Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

De ce a luat apărarea AEP Klaus Iohannis? Cumva pentru că instituția e programată să joace un rol important în fraudarea alegerilor parlamentare?!

Despre Conferința de presă ținută de Klaus Iohannis marți și nu miercuri, la ora 19 și nu la ora 18, cum am fost obișnuiți din 15 iulie 2020 încoace, de cînd președintele a dat de gustul întîlnirilor cu jurnaliștii, m-am pronunțat după încheiere, la emisiunea lui Marius Tucă de la Aleph News și apoi în direct pe cristoiublog.ro. La ambele intervenții m-am plîns că meseria de gazetar, practicată de mine în mod prostește la 72 de ani, în loc să citesc și să scriu povestiri, eseuri, m-a obligat să urmăresc pînă la capăt una dintre cele mai mari plicticoșenii postdecembriste din viața mea. Klaus Iohannis a venit în fața presei sfîșiat în chip racinean între datoria de a spune adevărul despre Revenirea Pandemiei și ambiția oarbă de a ține alegerile parlamentare pe 6 decembrie 2020, în care el vede momentul dobîndirii puterii depline. Firește, așa cum am mai scris, nici el nu știe ce va face cu această putere deplină. Multă lume se iluzionează crezînd c-o va folosi pentru reforma profundă a statului, pentru modernizarea României. N-a mișcat un deget în direcția asta timp de șase ani, cît a moțăit în fotoliul călduț de la Cotroceni. Cum să credem că-l va apuca hărnicia în ultimii patru ani de mandat?

Pentru că vrea cu orice preț alegeri pe 6 decembrie 2020, Klaus Iohannis s-a străduit din răsputeri să falsifice realitatea îndulcind spectaculos situația de Criză sanitară și lăudînd Guvernul Meu pentru felul magistral în care a administrat Pandemia. Pe vremea primului val ne semnala de dimineață pînă seară că e groasă rău, înscriindu-se în corul Cioclilor Apocaliptici. Marți seara, a insistat pînă la oboseală că nu trebuie să ne panicăm, că nu e nevoie de măsuri de restricție dramatice, ajunge să ne spălăm pe mîini, să purtăm mască și să păstrăm distanța socială. Spune asta, pe post de sanitar șef de luni întregi. E a 17 conferință de presă în care Statementul e un sfat al medicului prezidențial. Situația infectărilor s-a înrăutățit de la o conferință de presă la alta. Să nu-și dea seama Klaus Iohannis că e penibil prin credința sa că apelurile patetice la solidaritate națională vor opri dezastrul? E ca și cum Mareșalul Antonescu ar fi ieșit în timpul dezastrului de la Stalingrad și ar fi apelat la patriotismul, la solidaritatea națională pentru a-i opri pe ai noștri din fuga din calea tancurilor rusești!

După ce m-am răcorit blestemînd meseria de ziarist care te obligă să urmărești pînă la capăt conferințe de presă precum cea de marți seara, întorcîndu-mă asupra stenogramei mi-am dat seama că în deșertul de plictiseală al reuniunii, monotone prin asaltul jurnaliștilor în chestiunea Coronavirus și prin încăpățînarea lui Klaus Iohannis de a o ține langa cu alegerile pe 6 decembrie 2020, chiar dacă procentajul de participare va fi de 10 la sută, au fost două momente interesante. Amîndouă au fost create de întrebările jurnaliștilor.

Cristian Ștefănescu, Deutsche Welle/Digi FM, a reluat una dintre temele abordate și de alți jurnaliști înaintea lui. Marți, 13 octombrie 2020, două instituții responsabile cu comunicarea situației infectărilor au dat comunicate diferite, ba chiar net diferite. E vorba de INSP și Grupul de Comunicare Strategică. Așa-zisul Grup de comunicare strategică e condus de Andi Manciu, consilier de stat al premierului Ludovic Orban, dezvăluit de presă ca desemnat demnitar fără a avea diplomă de absolvire a unei facultăți. La acest impostor al regimului Iohannis a făcut aluzie ziaristul în întrebarea sa:

„Aș reveni la acea primă întrebare legată de incidentul de astăzi, în care două instituţii pe orizontală ale statului au comunicat informații contradictorii. Considerați că există vreo legătură între această situație, care nu este prima și probabil nu va fi nici ultima, și faptul că multe dintre funcțiile, pozițiile cheie din astfel de instituții sunt ocupate de persoane cu calificări academice îndoielnice, cu diplome false sau chiar diplome lipsă?”

Opinia publică a sesizat că jurnalistul se referea și la recentul Scandal al altui impostor Laurențiu Barangă, desemnat de premierul Orban în fruntea Oficiului de prevenire a spălării banilor, deși așa cum arată documentele anchetării de către DIICOT, n-a făcut decît 10 clase de liceu, dar care și-a falsificat diploma de Bacalaureat. Ce-a răspuns Klaus Iohannis?

„Aceste necorelări nu a apărut ieri sau alaltăieri; aceste necorelări au apărut în ultimii 30 de ani, cînd foarte multe persoane au fost promovate fără să fie real competente pentru pozițiile pe care le-au ocupat. Şi în majoritatea anilor, după cum ne amintim probabil majoritatea din această sală, a guvernat în România PSD-ul, care a promovat, știm foarte bine, persoane de multe ori fără competențe, dar cu susținere politică solidă. Acum, sigur, e mult de reparat, și asta se numește reformarea statului, pe care mi-o doresc eu foarte mult.”

Atît Andi Manciu, cît și Laurențiu Barangă au fost numiți în funcții de guvernul Meu al lui Klaus Iohannis. În loc să se revolte pe acest fapt unic în postdecembrism, avertizînd guvernul Orban să nu mai repete asemene greșeli, Klaus Iohannis, venit la conferință fără a fi urmat în prealabil un tratament împotriva virusului AntiPSD, a pus pe seama Guvernării PSD prezența impostorilor în Guvernul Orban.

Ramona Avramescu de la TVR a abordat dezastrul din administrarea localelor de către BEC. S-a referit însă și la softul STS de numărare a voturilor:

„Domnule preşedinte, în mod destul de neobișnuit față de alte scrutinuri, Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale oficiale ale alegerilor locale la două săptămîni după ce acestea au avut loc. În tot acest timp, nimeni de la BEC sau de la Autoritatea Electorală Permanentă nu a dat vreo explicație pentru întîrziere. Au apărut în schimb speculații în legătură cu deficiența la softul de numărare și de atribuire a mandatelor. Dumneavoastră ați primit vreo explicație în legătură cu această întîrziere?”

Atît i-a trebuit lui Klaus Iohannis. A face aluzie la STS, la SPP, la una dintre instituțiile de forță din Sistem e mai rău decît a-l înjura de mamă. S-a văzut asta în răspunsul țîfnos dat unei întrebări calme, normale:

„Klaus Iohannis: Eu am primit rezultatele, atunci când au apărut ele. Dar explicațiile vor trebui date fie de BEC, fie de AEP, care a gestionat aceste proceduri.
Ramona Avramescu, TVR: Deci nu aveți informații că ar fi existat deficiențe cu acele softuri.
Klaus Iohannis: Nu am primit și nu am solicitat astfel de informații. Lucrurile au durat mai mult probabil datorită procedurilor de contestare și recontestare pe care am putut să le urmărim în direct la televiziunile de ştiri.”

De ce a luat apărarea AEP?
Nu cumva pentru că instituția e programată să joace un rol important în fraudarea alegerilor parlamentare?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „De ce a luat apărarea AEP Klaus Iohannis? Cumva pentru că instituția e programată să joace un rol important în fraudarea alegerilor parlamentare?!”

  • Edward Snowden: „Un aspect care mă uimeşte pe mine este senzaţia că ăsta este un „glonţ” venit din neant care nu putea fi prevenit. Nu putea fi combătut. Nu putea fi imaginat. Că această pandemie ar fi venit doar pentru a trece. Dacă te gândeşti la cetăţeanul obişnuit, merge la muncă în fiecare zi. Lucrează zece ore pe zi, departe de familie, departe de casă. La sfârşitul zilei nu mai are timp să se gândească. Acum, însă, toată lumea, în acelaşi timp, a fost forţată să se oprească. Acesta este un eveniment extraordinar de rar în istorie.

    Ne aflăm într-unul dintre acele momente unice într-o viaţă de om, în care sistemul este atât de stresat şi atât de suprasolicitat şi liderii se dovedesc atât de scoşi din zona lor de confort, încât avem ocazia nu doar să facem transformări reformatoare, ci chiar revoluţionare care pot să transforme cu adevărat funcţionarea societăţii noastre. Care pot să modifice structura sistemului ce controlează şi influenţează viaţa noastră. Să chestionăm modul în care suntem monitorizaţi, modul în care suntem urmăriţi. Deoarece aceste sisteme, dacă nu le transformăm, nu vor fi folosite doar pentru a ne monitoriza sănătatea.

    Ei vor lua decizii pentru noi pe baze automatizate pentru a stabili cine primeşte un loc de muncă. Cine merge la şcoală. Cine primeşte un împrumut. Cine primeşte o casă şi cine NU primeşte! Astăzi suntem întrebaţi într-un moment de frică extraordinară: „Cum vrem să arate aceste sisteme?”. Şi dacă nu luăm noi această decizie, o vor lua alţii pentru noi.”

  • Stimate Maestre, toata admiratia mea pentru initiativa Dvs. de a face din Jurnalul video o emisiune in formatul „Gura presei”, care sa-i fure acesteia fanii. Cu respect imi iau totusi permisiunea de a va atrage atentia ca totusi, de dragul audientei, sa nu cumva sa imitati chiar toate gesturile celui care face „Gura presei”, adica sa nu va strambati, sa nu va schimonositi, sa nu va scalambaiti, sa nu bateti din palme, sa nu scoateti pe gura sunete stranii, suieraturi, sa nu sariti ca un apucat de pe scaun si altele. Sa va retineti de la toate astea, sa va limitati doar la giumbuslucurile pe care fe faceti cu atata maiestrie, ca nimeni altul. Eu, va spun sincer, ma distrez de minune urmarindu-va.

  • Domnule Cristoiu, trebuie sa i luati interviu si lui Florin Colceag. Omul este o personalitate, vrem sa cunoastem parerea lui mai extinsa, despre vremurile pe care le traim. Dupa cum am vazut la pro tv, nu aputut sa comunice mai nimic.

  • Nu stiu unde sa pun coment-urile pt. materialele d-nei Adriana Vitan B, asa ca pana ne lamuriti am sa le pun aici. Dupa principiul, amanuntele ne dau ansamblul, remarcam interventia domnului Florin Colceag la pro tv. Omul fiind o mare personalitate, ne asteptam sa l lase sa si spuna punctul de vedere, daca tot l au invitat. Ce sa vezi, un agarici din studio (nu l a mai vazut nime’ pana acuma)care era mai atent la comenziile din casca decat la invitatul postului, il tot intrerupea si in principiu nu l lasa sa raspunda la intrebarea pe care tot el o punea. Dincolo de jalnica prestatie a postului, putem constata lipsa de scrupule a mass-media vanduta, in atingerea scopurilor: inocularea psihozei colective (exact lucrul spus de Florin Colceag).
    Toate acestea ne intaresc convingerea, ca nu este o pandemie! Suntem in plina psihoza colectiva care are scopuri obscure!
    ps:remarcam un patern: si acum au folosit un „no name”-tipul din studioul pro tv, asa cum au folosit in alte precedente pe Manciu, Baranga, etc. Nu se baga la din astea, numa’ agarici’ pe care, dupa ce i folosesc, pot sa i sacrifice fara complicatii..

  • KWI a ocolit raspunsurile stanjenitoare legate de: raportarile facute dupa ureche daca nu din pix sau in cel mai elegant caz folosind eventual baze de date diferite; softul AEP si numirile controversate facute de guvernul Orban.
    La sedinta anterioara de presa a spus ca ne va comunica care este populatia Bucurestiului. Poate ati auzit Dvs ceva, eu nu!
    Daca continua sa creasca „urieseste” nr.de infectari de la o zi la alta nu cred ca se mai duc la vot nici candidatii la parlamentare daramite alegatorii stupefiati de ce se intampla cu voturile lor la numarare.
    Avand in vedere faptul ca o epidemie de proportii are frecventa de 1/100 ani nu inteleg de ce atata graba cu desfasurarea alegerilor pe 6 dec.fix. Daca PDL-ul si PSD-ul au fost fiecare la randul sau pe cai mari vreodata, PNL-ul n-a avut parte niciodata de o mare simpatie in randul alegatorilor daramite acum. Daca vreun sociolog de casa ii asigura de „marea simpatie” a populatiei atunci se inseala amarnic…

  • Revenind la faza cu autostrada si reactoarele americane,faza e ca toata marea faza cu care cica am batut noi palma cu americanii(mai exact cu administratia pe duca Trump careia i expira valabilitatea luna viitoare) e nutret pentru cretini.Sa ma explic: Pai calea ferata Constanta Gdansk- exista coridorul feroviar Budapesta Gdansk sau magistrala Baltica pe care se circula cu viteze de peste 160 de km pe ora in prezent(Budapesta-Bratislava -Breclav-Ostrava-Katowice-Varsovia-Gdansk,care poate continua in Scandinavia de la Karlskrona la Stockholm sau Oslo-Bergen tot pe linii de viteza sau peste 160 km pe ora).Pe Katowice Varsovia se poate circula cu viteze de 200-250 km la ora de pilda.La noi este in constructie coridorul 4 Constanta Budapesta,unde se va circula tot cu viteze de 160 Km pe ora,si toate aceste tronsoane sunt deja construite(Budapesta Gdansk) sau urmeaza sa fie construite(Budapesta Constanta),cu fonduri ale Uniunii Europene(Practic ajungand cu lucrarile la Budapesta vom fi racordati la reteaua feroviara de mare viteza Europeana existenta deja).In Ucraina liniile ferate sunt construite cu ecartament Rusesc adica 152 cm latime complet diferite fata de liniile cu ecartament European folosit si in Polonia sau Romania,adica 143,5 cm latime.Asta inseamna ca o linie de viteza Constanta Gdansk care sa tranziteze Ucraina este greu de realizat.Asa ca proiectul acesta american este o pura fabulatie.Autostrada Constanta Gdansk:-Exista autostrada Budapesta Bratislava Brno Ostrava Katowice Lodz Gdansk precum si autostrada Budapesta Seghedin Sibiu minus dealul Cosevita intre Lugoj si Deva(inca nefinalizat,circa 15 km),precum si Pitesti Constanta.Mai trebuiesc finalizate autostrada Vaii Oltului si autostrada de centura a Bucurestiului.Toate fac parte din Coridorul 4 Pan European finantat de UE.Asa ca in mare exista si autostrada.

    • Iar cu reactoarele,americanii ofera tehnologia ,pe care noi trebuie sa o platim(iar UE nu cred ca o sa ne dea fonduri pentru asa ceva,ei au planul lor cu energie solara ,a vantului,sau cu baraje,energie curata,nepoluanta,plus ca pot aparea si noi metode inovative de producere a energiei,in anii care vin,care vor fi implementate de europeni imediat ce ele vor aparea,iar energia nucleara nu mai e o prioritate pentru ei).Plus ca ,de curand a bubuit si Fukusima Daichi,asa ca nu se stie ce siguranta ofera si reactoarele astea pe termen lung(Se mentionau aceste aspecte in articolul”Mai usor cu Autostrada americana pe scari” intr un mod foarte corect).Asa ca tot entuziasmu asta cu marile investitii americane suna tot mai mult a basme cu feti frumosi si cu ilene cosanzene,decat a realitate.

    • Ma refeream la autostrada Constanta Budapesta,cand vorbeam de coridorul 4 rutier.

      • Autostrada Budapesta Gdansk face parte din alt coridor European Nord Sud,dar ea este in prezent finalizata(tot cu fonduri europene).

    • O mica corectura. 1524 mm este ecartamentul rusesc. Unitatea de masura este [mm].

  • O fi cum zice Maestrul,ca trebuie sa ramana guvernul Sau in continuare,insa mai interesant mi s a parut articolul”Mai usor cu autostrada Americana pe scari”,foarte pertinent articol,si bine documentat.Astia toti sunt uzi ca vezi Doamne ce mari acorduri am semnat noi cu americanii,ca o sa facem,ca o sa dregem,dar uitam ca intr o luna sunt alegeri in SUA ,si tot peste o luna vom avea un nou presedinte acolo,o noua administratie,iar Trump cu papagalul lui de ambasador vor pleca de pe aici,iar noua administratie Democrata va avea alte planuri,si va vrea poate alte acorduri cu Romania,poate de alt tip,asa ca ce intelegeri am facut cu americanii acum,vor fi apa de ploaie peste o luna doua.

    • Ca vor fi alegerile corecte sau nu,nu mai conteaza(dupa mine le as anula pana in primavara,dar ce conteaza).Faza e ca oricum romanii i injura pe PNL isti si pe Iohannis,dar la urne tot pe ei i voteaza,(poti frauda pana pe la 5% ,mai mult bate la ochi prea tare),dar grosu vine tot de la votanti care tot PNL Iohannis vor vota,ca asta i poporu,nu ai ce pretentii sa ai de la romani,care saracii, nu i ajuta debla,in general(nu sunt romanii un popor prea mintos,prea inzestrat cu neuroni,oricat ne am lauda,comparativ cu alti europeni suntem un popor cam saracut la minte,asta i adevaru,nu ne place dar asta e).

      • De aia suntem si un popor usor de prostit si de manipulat de catre orcine(de la Vest sau de la Est,sau de catre politicienii nostri care ne prostesc cand vor ei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *