Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

De ce a adus Klaus Iohannis PSD la Guvernare? Pentru ca alegerile anticipate să fie cîștigate de PNL

Au trecut deja două săptămîni de la investirea Guvernului Nicolae Ciucă, văzut ca unul dintre cele mai tari guverne postdecembriste. O coaliție alcătuită din PNL, PSD, UDMR, Minorități, asigură Guvernului o majoritate zdrobitoare în Parlament. Tăria parlamentară a Guvernului e sporită și de caracterul pricăjit al Opoziției. Au rămas în Opoziție două partidulețe: USR și AUR. Despărțite urieșește din toate punctele de vedere, cele două formațiuni n-au cum se uni în Parlament într-o inițiativă sau la un vot împotriva Guvernului.

Realitatea asta – a unui Guvern tare – e însă doar pe hîrtie. În realitate, Guvernul Nicolae Ciucă e unul dintre cele mai slabe Guverne postdecembriste.
Mult mai slab decît unele Guverne minoritare.
Pentru că nu e un Guvern alcătuit pentru administrarea țării, pentru adoptarea reformelor însemnate de care duce lipsă România, ci un Guvern pentru a pregăti pe șest anticipatele.

Slăbiciunea Guvernului Nicolae Ciucă nu-și are cauza în neînțelegerile punctuale ivite la formarea Bugetului pe 2022, la împărțirea funcțiilor de prefect și la chestiunea restricțiilor. Astfel de neînțelegeri, semnalate de discuții publice contradictorii și de amînare de decizii, sînt firești în democrație. Ba chiar am putea spune c-ar fi un semn îngrijorător dacă ele ar lipsi. Unitatea de fațadă e mai primejdioasă decît ciondăneală reală. Slăbiciunea Guvernului Nicolae Ciucă e una de esență și, prin acesta, e slăbiciunea care va duce la destrămarea Coaliției și lansarea anticipatelor la un pocnet din dește al lui Klaus Iohannis. Iar acest pocnet din dește în urma căruia Nicolae Ciucă va demisiona fără să crîcnească bătînd din călcîie se va petrece în clipa în care strategia secretă a lui Klaus Iohannis va da roade.

În ce constă această strategie?
În prăbușirea PSD în sondaje și concomitent, în creșterea PNL în sondaje.
Nu-ți trebuie prea mare pătrundere analitică pentru a sesiza că Klaus Iohannis n-a dat înapoi în spațiul public nici măcar cu un milimetru de la concretizarea Programului său de viață și activitate, lansat chiar în 2014, de a trimite PSD în Opoziție pentru decenii și, mai ales, pentru a reduce PSD pînă la nivelul unei formațiuni cu emoții că nu va intra în Parlament.

Talibanii anti-PSD din politică și din presă l-au acuzat pe Klaus Iohannis de trădare pentru c-ar fi adus PSD la Victoria.
Klaus Iohannis își va spune în barbă:
O să vă pară rău de vorbele rele zise despre mine cînd veți vedea de ce i-am invitat pe PSD-ei la Guvernare.
Ca să-i dezumflu în sondaje.

Una din armele folosite de talibani în lupta împotriva lui Klaus Iohannis a fost invocarea lungului șir de poziții publice ale lui Klaus Iohannis împotriva PSD. Poziții neconstituționale, dezvăluind un președinte chibiț de galerie, dar mai ales poziții antidemocratice prin incitarea la ură față de un partid politi, prin asmuțirea electoratului de Dreapta la manifestații violente de stradă, la hărțuirea liderilor PSD, ba chiar prin coborîrea sa în stradă, ca simplu purtător de gălăgie.

Cum de s-a schimbat Klaus Iohannis față de PSD? s-au indignat talibanii de dreapta.
S-a schimbat însă Klaus Iohannis față de PSD?
A zis el public vreun cuvînt bun despre PSD? A declarat el undeva că vede un fapt benefic în prezența PSD la Guvernare? Și-a cerut scuze undeva și cîndva Klaus Iohannis pentru toate scrîșnetele sale isterice anti-PSD?
Firește că nu.
E drept, de la debutul Crizei din fosta Coaliție de Guvernare, Klaus Iohannis n-a mai criticat PSD.
Da, dar nici n-a apreciat PSD.
A tăcut pur și simplu.

Dacă la un moment dat, cînd strategia îi va reuși, Klaus Iohannis va reîncepe atacurile violente la adresa PSD, găsește cineva vreo declarație publică, vreo însemnare pe facebook a lui Klaus Iohannis care să contrazică atacurile la adresa PSD?
Nu va găsi.
De la începutul lui septembrie 2021, Klaus Iohannis tace în privința PSD, în privința Coaliției PNL-PSD. E drept, presa e plină de informații pe surse, care n-au altă valoare decît cea a zvonurilor, despre implicarea lui Klaus Iohannis în formarea coaliției PNL-PSD și, prin asta, în aducerea PSD la Guvernare. Există însă vreo dovadă publică în stare să confirme aceste informații? Nu există. Din punct de vedere oficial, lui Klaus Iohannis nu-i poate fi reproșată aducerea PSD la Guvernare. Din punct de vedere oficial PNL și PSD au inițiat negocieri, au ajuns la o înțelegere și au mers cu ea la Cotroceni. E vreo dovadă că președintele a avut vreo implicare în această negustorie? Cu prilejul depunerii Jurămîntului de investire a zis ceva Klaus Iohannis despre bărbăția PSD de a intra la Guvernare în astfel de vremuri sau despre maturitatea PNL de a accepta asta?

Mi se va spune că Klaus Iohannis nu s-a pronunțat despre Coaliție, despre PSD, deoarece în ultima vreme tace.
Păi de aia tace.
Pentru a nu fi obligat să se pronunțe despre PSD.
În orice moment, Klaus Iohannis își poate relua atacurile împotriva PSD fără a putea fi acuzat că și-a schimbat poziția față de PSD. Pentru că, din toate punctele de vedere, Klaus Iohannis nu s-a schimbat față de PSD. Pozițiile sale anti-PSD n-au fost contrazise de el public pînă acum. Dacă va declanșa alegerile anticipante cerîndu-i lui Nicolae Ciucă să demisioneze, Klaus Iohannis va putea răspunde posibilelor acuzații că s-a schimbat față de PSD:
Cînd m-am schimbat?
Există vreo declarație publică de a mea care nu să contrazică, dar măcar să nuanțeze poziția mea anti-PSD din 2014 pînă în 2021?

Nu i se poate reproșa lui Klaus Iohannis de către talibani nici măcar o apropiere implicită de pozițiile PSD. La ședința CSM a reluat atacurile la adresa SIIJ. Nici un cuvînt despre abuzurile procurorilor, una dintre temele de campanie ale PSD. În perioada negocierilor și după formarea Guvernului Nicolae Ciucă Klaus Iohannis n-a dat nici un semn că s-ar fi apropiat de pozițiile programatice ale PSD. A rămas aceeași slugă a Bruxellesului.
A impus Coaliției curmarea oricărei discuții despre taxa de solidaritate.

De ce a acceptat, ba chiar în culise, s-a luptat pentru aducerea PSD la Guvernare?
Răspuns categoric:
Pentru a salva PNL de la prăbușire și, mai ales, a coborî PSD în sondaje pînă la punctul în care alegerile anticipate să fie cîștigate de PNL.

Să reamintim că pentru Klaus Iohannis e foarte simplu să declanșeze alegeri anticipate.
Îi cere lui Nicolae Ciucă să demisioneze.
Destrămarea Coaliției de Guvernare duce automat la alegeri anticipate.
Chiar dacă ar vrea, partidele parlamentare n-ar putea evita anticipatele prin formarea unei noi Coaliții.

Cînd va declanșa Klaus Iohannis anticipate?
Cînd strategia sa de dezumflare a PSD va da roade.
Această strategie se vede nu numai în păstrarea lui Klaus Iohannis pe pozițiile sale tradiționale anti-PSD, dar și în impunerea PNL a unei poziții aparte față de Coaliția de Guvernare.

După două săptămîni de funcționare a Guvernului se dezvăluie strategia impusă PNL de Klaus Iohannis:

  1. PNL a trecut voit în plan secund. Și prin predispoziția miniștrilor PSD de a se umfla în pene, imaginea publică e cea de Guvern PSD.
    Prin urmare, erodarea din cauza Guvernării lovește doar în PSD.
  2. Prin Florin Cîțu, unealta mai departe a lui Klaus Iohannis, PNL respinge public, cu larmă publicitară, orice inițiativă de Stînga a PSD.
    Schema e deja știută:
    Liderii PSD fac mare caz de impunerea în Programul Guvernului a unei măsuri de Stînga. În chip automat PNL, prin Florin Cîțu (atenție la șmecherie, nu prin Nicolae Ciucă!) se opune în numele programului de Dreapta. Drogați de mirosul fripturii, liderii PSD renunță. Dacă ar pune piciorul în prag ar însemna destrămarea Coaliției și prin asta pierderea fripturii.
  3. Liderii PNL continuă să susțină public faptul că ei nu cred în Coaliția asta, c-au acceptat alierea cu PSD ținîndu-se cu mîna de nas. Într-o Coaliție veritabilă, bazată pe încredere reciprocă, partenerii caută să arate în public punctele care-i unesc.
    Nici un lider PNL de pînă acum n-a vorbit în public de punctele comune cu PSD. Toți s-au străduit să arate electoratului de Dreapta că n-au avut încotro, dar că la primul prilej vor divorța.

Slăbiciunea Guvernului Nicolae Ciucă, slăbiciunea de esență, constă în falsitate alianței dintre PNL și PSD. Ca și Klaus Iohannis, PNL a acceptat Coaliția cu PSD potrivit principiului:
Fă-te frate cu dracu pînă treci puntea!
Și după ce treci puntea, dă-i una în cap dracului cu ghioaga!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „De ce a adus Klaus Iohannis PSD la Guvernare? Pentru ca alegerile anticipate să fie cîștigate de PNL”

  • Maestre, bati cimpii…Iohannis e terminat…la fel si PNL…PSD a venit la guvernare pt bani, ei pot declansa anticipate nu Iohannis…batrinete haine grele….

  • Si poate pentru ca miercurea ciuc sa se cheme miercurea ciuca!

  • PSD joacă şah cu un pion otrăvit: banii de la PNRR. Vor ieşi numai nemulţumiri.

  • PSD-ul n-a avut de ales. Dacă nu intra la guvernare ar fi sărit Klaus Iohannis la beregata lor și-ar fi lătrat că pe ”Ciuma Roșie” n-o interesează țărișoara! E clar! PSD-ul era condamnat să guverneze, iar lui Iohannis nu i se poate atribui vreo calitate de constructor de jocuri politice că nu e cazul. În 7 ani n-a știut decât să asmută o parte a populației în alta. Pe persoană fizică Iohannis e ca flăcăul refuzat o dată de-o fată, care nu scapă de ura lui nici dacă-i devine în cele din urmă soție! El va urî PSD-ul pentru că doar astfel de sentimente posedă. Mare blestem a căzut pe România să ajungă președinte un individ ca acesta!

  • Deci Nicușor Dan a interzis concetele în aer liber de Anul Nou.
    Prevăd că o să se zguduie Bucureștiul ca răspuns. Exact ca anul trecut.
    Oare nu și-a pus întrebarea de ce romanii au construit atâtea amfiteatre și circuri peste tot pe unde au fost?
    Păi fiindcă și-au dat seama că populația are nevoie de distracție.
    Bine, Nicușor Dan e în urmă cu evoluția.
    E în neanderthal, adik încă la stadiul de grotă nu știe ce e ăla oraș.

    • @…la stadiul de grota s a intors Civilizatia.
      moment in care toate traditiile, datinile si obiceiurile…mor, la limita.
      dupa care Civilizatia se indreapta in sens invers, inspre o lume Artificiala.
      pina una alta sintem la faza in care tre sa moara datinile, traditiile si obiceiurile, e implacabila treaba.

  • Si daca nu-i asa? A vazut ca n-are cu cine, si si-a suit sacii in alta carutza.
    A facut un deal si gata. Ce sa faca acum, sa linga unde a scuipat?

  • Toată construcția dvs. ar fi reală dacă Iohannis s-ar bucura de o încredere masivă a populației, astfel încât să mai poată influența alegătorii, dar nu este așa.
    Haaa, hahaha, dl. Palada tocmai ne-a arătat un sondaj unde Dragnea cel mai defăimat/calomniat om din România este la încredere cu un procent peste Iohannis (Dragnea 14% Iohannis 13%!!).
    Nici draqu nu-l mai urmează pe Iohannis, plus că poziția doi la încredere la partide este ocupată de AUR.
    PNL e prăbușit, Iohannis l-a făcut knockout, i-a zdrobit cu ajutorul lui Cîțu a altor lingăi, oăle.
    Acu PNL e un partid de scopiți neputicioși.
    PSD își va păstra în orice circumstanțe electoratul.
    Lui Iohannis i-au trebuit 3 ani să defăimeze PSD și să-l crucifice pe Dragnea.
    Acu nu mai are nici timp nici putere s-o ia de la capăt.

  • @
    ‘smecheriile bazate pe minciuna si miselie’, ca de altfel orice ‘actiune’, e pusa la indoiala in stil plenar pe vremurile astea.
    chiar Universul se ocupa cu punerea la indoiala, de data asta, tocmai daia ‘punerea la indoiala’ e plenara

    aur…o sa fie si el pus la indoiala, tot plenar,
    daca nu se suprapune pe dinamica Naturii, care nu pica niciodata.
    una e sa militezi pentru propriile convingeri, lasindu le toata libertatea si altora sa faca la fel cu ale lor, alta e sa fii impotriva celor care nu au convingeri compatibile cu ale tale.
    aur, de fiecare data cind e impotriva a ceva, munceste la autodemolare. sa fii impotriva altuia, pe vremurile astea, e ca si cum iti sapi propria groapa, definitiv. adica…n ai sa mai vezi vreodata Primavara, …renasterea.
    –-
    ‘De cine? Nu se stie. Oricum, nu de la oameni.’
    ..de la oameni, de la oameni,…de unde din alta parte?!
    insa oamenii astia poa sa fie…chiar si cei care au trait cu mii sau poate chiar cu mii si mii de ani in urma. sub un astfel de potential, colosal, stau vremurile astea, cind doribte exprimate de cind e omul pe plabeta asta stau sa se implineasca, sa devina Realitate.
    aur…ori e Intelept, ori vavfivcrapat de nu se vede.

    pe vremurile astea esti la Brat cu Natura, daca vrei sa…nu pici niciodata, ca partid politic. doctrina unui astfel de partid este una si…doar una: doctrina Naturii.( ‘cel care pune la indoiala tot ce misca pe planeta pe vremurile astea’ are ca doctrina…o Desavarsire, la limita: Doctrina Antinaturii.
    Absolut orice dinamica va crapa implacabil in fata doctrinei Antinaturii, inbfata unei astfel de puneri la indoiala ‘rezistand’ exclusiv doctrina Naturii.

  • De o vreme incoace, smecheriile bazate pe minciuna si miselie, se prabusesc ca si castelele din carti de joc. Doua echipe castigatoare, Biden si Catzu-Matzu, dupa ce au manipulat alegerile, s-au vazut pulverizati pur si simplu in neant. De cine? Nu se stie. Oricum, nu de la oameni. Asa se va intampla si cu smecheriile sasesti ale pampalaului. Rezultatul manevrelor lui vor avea exact efectul contrar, pentru ca ambele partide sunt corupte pana in maduva oaselor si nu au cum sa mai creasca, fiindca poporul roman incepe sa se trezeasca. Daca asta este adevarat, AUR va lua tot ce pierd ambele partide si va ajunge factorul determinant in politica romaneasca.

  • Daca PSD-ul isi vede de treaba in domeniul social (educatie, protectie sociala, munca si sistem medical) nu are cum sa scada in sondaje. PNL-ul are insa de unde sa mai scada, asadar anticipez ca AUR va lua cel putin locul PNL-ului in sondaje si ulterior la vot.

  • ‘prăbușirea PSD în sondaje și concomitent, în creșterea PNL în sondaje’

    cu prabusitul…nu e nicio problema, ca vad ca PSD zice ca …se baga!
    cresterea PNL… de unde sa rasara, Maestre, daca nu e nimic insamantat?!
    PNL-ul poate si ingropa PSD-ul, ca de crescut tot nu va creste.

    momentan in tara asta e cam asa:
    scazi daca te pui contra Naturii si cresti daca faci invers. daca faci asa…scazi in mod implacabil si cresti tot implacabil.
    pina cind?
    pai pina cind Intregul e impartit jumi-juma, la limita:
    50% o extrema, si restul la extrema ailalta.
    deci daca esti Natural poti ajunge la 50% minim, iar daca esti Artificial ajungi la maxim 50%. ( pentru inceput, ca dupaia…se stie, Civilizatia e un produs Artificial )

    teoretic, in tara asta a mai ramas un singur partid pe craca Naturala, insa nici asta nu prea stie cum sa se miste….
    ailalti ori au zburat pe taramul Artificial, ori s-au umplut de dubii ( PSD gen )

  • O sa fie o „imbulzeala”la vot ca in dec.2020.

    • Votantii AUR sunt disciplinati si hotarati. Nici macar nu declara la sondarea opiniei publice ce orientare politica au. Deci, daca nu va fi imbulzeala la vot, pentru ca simpatizantii psd si pnl vor fi dezamagiti iar cei ai AUR vor vota, atunci s-ar putea ca AUR sa devina vioara intai in politica romaneasca. E un scenariu foarte posibil.

  • TOTI SINT FRIPTURISTI. Nu e unu’ mai breaz decit celalalt. Politicianu’ care tace, e mai periculos decit unu’ care latra zi lumina. Problema e impartita pe mai multe directii, amintesc doar doua: tacerea poate veni ca urmare a unui plan, asa cum ziceti dvs, de a da cu ghioaga in capu’ PSD-ului, sau, mie mi se pare mai plauzibil, tacerea vine si ca urmare a unei prostii de zile mari, prostie cu ghiotura,incapacitate de a administra o tara care e in deriva de mult. Care e situatia cea mai mediatizata, cea care le da cele mai multe batai de cap? Pai vaccinarea si cacatu’ ala de certificat verde(buletin peste buletin as zice)…PSD-ul era foarte vocal impotriva acestor doua timpenii impuse de UE, care UE e mina in mina cu hamerica cind vine vorba de manarirea unor trilioane…daca ordinele de la UE sint sa intzepe toata populatia Romaniei si sa faca orice ca sa atinga acest „tzel”, herr ciolhanis a trebuit sa se conformeze. Credeti dvs ca la cit de prost e autisticu’ asta, il ducea capu’ pe el la asa plan? Eu zic ca nu, deabea scoate trei litere printre dintii inclestati si scrisneste din ei cind totul devine complicat si trebuie sa se implice si el cumva.Ideile nu-i apartin. Chiar credeti ca vizitele astea ale UE-ului au legatura cu banii din PNRR sau chestii legate de economie, ceva de imbunatatirea vietii cetateanului?Nici gind. Cind a venit coana von der lindic, de ce-a venit?Dupa ce a plecat, care au fost primele declaratii facute?Nu despre vaccinare? Nu a inceput cacarafat, ghiorghitii si talibanii cu diploma de doftori sa apara si mai abitir la TV si sa ne spuna cit de prosti sintem ca nu ne vaccinam?Asta nu observa nimeni?Despre asta e vorba si nimic altceva. Campania asta agresiva si abuziva din partea celor ce se numesc politicieni”alesi”, a devenit insuportabila. Cu PSD-ul jucind rolul de protector al poporului impotriva abuzurilor interne si externe, nu dadea bine nici pt herr si nici pt restul partidelor. Trebuia sa-i atraga cumva sa-i reduca la tacere si sa inceapa si PSD-ul sa recite aceeasi poezie fara rime, de-o prostie execrabila. Pina sa faca”coalitzia” (a se pronunta cu „coa” cum pronunti „coaie”), PSD cinta alte melodii, acum cinta sa-i ausa „bruselu”, v-am scris asta de multe ori. Apoi mai e ceva ce trece neobservat si destul de calm…anume, atitudinea UDMR-ului care nu are ce cauta la guvernare, dar e, care se ocupa numai de intrigi si dezbinare, sint aroganti, tupeisti si nesimtiti din cale afara si merg inainte cu planul facut pe care-l adapteaza imediat ce se iveste o ocazie cit de mica. Cum a inceput sa se faca caz de rahatul asta de certificat verde si toata lumea se concentreaza pe prostia asta, UDMR-u’ ce vrea?Carte de identitate doar pt aia care sint huni in Transilvania…asica ce e noua asta carte de „secui” cica?Buletin la buletin, peste buletin, devine pasaport, ce cacat e?Intr-o tara normala, autoritatile tarii respective hotarasc forma de identificare a persoanelor, fac recensamint si inregistreaza populatia ca atare, emit pasapoarte pe baza caruia sa te identifici in calatorii in afara tarii, si buletin de identitate ca sa te identifici in interiorul tarii careia apartii.Restul de certificate si para certificate ce valoare au?De ce se inventeaza prostiile astea, adica se deschide usa spre alte idiotenii fara sens,odata usa deschisa, e greu s-o mai inchizi si sa revii la punctul de la care ai plecat.Deci hunii profita acum cu o nesimtire de nedescris.De cite ori a avut nevoie PSD-u’ de voturi, au cedat cite ceva udmr-ului.Acum la fel, or herr cind s-a scremut cu „Jó napot kivánok PeeeSeeeDeee”, si a aratat cu degetu’ spre PSD-isti, credeti ca n-o sa reia cintecu’ asta?In haosul de azi, sa vedem ce prostii o sa mai iasa la iveala despre UDMR si o sa-l vezi pe herr cum arata si cu picioarele spre PSD.Deci itele par incurcate, dar jocul e usor de intuit…Nu ati observat stilul herrului?V-a zis-o si prin titluri de carte „…pas cu pas…”doar ca n-a explicat cum trebuie cine face pasii si pt cine-i face cite unu’ odata…problema reala stiti care e?Ca de 31 de ani numai idioti au stat in scaunul ala la Cotroceni si fiecare a calcat in strachini, fiecare a deschis usa cite un pi si a facut locuri la abuzuri de neimaginat.Partidul care v-a pune UE-ul la punct, ala va avea cei mai multi suporteri.Romanii vor sa fie lasati in pace, fiecare cu ce are si cu cit are, problema e ca unii au prea mult, plini de mofturi, altii n-au nici dupa ce bea apa.Cum balanta e inclinata spre cei care n-au dupa ce bea apa, ai bogati ar fi bine sa inceapa sa construiasca ceva si pt oameni, altfel drumul duce spre NATIONALIZARE. Daca face cineva un sondaj real, nu cifre din burta, cu exceptia „vedetelor” si a „patronilor”(unii dintre ei), restul populatiei va raspunde fara sa clipeasca: NATIONALIZARE. Atita timp cit se vorbeste de egalitatea in drepturi, dar nu se vorbeste despre egalitate cind vine vorba de un trai decent, omenesc, de bun simt, de stricta necesitate, discutia se incheie. Nu poti sa ai fel si fel de curve cu ceas de 120000 $ si vrea si-n politica sa taie si sa spinzure, iar unii traiesc cu copiii pe spatiul verde, sub un pom, din parcarea intre Policlinica Vitan si piata de acolo…CA daca ma limitez strict doar la exemplele date, herr poate sa faca si desfaca la itze, tot o sa piarda pt ca romanul nu sta la cheremul perfizilor care una spun, alta fac si alta gindesc. Herr va ramine in istorie ca cel mai ticalos presedinte, cel mai prost om de pe fata planetei…poate sa ajunga si imparat pe Marte, sau Darth Sidious,Sheev Palpatine, poate sa capete puteri supraomenesti, ca tot de prost l-a luat populatia si de eticheta asta nu va scapa nici cind o da dea ortu’ popii…PNL-ul a esuat complet in a administra, a arat pe fata ca intentiile sint clar distrugatoare, ca nici unul dintre cei perindati ca ministrii, primi si ce titluri si-au mai dat mu are habatr de mama capului lui, in loc sa administreze ei au varzit si mai rau, au aadincit si mai si haznaua in care eram deja. Deci cum faci sa scapi de responsabilitati si sa arati ca de fapt „sint victima propriului lor succes”????Te dai deoparte si lasi pe altu sa preia friiele, ii pui bete-n roate cit poti ca aici nu mai e vorba de guvernarea unei tari, nu-i doare pe nici unii nici in pix de tara si cetateni, aici e vorba de aratat muschii pt oportunitatile viitoare, interne sau externe si a se pune la adapost pe posturi de pe urma carora sa vina bani, nu sa piarda bani…daca tara e condusa bine sau din gard in gard, salariile si pensiile si primele,cheltuieli ce au ei, astea toate merg inainte bine merci. PSD scade in sondaje din pix, daca va scadea vreodata real, va scadea numai daca isi schimba toate gargarile pe care suporterii lor le doreau spuse…daca schimba macazu’ , atunci va pierde si-n voturi…PNL e un partid terminat, lumea nu uita, se face prea mult tam-tam pe seama alegatorilor,care alegatori sint considerati spalati pe creier si prosti.Multi isi imagineaza ca romanu’ va vota cum i se va cere, cum va fi manipulat.NU,GRESIT.Romanul va vota, CA INTOTDEAUA, cum vrea el,problema nu e in votul acordat, problema e cum se numara voturile si cum sint intregistrate si raportate. Degeaba un milion de oameni voteaza cu PSD daca aia care numara si raporteaza adauga milionu’ la PNL…cind a cistigat herr prima oara, va amintiti isteria generata cu „diaspora,diaspora”???Aratau cite o poza pe la ziare cu romanii care stateau la coada cu periuta de dinti in mina si cum faceau ei efort sa-l voteze pe herr ciolhanis…va amintiti?S-a spus ca din cauza votului masiv al diasporei, votul din tara n-a mai contat si uite asa a cistigat herr…ASA O MINCIUNA IMPUTITA.Pai daca iei nr de plecati la momentul ala si calculezi din nr asta citi au drept de vot, citi s-au prezentat real, nu au fost la vremea aia nici 360000 de voturi, adica nici nu s-a apropiat de jumatate de milion de voturi.Voul masiv,milioane, a fost din tara…Dar o perioada lunga s-a trimbitat minciuna cu diaspora de-ti venea sa urli.Dupa ce s-au linistit apele, au inceput incet si cu atentie sa spuna adevarul, apoi a venit timpu’ de alegeri pt al doilea mandat si n-au mai indraznit sa dea vina pe diaspora…la lovitutie la fel…tineti minte ca se spunea la TV ca au fost 60000 de victime???SAIZECI DE MII?????De unde atitia impuscati???Apoi a durat ani sa recunoasca ca de fapt au fost vreo 1800…daca ar lua cineva la bani marunti pe cei 1800 o sa descoperim ca e ca acum cu covidu…ii raporteaza cas- dusi de la covid si unii s-au dus de batrinete, sau boli incurabile, de inima, accidente etc….Revin la subiect..de aia au neoie de PSD, ca sa ii scoata din hazna si tot ce iese prost in perioada asta sa poata fi pus in circa PSD-ului, plus UE-ul vrea vaccinarea musai si certificat, deci PSD-u’ trebuie sa joace dupa cintecu’ fals care li se impune….
    Apropos de campania asta deshantzata de vaccinare: vedeam azi la interviurile luate de Sorina Matei , a avut ca invitati pe Gabriela Mirescu (politolog, fondator Rețeaua de Solidaritate (Elveția)), Cristian Apetrei(prof de boli infectioase si microbiologie Universitatea din Pittsburgh, cu experiență profesională în Franța, Africa de Sud și Statele Unite (Pittsburgh, SUA)) și Tudor Toma(pneumolog la Londra) – suna frumos …acelasi scenariu, trei indivizi care sufera de grija romanului, care au concluzionat ca romanu e prost, needucat, crede in vraci, horoscoape, merge prea mult la biserica, nu asculta de politicieni s.a.m.d….haideti sa va spun cum mi s-au parut mie, daca tot vorbim de perceptii si cum par unii si altii, cum ei au dreptul sa traga concluzii bazat pe criterii de-ale lor, asa are dreptul orice alt om, inclusiv eu, sa trag concluzii bazat pe criteriile mele: Pe doctorul Toma il las in pace, nu i-am dat atentie prea mult, dar coana politolog a dat din ea de zicei ca detine secretele Universului. Din punctul meu de vedere, n-a spus NIMIC de valoare, mi s-a parut ca a facut birfa, si a profitat de ocazia de a se face auzita si de a-si face reclama. O alta neica nimeni care vrea sa fie bagata in seama,pariez ca e de mai putini ani plecata din tara decit mine, da’ culmea e ca eu inca vorbesc fluent romaneste, fara accent strain si fara sa ma dau in stamba sa-mi pocesc accentul sa dea prietenii cu bolovani dupa mine…atita s-a scheunat si pupazoaica asta ca mi-a intors efectiv matzele pe dos. Toti profitorii, toate fufele ratacite si pierdute, bune la nimic, si-au facut repede firme de consultanta, se baga ca riia in emisiuni ca sa-si creasca popularitatea, pe scurt o doare-n curu’ ala cit zece banize de Romania si romani, da din fleanca si vrea sa traiasca bine.Concluziile ei nu numai ca sint gresite, dar sint insultatoare, mi-a facut scirba s-o aud cum se pocea de boala mintzii. Daca s-a vaccinat, ce-o fute grija de cei ce au ales altfel???Detine tirfoaica asta adevarul suprem??????Daca te vaccinezi esti destept, daca nu esti prost????Dupa a cui analiza?Ce criterii?Ale ei???Pffff, zit si marsh cocoana.Ti-e bine in Helvetzia???Manica un Toblerone si calmeaza-te…pe pariu ca esti „pretina” cu cealalta salvatoare a Romaniei, ratata aia de Ramona Strugariu care facea tam-tam de nedescris cind l-au pus prima data pe herr sa se joace de-a presedintele…Stati in banca voastra politologii sulii ca aia nu e meserie, aia e ca horoscopu’, doar ca spre deosebire de horoscop unde astrologu’ se holbeaza la stele, si mai nimereste uneori cum o sa fi azi, sau miine, voi politologii sinteti inventatori de vorbe goale…asa ca flit cocoana, lasa gindurile de ioroparlamentat ca nu esti buna nici sa murezi o varza, ai zborsi-o…FLIT. Acum doftorelu nea profesor Cristinel Apetrei…vai, vai, vai, dom’ profesor,dom’ profesor…uite cum il vad eu pe nea caisa asta, un fel de „Un prost di pi la noi, so dus pin hamerica sa sa faca felsher, si-o reushit si acu’ ie om mare”…mare in gargara si asta…Ce mi-am pierdut increderea in doctori si doctorei, da’ cind l-am auzit si pe asta ce da din el, chiar ca nu ma mai intereseaza parerea nici celui mai tare doctor de pe planeta asta. Concluziile lui au fost ca: romanu’ e prost ca nu se vaccineaza, doamna doctor Grosan e o persoana cu probleme psihice,vaccinul covid nu e experimental, legumele modificate genetic nu produc transformari genetice in oameni(cica asta e o prostie ca nu exista dovezi), ca anual sint vaccinati milioane de copii,bebelusi cu vaccinurile alea neexperimentale s.a.m.d. Lasind la o parte accentul de Iasi, cred ca se umfla in pene prea mult cu titlurile pe care le are.Nu stiu citi ani a lucrat efectiv cu oameni sa le puna un diagnostic, se pare aca e mai mult cercetator si tine lecturi, face pe profesorul, or fara suparare, poti sa fi toba de carte, una e teoria, alta-i practica…poti sa cercetezi tu ce vrei, daca nu imbini teoria cu practica ca medic, atunci esti mai mult bagator de seama si scriitor. De multe ori practica bate teoria dom felcer….degeaba ti-ai scris „iesperientza” pe jdemii de pagini, pe mine nu m-ai convins ca esti un medic la care as veni macar pt un sfat minor. Cercetarilefelcerului asta sint axate pe SIDA foarte mult.Psai nu se spunea ca-n vaciinurile astea covid pe care nea felceru’ le sustine cu obraznicie, sint ingrediente specifice cu ajutorul carora au reusit sa vindece SIDA??????Deci la ce fel de cercetare participa nea asta??????Felul cum a vorbit in interviul cu sorina Matei a fost dezgustator. Inchei cu urmatoarele: de ce in ultimul timp, sorina matei insista sa exaspereze oamenii cu interviurile pe tema vaccinarii?Cine o pune? Ale cui jocuri le face. Nici unul dintre invitatii astia de azi, nu cred ca e invitat de ea. De unde Doamne iarta-ma ajungi sa inviti 3 plecati aiurea-n lume, intr-o emisiune televizata, pe o tema sensibila multora si care sa insiste agresiv ca romanii-s timpiti ca nu se vaccineaza???Cum isi gaseste pupaza asta invitatii de peste hotare?O suna ei?Ii face vreo cunostinta legatura cu alta cunostinta?????De unde-i racoleaza?Pt cine face sorina matei adevarata propaganda?Ca si asta se fonfaie de-ti vine greatza, sa-si arate desteptaciunea si superioritatea, iar cind ma uit la ea vad o femeie tupeista, razbunatoare, aroganta pina la punctul ca-ti vine sa-i trimiti o oglinda sa se mai uite singura in ochii ei….Deci cind vezi stirile, citesti articole si dai doar de vaccinare si certificat verde, vaccinare si certificat verde….de ce va mai mirati ca herr ciolhanis ii vrea pe pesedisti la butoane?Pai ni se joaca cea mai mare lovitura financiara data vreodata, la nivekl international. Cine o sa iasa din asta, sa se considere norocos, rstul o sa ajunga la pirnaie…garantat.Aia e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *