‘cite feluri de oameni sint’

    • Natura a daruit intotdeauna jurnalisti pe masura vremurilor, iar informatiile au fost daruite cu egala consideratie.
      intre timp unii dintre ei au fost declarati sfinti…

  • Gata, s-a gasit dusmanul pentru scumpirea aberanta a carburantilor – nu e lacomia corporatiilor vestului, asa cum v-ati putea astepta, ci e „razboiu hibrid” condus de Rusia.

  • ‘Sorin Cîmpeanu vrea schimbarea legii educației naționale: ‘E nevoie de învățământ hibrid’ ‘

    asa da!,
    invatamantul hibrid e cale catre invatamantul care are ca esenta Inteligenta Artificiala
    acest tip de invatamant se cade a avea fraie libere, sa se dezvolte dupa cum ii e potentialul.

    insa…inspre plenara echilibrare trebuie definit, concomitent, invatamantul Natural
    actualul sistem de invatatant e expirat, doua parale nu face.

    pe vremurile Revolutiei Mondiale …demolezi, construiesti in stil fibonacii si te manifesti prin superpozitii.
    actualul sistem de invatamant, expirat si cu miros specific
    se cade a fi inlocuit cu unul pe masura vremurilor:
    digitalizare pina dincolo de prasele SI sisistem de invatamant intergat cu dinamica naturii.

    • invatamantul online ar trebui dezvoltat, atunci cind nevoia de invatamant online s a manifestat ea era…o samanta. intre timp doar va creste. fructul se numeste ‘noul sistem de invatamant’ iar pivotul acestuia este inteligenta Artificiala

  • Cei ce vor razboi Nato – Rusia, politicieni, jurnalisti si restul, arata ca nu au nici o compasiune fata de popoarele lor. Luati aminte! In Romania va fi mai rau ca in Ucraina, pentru ca rusii no vor avea mila fata de noi! Ganditi-va la famillile noastre care vor suferi, la nenorocirile ce vor urma doar ca unii sa se simta viteji.
    Regret ca nu am apucat sa plec din tara asta! Ma simt ca in idiocracy!

  • Demnitatea valorează mai mult decât toată prosperitatea și pacea din lume
    Anca Radu, Jurnalistă

  • De cateva zile am impresia ca mi se raspunde pe aici de parca as vorbi la un call-center. 🙂 Am inteles, pa!
    ❤️ ?? ??

  • Daca se confirma faptul ca SUA avea laboratoare de terorism biologic nu numai in China ci si in Ucraina (vezi ezitarile penibile ale Victoriei Nuland – o alta „Ursoaica” a globalismului sinistru), e grav. Rusia nu va face niciun pas in spate si asa e normal sa se intample. Cu astfel de teroristi planetari esti constrans la o singura directie de actiune.

  • De cei peste 20 de milioane de refugiați români din România cine se ocupă? Iisus Hristos, Maica Domnului, si toata escadrila de sfinti si sfinte, ca la ei se duc romanii buluc sa faca temenele, nu sa isi ceara drepturile. Nu au bani de cartoafe, fug repede la nu stiu ce mare vrajitoare sa o puna de un ritual de noroc si spor in casa; le-a uschit alta barbatul care nu era bun nici de ceapa ciorii dar era bun doar de doua ori pe luna, la avans si la lichidare, fuga la vrajitoare sa il lege si dezlege… Dar cand au fost cumparati cu un kil de zahar, nu au mai dat navala la cei care stiau cu ce se mananca vrajeala politica. Pe cei care au avut inteligenta si curaj, i-au turnat la secu’, ca deh, erau prea „dashtepti”, si daca e „dashtept” e agent „shiaiei”! Cand unii au dorit aducerea Regelui Mihai, au urlat pana le-au sarit si ultimele carii, ca vine ala sa dea tara cadou la fetele lui. Nu a fost bun nici ala, a fost bun doar intre patru scanduri. Presedintele actual a castigat voturi din partea celor care au facut parte din populatia care mai avea cat de cat, capul pe umeri, a profitat de situatie, si l-a adus pe Mihai intre patru scanduri acasa, a plans un pic, a pus o coroana, ca deh, nu din banii lui, si a castigat. Guvernul lui nu e mai departe de cel al lui Emil Constantinescu, un tip inteligent , prea intelectual si cu barba, ceea ce le-a stat in gat unora, dar care nu era pregatit sa conduca o tara ca Romania doar cu stalactite si cuart de stanca. Cereti modificarea constitutiei, poporul sa isi poata alege si primul ministru, altfel nu o sa ajungeti niciodata la un liman.
    Romanii au fost dintotdeauna refugiati in tara lor, nu de azi, nu de ieri. Prefera sa dea la gioale vecinului, sa il invidieze pe ala, sa il barfeasca pe celalat, sa il toarne si pe tac’su si pe ma’sa…
    Din punct de vedere „pisalogic”, atata timp cat poporul da navala pentru stirile de la ora 5 si mananca si cotorul ziarelor de scandal, nu prea vad eu cum va sti sa isi ceara drepturile. Scumpesc lumina, caraie la colt de strada, la coada la spanac, si gata; li se iefteneste salariul, isi face bocceluta si pleaca la cules de capsuni in alte tari imbogatind sclavagismul modern; vine popa de boboteaza, ii da lovele si lui si dascalului, care sunt platiti de stat, la inmormantari le inchiriaza masini de lux, ca deh, IIsus Hristos a intrat in Ierusalim calare pe o motocicleta Harley-Davidson, etc, si asa mai departe.
    De doua saptamani se inghesuie la frontiere sa faca pomeni la altii, dar daca vecinul de langa ei moare de foame in casa cu copii cu tot, nu le bate la usa sa faca un „gest umanitar”! Sunt romani care dorm pe strada, ii vede cineva? Unde e crestinismul pe care il etaleaza cu aplomb la frontiere astazi? Vin unii care le dau case si cheile de la case, s-a dus vre-unul sa ii ia pe aia de pe strada sa ii bage in casa? Nu ca put si fura! Parca aia care vin acum sunt toti ingeri coborati exact din dormitorul lui Dumnezeu.
    Din pacate, chiar daca ne doare si e ofuscant, romanul e totdeauna interesat mai mult de capra vecinului decat de soarta lui si a familiei lui. Din pacate, din jocurile de pe „ulita copilariei” nu a ramas valabil la maturitate decat „ce face unul, face toti”!
    Azi, sunt milioane care ii plang fundul actorului de la Kiev si a nevestei si copiilor lui, dar nu se uita la copii lor care au nevoie de un viitor intr-o tara stabila nu doar economic.
    Se adorm unii pe altii cu „apocalipsa” si „sfarsitul lumii”, ca asa a prezis baba aia, si ala, si acu au aparut si altii, si altele machiate, rujate, care stau cu curul la caldura in America si pun creierii pe bigudiuri naivilor cu burta goala din Romania. Daca tot vine sfarsitul lumii, ce rost are sa mai dam din coate? Sfarsitul lumii a fost si pe timpul lui Buerebista, si pe timpul lui Stefan cel Mare, si pe timpul razboaielor mondiale… Sa incheiat o lume, a inceput alta..
    Daca ai tupeul sa spui ca posibil ca nu’s ce sfant sa fi fost de fapt un extraterestru, te scuipa, isi fac cruce si cu mainile, si cu picioarele, si cu picioarele de la scaune. Prefera sa manance „ciocanita de picioare-n cur”, decat sa isi foloseasca neuronii.
    Romanii vor fi din pacate refugiati in tara lor pana la sfarsitul sfarsitului, sclavii moderni ai Occidentului, daca nu se vor uita si in strachina lor. Ce frumoasa e America, ce frumoasa e Bulgaria unde se duc buluc in vacante, dar nu ii iau de craci pe aia care cersesc, bandele ale de scarbosi, stiti la cine a refer, care au imputit Occidentul si ne fac de ras peste tot, sa ii dea cu curul de pamant! ( da , cur se spune, pentru persoanele sensibile! Topor a spus ca ala pe care se pune mamaliga e fund, ala care il avem in chiloti e:cur)!
    Romanii au asistat la vinderea Romaniei, bucata cu bucata, bucurosi, voiosi, ca vin strainii sa ii bage si pe ei in seama. Sa-u ingesuit la urne in „duminica orbului” si au pus stampila la stanga, alalalt avea papion, mai bine camasa deschisa la un nasture, ca la Academia „Frunze” de la Moscova.
    Femeile in menopauza, aveau parte de senzatii tari cand aparea Don Pedro de Toulouse la tv.
    Unul ca Severin, de exemplu, il dau pe el exemplu, pentru ca e un tip inteligent si rasat, nu le-a cazut bine la ficat. Marinarul care a fost cap de linie la Anvers pe timpul lui nea sarbatoare, uraaaaaaa, ce shucar e! L-au digerat suta la suta, ca ala stie sa faca poante. Apropos, de poante, mi-am adus aminte si de Ponta, fat frumosul PSD. Vad ca si ala apare sa isi dea cu parerea si cu presupusul acum, de parca el a fost un simplu spectator la golanirea Romaniei.
    Dupa ce „Romania mare” si tare a lui Vadim s-a varsat, a cam sunat imprasierea. Paunescu, a fost cel ai mare poet, vai lasati, Nichita un alcoolic!
    Tinerii de astazi cu drept de vot de ani si ani, sunt aiuriti cu retele de haleala simandicoase ale Occidentului si tzoale de lux facute la turci sau in cine stie ce garaj.
    Altii apar pe scena, cu romanismul expirat de pe vremea lui Mircea cel Batran si merele de aurolac…
    Amintiti-va ce au cerut romanii prima oara dupa marea inghesuiala dupa revolutie, ca drept egal: scoaterea uniformelor din scoli! Pai da, si asta unde a dus? I-au dus pe romani sa ii stearga pe altii la cur in tari straine ca sa le cumpere tzoale la plozi, ca deh, fata lui nea sarailie care avea o cashcarabeta de tabla in fata blocului, avea nu stiu ce fusta, nu stiu ce molecular, etc.
    A aparut moda cu „pisalogii”, ca sunt mai multi decat statiile de autobuz. Nu mai poti pedepsi copilul care isi cumpara cu banii de gogosi, nu stiu ce ierburi, ca incepe sa posteze pe „facebuci” ca se spanzura maine dimineata in dierct. Da-i doua cazmale, invata-l sa dea si cu aspiratorul, sa faca si o tigaie de cartofi prajiti. Nu se poate, ca vine potera si te asta aia tot pe tine. Dar, maine , poimaine, ajung sa lea dea ei cazmale la parinti! Nu e solutia „cazmaua”, dar cate o data sa stiti, chiar, ca o mica scaltoafa e „rupta din Rai”. Una ca lumea si nu o uita toata viata, si vorbesc din propria experienta!
    Daca ne uitam doar la guvernanti, si am uitat ca rufele se spala mai intai in familie, e cam greu de ajuns la un numitor comun.
    Daca viitoare, la alegeri, sa nu se mai aleaga din doua rele, cea mai putin rea, sa se zica :halt! Vrem alte variante, asta nu ne convine!
    Cand se urla pe strazi, legea Rugina, au pus botul la TVA-ul importat de don Pedro de Toulouse din Franta. Nu e Franta cea care sa dea un mare exemplu, totusi!
    In ceea ce priveste marele exod de astazi al refugiatilor din Ucraina, asistam iarasi, cu ochii inchisi ca si pisoii abia fatati, la un mare RAHAT. Da, sunt oameni vai de ei, DA! Dar nu toti! Saracele familii departite de tati! De ce plang la noi la poarta? Sa ii caute pe cei pe care i-au votat si i-a bagar in razboi cu ursul, cei care au instaurat legea martiala, si impusca cum vor si pe cine vor. Daca nu era razboiul, nu aveau cum sa iasa din „Slava Ucraina” sa se care in Occident, pentru ca aveau nevoie de vize . Acum nu mai au nevoie. Trec ca prin branza cu copii si posibil cu arme, curve , fiole cu virusi de la laboratoarele biologice militare, pe care ni le vor servi drept multumire pentru ca i-am primit cu bratele deschise si cu ochii inchisi.
    Am vazut ca li s-au dat locurti intregi, nou noute, la cheie, dar romanii, romanii aia, sunt ai cui? Alooooo! Romanii din tara lor, sunt ai cui?
    Asistenta medicala, cacat si iar cacat, ca ma apuca toti dracii, dar romanul saracul, daca nu a dat si nu da shpaga, are asistenta medicala fix din parti!
    Am vazut la stiri, nu in Romania, in Occident, refugiatii ucrainieni la coada sa li se dea case, alea alea, pai bai, fratilor, daca ucrainienii au culori de ten tuciurii, eu sunt popa la Vatican!
    Stati, nu spuneti hop pana ce nu sariti! Sa vedeti voi in ce mare rahat va intra Europa curand. Ca printre aia intra si teroristi ca la ei acasa, peste tot.
    Papa de la Roma cu ale lui pais’pe coroane, ca si ala abia se tine pe picioare ca si Bidon, da cu cadelnita prin boscheti: pace in lume! Cacat! Cine nu vrea pace in lume? Reptilienii, aia si boraturile lor de marionete, aia nu vor, ca nu le ajung miile de miliarde, vor din ce in ce mai mult, ca deh, eu nu au o singura gura si o singura gaura in cur!
    Bogatii lumii se inghesuie care mai de care sa prinda un loc pentru vacanta intr-o racheta care se va plimba in univers, si altii crapa de foame, dorm pe strazi… Asta e civilizatia secolului 21? Daca zici ceva, esti comunist, daca stai capra, esti capitalist salbatic si trebuie sa te inchida intr-o rezervatie de la balamuc…
    Presa din Romania, sa stiti de la mine, e cea mai libera, cat e ea de aservita, ca deh, nu se paote trai doar din publicitate la tampax, e cea mai libera din Europa.
    Ar fi bine, ca presa din Romania sa schimbe incet, incet macazul, sa o lase mai moale cu nu stiu ce mare clasic rus sau „inglish”, sa inceapa sa coordoneze populatia tarii sper un fagas normal. Da, ne dam in stamba cu toata biblioteca din Alexandria pe care o avem in sufragerie, dar am invatat ceva concret si practic de la viata de zi cu zi?
    Omul are nevoie de hrana, de pantofi, de paine, de clasicii rusi, in vacanta! Nu toti sunt bibliotecari! Sunt si oameni care dau la sapa, si aceia nu trebuiesc scuipati in nas, pentru ca habar nu au cine e nu stiu ce scriitor care a luat premiul Nobel!

    • Fatalitate,asta e stigmatul nostru,asta e ADN – ul astea sunt genele,așa ne-am născut așa vom muri.Daca se termina totul ,asta e ce putem face,poate ne vom întoarce vreodată înapoi,reîncarnați în altceva sa ne învățăm lecțiile. Și apropo conducătorii sunt oglinda poporului,i meritam .

    • e razboi, razboi nuclear in mintile tuturor … macar in inima si in suflet de – ar fi pace , dar slabe sperante ! ca sa fie pace in lume ar trebui ca fiecare sa faca pace cu el insusi cu mintea , cu inima , cu sufletul lui , cu amintirile si gandurile care il bombardeaza … abia apoi sa ai pretentia ca poti avea pace cu cei in jurul tau … forumurile sunt fronturi de razboi deschise , urla lumea cat poate … un pic de liniste si detasare nu ar strica … mai multa atentie in folosirea acestei teribile arme – cuvantul

      altfel vom fi redusi la tacere …

      nu ar strica ca nivelul discutiilor sa fie cenzurat la un minim de fraze , altfel toate fluviile astea de cuvinte mocirloase care curg la vale polueaza ingrozitor

  • Apropos de corespondentul de la The Guardian.
    Unii dintre jurnaliștii internaționali care urmăresc criza refugiaților din Ucraina au constatat că „Unele vieți sunt mai importante decît altele”.
    Mai precis „confirmă faptul că ei consideră suferința și moartea creștinilor albi, mai supărătoare și mai demne de empatia lumii, decât suferința și moartea irakienilor, somalezilor, sirienilor, afganilor, palestinienilor devastați de război”.
    Deci rezultă faptul că este o dovadă de ipocrizie când europenii spun că nu există discriminare, și nu contează rasa sau religia, că toți oamenii sunt egali cu drepturi egale.
    „Și mai disprețuitor este refrenul obișnuit printre multe dintre mass-media occidentale, că atunci când nenumărați arabi, africani sau sud-asiatici sunt uciși în război, moartea lor este produsul secundar acceptabil (victime colaterale) al planurilor onorabile ale Occidentului de a-i „elibera” de ghearele unui autocrat diabolic”. (sursa Aljazeera).
    Aici în conflictul Rusia-Ucraina, fiind vorba despre albi creștini, victimele agresiunii de război sunt inaceptabile.
    De altfel, despre discriminare, am citit un reportaj realizat de ziarul Libertatea în Gara de Nord, despre diferența uriașă de tratament a refugiaților ucrainiei neaoș, față de niște refugiații țigani ucrainieni extrem de săraci.
    Războiul ăsta descoperă multe fațete voit ascunse. Disprețul dintre rase și religii există indiferent de convențile internaționale și declarațiile sforăitoare ale politicienilor.
    Și noi românii suntem considerați ciuca Europei. Toți strâmbă din nas la noi.

    • E foarte bine ca sunt sanctiuni si rusia e pusa la colt. Dar toti cei care acum sunt vocali, dar fata de agresorii din Iraq, Afganistan, etc au tacut din gura, arata ca nu fac asta din compasiune. Sunt doar oportunisti si slugi, iar acum porunca stapanilor se potriveste cu naratiunea.

  • Maestre, că nu fac nimic pentru noi asta știm.
    Problema e să nu facă ceva împotriva noastră.
    Văd că politicienii în frunte cu Iohannis, împinși de la spate de Washington, au transformat România într-un cap de pod în conflictul Rusia-Ucraina.
    Nu numai că au chemat trupe străine cu tot armamentul după ei, dar pregătesc convoaie de ajutor pentru Ucraina.
    Putin a avertizat că orice națiune care va lua parte la conflictul din Ucraina va fi considerată inamicul Rusiei și tratată ca atare.

  • Pentru mine e clar ca a inceput jaful generalizat la buzunarul romanilor, inca de cand au explodat facturile la energie si gaze de parca construiesti rachete sau cultivi marihuana in casa, nu te incalzesti sa nu mori de frig. Asa e pretul si la pompa – masina e vazuta ca un viciu nu ca un bun necesar pentru a rezolva probleme existentiale.
    Rezista cine poate, e „care pe care” – sa nu va surprinda daca apare o penurie alimentara de proportii si lumea se va calca efectiv in picioare la raft sa prinda ultimul pachet de faina..
    E rusinos pentru o tara, pretins europeana, ca isi chinuie cetatenii in asemenea hal, avand totodata pretentii ca poporul sa sustina cumva „cauza cea dreapta”

    • Asta în condițiile că Parchetul nu a făcut nimic în jaful organizat din bugetul statului în perioada pandemiei.

  • Românii au rămas să se descurce pe cont propriu, nimeni nu le dă nicio atenție. Autoritățile dorm pe bani grei, ba cred că ieri în cinismul care-i caracterizează au apreciat știrea presei miluite privind creșterea prețului carburanților în mod nejustificat care a condus ieri la un aport substanțial și nesperat la buget din tva si acciza la combustibili. ANAF, Curte de Conturi, ANPC, Gardă Financiară mai există sau sunt complici la ce s-a întâmplat?!
    Curioasă a fost știrea transmisă pe canalele media, bănuiesc că la radio, după ora 12…Am trecut ieri înainte de ora 12 pe lângă 4 stații diferite de carburanți și nu era nicio agitație.
    Adică pentru români trebuie să existe mereu o stare de panică?! Țara-i în haos, flotila de elicoptere ucrainene vine așa din senin la revizia anuală, traversează țara și se găsesc niște motivații pe care nu le cred nici cei ce le-au emanat.

    • Iar Klaus Iohannis se hlizește nepermis de indecent la întâlnirea cu Macron, la Palatul Elysee din seara aceasta! E hidos ce-am văzut! Nici n-am mai putut privi! Ce motive de bucurie o avea știind că românii sunt îngrijorați pe atâtea planuri ale existenței? Ăsta chiar trăiește într-o lume paralelă cu a românilor!

    • Toata tevatura cu crizele rostogolite, sunt creatia guvernului si a regimului actual. Mai mult cred ca se pregateste de o dictatura reala.Nu vrea sa ma gindesc si sa ma exprim la ce urmeaza mai rau deoarece ma ingrozesc.

  • Dupa ce am fost prima tara sud-americana din Europa, vom fi acum singura tara sud-americana in kaki de pe batranul continent. Hai liberare!

  • https://youtu.be/FZ4Bn8PCpNw

    Situația este similară și în Franța. Insist asupra acestui lucru, nu doar la noi este un președinte paiață, nu doar pe guvernanții noștri nu îi interesează probleme cetățenilor, nu doar ai noștri sunt belicoși de pe scaunele și din birourile in care s-au așezat. De ce insist? Pentru că trebuie să înțelegem ce se întâmplă la nivel global. Trebuie sa înțelegem că este o mana de oameni care s-au așezat la conducerea statelor, a acestei parodii numite UE (pt fi fost altele țelurile la început, însă ce a ajuns astăzi este inacceptabil) și care nu reprezintă oamenii nici unui stat european.
    Priviți ce spune acest candidat la prezidențiale în Franța. Credeți că are șanse?! Nu, pentru că nici acolo alegerile nu se mai țin „pe bune”. Și citiți neapărat comentariile. Pentru cine nu înțelege limba franceză dați sa traducă. Veți vedea că și ei se confruntă cu aceleași probleme și gândesc la fel că noi. Va dau un exemplu de comentariu la acest video, îmi permit să redau mai jos comentariul semnat Katy Picaud

    „Un discurs fara limbaj de lemn, precizează clar problemele și da soluții. Momentan este singurul candidat care mi se pare destul de lucid cu privire la crizele prin care trecem.
    Trebuie sa dam valoare Franței, încetând să mai din.dependenți pentru toate și, mai presus de toate, sa încetăm să mai vindem străinilor companiile noastre precum și moștenirea noastră, altfel nu vom mai avea nimic.
    Sănătatea, educația, industrializarea, agricultura, ecologia rațională trebuie sa fie printre prioritățile următorului cincinal. Și mai ales sa ne apărăm libertățile care au fost subminate sub președintele Macron. Cum au putut ei să împartă o țară atât de mult regândind teroarea și impunând reguli absurde care nu au avut nici un efect decât „împarte și cucerește”!
    Politica discursului unic trebuie să înceteze, mass-media trebuie și ea sa redea obiectivitatea discursului jurnalistic!
    Sunt o mulțime de lucruri care s-au făcut și care m-au șocat pe parcursul acestui mandat de 5 ani, iată câteva:
    – excluderea din sistem a lucrătorilor sanitari pentru că nu sunt vaccinați chiar în momentul în care aveam ceaai mare nevoie; e rușinos
    – interzicerea medicilor de familie sa trateze in perioada epidemiei, singurul tratament cu paracetamol?? Daca nu sunați la 15
    – politica de vaccinare cu orice preț fără a face un pas înapoi când virusul afectează 80% dintre cei peste 70 de ani.
    – cenzura prin care au trecut anumiți mari mari medici sau recunoscuți, plătind prețul pentru că au fost in contradicție cu politica de sănătate a guvernului

    Nu mai recunosc aceasta țară, Franța, tara a filozofilor, a iluminismului, tara a drepturilor omului și a cetățenilor, tara a libertății. Oprește-te o clipă și fă un pas înapoi, este singura modalitate de a acționa cu rațiune.”

    Va suna cunoscut tot ce spune aceasta d-na? Mie da, francezii de rând nu sunt Macrin, francezii de rând nu se lasă păcăliți de mass-media la fel de aservită ca și la noi.

    • Nic, daca nu va informati suficient, nu este bine sa-i dezinformati pe ceilalti!
      In Franta, medicii de familie pot sa trateze pacientii bolnavi de Covid-19 cu ce medicamente considera ei ca sunt eficace, nu este adevarat ca ei pot sa prescrie doar paracetamol. Va dau un citat dintr-un articol aparut intr-o revista medicala, ca sa va lamuriti:
      „Liberté de prescription… encadrée

      Dans une fiche pratique publiée sur son site Web, le Conseil national de l’Ordre des médecins rappelle que les praticiens bénéficient d’une liberté de prescription (article 8 et 40
      du code de déontologie et article L.162-2 du code de la
      sécurité sociale), y compris pour des médicaments qui n’ont pas reçu d’AMM (autorisation de mise sur le marché) ni même d’ATU (autorisation temporaire d’utilisation) pour certaines indications thérapeutiques. C’est par exemple le cas de l’ivermectine, un traitement antiparasitaire. « La prescription hors AMM est possible », elle est même prévue par la loi, indique l’Ordre.”
      Linkul, s-ar putea sa nu reusiti sa-l deschideti, unele articole fiind destinate doar abonatilor. Puteti încerca totusi:
      https://www.lequotidiendumedecin.fr/liberal/exercice/ivermectine-hydroxychloroquine-azithromycine-que-risque-un-medecin-en-prescrivant-ces-traitements
      In ceea ce-l priveste pe candidatul la presedintia Frantei, Nicolas Dupon-Aignan, haideti sa nu-l credem nici pe el ca tot ce spune este adevarat, toti politicienii promit în campanie electorala ceea ce este mai bun pentru natia lor, iar dupa ce ajung la putere nu-si respecta promisiunile. Monsieur Dupon-Aignan, la alegerile din urma, ca sa nu rateze ciolanul, s-a aliat cu Marine Le Pen, iar dupa alegeri s-a rupt de ea. Fain caracter, n’est-ce pas?

      • Sunt de acord, e tot un politician. Dar spune altceva francezilor despre situația actuală decât minte Macron care se face că mediază situația. Eu la asta mă refeream. La presa care face același lucru și acolo. Și nu o spun eu, ci oamenii de acolo.
        Eu am expus un comentariu al unei doamne franțuzoaice, nu am afirmat că aș ști eu. Poate am tradus eu greșit despre cine anume din mediul sanitar e vorba: „medicine de ville”. Mie mi se pare că expune foarte multe lucruri similare cu situația de la noi. Și nu este singura. Eu cred că este de luat in seama. Daca vom crede in continuare că afară, in „Europa civilizata”, lucrurile stau altfel vom continua sa ne amăgim. Daca ar fi fost așa am fi avut o șansă de schimbare. Daca ar fi fost așa nu am fi auzit acele aberații plecate de la UE. Daca ar fi fost așa nu am fi avut azi un război la poarta noastră.

        • Nic, nu ati tradus gresit. Corespondentul medicului de familie din Franta este „le médecin libéral” sau „le médecin de ville” si este asa cum v-am spus eu, acesta poate scrie orice tratament pentru Covid-19.
          Si,
          acea doamna frantuzoaica a postat ceea ce v-a placut dv. sa auziti, dar sondajele arata ca Macron sta cel mai bine in intentia de vot a francezilor (la diferenta foarte mare de Marine le Pen, care se afla pe locul 2).
          A nu se intelege ca si eu as avea aceeasi preferinta, dar, atentie, este bine sa fim obiectivi si sa prezentam informatii adevarate cand postam pe bloguri si aiurea.

      • E greu acum sa-l mai schimbi pe Macron dupa ce s-a implicat cu atata responsabilitate in negocierile cu dementul.

        • Pai Macron folosește această situație în favoarea sa. Doar alegerile bat la ușă în Franța și în felul acesta își va justifica un nou mandat. Dar e foarte interesant de văzut ce spun francezii, cum comentariile lor sunt similare cu ale noastre. Și ei se simt înșelați de presă aservită. Nici ei nu cred in faptul că UE și NATO sunt albi că neaua. Să ei se plâng de situația în care se afla Franța. Și ei se tem de un război care nu este al lor. Mie mi se pare foarte important de știut aceste lucruri. Păcat că d-na Dora s-a legat de un amănunt că cel cu medicii de familie. E posibil că acest lucru sa fi fost valabil și la ei la începutul pandemiei. Mi se pare mai puțin important. Ar trebui să înțelegem că toți cetățenii europeni suntem în aceeași situație, conduși de oameni care nu ne reprezintă.

          • Nu a intrat in negocieri cu dementul pentru alegeri, ci pentru ca trebuia, mai ales ca acum acum FR are si președinția consiliului UE. Ce spun e ca s-a comportat ca un mare om de stat si, in secundar, a cam stricat ce fabricase opozitia lui interna despre el.
            Ca acele entitati nu sunt albe ca neaua e clar pentru toata lumea. Nici pe departe nu sunt. Insa Putin a declansat un razboi in Ucraina (tara din Europa), lucrurile nu se compara. Iar Macron s-a implicat mai mult decat foarte responsabil.

          • Nic, gresiti din nou.
            Atata timp cat Macron se afla pe primul loc in sondage, nu este corect sa spuneti ca „fancezii” sunt impotriva lui Macron, a UE, a NATO, a televiziunilor etc.! Corect ar fi asa: „o mica parte a francezilor sunt impotriva…”
            Si,
            va rog sa nu mai persistati cu aceeasi greseala, pentru ca pe intreaga perioada a pandemiei, medicii de familie au avut si au dreptul sa prescrie orice tratament doresc, cu exceptia celor care necesita spitalizare.
            Ori… daca ar fi fost cum ati zis dv. ar fi fost important, si daca este asa cum zic eu, nu mai este important? Dialogam serios sau nu?

          • À propos de mass-media din Franta. Cine va obliga sa urmariti canalele tv. si site-urile puterii cand exista si televiziuni, site-uri care sunt diferite?

        • spicy,
          Aveti dreptate.
          Si trebuie tinut cont ca Macron este unul dintre interlocutorii acceptati de catre dement.
          „De la începutul războiului din Ucraina, Emmanuel Macron a făcut schimburi regulate cu Vladimir Putin în timpul unor lungi conversații telefonice, care durează adesea o oră și jumătate. Cei doi șefi de stat s-au întâlnit de patru ori din 24 februarie, data invaziei ruse a Ucrainei. Președintele francez a încercat anterior să dezamorseze conflictul mergând la Moscova pe 7 februarie și continuând schimburile telefonice cu omologul său rus…
          Din decembrie 2021, Vladimir Putin și Emmanuel Macron au vorbit de paisprezece ori. Fie la cererea chiriașului de la Elysée, fie la cea a autocratului rus, fie chiar la cea a președintelui ucrainean. Vladimir Putin refuzând categoric să vorbească cu Volodymyr Zelensky, Emmanuel Macron servește apoi ca intermediar.”
          (francetv.info)

          • Da, da, știm și noi cum se fac sondajele. Este important că ați precizat, dar nu este important in economia situației. Acea d-na își exprima dezamăgirea, nu vad ce ar fi câștigat mințind. Dar oare nu am văzut toți ce s-a întâmplat în pandemie in intrega Europa de Vest și nu numai? Oare nu l-am auzit pe acest Macron pe care îl prezentați că pe un mare om politic adresandu-se de o manieră incalificabilă propriului popor?
            E opinia dvs, e in regula, o respect, dar nu mă veți convinge. Atâta timp cât astfel de indivizi sunt în fruntea statelor libertatea cetățenilor este o iluzie

          • Nic!
            Haideti ca deja imi puneti vorbe in gura. Eu nu l-am prezentat pe Macron ca pe un „mare om politic”, ci v-am rugat sa prezentati fapte reale si sa nu generalizati ceea ce nu trebuie generalizat. La revedere.
            P.S. Eu sunt fan Zemmour, de fapt. Daca sunteti impotriva lui Macron, ar trebui sa urmariti discursul lui Zemmour, care da clasa oricarui candidat la prezidentialele Frantei.

          • Sigur, Macron negociază din statutul pe care îl are, vrem nu vrem. Nu asta e problema. Important e de văzut cu adevărat în ce fel negociază. Dar dacă la adresa lui Putin folosiți clișeul „dement” m-am lămurit. Nu mai are sens nici o discuție.

          • De ce sa nu-i spun dement, Nic, cand numai un dement ar fi putut invada un stat suveran, omorand oameni nevinovati, fara sa se gândeasca la consecintele pe care le va suporta apoi el si propriul sau popor? Acesta este un comportament de om normal?!

          • Cum spuneam, nu putem discuta atâta timp cât dvs repetați propaganda de pe televiziuni. Acum înțeleg vehementa cu care incercati să mă convingeți că acei francezi care nu înghit aceasta propaganda sunt puțini. La fel spuneti probabil și despre români.
            E dreptul dvs sa credeți în continuare în această gogoașă numită UE și în faptul că nu e vinovată pentru ceea ce se întâmplă. Sunt oameni care au explicat f bine situația de acolo. Dacă ați fi interesata i-ați putea auzi. Dar e mult mai ușor să îl învinovățim exclusiv pe Putin pentru război fara sa ne gândim cum ar fi și ce am face daca la noi la ușă ar veni un om înarmat, oare l-am pofti in casa?! Dar daca acel om are chiar mai multe feluri de arme ?(vedeți cele postate mai sus de persoane care prefera sa fie informate)

          • Nic, imi pare rau ca am pierdut vremea incercind sa va explic niste lucruri. Nu am avut cui. Va face impresia ca sunteti omniscient… ma rog. Aflati ca eu nu trebuie sa citesc nimic despre Franta, pentru ca eu traiesc multe luni pe an in Franta si cunosc realitatea de la fata locului, de aceea am vrut sa va deschid ochii. Nu am avut cui… Pacat!

        • As vrea să știu cine stabilește aceste lucruri adevărate. Intenția de vot? Doamne, m-am plictisit in ultimii ani cu aceasta intenție de vot trâmbițată și la noi. Care vot?! Acela care la noi a adus un Iohannis tâmp, un domn care are dileme privind spălatul pe cap și o d-na care se isteriza la tv privind strângerea gunoiului de pe străzi?! Chiar crede cineva cu adevărat că acești oameni au fost aleși? Nu, dar presa a avut grija sa toarne la nesfârșit aceasta minciună despre intenția de vot a românilor.

      • O, trebuia să mă întrebați de la început și va lămuream eu că nu e cazul sa încercați dvs să „îmi deschideți ochii”. Dar e si vina mea, ca trebuia să realizez că sunteți genul de persoană care asta încearcă după felul în care nu purtați o discuție reală, ci ați ținut din start „sa mă puneți la punct”. Altfel ar fi stat situația daca ați fi spus că îi cunoașteți direct pe francezi și să relatați despre opinii reale ale celor pe care ii cunoașteți și altceva să îmi vorbiți despre sondaje de intenție la vot și despre eforturile lui Macron. Multa sănătate!

        • Multumesc, la fel.
          Pentru ca va intereseaza ce se petrece in Franta, pentru o mai buna informare, va recomand sa urmariti pagina FB a Marcelei Feraru, invitata domnului Cristoiu.
          https://www.facebook.com/marcela.feraru

          • Oh, la, la, Marcela Feraru! Pe bune? Inseamna ca noi trebuie sa inghitim ce mesteca oficialii, nespa? Ma, ma lasi cu vraja?

          • Nu înteleg de ce „oficialii”. Marcela Feraru nu este jurnalist în Franta, ci realizatoare de filme documentare. Si, daca ai urmari-o, ai realiza ca aduce destule critici „oficialilor”.

  • Maestre, Romania traieste ce a ales ,iar dumneavoastra a-ti fost/sunteti unul din IMPORTANTII INFLUENCERI AI ACESTEI NATIUNI .
    PRESA ROMANEASCA PE CARE A-TI/O REPREZENTATI INTR-O MASURA DESTUL DE IMPORTANTA A FOST/ESTE ECHIDISTANTA ,CORECTA CU CITITORUL „REFUGIAT” ?!? ( ce a-ti sustinut inainte de invazie?)

  • Ordin de zi pe unitatea de la șefu din deal:
    -Toata planeta e cu ochiul pe refugiați. Băgați mare acum, că vă sparg la nas! Vor fi posturi barosane la ue și nato pentru specialiștii cu jacă de piele, din popor. Vor veni fonduri babane pentru ajutoare, bănuți adevărați… cine credeți că va trage tun după tun?… nu rușii… boule cu țîțe… voi, poporul întreprinzător, cadrele de nădejde, aleșii, evident. Poate vreți și voi un viloi de neam-prost la șosea, sau o amantă mai dichisită decât Geta din colț… Așa că acum e bătaia peștelui, acum e momentul să arăți că ești și tu, baragladină, cetățean ue, nato, onu, ceva acolo, nu numai donne-moi s’il vous plaît! Deja văd mișcare, bravo babuinilor! Simt că ne-nțelegem, c-o cam fredonarăți în ultimul timp.
    (în rolurile principale Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu)

    • Ce dreptate ai ” mosule „. Totul se rezuma cine pune mina pe mai multi euro. Dar evident totul va fii platit de cei 20 de milioane de romani, refugiatii din Romania, mai putin cele citeva sute cu buzunarele pline.

  • ce poti sa i ceri unui stat militarizat, atunci cin e ‘vreme de razboi’?
    nimic altceva decit e de bun simt intr o astfel de situatie. adica, atunci cind vine vb despre comenzi primite din afara…sa le execute in doi timpi si trei miscari.

    deci noi nu pe alesii nostri tre sa ne suparam, …daca ne vine vreodatata sa ne suparam pe ei,
    nu,
    ci pe cei de deasupra lor, care le dau comenzi.
    sa ne suparam…prieteneste, evident.

    eu zic ca strategia poporului e gresita, tre s-o schimbam, astfel ar rezulta ca noi tre sa i rugam pe cei care dau comenzi tarii sa …aiba olecut grija si de poporul asta, …cine stie, poate avem succes cu cererea…
    ideea e ca daca poporul are asteptari de la alesii nostri…demersul este unul nerealist, tre sa i intelegem si pe ei, pe alesii nostri, …pur si simplu nu au ce face,
    poate ca ar vrea!, insa…daca asa le vin ordineleee…, ce sa faca si ei?!

    poporul e de vina, ca nu si indreapta rugamintile catre cei care conduc.

  • Văzând cozile la benzina am crezut ca a înviat Ceaușescu,Facebookul și celelalte rețele sunt la fel de periculoase ca rachetele ce zboară prin Kiev ,dacă se punea o poza cu tancuri și scria ca rușii au intrat in România,va dați seama ce s-ar fi întâmplat,piesa radiofonica a lui Orson Wells-Războiul lumilor ar părea o joaca de copii fata de ce efecte ar avea la noi.
    Tot ce trăim de ceva vreme ,de ani buni,
    este despre manipulare,naționala,internațională,mondiala,dar cine gândește și pune in aplicare aceste scenarii? Si de ce?Pai cine e greu de spus dar motivațiile pentru care se face aceasta manipulare sunt generate de bani,lăcomie,putere.Luați urma banilor și sa vedem unde ajung ei,poate la Soros sau la alți manipulatori de economii și burse,dar și el e mic copil in acest joc.
    Dacă tot a înviat ,atunci poate se implica și el la negocieri,Ceaușescu pace!!!!!

  • Interesant. Totusi cred ca noutatea zilei o constituie recenta declaratie a lui Zelenski in ceea ce priveste un posibil compromis al Ucrainei in acest conflict.Ce spune domnuln Zelenski despre NATO:
    „Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”
    Ce spune domnul Zelenski despre posibile concesii:
    „Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse.”
    Asta in timp ce SUA prin vocea purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby,respinge transferul suplimentar de avioane de luptă poloneze către forţele aeriene ucrainene .
    Pe de alta parte Zelenski a cerut din nou un embargou economic total împotriva Rusiei şi excluderea tuturor băncilor ruse din sistemul de plăţi SWIFT, precum şi implementarea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, cereri cărora statele occidentale nu sunt dispuse să le dea curs, dată fiind nevoia lor de produse energetice şi materii prime din Rusia şi riscul intrării într-un conflict militar direct cu aceasta în cazul impunerii acelei zone de excludere aeriană.
    Cred ca Occidentul incepe sa resimta ,destul de devreme totusi,efectele economice dezastroase pe care si le-au autoprodus prin sanctiunile impuse pana acum Rusiei.Si cand te arde la buzunar iti cam piere cheful sa-l mai sustii pe “copilul rasfatat” al occidentului,”eroicul” domn presedinte Zelenski.

    • Adica,in cazul in care Doamne fereste ne ar ataca rusii ,in final vom ramane tot singuri.Probabil asta inseamna de fapt faza cu incorporarea tuturor barbatilor intre 18 si 63 de ani,un semnal ca in cazul unui atac al Rusiei asupra Romaniei Occidentalii ne vor da doar ceva arme ,si in rest vom fi carne de tun la fel ca si barbatii Ucrainei.Asta inseamna de fapt ordonanta lui Dancu,ca suntem pregatiti si noi a fi carne de tun precum ucrainienii,nicidecum nu vom fi sustinuti de NATO si SUA.Atunci zic si eu PAS,si atunci mai bine sa i lasam pe amerloci sa se descurce singuri cu Putin.Ca doar asta inseamna incorporarea obligatorie a lui Dancu.Zic toti de articolul 5 dar gasesc rusii o chichita sa zica ca i am deranjat noi ,si atunci vesticii vor spune ca nu pot aplica articolul 5 in cazul nostru si ne vor lasa singuri cu Rusia pe cap,ca nu vor vrea un razboi nuclear sanchi.Si ne vom sacrifica ca prostii ca sa aparam banii Jmecherilor si fundul vesticilor.

      • Imi dau seama ca am gresit si eu abordarea ,si ca ar trebui sa ne vedem noi de treaba,sa i lasam pe rusi si americani sa se bata in Ucraina,pana la urma.

        • Nu mi schimb insa opinia despre rusi,sa nu ma intelegeti gresit,Rusia ramane un pericol major pentru lume,si o tara agresoare,insa si Occidentul este cinic si lipsit de scrupule(i foloseste pe Ucrainieni si pe Est Europeni ca si carne de tun neavand curajul sa se infrunte direct cu Rusia).

          • De fapt nu este nici o solidaritate Occidentala ,Esticii sunt trimisi in linia intai,si la o adica”partenerii nostri ” ne intorc curu si ne lasa singuri contra Rusiei.Asta spune si mesajul lui Zelenski.De fapt Zelenski a a inteles ca el si Ucrainienii sunt carne de tun,de aia nu mai vrea sa adere la NATO,pentru ca stie ca la o adica in fata Rusiei esti singur,nu te poti baza pe aliati.

      • Numai naivii cred ce zice iohanis ca ne apara nato. Credeti ca germanii sau altii vor trimite trupe? Vor retrage si pe acei citeva sute de soldati straini.

    • exact!

      • Si faza cu incorporarea tuturor barbatilor romani intre 18 si 63 de ani este un semnal deosebit de periculos,asta inseamna ca dupa Ucraina noi suntem pregatiti sa devenim (in cazul in care rusii mai au suflu sa continue,dupa cucerirea Ucrainei),viitoarea carne de tun care se va”sacrifica”,pentru linistea Vestului.Nicidecum ca NATO va interveni pentru noi.Si atunci cred ca mai bine e sa stam pe curul nostru in conflictul Biden Macron vs Putin.E lupta lor,sa nu o facem a noastra.

        • Imi doresc din tot sufletul sa ma insel amarnic,dar faza ca nemtii(si altii) nu renunta la gazul si petrolul rusesc,si ca avioanele promise lui Zelenski nu mai ajung (MIG 29 din Polonia),si draftul privind recrutarea in masa a barbatilor romani cu varste intre 18 si 63 de ani,si regimul militar care se pregateste in Romania(plus aducerea cu forta a barbatilor din diaspora la incorporarea fortata) ma face sa mi pun intrebari .Serioase.Pai de ce mai suntem in NATO daca vom lupta tot cu”oastea Tarii” stransa cu arcanul,exact ca si in cazul Ucrainei lui Zelenski???Pot sa mi pun totusi niste intrebari.

    • Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca Occidentul este impanat de cartitele rusesti,unele amplasate in pozitii cheia,care acum sunt activate peste tot.Din pacate.

  • Si la faza cu incorporarea barbatilor intre 18 si 63 de anii,ma intreb ,incorporam si persoane cu dizabilitati,inaptii ,suferinzii de diferite boli,boli cronice,oameni cu probleme psihice??? Ma intreb si eu asa.I trimitem si pe astia sa se bata cu rusii??? ma mai intreb si eu asa.Si dictatura militara.Astia nici dictatura militara nu stiu sa faca,o sa iasa o dictatura militara de toata bascalia,daca o sa vrea mapamondul sa vada cum se poate face o bascalie de dictatura militara,apai o sa vina in Romania,sa vada o parodie de Dictatura Militara.Ca la cata prostie este in Romania,si la cum nu se pot cupla doi neuroni in Romania ma astept la orice.O sa zica rusii,”hai ca nu mai invadam Romania ca ne molipsim de prostie crasa si nu ne mai vindecam”.

  • Domnule Cristoiu, nu ne lauda nimeni cu sinceritate,ne iau toti de prosti si profita fiecare cum poate. Noi nu mai avem nici politicieni, de diplomanti nici nu mai poate fi vorba. Sper sa nu se inteleaga gresit, am mai spus, ma repet: pt Romania nu e bun nici un strain,nici unul. Nu poti avea incredere nici in amerolac, nici in rus, iar aia din UE sint o troaca plina de lelitze care isi pun fustele in cap atunci cind nu le iese vreo pasentza….Am gasit citeva asemanari si diferente intre „duamnele” de la UE si Gica tziganca de la finisaj, maritata cu un macelar, si care inainte de ’89 era mereu imbracata elegant si cu gust, coafata si machiata impecabil, si cine se purta frumos cu dinsa, ii aducea cite doua pachete de carne la pretul de magazin. „Duamna”Gica, in cuvintele dumneaei, era de la „Intorsatura” Buzaului…n-a fost clar niciodata cite clase are, dar vorbea frumos si nu o contrazicea nimeni cind venea vorba de „Intorsatura” Buzaului…Cred ca „duamnele” de la UE se ridica la acelasi nivel de educatie, deci asta ar fi o asemanare..deosebiri?Pai cam tot…restul…sint imbracate tzopeste, fara gust, machiajul lor e ridicol,n-ar face cuiva vreun favor nici daca le pici cu ceara, lor trebuie sa le dai si atit…”duamna” Gica era o adevarata DOAMNA si o ducea si mintea,cred ca si-ar scuipa in sin de cel putin 3 ori si ar da si matanii la biserica daca le-ar auzi pe „duamnele” de la (UiE) cu ce idei vin pt bunul mers al „iuniunii”…fara mama, tata, Mos Craciun, cite paturi de spital sa avem pe sectii, cite spitale sa construim, daca sa refacem sistemul de irigatii sau nu, cum sa vorbim copiilor nostri ca sa nu-i stresam, cita scoala sa bagam in ei, ce materii sa facem, mai bine ce sa nu facem si neaparat sa bagam in scoli educatie”sexoloaga” ca fara ea nu mai poate sa doarma vestu’ de grija noastra…si dumneavoastra vorbiti de laude vestice …o sa ziceti ca Anglia nu mai e in UiE…da’ si? Ce-a „tuitarit”englozoiu’ e foarte in ton si-n linie cu tot ce misca la UE.Ca sa n-o lungesc cu „pildele”, astia toti, la gramada,sint aceeasi apa si pamint, nu e nicio diferenta intre ei, au in singe colonialismul si sclavagismul. Apropos, vedeti ca pe asta il cheama Shaun Walker(ati mincat „r”-u’ de la sfirsit), uitati aici un link sa vedeti un clip scurt – https://twitter.com/shaunwalker7/status/1501529331125919746
    Deci e o criza umanitara, iar unii au grija pe cine primesc in tara lor…Nici macar nu s-au sinchisit sa se implice cumva, sa ajute cu urgentarea vizelor daca vreun refugiat din Ucraina le-ar cere asa ceva…
    Cit priveste „grija” guvernului ales in Romania, pt romani, cu exceptia unui exces de zel scirbos si-o birocratie bolnava de care te lovesti cind ai de rezolvat ceva, ce altceva fac mnealor….aaa, un trabuc, un canapé in biroul statului, un Whisky fin ca palinca le sta in git in zilele noastre,altceva ce fac?Ce alta ocupatie importanta au????Poate sa traduca „legi” de la altii(apropos de articolul dvs de ieri, cu legea strimba a lu’ Dincu)…Ipocritii astia nu inteleg ca-s in slujba platitorului de taxe.Til\tlul ala pe care il poarta unu’ altu’, scaunele alea pe care si le schimba intre ei, nu-s ale lor, sint acolo din mila si bunavointa cetateanului, platitorul de taxe. Ei sint SLUGI, nu stapini. Cind sluga isi uita menirea si responsabilitatile, o dai afara si angajezi alta care poate dovedi ca e in stare sa munceasca si sa dea rezultatele la care te astepti sau de care ai nevoie…Nu o zic cu sufletul usor, da’ cind ii vezi pe ai nostri „alesi” ca dau in gropi de „intelijentza” nu poti sa nu admiri un Putin si un Lavrov care se joaca pe degete cu cine vor ei, cum vor ei. Intr-un singur mod mai putem iesi din haznaua in care ne adincim de 32 de ani: SCOALA, SCOAA fir-ar mama ei, SCOALA trebuie pusa la punct. Putin vrea sa traga linie sa intoarca timpul acolo unde tratatele mai aveu ceva sens. Eu as da timpul inapoi la ’89 si n-as lasa nici un imbecil sa atinga scoala, dimpotriva, as da afara toti imbecilii care vin cu idei copiate sau AUZITE, nici macar experimentate pe propria lor piele, AUZITE, de la amici ushchiti aiurea inainte de ’89. Cine-si imagineaza ca aia 4 milioane de romani plecati pe coclauri, dupa ’89, au plecat sa faca pe grozavii, se inseala amarnic. Sint citiva plini de fitze si nu-i da desteptaciunea pe afara, dar acestia sint putini, restul, educati sau needucati, sint oameni cu bun simt si muncitori seriosi. Nu s-a adaptat nimeni 100% la strainatate, gindul,inima tot acasa ramin, si n-am intilnit un roman, chiar roman fitzos daca am intilnit, sa nu aiba pareri de rau cu halul in care a ajuns Romania in anul 2022. Cit timp avem in functii indivizi cu probleme de comportament si de intelect, cum ar fi: citzu, rares bogdan, ciolaci, orbani, ciolhanitzi, boculetzi si ce shmecherasi isi mai vintura ifosele prin birourile de stat, apoi straini cum sint cacarafat, nebuna de la sectorul 1, imbecilu’ ala de la Timisoara, boanghine in guvern si ce rahati si nenorociti si-au mai virit nasu’ in treburile noastre interne,tara asta va fi facuta praf si pulbere. Sint suficienti romani cu minte clara si cu experienta si bine educati care ar putea pune umarul la refacerea tarii. Scoala e prima care trebuie luata in serios, ma ingrozeste programa scolara si ce idiotenii se predau copiilor.Asteptarile celor care au copiat programele scolare de la idiopti straini, sint absurde, pregatesc copiii pt un viitor ratat, esec pe linie. Daca profesorii care mai sint in sistem din perioada ’89 incoace, se pensioneaza, astia tineri sint pierduti total, catastrofe pe linie. SCOALA trebuie refacuta asa cum era inainte de ’89, avea un sens, o logica.In ’89 Brucan zicea ca ne trebuie 25 de ani sa facem si dregem…uite ca s-a distrus pina in 2000 mai mult decit s-a construit din ’65 si oina in ’89. Acum am avea nevoie de 25 de ani ca sa aducem generatiile viitoare la un nivel de educatie cu ajuorul careia sa fie in stare sa gindeasca cu mintea lor si nu sa puna botu’ la ce vrea cite un impostor strain si chiar impostor de-al nostru cu pretentii ca-i scolit pe la case mari…Cind auziti vreun shmecher ca are curs de „management”,”perfectionare” ceva, facut la straini, sa nu va asteptati ca respectivele diplome sa fie obtinute in urma vreunui examen….cursurile de „perfectionare” pot fi din alea de 3 ore…daca iei unu’ de 8 ore esti considerat „expert” in management…Mi-am pus intrebarea mereu, cum Doamne iarta-ma, apara si pazeste, sefu’ strain care n-a terminat nici liceul, are o diploma de „manager” pe care si-o expune in birou sa arate”fraierilor” ca el are „scoala”, iar un fraier de roman cu facultate terminata, cu curs obligatoriu de management de 3 ani , cu examene si proiecte muncite,e tratat ca un cetatean inferior? Aaa, stai un pic, fraierul de roman nu e la el acasa… desteptul roman, isi „trage” repede un curs de perfectionare pe la strainezi si gataaaaa, uite nene unde era ascuns „iespertu'” nostru….apropos de citzi, jdruli si alti pulici cu pretentii de „baieti educati”….astia trebuie matrasahiti, da’ stii cum?M<atrashiti sa nu mishte in front. Daca incepe vreo porcarie, toti shmecherii astia trebuie inrolati in linia intii, toti sa fie inrolati inainte sa zica pis…ei au vrut posturi de conducere? ei sa se lupte sa si le mentina…Aia e.

    • @Se știe
      În anii ’80 am lucrat într-un institut de prestigiu în care, chiar dacă directorul era politruc, toți ceilalți șefi (director adjunct, inginer șef, șefi ateliere) erau dintre cei mai serioși și dedicați profesioniști și treaba mergea uns. După 89′, vine ”Frumosul din pădurea zăpăcită”, Petre Roman, și bagă niște reforme a căror idioțenie ne ustură și acum la ficați. Printre ele a fost și ”democratizarea” alegerii șefilor. Aveau dreptul să voteze și femeile de serviciu, și portarii care, bineînțeles, au pus ”degetul” pentru cei mai gângavi, leneși și permisivi salariați. Așa s-a ajuns să se destrame colective profesioniste cu activitate de calitate de zeci de ani la rând. Au zburat toți care încotro, institutul a făcut implozie și acum sediul e închiriat la firme și firmulițe. Locația e ultra centrală și e în Bucureștiul nostru iubit! Acum, aud că Petre Roman fuge cu familia – restrânsă și extinsă – în Elveția! Probabil c-o să vină în țară la următoarea revoluție ”bolșevică”!

    • Absolut adevărat ce ați scris despre școală. Au făcut-o praf. Citeam zilele trecute așa-zisele recomandări pentru examenul de capacitate la limba română. Nu au legătură cu limba și literatura română. Niste „filosofii” de te doare mintea, nici nu știu ce înțeleg bieții copii, ne mirăm că iau note mici la examene. Și îmi amintesc ce profesori excepționali am avut. Mă enervez de cate ori sud că este criticată școală dinainte de 89 și este redusa la câteva lucruri negative din acea vreme. Nu, școals era școală și contrar a ce se minte azi, eram mereu îndemnați să gândim, sa întrebăm, sa citim.

  • Da ,foarte adevarat,sunt de acord cu Maestrul Cristoiu.Dar noi astia din Romania??? Noi suntem ai nimanui.

  • Eh… Îmi permit să vă aduc în atenție un om care explică pe înțelesul tuturor postcapitalismul.
    https://youtu.be/4HMs0kkUvq8
    Găsiți dacă e just ori ba.

  • Armata rusă nu are interes sa plece au interes sa repopuleze Ucraina cu cetățeni ruși,armata rusă actual se comporta exact că un vecin care te hărțuiește până la exzasperare da ce s-au dus departe sunt ca la ei acasa,aceași tactica de calcat pe nevi o au rușii și față de celelalte puteri daca rușii erau bătuți vedeați cohorte de jurnaliști aclamând reușită Ucrainei noi de fapt de pe front fizic nu știm detalii .După cum observ eu personal a cam trecut valul surprizei și nu sa ajuns la rezultatele scontate de Occident SUAsi UK exact cum ați afirmat dumneavoastra eu personal cred că populația țărilor implicate inclusiv SUA vor contesta măsurile impuse și se va cere aplanarea conflictului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *