Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce-l înjură în direct Joe Biden pe Vladimir Putin? Pentru a acoperi decizia NATO de a se război cu Federația Rusă pînă la ultimul ucrainean

S-a făcut mare caz în lume de cuvintele tari spuse despre Vladimir Putin de Joe Biden cu prilejul recentului său turneu în Europa: criminal de război, măcelar, dictator. Cum președintele SUA a zis, luînd-o razna față de textul de pe prompter, că Putin trebuie înlăturat de la putere, unii comentatori, dar și unii politicieni (Emannuel Macron, de exemplu) l-au mustrat pe liderul de la Casa Albă pentru ceea ce ei au numit încălcarea regulilor de comportament diplomatic la un asemenea nivel. Ca principal argument împotriva unui astfel de limbaj, evitat de președinții americani chiar în timpul Războiului Rece (în discursul care anunța blocada, în Criza rachetelor din 1962, John Kennedy nu l-a făcut pe Nichita Hrușciov dictator comunist), a fost adus adevărul că va fi greu, dacă nu imposibil să te întîlnești apoi cu Vladimir Putin.

În astfel de împrejurări, se caută explicații. Și explicațiile au fost numeroase și felurite:
De la oboseala care-l lovește pe seniorul (așa li se spune pensionarilor) Joe Biden după prea mult lucru pînă la nevoia de a răspunde stării de spirit a alegătorilor americane, presupuși a fi revoltați de agresiunea Rusiei.

Ce l-a apucat pe Joe Biden, altfel un președinte la locul lui, scutit de năzbîtiile lui Donald Trump?
Răspunsul ni-l dă principala decizie a Summitului NATO din 24 martie 2022:
Alianța nu se va implica în Războiul din Ucraina.
Nici prin crearea unei zone No fly, nici prin trimiterea unor trupe de menținere a păcii.

Înainte de convocarea acestui Summit extraordinar, unii membrii NATO au prins a trăncăni că NATO ar trebui să sară în ajutorul Ucrainei prin implicare militară directă.
Intrarea NATO în Războiul din Ucraina împotriva Federației Ruse a fost cerută susținut de Volodîmîr Zelenski și de alți lideri ucraineni. Dizidenții ruși din străinătate, gen frustratul Gari Gasparov, s-au alăturat lui Zelenski în solicitarea unei intervenții.

Situația devenea pe zi ce trece tot mai periculoasă ca urmare a unui mecanism pe care l-am dezvăluit pe cristoiublog.ro:
Prin discursurile ținute de Volodîmîr Zelenski în fața multor parlamente europene și în fața Congresului american, discursuri mărturisind o excelentă regie mediatică (prezentarea de filmulețe, invocarea unor bărbați politici legendari și prin aforismele lor faimoase, punerea la lucru a înzestrărilor de actor), opinia publică a fost încălzită pînă la roșu împotriva Federației Ruse. Implicarea presei mondiale în acest mecanism prin insistențele zilnice pe ororile comise de Armata Rusă și pe drama refugiaților, a sporit riscul ca în opinia publică să se formeze, sub puterea emoției, convingerea că NATO trebuie să intervină pentru a pune capăt barbariei și pentru a-l da jos de la putere pe monstrul Vladimir Putin. Acestei presiuni liderii politici și liderii militari NATO i-au răspuns înfățișînd riscul unui al Treilea Război Mondial, evident, Nuclear, desfășurînd argumente împotriva acestei aventuri.

Principalul susținător al neintervenției militare, în special și al păstrării Războiului cu Federația Rusă în hotarele sancțiunilor economice a fost Joe Biden.
Nu pentru că ar fi de partea lui Vladimir Putin, ci dintr-un motiv ținînd de angajarea sa în campania planetară ca America să rămînă singura superputere mondială.
Semnalarea riscului de a se declanșa un al Treilea Război Mondial a fost una dintre permanențele declarațiilor sale încă de la începutul Războiului.
Acțiunea pe persoană fizică s-a vădit ineficientă.

Joe Biden are anul acesta alegeri cruciale pentru Congres.
Emannuel Macron are alegeri prezidențiale în aprilie 2022.
Cancelarul german n-are alegeri, dar are nevoie de o întărire a poziției în cadrul Coaliției de Guvernare.
Se impunea oprirea Procesului de amplificare a cererii ca NATO să se implice.
Și cel mai bun instrument pentru asta nu putea fi decît convocarea unui Summit extraordinar al NATO care să decidă că Alianța nu va interveni militar. Sau, mai exact, care să nu decidă că NATO va interveni.

Un asemenea Summit avea toate notele pentru a pune capăt discuțiilor despre implicarea NATO:

  1. La ședințele cu ușile închise au participat reprezentanții a 30 de state. Dacă s-a discutat sau nu implicarea NATO, dacă vreun membru NATO a propus ca implicarea să fie pusă pe ordinea de zi, cine a fost pentru și cine nu n-a răzbit de dincolo de ușile închise – n-a răsuflat nimic în spațiul public.
    Decizia de neimplicare a părut a fi luată în unanimitate.
  2.  O decizie de neimplicare nu poate fi luată decît la un Summit. O dată respinsă neimplicarea militară, pentru luarea unei noi decizii se impune convocarea unui nou Summit extraordinar. Asta ar însemna o nouă deplasare a lui Joe Biden peste ocean. Nu prea ușor de realizat.
  3. Pusă pe seama tuturor celor 30 de membri, decizia i-a scutit pe liderii politici să răspundă la întrebarea: De ce nu intervine NATO? apelînd la răspunsul Așa a decis Summitul.
    Summitul nu participă la alegeri și nu se supune sondajelor de opinie.

Așadar, în ce privește Războiul din Ucraina, crucială rămîne decizia NATO de a nu interveni.
Asta înseamnă însă că Ucraina e lăsată să se descurce pe cont propriu.

De ce a decis Joe Biden asta?
Pentru că în strategia americană de punere a Rusiei cu botul pe labe, e musai ca Rusia să fie învinsă de Ucraina. Pentru scoaterea din joc a Rusiei, astfel încît America să rămînă față-n față doar cu China, Războiul trebuie să se lungească. Asta înseamnă creșterea antipatiei față de Rusia și posibilitatea ivirii unor comploturi la Moscova pentru debarcarea lui Putin. Una se să te bată NATO și alta Ucraina, prezentată mediatic, printr-o manipulare uriașă, ca lipsită de Armată, rezistînd agresorului prin Războiul întregului Popor.

Pentru a acoperi această realitate, Joe Biden n-a făcut economie de cuvinte tari la adresa lui Vladimir Putin.
Cuvintele, oricît de tari ar fi, n-au nici o eficiență împotriva rachetelor rusești de croazieră.

De ce s-a lansat Joe Biden în atacuri neobișnuite la un asemenea nivel?
Pentru a ascunde decizia NATO de a se război cu Federația Rusă pînă la ultimul ucrainean.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

53 comentarii pentru articolul „De ce-l înjură în direct Joe Biden pe Vladimir Putin? Pentru a acoperi decizia NATO de a se război cu Federația Rusă pînă la ultimul ucrainean”

  • Bună ziua! Mă puteți ajuta cu o recomandare de o carte bună de istorie, ceva nou, pentru un tanar de 21 ani? Mulțumesc!

    • @duduia Gib
      …lasa istoria ca e aia e grea pt tine…incepe cu abecedaru’…

      • Ce e stimate domn, in general vorbesc, va e greu fara sa scrieti fara jigniri, scarbosenii si libidinosenii pe aici? Cu ce v-a deranjat intrebarea?

        • …”intrebarea” e: cu ce te-a deranjat raspunsul? Sa nu-mi spui ca si abecedarul e greu pt tine…Ooooo….

        • Ok, am inteles, daca atat se poate, nu va cer mai mult. 🙂

          • Oooooo…tu nu stii istorie…ce-ai putea sa intelegi din ceea ce citesti pe aici???!!!!Pfffff…

          • Gata, gata, linisteste-te. Te las, ai dreptate cu orice scrii de acum inainte sa nu-ti incurc doctorul care te trateaza, o fi tratament greu. (Era pentru cadou, daca iti pica fisa asa greu, daca tu chiar crezi ca e cineva de 21 de ani pe aici.)

          • Oooooo, adevarul te-a deranjaaaat….In ritmul asta nu numai ca n-ai sa termini in veci cu abecedarul,dar sigur n-ai sa ajungi niciodata la „aritmetica”…din pacate nu s-a inventat botoxu’ pt neuroni…ai fi prima la coada…tweedledee tzie si tweedledum celor ca tine…

          • Gib, guralivul nu are doctor. Și, uite rezultatele.

          • Hahahahaaaaaaaaa…vezi cum iti dai arama pe fatza?Mai ai un pic si faci „poc”de…desteptaciune…ce altceva,nu?Cind scuipi intr-un loc, nu te apuca sa lingi…acolo la redactie nu ai supraveghetor? Te lasa asa de capu’ tau? Nu de alta, dar in ritmul in care o tii,comportamentul asta de musca care vrea sa stea numai in curu’ calului, poate aduce acestui blog diverse neajunsuri…inclusiv legale.Cind nu stii sa te opresti, fi pregatita pt consecinte. A te lega continuu de comentatorii care nu sint interesati de nici un fel de dialog cu cineva ca tine,arata nu doar problemele de comportament pe care le ai, dar si cite parale faci. Ti-ai dorit bilci aici?Uite il ai. Hai sa vedem cit rezisti? Continua…vei primi ceea ce-ti doresti. Asta ai vrut nu? O reactie…raspunsuri…ceva, orice…Multumita?
            Pis, pis – vezi ca ai taiat dreptul la replica directa…

  • Eu văd așa lucrurile: Ucraina, prin circarul Zelenski, a vrut nuntă cu lăutari și a ridicat miza darului spunând nașului, adică SUA, că mireasa e neprihănită. Nașul le-a spus mirilor că darul pe care-l va da el și pe care-l va striga e mare, dar că-l vrea înapoi după nuntă. Se încearcă doar mâna darnică a nuntașilor care vor fi și singurii păcăliți vârtos. Acum suntem la momentul când se cere la vedere cămașa miresei, dar cămașa e doar șifonată, nu și pătată! În voiajul de nuntă au plecat deja multe din rudele miresei și ale mirelui, mai ales cei cu bani la teșcherea! Mireasa și mirele sunt ținuți rânjind ca iezii la fereastră pentru că nașul nu și-a primit înapoi darul strigat! S-a cam aflat însă că cel care ”prihănise” mireasa fusese chiar nașul.

    • Ce scarbosenii !

      • Doamna Stoican, la vârsta dumneavoastră?! Probabil ați avut și orgasm, scriind textul.

      • Daca stiai putintica istorie, ai fi inteles un picushor din datinile poporului nostru. „Scirboseniile” la care faci referinta, fac parte din chestia aia complicata care vine din perioade arhaice si se numeste „traditie” ..sau poti sa-i mai zici „obiceiuri” care inca se pastreaza in anumite zone ale tarii.
        Cred ca abecedarul e cam mult pentru tine, incearca la grupa mica si vezi ce iese…”Succesuri” multe…

  • O, da! Intenția „licuriciului” S.U.A. fost de la bun început de a presa administrația Zelenski să angajeze Ucraina în luptă, până la ultimul ucrainean.
    Numai Dumnezeu știe cu ce îl au la mână pe Zelenski și camarila lui…
    Întrebarea e: „Cât vor mai suporta ucrainenii de rând acest coșmar și manipularea mediatică?”

    • Nu uitati un mic amanunt : rusii nu vor trupe americane in Romania, si cu atat mai putin rachete. Dar actuala putere nu le poate cere americanilor sa plece, fie si numai pentru ca au niste datorii fata de ei. Deci gresesc atunci cand spun ca in cel mult 2 ani vom avea o schimbare de regim ? Pe de alta parte, insa, nu-i cazul sa ne facem iluzii : americanii vor pleca, dar nu ne vor „ierta”. Vor face presiuni asupra economiei romanesti, iar europenii nu au nici un motiv sa ne ajute intrucat ei insisi vor reusi cu greu sa faca fata crizei economice. Vor „inventa” niste lozinci dar, practic, ne vor lasa sa ne descurcam. Ce se va intampla atunci ? Vom avea nevoie de politicieni inteligenti. Avem asa ceva ? Lozincile sunt usor de declamat insa nu pot substitui inteligenta, mai ales atunci cand unii considera ca principala lor „datorie” in calitate de politicieni e sa incaseze comisioane grase. Ar mai fi si o alta problema : romanii nu sunt rusi. Rusul are tendinta de a se supune statului, indiferent cat de ciudate i se par ideile si solicitarile statului aluia. Romanul insa tinde sa se opuna statului, daca nu activ atunci cel putin pasiv. Iar daca nu poate atunci prefera sa fuga. Consecinta : emigratia romaneasca catre vest va creste, iar o uniune europeana in criza va privi cu multa … hmmm … „neplacere” aceasta crestere. De aici si pana la limitarea dreptului romanilor de a intra fara viza intr-o tara din vest e doar un pas. Ne asteapta vremuri tulburi …

  • Interesant text Maestre! Foarte bine scris.
    Da, concluzia este că SUA intenționează să continue acest război și să-l prelungească cât mai mult posibil. Administrația americană va continua să furnizeze ucrainenilor armament: rachete antiaeriene, bombe antitanc, drone explozive și fonduri.
    Mai mult, îl provoacă pe Putin la escaladarea războiului făcând-ul „criminal de război”, iar prin intermediul Germaiei irititând-ul cu perspectiva amplasării unui nou scut în Europa.
    Plus că a asigurat un nivel ridicat de ură în rândul populațiilor împotriva Rusiei.
    Nu contează că măcelului din Ucraina va continua, că se va intensifica criza refugiaților, că zeci de mii de ucraineni vor fi morți, că infrasctrucura va fi distrusă, că oamenii vor rămâne fără locuințe.
    Biden nu-și pune problema până unde poate fi împinsă tragedia poporului ucrainean.
    *
    Astăzi alt puzzle.
    Ce va câștiga și ce va pierde Biden?
    Biden dorește să subjuge economic politic și militar Europa printr-un război de fațadă cu Rusia.
    Și aparent a reușit! (atât de proști suntem!)
    Apoi, SUA duce un război economic prin sacțiuni pe de-o parte cu Rusia, pe cealaltă parte cu China pentru a obține statutul de putere mondială.
    Cu Rusia mizează că războiul și sancțiunile (în principal stoparea importului de petrol și gaze și lipsa rezervelor valutare) va duce economia Rusiei la nivelul anilor 90 când URSS s-a destrămat. Deci o Rusie slabă, învinsă, cu un conducător care nu mai are loc la masa celor mari.
    Cu China amenință că vor fi sancționate multe companii chineze care fac afaceri cu Rusia.
    Evident că în secret SUA țintește Taiwanul (le trebuie ca aerul fabricile de semiconductoare).
    Ei, eu cred că Biden are o strategie proastă și va pierde din toate părțile.
    Să mă explic.
    E adevărat, în Europa Biden a punctat prin Acordul de gaze cu Ursula von der Leyen, dar ca Acordul să devină contract ferm durează.
    Nu cred că mai apucă cât timp este președinte (trebuie armonizate legislațiile cu privire la gazul lichefiat și realizată toată infrastructura, durează..).
    Cu China e o problemă și mai mare. China în urma sancțiunilor, nu mai vede SUA ca parteneră economică, o vede ostilă.
    Biden va pierde, fiindcă China este deja o superputere tehnologică (și să nu uităm că fabricile tuturor marilor corporații americane sunt în China).
    Clar, cu China, America nu are nici o șansă într-un război economic.
    Practic America e la mîna Chinei așa cum Europa energetic e la mâna Rusiei.
    *
    România unde e între acești giganți? Deocamdată a mizat pe pierzător. Sincer, eu mizam pe China!

    • Mdeh, „pierzatorul” are 3600 miliarde dolari investiti in Europa. Intelegeti implicatiile acestui fapt ?

    • Am uitat!
      Rareș Bogdan apare pe toate posturile să ne spună cât de mult face UE ptr. noi, de câte sute de milioane va beneficia România, ce darnică și generoasă e!
      Bre, Rareșe, fă un calcul simplu cu cât a contribuit România în ultimii 10 ani către UE, și de cât am beneficiat. Ai să ieși cu minus. Deci e propagandă și manipulare sau ce e?
      UE doar ne-a „îndrumat” să investim în ce a crezut ea că e necesar pentru noi, dar asta nu înseamnă că realitatea de aici bate cu ce dorește UE.
      După mine „îndrumările” au fost total greșite. Ca și PNNR-ul.

    • Da, si fostul nostru Presedinte din regimul socialist tot pe suportul si asigurarile chinezilor a mizat atunci cand a criticat URSS in 1968 pentru invazia impotriva Cehoslovaciei. Conducerea Chinei de la vremea respectiva i-a dat asigurari ca va fi alaturi de Romania daca rusii riposteaza. A fost o decizie buna, astfel s-a realizat o apropiere a Romaniei de Occident. Cei tineri nu stiu lucrurile acestea, noi care eram tineri in anii 70 le cunoastem.

  • Am impresia ca se omite un mic amanunt : in urmatoarele 6 luni pretul gazului va creste cu cel putin 100 % iar cel al petrolului cu cel putin 50 %. Treaba asta va declansa o criza economica, iar Europa se va afla in epicentrul acestei crize. Tot in urmatoarele 6 luni vor exploda preturile produselor alimentare. Iar daca in tari precum Romania situatia va fi destul de grava, prin alte tari (mai ales tari musulmane sarace) va fi catastrofal, intrucat aia au nevoie de importuri masive (ei produc foarte putin) si nu vor avea bani pentru a-si asigura hrana zilnica. Se prefigureaza, deci, o mare miscare emigrationista nu numai dinspre Ukraina ci si dinspre Africa si Orientul Mijlociu. Treaba asta va genera disensiuni intre SUA si UE. Sigur, se poate pune intrebarea de ce UE nu si-ar declara „independenta” fata de SUA. Pai … pentru ca SUA si UE sunt interdependente economic. Americanii au bagat in UE vreo 3600 miliarde dolari doar in ultimii 20 de ani. UE, la randul ei, a investit vreo 3000 de miliarde dolari in SUA. Ce importanta are ? Pai … are, fiindca o declaratie de independenta europeana ar afecta niste fluxuri financiare care i-au imbogatit (si-i imbogatesc) pe niste unii. Spre comparatie, spatiul economic rusesc produce doar 4 % din bunurile si serviciile tranzactionate la nivel international si participa cu doar 3 % la fluxurile financiare internationale. Ca de-aia si-au putut permite occidentalii povestea cu SWIFT-ul. Si de-aia Europa ezita sa se ia de gat cu americanii. Pentru UE socul economic in cazul paruielii euro-americane ar depasi cu mult socul generat de sanctionarea rusilor. Concluzia ? Europa depinde de SUA. Rusii pot obtine ceea ce vor doar daca americanii vor admite asta. Care-i parerea americanilor despre problema ? Pai … ce-a spus Biden ? „Rusii sunt vinovati, dati-l jos pe Putin !”. Traducere : indiferent ce se va intampla, nu noi am declansat criza, deci nu avem motive sa cedam. Fireste ca si ei au „participat” la criza actuala, fie si prin simplul fapt ca in 2013-2014 (si ulterior) au apelat la nationalistii extremisti pentru a prelua puterea la Kiev. Sa fie clar : extremistii NU erau (si nu sunt) singura forta din Ucraina care se opune rusilor. Exista si forte politice „anti-ruse” moderate pe-acolo, iar astia-s sustinuti de europeni. Moderatii probabil ar fi negociat cu rusii. Dar activitatea extremistilor i-a descurajat fiindca baietii aia nu prea au simtul umorului. Deci, in ce consta participarea americana ? Pai, in primul rand, au apelat la extremisti, adica la niste unii care prin SUA ar fi vanati de FBI. In al doilea rand, i-au incurajat si sprijinit in asa fel incat aia au ajuns foarte influenti. Mai grav, n-au luat nici o masura atunci cand extremistii au initiat anumite actiuni utilizate de propaganda de la Moscova va principal pretext pentru necesitarea modificarii structurii si obiectivelor politicii extrne ruse. La urma urmelor, le convenea : cu cat rusii erau mai excitati, cu atat aveau unii mahari americani motive mai solide pentru a sustine ca SUA trebuie cheltuiasca (de la buget) pentru a-si mentine statutul de number one mondial. Peste toata povestea asta se suprapune si brambureala interna americana, acolo unde diversi cetateni cu bani investesc masiv in tot felul de ideologii dubioase, ajungandu-se pana la nivelul in care „organele” statului american sunt folosite pentru impunerea ideologiilor respective. O cale sigura pentru a genera resentimente anti-americane. In orice caz, situatia e albastra. Nici americanii si nici rusii nu vor ceda. Europenii ar cam ceda, dar nu prea au spatiu de manevra. Nu se stie ce se va intampla, insa un aspect e 100 % sigur : va urma o criza economica majora. Probabil mult mai dura decat cea din 2008-2009.

  • Buna ziua Maestre,
    Discursul lui Biden cu subiectul schimbarii regimului Putin este un argument folosit excelent de propaganda de la Moscova, pentru a arata populatiei ca SUA este inamicul public numarul unu si ca de aceea a scazut nivelul de trai, practic acest tipar de acuze ii permit Tarului sa -si coalizeze populatia in jurul lui, astfel incat orice discutie despre cauza invadarii Ucrainei trece in planul doi. In istoria recenta, maleficul Stalin a procedat identic in speta in care impreuna cu fascistii din regimul lui Hitler au impartit cum au vrut dumnealor sferele de inluenta, basca defilarea comuna a armatelor de la Brest dupa ocuparea statului national numit Polonia.
    Este o eroare de strategie sa ataci din exterior pe tarul Putin, indiferent daca sau nu place, cu acesta ai sa negociezi in finalul conflictului din Ucraina iar satanizarea imaginii sale il va inversuna si mai mult, iar populatia civila din Ucraina va plati pentru aceasta.

    • Ucrainienii au plătit deja cu vârf și îndesat. Niciun diplomat occidental nu a reușit să-l convingă pe macelar să nu masacreze civili. Putin își bate joc de toți diplomații care nu-i spun verde-n față că este un măcelar. Ori i se spune, ori nu, se vede clar că tot aia e.

  • Și ce-ar trebui să facă Biden? Să-l menajeze pe măcelar, să nu-l supere cu nimic în perioada în care ucide ucrainieni nevinovați și minte că nu a invadat Ucraina?!
    Timp de o lună de zile, măcelarul a fost tratat cu mănuși și a fost degeaba. Diplomații nu au reușit să-l convingă să nu ucidă copii, femei, bătrâni care nu i-au greșit cu nimic. Așa că, ajunge! Trebuie schimbat ceva în felul de a discuta cu măcelarul și despre măcelar, ca să nu-i facă impresia că a fi diplomat înseamnă a-i accepta lui faptele abominabile pe care le comite. Nenorocitul naibii !

    • Nu, nu trebuie sa faca aceste lucruri, doar sa gaseasca solutii pentru realizarea pacii.

      • Este imposibil. Măcelarul nu vrea soluții în afara scopurilor pentru care a început războiul. Înainte cu o zi, două să invadeze Ucraina, s-a întâlnit cu Macron căruia i-a promis ca va avea o întrevedere cu Biden. Era o minciună, a doua zi a agresat Ucraina, fară nicio jenă că îl prostise pe președintele Franței și al UE, și pe Biden.

    • Puțin e in aceeași măsura criminal ca și Johnston,Bush,Clinton nu văd nici o diferența.Poate ma lămuriti și pe mine care e diferența.

  • Joe Biden are dreptate cu afirmatia ca Putin „nu poate rămâne la putere”.
    Dupa cum bine spunea si alt cititor, e vremea marii revolutii. In fond, chiar si dinozaurii au disparut la precedenta mare revolutie.
    In rest, despre articol… doar vechea inginerie jurnalistica binecunoscuta a maestrului menita sa abureasca pe cine se poate. La unii mai tine, la altii nu.

  • Excelent articol.
    Eu cred ca remarca de la sfarsitul discursului lui Biden a fost doar emotionala.

  • sa le cinti americanilor de inmormantare,
    sa le cinti rusilor de inmormantare,
    …tot aia: e…cam prea mult pentru ‘mileniul al -iii-lea’

    si unii si altii stiu exact cu ce se mananca Vremurile. chinezii la fel. stiu cu claritate ca astea sint Vremurile Marii Revolutii. ( proces unic in dinamica civilizatiilor care se manifesta pe o oarecare planeta )

  • o exista balanta sua-ue un taler, rusia-chia celalalt taler,
    insa sua-ue e in sine o balanta, dupa cum si rusia-china e o balanta.

    prin urmare ue are nevoie de o definitie clara, care s-o pozitioneze ca ‘taler’, iar asta e spre fundamentala nevoie de echilibru.
    ue tre sa-si asume si ea un rol fundamental in dezvoltarea in stil fibonacci a Civilizatiei, de care e atata nevoie ( capitala! )

    ue tre sa si aduca la zi ecuatia de miscare, iar asta inseamna nimic altceva decit manifestarea unui proces revolutionar de innoire din temelii.

    innoirea din temelii a ue e o dinamica implacabila.

  • ‘De ce s-a lansat Joe Biden în atacuri neobișnuite la un asemenea nivel?’

    o fi neobisnuit la asemenea nivel, insa e ceva obisnuit pe vremurile Metamorfozei, ale Marii Revolutii.

    atacul neobisnuit’ indreptata impotriva…rusilor povesteste despre ‘atacul neobisnuit’ care ii va viza pe…chinezi.

    Marele Reflux este implacabil. insa…nu mai bine se aduna apele in doua ‘depresiuni’? :))
    deci asistam la ‘construirea ‘golurilor’ in care se vor scurge apele:)

  • Maestre, Joe a aratat hotarare: ne atacati, suntem uniti si hotarati. Asta s-a intamplat la summit.
    Maestrul Putin a dovedit ca a inteles mesajul.

  • odata cu plecarea gb din ue…s-a intamplat ceva. ‘intregul’, cel prezent in Definitia ue, a ramas fara temelie. ue, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa reconstruiaca temelia ‘intregului’, chiar daca asta inseamna asamblarea unei noi Definitii.
    Definitia ue a expirat odata cu plecarea gb din ‘intreg’. e nevoie de o noua Definitie, altfel e imposibil.

    prin urmare ceea ce urmeaza e o reconfigurare a Definitiei ue. ‘semintele’ care ii tot rasar lui macron prin buzunare…pina una alta despre aceasta innoire din temelii povestesc.

  • ‘De ce s-a lansat Joe Biden în atacuri neobișnuite la un asemenea nivel?
    Pentru a ascunde decizia NATO de a se război cu Federația Rusă pînă la ultimul ucrainean.’

    poate.
    insa io cred ca ‘de ce’ ul se gaseste in reactial lui Macron. ramane de vazut daca ‘reactia’, adica samanta, va incolti,…etc

    Rusiei ii convine ‘atacul neobisnuit’, pentru ca perceptia cetatenilor rusi va fi ca…intr adevar!, cei care vor sa distruga Rusia, cu conducator cu tot, sint americanii cu prietenii lor europeni cu tot.

    intre Est si Vest se naste o falie care are potentialul de a desparti plenar apele.
    mai ramane de vazut care e definitia faliei, care sint statele care o definesc.

    • Poate apele se despart sa treacă noul Moise fără de toiag, și fără legi ,Zelenski.

      • ‘fara legi’ cheama intru echilibrare chiar…Legea
        ( adica legea care sta sub definitia Numarului )

        pe astfel de vremuri ‘toiagul’ e…in om, iar legea care il guverneaza sta sub forta Cifrei ),
        ca doar astea sint…Vremuri de Granita, nu-i asa? 🙂

  • Cea mai buna :cotofana:?! eu zic ca este o jurnalista pacat ca nu de la CNN sau FOX sau CNBC ori BBC poate de la ANTENADIGI?

    https://youtu.be/rddD5rqWK_Y

  • Summit-ul NATO, ce e de fapt? Ss aduna toti si le spune Biden, din posfura de lider al IS , a unei superputeri deh, ce sa vorbeasca ce politica sa faca ce sanctiuni sa sustina impotriva cui. Cine mîrîie in front primeste sanctiuni de ordin economic. Nimeni nu misca in front pt ca sistemu e gindit sa eecompenseze material acesti lideri. De aia nu cricneste unul. Poate Macron un pic…
    Odata cu opozitia lui Pitin impotriva acestei practici mafiote la nivel de stat a US, prin sarantocil Biden, o seroe de tari se opun Americii…Rusia, China, India, Brazilia, Iran, Soith Africa, Belarus, etc…asta e noua ordine mondiala…US nu a lead prin ceva deosebit, ci prin amenintari constringere santaj, frauda, practici mafiote…lumea s-a saturat de mafioti…

  • 1. NATO nu se poate implica in Ucraina pt ca Ucraina nu e tara NATO.
    2. E destul de suspect ca NATO sprijina Ucraina, e un derapaj NATO
    3. Joe Biden e un taran. Senil, fara educatie inalta. Un functionar de o viata la Casa Alba. E senil, bolnav, dus cu pluta, dar meschin.
    4. Acest Biden a facut un super-lobby la indistria de armament americana, care in timp de pace merge la ralenti. Acum duduie. Un F35 costa enorm.
    5. America nu mai e o super-putere. Toata lumea o stie. Ratoiala prostanacului Biden spune multe.
    6. Limbajul de golan al lui Biden, ca mare diplomat, spune multe.
    In concluzie: un idiot functional la nivel inalt, dar altfel tot un taran dobito a ramas, conform originilor sale…un papagal…
    7. Putin, ca presedinte al Rusiei, da clasa in comportament.

  • Maestre, bine intoarsa din condei ca NATO e de vina pentru tot ce se intampla. Nu prea tine, invadatorii sunt rusii, oricat v-ati stradui. Aia din tarile NATO, francezul si germanul, au tot incercat si mai incearca sa negocieze cu criminalul de razboi.
    Ati terminat textul lacrimogen cu „pînă la ultimul ucrainean” , Maestre, dar nu vi se potriveste, nu v-a iesit, de cand o fi inceput sa va pese de ucrainieni nu se stie.

    • NATO a lansat bulgărele (posibilitatea de aderare a UKR) din vârful muntelui iar când a ajuns jos ,ce avalanșa distrugătoare ,și totul a pornit de la un mic și nevinovat bulgăraș de zăpada…

  • Cam ciudat la era 7:48 zero comentarii. Oare de ce ?De ce cei care vor pace sunt considerați putinisti ?

  • V-aș aminti că Biden l-a mai făcut pe Putin „criminal” și acum vreun an, într-un interviu televizat, când nu era niciun război. Oare de ce?

    • Pentru că Putin este un criminal mai „vechi”. Ucide jurnaliști și oameni politici care i se opun.

  • Neh… pe bune…nu le zice „seniori” la pensionari, le zice „old farts”.
    Lasati ce are fiecare, alegeri, ambitz, mofturi, ce n-are fiecare e o reteta pt vitamine pt neuroni. Toti politicienii par sa aiba deficiente serioase cind vine vorba de vitamine pt partea ginditoare…
    „Marea adunatura” NATO e formata din figurantzi de toate natziile…decizia nici nu se ia de vreunul dintre ei, ei fac sa arate bine asa zisa decizie finala care nici macar nu li se prezinta in vreun fel, li se aduce la cunoastinta sa ridice mina la comanda si cu asta , basta.
    Biden are probleme cu odrasla aia cu mintzile duse, si face ce poate ca sa nu-l vada ca-si zboara creierii cit e el, „senioru'”, in viata…Pe de alta parte, „senioru'” uneori incurca borcanele…aude cite o chestie in cerc restrins, apoi cind se vede in public, incepe si le amesteca…nu mai stie care „chestie” trebuia spusa tare, si care trebuia tzinuta pe mucles…de aia uneori il ia gura pe dinainte, iar acum aia pe la cladirea cu 5 laturi, dau din coltz in coltz sa dreaga busuiocu’…mai ales ca putin le-a spus ca nu decide amerolacu pe cine alege rusu’…rusii isi aleg singuri presedintele, deci…???? Al treilea razbel e inceput „damult”…din momentul in care somajul a crescut si este raportat gresit…ca sa nu zic fals.Asa ca „unii”, s-au gindit ca trebuie facut ceva…una ca sa distraga atentia prostimii de la realitatea cruda, adica lipsa locurilor de munca din cauza impotentiei mintale a celor ce conduc sau au o putere de decizie, apoi din cauza lacomiei…cind multi saracesc, unu’, doi se imbogatesc…nu e rocket science, e realitate…asta se intimpla cind gaurile in educatie devin „norma”…Deci…hamerica mai are „surplusuri” in care a bagat banii contribuabilului si nu poate arunca totul la gunoi ca mai devreme sau mai tirziu lucrurile se afla…asa ca solutia salvatoare e sa vinda”surplusul” la saracii si sarmanii lipsiti de aparare…totul va fi vindut la pretz de „nimic”,doar ca adaptat monedei de azi…impresia ca dai mai putin conteaza…mai ales la fraieri…trebuie terminata schema cu F16-uri, ca deja se fac F-35-uri si costa si alea…ca sa le faci…iar ca sa le vinzi mai dureaza, intii curata gunoaiele…apoi mai sint in plus si diverse „ustensile” de teren care trebuie si ele „valorificate”…aici intra fel si fel de taburi si tancutzuri care vin echipate sumar, apoi mai sint si alte „echipamente” absolut necesare in „procesul apararii”, unele care completeaza necesitatile de pe tancutzuri, altele ca rezerva in caz de ceva….nu mai zic de bombardele si rachetutze demodate…ca doar nu o sa tina toate „rafturile” si hangarele ocupate cu junk, astea se pot tine de catre nevoiasii din „ioropa de est”…apoi „pretinii” si fratii ucraienieni isi muta o fabricutza de tractorashe pe la Iasi pe undeva, la vreo suta de Km in linie cisha pe asfalt de Moldova, ca pe linie prin aer sint doar vreo 64 de Km…unde vor fi reparate tancutzurile…pardon, tractorashele…adica o sa faca acolo tractorashe…cum faceam noi masini de cusut…am inceput sa le amestec…dom jeneral prim ministru ar trebui sa aiba habar de toate astea ca doar i s-au pus si lui desene animate Looney Tunes | Roadrunner VS Coyote
    …ca sa nu zic loonie bins…daca el nu stie, mi-e greu sa cred ca nu-l duce capu’ pe nici un alt dom’ jeneral…din jeneralii astia ai nostri, buni de gura printre dintii lipsa, citi au scos vreodata pistoletu’ din dotare macar la un poligon…da’ sint ei jenerali? Sint…
    Dom’ jelescu e pus acolo pe scena din tara lui, de mai mult timp decit pare…se incearca aceeasi strategie in „satu'” nostru cu citzu, doar „ca citzu” nu e fotogenic si sta prost si cu dictzia…degeaba il alinta Rifai ca cica-i baiat mumos, ca fraieru’ n-are nicio sansa …ii lipseste si simtu’ „risului”…de aia te umfla „umorul” cind te uiti la el…mai ramine sa se rada in cap ca sa poata fi numit oficial „dick head”….Analizati clipuri cu dom’ Jelescu „pretinu’ si fratili” care trebuie ajutat, si dom’ citzu al nostru si sa-i vedeti cind apar pe scena, fiecare in fata poporului lui, cum dau din cap si merg precum curcile zapacite de destepte ce sint…zici ca-s gemeni…Cred ca au mers la aceeasi „scoala” si stiti cum e in colectivitate… „virusii”se raspindesc mai repede…”ambi-amindoi” sufera de aceeasi boala…se numeste „talentoza cronica”…ce nu intelege nici unu’, e faptul ca in lumea actorilor rolurile sint limitate si odata ce sint incheiate filmarile, pt filmul urmator e nevoie de un actor nou ca sa nu se plictiseasca publicul…nu mai e ca pe vremuri cind toata lumea astepta de Revelion sa-l vada pe nea Marin…s-a dus asta…acum sint alte generatii care nu se uita vesnic la aceeasi actorashi…pe vremuri se faceau „filmele” dupa un scenariu cu cap si coada…azi se cam improvizeaza, or la improvizat nici dom’ jelesci, nici citzu nu-s buni de fel…Stati asa sa vedeti cind se intoarce citzu de la sedinta cu Sandu de la scularia amerolaca…sa vedeti atunci…o sa anunte „succesuri” multiple ca urmare a cumparaturilor facute dupa „almanahe” puse la dispozitie de Sandu de la scularie…Cam acolo s-a ajuns cu apararea in zilele noastre….mai bine sa sape fiecare cite un santz in juru tarii lui si sa-l umple cu apa cu piraña…intretinerea la peshtilici e mai ieftina daca e impartita intre vecini si e si solutie ecologica de aparare… foarte ecologica ..daca incearca vreunu’ sa traverseze innot, nici nu ne trebuie vreun serviciu special, e descompus integral in mod natural, nu mai cheltuim bani pe chestii distrugatoare de mediu, chestii care fac degeaba gauri in pamint si fac si zgomot, ne strica asfaltu’ de la shenile, sperie gainile daca zboara prea jos(avioanele)si dupa aia nu mai face oua nici una dintre orataniile astea de curte …la mijloc sint trilioane…alea nu se fac din vinzarea de oua, nici daca ti-ar vinde oua de dinozaur n-au cum sa faca repede trilioanele astea care au inceput sa se miste de colo-colo…Aia e…

    • Iti recomand sa bei mai putin Red Bull care iti da aripi sa scrii mult, prost si fara rost. Mai lasa-ne, ajunge!

    • @se știe
      Să nu cumva să nu mai scrieți și să vă luați după unii care scriu puțin și prost! Mai bine mult și bun! Eu așa văd și zic.

      • Ha, ha!
        Iar te lauzi tu pe tine, guralivule?
        ELENA STOICAN = GURALIVUL

      • Pt. doamna Stoican:
        Cred ca cel care a spus ca „populatia creste, nivelul de inteligenta ramine constant”, a avut dreptate…cu exceptia unui numar restrins de comentatori(ii numeri pe degetele de la o mina), restul sint din aia care se „reinventeaza” cit e ziua de lunga. Eu ma amuz copios cind vad cu cita persistenta insista cite o nulitate, nu doar sa iasa in evidenta prin comentarii la nivel de scoala ajutatoare pt copii cu deficienta de invatare, ci si cind vad ca se da de ceasul mortii sa capete o reactie. Stiti vorba aceea: nu mor caii cind vor ciinii…in situatia persoanei cu probleme de comportament si intelect care-si „reinventeaza” semnaturile si comentariile facute pe acest blog, ba ii place sa insulte continuu, trebuie sa avem intelegere…la ea in cap ciinii doar latra…unii atita pot, atitea parale fac…ca in cazul acestei comentatoare care isi imagineaza ca le stie pe toate…Tare as vrea s-o vad cum parcheaza un trabant…Va doresc o zi frumoasa…ma umfla risul numai la imaginea cu trabantu’….hahahaaa…aaaaaa…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *