Donald Trump depune jurământul în calitate de preşedinte al Statelor Unite, începându-şi astfel cel de-al doilea mandat şi încheind una dintre cele mai uimitoare reveniri politice din istoria Americii (Reuters)

De ce neliniștește profund poporul român faptul că nu e pace în Ucraina

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „De ce neliniștește profund poporul român faptul că nu e pace în Ucraina”

  • Cunosc ecranizarea despre care vorbiți. A fost în toamnă la M.Ț.R. Înainte am căutat să văd ce se spune despre el. Unii ziceau că e cea mai fidelă ecranizare, alții că poartă pecetea satanismului. Cineva aprecia că filmul e doar inspirat de master și Margarita. Filmul nu e vreo capodoperă, dar nici așa rău cum ziceți dvs. Actorul din rolul Maestrului aduce binișor cu Bulgakov.
    La ieșire mi-am pus problema dacă mi-aș dori să-l revăd (filmul). Nu cred că aș mai avea răbdare. Din punctul meu de vedere, romanul (cu toate finețurile și subtilitățile lui) e imposibil de ecranizat.
    Filmul merită văzut. Măcar de curiozitate. Eu rămân la variantele anterioare.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Dupa Oresniku’ rusilor, azi a aparut si zvonu’ despre Chinese 6th Gen Fighter spotted flying under broad day light…!
    Ce spune asta?… Ca timpul nu lucreaza in favoarea NATO, dimpotriva. Creste doar disperarea.

  • Așa. Începusem ieri cu planul de acțiune comună germano-ungar P 1 și R 2 din 1939.
    P însemnând Polonia și R însemnând România.
    Planul era ca după invazia germană în Polonia, trupele germane să atace România din nord, iar trupele ungare, ajutate de o divizie de blindate germană, să atace România din vest. Joncțiunea dintre agresori ar fi trebuit să se facă pe linia Carei Marghita, urmând să o țină tot așa până la gurile Dunării și în cazul nemților până la Vladivostok.
    Reamintesc că la vremea respectivă granițele României erau mai la nord.
    În același timp Germania nazistă a susținut independența Ucrainei, subvenționand, după cum se știe, trupe paramilitare ucrainiene pe teritoriul Cehoslovaciei și Poloniei. Din acest motiv Germania nu a acceptat solicitarea Ungariei de anexare a Ucrainei subcarpatice.
    Unele chestii mutatis mutandis cam seamănă cu un tipar geopolitic în ce privește încercarea de a pune gheara pe vastele resurse ale Rusiei.
    .
    A propos de pattern uri geopolitice și de vaste resurse, simțind el că încordarea cu Rusia presupune prea mult efort, plus că nu se știe cum se termină (vorba lu Cellini, bătălia știi când o incepi), ce a zis Trump, să ia Canada și Groenlanda. Dacă ne uităm pe hartă, aceasta din urmă și insulele din nordul Canadei au o suprafață mai mare decât continentul nord american.
    Plus că e posibil să existe studii despre ce bogății ale subsolului se găsesc sub întinderile înghețate, care cu tehnologii noi presupun că pot fi exploatate. Bașca, încălzirea globală pică la fix.
    .
    M. Neamțu. Hai să fim serioși. Cicisbeul macoveiei. Ăsta latră și el cum primește ordin. Plus că în poza aia cu Macovei pe geamul de la baie el era femeia.
    Faptul că o fi citit mai mult decât țurcana și intotera nu e chiar un criteriu al erudiției.
    Iar despre Conciliul de la Nicea s au scris kilometri de cărți. Mulți nu sunt familiarizați cu subiecte religioase și li se pare că o spoială în domeniu chiar înseamnă cunoștințe serioase și mai ales înțelegea acestora.

  • De ce? Fiindca razboiul n-a fost dorit de ucrainieni, ei traiau in buna intelegere cu rusii de sute de ani. Ce naiba sa s-apuce acuma dintr-o data sa se omoare unii pe altii? La fel ca pe timpul lui Bandera, razboiul este declansat de niste nebuni cu capu’ care n-au alta placere-n viata decat sa ucida oameni care altminteri ar trai in buna intelegere unii cu altii.
    Deci ce se-ntampla in Ucraina se poate intampla si-n Romanica de pe o zi pe alta cu „ajutorul” NATO si ma ales a britanicilor pe care-i mananca-n fund sa fie razboi cu Rusia.

    • @Paul
      Intamplator cunosc natia de la sursa. Habar n-ai cat sunt de „pacifisti”. No offense!

      • @cib,
        Cu atat mai mult.
        Din natura stim ca si-o mata, cat o fi ea de blanda, zgarie rau daca o tot calci pe coada!…

        • @Paul
          Ma refeream la Ucraineni (natia).

        • @cib,
          Si eu. Ce mi-e mata, ce mi-e ursu’…!

          • @Paul
            Intre mata si urs e o mare diferenta. Mare mare. Faptul ca vorbesc limbi asemanatoare nu-i face neamuri. Nici pe departe.

          • @cib,
            Pai nici nu e nevoie sa fie neamuri.
            Vorba aia, un vecin aproape iti este mai de folos decat un frate departat.
            Dar cand vine-un strain de departe si-ti baga-n cap idea sa te certi cu vecinu’ tau, trebuie sa fii tampit la cap sa-l asculti. Poti la fel de bine sa-ti dai foc singur la casa…!
            Eu am spus ca si ucrainienii cunosc cum e cu mata si ursu’. Daca nu, n-au decat sa suporte consecintele.

  • Finanțarea presei este o mare greșeală întrucât așa-zisa independență și putere sunt complet alterate. Subiectele, mereu aceleași, sunt tratate de manieră manipulatorie. Oricum cititorii ori cei ce vizionează programele de știri au de unde alege. Dacă până și la starea vremii se minte, atunci chiar nu mai avem ce viziona și trecem la Netflix, Disney+, etc.
    Intervențiile Dvs pe TikTok au impact lăudabil, deveniți vedetă. Sincere felicitări! Vă urmăresc cu interes.

    • Presa a devenit un desert cu rare oaze . Ea s-a compromis in mare parte in ultima vreme prin faptul ca a fost cumparata si canta precum manelistii , la comanda. S-a degradat puternic in parte si fiindca generatia care vine este lipsita de cultura .
      Presa din Romania nu face exceptie Are insa o caracteristica : a descoperit niste indivizi plecati din Romania cu studii in strainatate , cu mind setul aferent , care insa nu cunosc si cu atat mai mult nu inteleg situatiile din Est , dar care sunt prezentati drept analisti . Sau niste locuitori ai orasului Cluj Napoca , tot asa prezentati ca mari specialisti.
      Am in cap o lista de autori pe care nu-i citesc sa nu-mi risipesc „clipa cea repede „ce mi s-a dat.
      In cativa ani , materialele pe care le culeg din presa s-au restrans cam la o treime .

      • Exista mai multe cauze. Programarea cu buna stiinta a degradarii invatamantului, fabricile de entertainment gen Hollywood cu corporatiile din spate si nu in ultimul rand consumatorii. Oamenii au tendinta de a se feri de adevar daca nu se pliaza pe dorintele lor si pe necesitatile lor imediate si primare. Nu e orb cel ce nu vede, orb e cel ce nu vrea sa vada. Marea majoritate NU VREA sa stie adevarul.

  • De ce neliniștește profund poporul român faptul că nu e pace în Ucraina

    nu daia e neliniștit.
    poporul simte că vin vremuri grele.

    cît a fost vorba despre frecții, frecții a ales.insa cînd a simțit că vin vremuri grele …s a comportat …după cum a fost grădinărit.

    • din simplă alegere pe care a făcut o poporul …ce rezultă e că …pur și simplu vin vremuri grele.

  • puteau să urle toți din toți rărunchii că vor pace, tot degeaba.
    nu propovaduitul păcii a făcut diferența

    poporul simte …folosindu și inteligența de popor …că vin vremuri grele.
    poporul și a ales conducător pentru vremuri grele

    altii …cică mai inteligenți decit poporul au spus că poporul a luat o razna , aruncindu i la gunoi alegerea.

    se va dovedi cu vârf și îndesat că poporul a avut dreptate atunci cînd și a exprimat o astfel de dorința.

    • de fapt e invers. cei care au propovăduit războiul pina mai ieri …n ar pierde in ochii poporului …doar dacă ar propovădui războiul în continuare.
      însă ei …în general au ales să facă fix pe dos, adică ..s o dea la ntors brusc propovaduind pacea.
      nu merge bre așa. tura asta, cel puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *