Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

De ce își dorește Klaus Iohannis un război în vecinătate? Ca să aibă prilejul de a-se făli cu noua sa geacă!

După ce „prestigiosul” (ca să folosesc și eu un clișeu al presei moldo-valahe slugarnică față de tot ce vine din Vest, de la ziare pînă la prezervative) Der Spiegel a anunțat că Ucraina va fi invadată miercuri, 16 februarie 2022, pe rețele sociale, singurul loc din România în care se mai poate gândi liber, au apărut multe glume, între care cea mai des întîlnită se întreba de ce n-a fost dată și ora. N-a trecut mult și un alt „prestigios”, ziarul britanic The Sun a anunțat și ora: 3 noaptea la ruși.

Ca și în cazul Der Spiegel, Bild și CNN, postul icoană pentru Antena 3, sursa a luat înfățișarea vagă a „Serviciilor de informații americane”. „Servicii de informații americane”, vorba lui Zița din Bal , „e multe”. The Sun, cum îi stă bine presei de tip Caracudi, a evitat să precizeze care dintre multele Servicii secrete ale SUA. Nu întîmplător. Dacă preciza, potrivit CIA, Agenția, și așa ridiculizată, prin invocarea de către Joe Biden, ar fi reacționat zicîndu-și că e prea de tot. Dar așa, fiind vorba de Servicii de informații americane în general, The Sun poate să se ocupe mai departe de crăpătura fustei starletelor, „prin care se vede tot”, la concurență cu filmele porno. Noi însă, știind că pentru presa complexată de la noi The Sun e o publicație pe care trebuie s-o citești doar în genunchi, vom lua în serios informația cu ora 3 dimineața și vom cere cititorilor să parcurgă acest text mai repede, până la ora fatală, pentru că de la ea încolo, vor fi orbiți de pălălaia exploziei nucleare.

Luni, 14 februarie 2022, Marcel Ciolacu a ținut o conferință de presă improvizată din cele în care se răspunde presei cît mai grăbit, deoarece pe politician, în drum către WC, îl trece o nevoie năprasnică.
La această conferință de presă a avut loc următorul dialog:

Întrebare: Stare de urgență pe teritoriul României pentru criza din energie am putea să vedem în perioada următoare?
Marcel Ciolacu: Depinde ce se întâmplă în conflictul din Balcanii de Vest. Dacă va exista un conflict zonal, presupun că președintele României, eu nu sunt în atribuții, nu fac parte nici eu, nici Florin Cîțu, președintele Camerei și al Senatului, nu facem parte din CSAT, dar presupun că va fi o discuție. Va fi un CSAT cu această temă.

Întrebare: Președintele decretează, dar Parlamentul este cel care aprobă…
Marcel Ciolacu: Va fi un CSAT cu această temă.” 

Din secvență, toată lumea a fost atrasă de greșeala elementară de Geografie a președintelui PSD. Ucraina a fost mutată de la Est la Vest, pe deasupra patriei noastre dragi. Eu însă am luat aminte la un fapt care a scăpat presei. Marcel Ciolacu a fost întrebat despre posibilitatea de a se declara stare de urgență pentru Criza din Energie. Ar fi fost normal ca Marcel Ciolacu să răspundă da sau nu referindu-se la Criza din Energie. Președintele PSD s-a grăbit să se refere la Criza Ucraina. El a anunțat în premieră că în cazul unui conflict între Ucraina și Rusia, Klaus Iohannis va declara stare de urgență.

În Jurnalul meu video m-am întrebat, riscînd acuzația de nostalgic al vremurilor apuse, ce s-ar fi întîmplat la București în aceste zile dacă președinte ar fi fost Nicolae Ceaușescu. Și mi-am imaginat că la București ar fi fost un balet diplomatic:
Lideri ai marilor puteri, miniștri de Externe, trimiși speciali ai președintelui american.

Pentru că, indiscutabil, Criza Ucraina i-ar fi dat lui Nicolae Ceaușescu și, prin el, României, posibilitatea de a fi negociatorul planetar al Păcii. Ca și în cazul atîtor conflicte din timpul Războiului Rece, România și-ar fi asumat strălucitul rol de negociator pentru părțile în conflict. De ce s-a afirmat România sub Ceaușescu drept Negociatorul șef al Planetei? Pentru că Nicolae Ceaușescu n-a făcut altceva decît să continue, ridicînd-o la un nivel superior, tradiționala politică românească de pace. Orice absolvent de școală primară își amintește dialogul din Scrisoarea a III-a a lui Eminescu:

„– Ce vrei tu?
– Noi? Bună pace!”

În această parte a lumii, această țară mică s-a remarcat de veacuri ca o luptătoare pentru pace. E suficient să amintim politica externă sub conducerea lui Nicolae Titulescu. Sau, declararea neutralității la începuturile Primului și celui de-al Doilea Război Mondial. La izbucnirea unui conflict, prima reacție a României a fost de a pleda pentru pace. Pacea e pentru un popor precum poporul român esența existenței pe aceste meleaguri.

Ei bine, pentru prima dată în Istoria noastră, la izbucnirea unui conflict în zonă, România nu mai reacționează pledînd pentru pace, angajîndu-și diplomația în efortul de stingere a conflictului. Pentru prima dată în Istoria României se situează în primele rînduri ale războinicilor. Dacă am fi fost pe vremea lui Nicolae Ceaușescu la București ar fi venit trimiși speciali ai Americii pentru a ne ruga să ne implicăm în negocieri de păstrare a păcii. Acum, au venit la București trimiși speciali ai forțelor interesate în amplificarea tensiunii și, evident, în declanșarea războiului. Dacă am fi fost pe vremea lui Nicolae Ceaușescu sau pe vremea lui Titulescu presa noastră ar fi dat informații corecte, obiective despre fiecare din cele două părți în conflict. Cînd a fost conflictul arabo-israelian, spre enervarea sovieticilor, presa noastră a publicat informații care exprimau pozițiile ambelor forțe, nu numai pozițiile arabilor. Acum, presa noastră difuzează doar punctele de vedere ale NATO. Ar fi fost normal ca politicienii români, în frunte cu președintele, să apară în spațiul public pentru a îndemna la dialog, la păstrarea păcii. Politicienii noștri, în frunte cu Klaus Iohannis, se dau în vînt după apariția în ipostaze războinice. Președintele României n-a vizitat în ultima vreme o școală, o grădiniță, un spital cu bolnavi de Covid, o fermă, un locaș de cultură, într-un cuvînt, un loc al păcii. A mers în schimb la două baze militare. Și s-a fălit în fața națiunii nu cu un halat, ci cu o geacă de războinic, special confecționată pentru cele două vizite de Croitorii Palatului. Și nu numai Klaus Iohannis se manifestă ca „uliu al Războiului”, ci și premierul și liderii PSD și PNL. PSD-istul Vasile Dâncu a atins culmea ridicolului dîndu-se zilnic mare comandant de oști. E de a dreptul grotesc să vezi că filosoful Vasile Dâncu e mai belicos ca militarul Nicolae Ciucă! N-am auzit în aceste zile nici un politician român, de la George Simion pînă la Marcel Ciolacu, pledînd pentru rezolvarea conflictului prin dialog, pentru a nu precupeți nici un efort pentru evitarea unui conflict regional care ar putea escalada rapid într-un conflict mondial.

Ne-am fi aștepta să pledeze pentru pace Biserica, Academia, Uniunea Scriitorilor, UNITER, Presa, instituții a căror activitate depinde crucial de pace.
Nici una n-a pledat pentru pace.

Prin formarea Coaliției PSD-PNL România e sub puterea unui singur om: Klaus Iohannis.
Prin PSD și PNL, prin Sistem, prin presa aservită, Klaus Iohannis vrea neapărat război.
De ce?

Ne-a răspuns noul său purtător de cuvînt, Marcel Ciolacu.
Un conflict în vecinătate îi dă lui Klaus Iohannis posibilitatea de a declara Stare de Urgență.
Ce înseamnă Stare de urgență – știm din Pandemie:
Abolirea libertăților individuale, în frunte cu libertatea de expresie.
Starea de urgență ar însemna să nu mai fie proteste față de degradarea vieții, să dispară presa independentă ca să rămînă doar presa aservită, să nu se mai vadă certurile din Coaliție.

Klaus Iohannis e în cădere liberă în sondaje.
El e convins că un război în vecinătate i-ar spori urieșește capitalul politic.
De dimineața pînă seara el s-ar făli că ne-a pus la adăpost de ruși prin chemarea de trupe americane.
Dacă nu era el, am fi fost acum victimă ale rușilor!
De dimineață pînă seara, în România s-ar vorbi doar despre pericolul invadării de către ruși, de primirea refugiaților, de înarmarea pînă în dinți.

Va mai fi timp să se vorbească despre facturile la energie, despre certurile din Coaliție, despre jaful din Pandemie, despre promovarea clientelei politice, despre lenea de lux a lui Klaus Iohannis?
Evident că nu va fi timp.
Iată de ce nu numai Klaus Iohannis, dar și Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Vasile Dâncu, își doresc cu ardoare un război în vecinătate.

În cazul lui Klaus Iohannis mai e un motiv:
Omul și-a făcut geacă de război.
Cum și unde să se fălească cu ea dacă ar fi pace?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „De ce își dorește Klaus Iohannis un război în vecinătate? Ca să aibă prilejul de a-se făli cu noua sa geacă!”

  • V-am mai scris, repet: se vrea scoaterea oamenilor in strada, ca sa justifice scoaterea armatei tot pe strada… In Canada, prostalaul ala de prim ministru ar vrea sa declare stare de urgenta. La stiri, au facut misto de starea lui de urgenta.Urgenta si-a creat-o singur prin felul cum s-a comportat de la inceputul protestelor soferilor de tiruri si pina azi. El refuza categorc dialogul, amerolacii dindu-i ultimatum sa termine cu prostiile, ca altfel amerolacii isi inchid fabricile Chrysler, GM si Ford.
    In stare de urgenta, toti putzoii din politica devin zmei,mai ceva ca zeii…Unora le place puterea, cind o au putin incep si se comporta ca betivii, ca drogatii, nu le mai ajunge si atunci trec la facut prostii…Incep sa cred ca starile astea de urgenta sint premeditate si coordonate pe diverse zone. Nu numai ca nu are sens ce se intimpla, dar s-au pierdut milioane de locuri de munca, or oamenii fara loc de munca devin ca animalele din custile de la gradinile zoologice.La asta or nu se gindesc cei care executa diversele ordine, or nu le pasa si pun in practica „ordinul”, cum e”starea de urgenta” de ex…
    In Romania, politicienii sint de-o prostie iesita din comun.Nu au habar pe ce planeta sintem, ei nu inteleg nici in ce se baga pt propria persoana, nici in ce baga o tara intreaga. Atitudinea lor zeflemista si de cunoscatori a tot si toate, cite-n Luna si-n stele, arata pe fata citi neuroni are fiecare. Herr poarta „jaca di razboinic” ca sa ne obisnuiasca cu ideea ca va fi mare scula la NATO, si ca orice malac lipsit de minte si scrupule, se lasa tirit in pishatu’ altora mai abili decit el si care stiu cum sa-i gidile egoul de care dispune in exces.Cine l-a sfatuit sa-si formeze „imaginea” pt viitor si sa poarte „jaca”, in realitate or e prost de pute ca sfatuitor, or il distreaza herr si atunci se amuza oleaca pe seama prostului asta obisnuit cu distractia oriunde i se iveste ocazia…daca-i distractie pe gratis si mai vine si-un cadou, o atentie ceva, atunci e si mai bine…isi arata dintii de bucurie. Apropo de cia, era un banc: cineva suna la cia si spune”Alo, Inteligent Service?”, raspunsul primit: „Ihi!”…oricit de putin inseamna bancul asta, spune adevarul. Hollywood-ul prezinta mai bine diversele servicii, mai ales cind ii au in rolurile principale pe Bruce Willis, Sean Penn, Liam Neeson, Robert Redford, Ben Affleck si alti citiva simpatici. In realitate, e ca si cind adevaratii, (serviciile), se cam joaca de-a „ajentii” si fac prostii destule ca sa-si strice singuri credibilitatea. Tineti minte circul cu Bilica prezidentu’ care s-a futut cu Monica(cica)????Cam toata planeta crede „fabula”…la mijloc e o razmerita care avusese loc cu un an inainte de a fi ales bilica, in primul mandat”…un baiat de culoare a fost omorit in bataie de niste politisti.De ce? Pt ca l-au prins la volan „intoxicat”, adica pe prafuri, nu era baut…in anul cind bilica a negat mai intii legatura cu monicutza, apoi a aparut la tv si-a zis ca de fapt s-a futut cu ea,se concluzionase o investigatie a felului cum au ajuns „prafurile” in LA la oamenii de culoare, cu ani in urma…adica in perioada cind baiatul ala a fost omorit in bataie de politisti…ghici cu sprijinul caror servicii au ajuns prafurile la comunitatea celor de culoare???Aia care au facut parte din”servicii” au fost fie anchetati,judecati,condamnati sau pur si simplu scosi din „servicii”…atunci cum sa salveze fatza”serviciilor”, si bineinteles a institutiei in sine ca acolo nu e vorba de un om, doi????Pai cu un scandal si mai mare.Ce scandal ar fi fost „bine primit” international?Pai cum s-a fututu vulturu’ cu o puicutza, si nu oriunde, exact in birou de serviciu,,,adica exact acolo unde nu e singur niciodata si cineva sta de shase in permanenta(si la geam afara, si inauntru la usa, si peste tot pe unde-ti trece prin minte, si la usa de la baie sta cineva de shase…deci era posibila partida de futut taman acolo?Asta-i subiect de film de comedie…apoi duduitza si-a pastrat rochia murdara ca evidenta…tre’ sa ai doagele foarte bine legate ca sa faci asa ceva, reflexul normal fiind altul…cum ar fi sa-si spele rochia aia de exemplu, nu s-o pastreze ca suvenir…deci? O sa ziceti, „bine, bine da’ cum l-a convins cia sa admita asa ceva, ca sa pice de mincinos in fata planetei?”Pai era deja mincinos, ca toti politicienii de altfel, ei au minciuna in gene…dar cum ati mai spus domnule Cristoiu, in alte articole, „serviciile” tin la sertar cite un „plagiat” si-l scot la vedere cind e nevoie…in cazul lu’ bilica nu e nici un plagiat, ci se stia ca-i plac cursele cu avionu’ privat al unuia care cica s-a spinzurat la inchisoare acu’ vreo 2 ani si care avea prin ’90, ca insotitoare de bord fete frumoase imbracate in „candy cane”…avionul fiind dotat cu de toate: paturi, dormitoare, bai…santajul a functionat si a fost mai usor sa admita public o relatie, decit sa admita destrabalare cot la cot cu un dubios de talia „auto-spinzuratului” …in sfirsit, timpul a trecut, lumea a uitat, bilica a imbatrinit si deabea isi mai trage bashinile dupa el…e plin de bani din carti scrise(cica si cumparate), din asociatiile de caritate unde lumea doneaza si el cica ajuta, adica viata merge inainte…a facut un gest „eroic”…a admis o relatie pe care probabil n-a avut-o asa cum s-a vorbit, si a acceptat sa se faca de ris pt o prostie facuta de „servicii” cu multi ani in urma, pe vremea cind bilica era doar simplu candidat , nici nu fusese ales macar …
    E, vad ca evz inca functioneaza, deci n-a dat vladutz cu „ciumperca”…inseamna ca sinteti bine si-o sa va distrati pe seama acestui comentariu…sper sa-l cititi.Ma duc sa vad un film mai vechi cu Gene Hackman…joaca asa de bine pe „ajentu'” si e si simpatic…
    https://www.youtube.com/watch?v=8Ro_YDhB13c
    P.S. Avocatul poporului de ce nu investigheaza in ce conditii au fost date starile de alerta si de urgenta in Romania. S-a respectat Constitutia tarii?Sa-u respectat legile referitoare la „urgente” declarate public de catre guvernanti?Sau e un abuz ordinar de la A la Z, pt ca nu stiu ce avocat, ce presedinte, ce politician cu doagele intregi, ar scoate tancuri pe strazile Bucurestiului ca sa-i apere pe bucuresteni de un virus invizibil, dar pervers si foarte periculos. Deci ce urmarea herr si cacarafat? Sa-i salveze doar pe bucuresteni?In restul tarii „virusul” putea sa faca ce vrea calu’ lui????Ce uita multi, e faptul ca si politicienii sint tot oameni, cu putere de a face decizii pt restul oamenilor…problema grava cu”pamenii”politicieni e ca atunci cing calca-n strachini, refuza sa admita ca au gresit si deviaza de la greseala facuta spre alte subiecte, cu scop de distragere a atentiei, facind din nou greseli, si mai mari….procedurile ca sa le dovedesti greselile si sa-i tragi la raspundere conform legilor, sint complicate si intortocheata asa incit sa-i scoata basma curata si ei stiu asta…cind pui iresponsabili la cel mai inalt nivel, resultatele nu pot fi „responsabile” din nici un punct de vedere…Citeam pe evz cum a aparut iar nea basescu sa le vorbeasca la Ioropenii” din uniune…ma cum se face ca apare asta mereu si mereu cind e cite ceva cu rusia…ai zice ca are un dinte impotriva lu’ vladut, desi, chiar si cind il denigreaza pe putinel, al nostru marinar pare ca-i face un favor, e ca si cind ii da mai multa apa la moara lu’ putinel…mi se pare straniu si nu inteleg…ma rog, sa fie la ei acolo, intre ei, ce-o fi…S-a vrut criza econimica inca de acum 10-15 ani, si uite au reusit cu ajutorul unot pampalai trasi dupa acelasi calapod cu aia de la noi imbracati in „jeci di pele” sau „jeci di lupta”…da-i prostului „oleaca di putere” si sa vezi ce-ti face cu ea…un fel de „bani am, jeaca di pele am, olieaca di bataie cunosc”…ce mai, ne-am pricopsit cu atitia „culti” la cel mai inalt nivel….pe mine ma distreaza copios mai ales aia care se joaca de-a „ajentzii”…ca-i Jean Legatura, sau Sandu dela scularie, tot aia…Aia e.

  • sa faci ‘pace’ cind e ‘vremea razboiului’
    e tot una cu
    sa faci ‘primavara’ …’iarna’.
    n are nicio noima.

  • Maestre vă mai amintiți de Orson Welles și inceputurile radioului?
    Welles avea o emisiune la radio – „Mercury Theatre on the Air” și a regizat o piesă radiofonică după „Războiul lumilor” de H. G. Wells.
    Trucurile folosite de el pentru a crea suspans (inclusiv întreruperi gen breaking news adik „marțienii au ajuns la și au făcut cutare”) a făcut ca ascultătorii chiar să creadă că invazia marțienilor era reală și a început. Mulți au fugit din oraș, mulți au sunat la poliție, panică mare ce mai!
    Cam asta a făcut presa americană și cea europeană acum, o scenetă cu „Războiul lumilor” dar de cea mai proastă calitate.
    În ziua de azi nici fake news-rile nu mai sunt ce-au fost, au ajuns și astea un fel de „chinezerii” jalnice.

  • Cu Iohannis ne-am lămurit pâna acum. Nu are capacitatea să discearnă ce este bine și ce este rău sau nu este lăsat să discearnă. Dar este cât se poate de adevărat că:
    „Ne-am fi aștepta să pledeze pentru pace Biserica, Academia, Uniunea Scriitorilor, UNITER, Presa, instituții a căror activitate depinde crucial de pace.
    Nici una n-a pledat pentru pace.”
    Vina celor enumerați de maestru, la fel de mare ca a președintelui de altfel, duce la întrebarea dureroasă dacă națiunea asta se poate vindeca vreodată. 😥

  • Politica românească contemporană e dezamăgitoare în orice domeniu; toți se închină și înclină unor interese străine care nu au de a face cu interesele poporului român. Abia îi aștept să vină la cerșit voturi!

  • Cand il vedem maestre cu un cojoc de oaie tzurcana si un clop pe cap!
    Mai lipseste sa ii dea un pistol cu capse si sa se joace de-a RAMBO!
    Ca in TOP GUN a jucat deja!

    Nu stiu cui i-a luat respiratia! Poate Delutei!

    Ca pe noi ne-a lasat saraci si cu fuduliile goale!

    De sclavii de langa el nu are rost…
    aista-i o opinie

  • Din Africa rapid am adus romanii cu noua varianta covid. Ca sa ne aflam in treaba, ar trebui sa incepem sa aducem si romanii din Ucraina, ca sa avem refugiati, sa mai aiba de treaba si fonduri Arafat, Modelul Canada cu starea de urgenta este foarte atragator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *