După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

De ce poartă liderul UDMR barbă. Dezvăluire în premieră la cristoiuTv

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, nu a ieșit de două luni din Cluj-Napoca, orașul în care locuiește împreună cu soția și cei doi copii. Vineri seara, liderul unional a fost invitatul lui Ion Cristoiu la cristoiuTv, emisiune realizată pe ZOOM. Realizatorul a remarcat că lui Kelemen i-a crescut, în această perioadă, foarte mult barba. Spontan și spiritual, politicianul a spus că nu este atât de lungă, cât albă. „Nu știu dacă e mai mare barba, dar e mai albă, asta este clar. Nu mi-am schimbat look-ul, doar trece timpul”, a spus politicianul maghiar. Acesta a povestit de când poartă barbă și care a fost motivul care l-a determinat să facă asta. „Am început să port barbă dintr-un motiv extrem de pragmatic. Am o aluniță și când eram în armată trebuia să mă bărbieresc, de fiecare dată apărea o problemă. Am început să port barbă în primul an de facultate. La primul curs, în 1987, septembrie, a venit profesorul, s-a uitat la mine și a zis: «Ce-i cu barba asta, măi?». Și am zis: «Ce să fie?». Mi-a spus să merg acasă și să micșorez barba, că nu intru la el la curs așa. Eu, speriat, am plecat, m-am ras și m-am întors la ora 10:00. Intru în sală, vine profesorul Popovici și zice: «Dar unde ți-e barba?». «Păi, m-ai trimis dumneata…», am răspuns. «Poți să-ți lași barbă din partea mea, nu mă interesează». Și de atunci, am barbă”, a povestit Kelemen.

Și fostul președinte al UDMR, Marko Bela, purta barbă. Există și o asemănare fizică între cei doi, dar au și pasiuni comune. Kelemen Hunor a publicat trei cărți, un roman și două volume de poezii, mult mai puțin decât mentorul lui politic, Marko Bela.