Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

De ce s-a renunțat peste noapte la Operațiunea Termopile de la Azovstal?

Postul Tv Al Jazeera în engleză, preluat de site-urile băștinașe după traducerea făcută de Agerpres, a închinat un amplu articol luptătorilor de din subsolurile cu trei etaje ale Azovstal, comparîndu-i direct și fără să tresară cu cei trei sute de spartani care au luptat cu perșii la Termopile.

Un nărav de care e bolnavă presa de ieri și de azi constă în tentația de a face cultură acolo unde simpla gazetărie (prin definiție subcultură) ar fi de ajuns. Lipsită de talent pentru a fi Wirginia Woolf, Coțofana din presa condamnată să fie gen minor e lovită din cînd în cînd de ambiția de a pune în supa searbădă a textului gazetăresc picături din ceea ce ea crede a fi proză. Comparația celor de la Azov cu spartanii de la Termopile e semnificativă pentru boala autorlîcului printre gazetarii suferind că fac jurnalistică și nu literatură.

Cei trei sute de spartani de la Termopile au murit cu toții sub asaltul perșilor fără a se preda.
Spartanii de la Azovstal s-au predat rușilor, deși erau 2000 și nu 300. N-au luptat pînă la moarte. Ba mai mult, în timp ce se predau, cu mîinile ridicate, s-au lăsat percheziționați ca niște oi. Puteau să strige unul dintre ei Slava Ucraina! sau și mai și, să-i ardă una peste mutră rusului cotropitor.

Firește, luptătorii de la Azovstal s-au comportat eroic în cele trei luni de asediu, refuzînd să se predea. Nu în general, ci să se predea rușilor. Predarea lor din final n-are în sine nimic stînjenitor. Așa se întîmplă cu orice militar din întreaga istorie a bătăliilor normale, cînd își dă seama că o continuare a rezistenței ar fi inutilă. Stînjenitor rămîne efortul presei mondiale, încorporate cu tot cu adjective și comparații de Pentagon în Coaliția anti-Rusia, de a mitiza fără a fi cazul. Un alt sergent major din presa occidentală de data asta de la Bloomberg, și el copiat de sergenții majori din presa noastră, leșină de emoție pe tastele laptopului scriind despre eroii de la Mariuopol:

„Ca și eroismul în general, astfel de ultime rezistențe curajoase păreau să aparțină trecutului.. legendei sau chiar mitului.”

Repet, abordată dintr-o perspectivă strict militară, predarea celor de la Azovstal rămîne în perimetrul normalului. E normal ca la un moment dat să te predai. În perimetrul normalului rămîne și rezistența lor îndelungată. Ea nu s-a datorat eroismului legendar, de spartani de Termopile, ci condițiilor aparte ale confruntării cu invadatorii ruși. Combinatul, aparținînd unuia dintre cei mai mari oligarhi europeni, avea, de pe vremea Uniunii Sovietice, o infrastructură special concepută pentru a rezista la asalt din exterior. Prin urmare refuzul lor de a se preda ținea de îndeplinirea unei misiuni primite.

Dincolo de folosirea prozei pentru a scrie despre o operațiune militară, articolele în genul celor din Al Jazeera și Blomberg, de care a fost plină pînă la capac presa mondială, dezvăluie ce s-a urmărit prin rezistența luptătorilor de la Mariuopol. Aceștia urmau să moară în subterane, dacă nu pînă la ultimul, atunci pînă mai rămîneau măcar o sută. Ce s-a scris la predarea lor, dar și ce s-a scris pe parcursul asediului ne lasă să ghicim contururile marii operațiuni de Război mediatic. Cu mai multă vreme înainte de predarea necondiționată, propaganda de război ucraineană, avînd drept principale mijloace marile instituții de presă ale lumii, a lansat Operațiunea Termopile de la Azovstal. Nu s-a precupețit nimic din fondul de telenovele ale propagandei de război adaptate la secolul rețelelor sociale și al emoțiilor de a gata: de la angajamente de rezistență eroică pînă la epistole semnate de membrii familiilor, în mod curios pînă nu demult absenți din presă. Toate aceste mesaje, fabricate în laboratoarele de la Kiev, capitală a Studiourilor Hollywood de Război, erau preluate de presa occidentală. Că le prelua și presa noastră, inutil să precizăm. Nu le prelua direct de la sursa ucraineană, ci de la presa occidentală, prin intermediul biroului de traduceri care e Agerpres. Pentru ca impactul să fie și mai puternic, apăruse în ultima vreme și un canal de comunicare video din subterane. Prin intermediul lui telespectatorii puteau urmări în direct cum trăiesc și cum luptă termopilenii de la Azovstal.

S-o recunoaștem.
Lovitura pregătită rușilor era năucitoare.
Gogeamite Imperiul, comparat de oamenii de cultură din presă cu Imperiul persan, era ținut în șah de o mînă de oameni. La început Moscova n-a conștientizat capcana. Ea a calculat, așa cum s-a văzut din sceneta radiotelevizată cu Putin, doar efectele militare. Din punct de vedere militar, armata rusă putea trece mai departe de Azovstal, aplicînd celor din subsoluri principiul enunțat de Ion Iliescu în Războiul cu cei din Piața Universității:
Să fiarbă în sucul lor propriu!
Din punct de vedere mediatic ar fi fost un dezastru. Pentru a-i scoate de acolo rușii s-ar fi văzut obligați să apeleze la Arma chimică. Visul lui Joe Biden, tata moșu lui Zelenski!

Și deodată, luptătorii se predau. Nu oricum, ci necondiționat. Ei voiseră să se predea, dar nu rușilor. O înregistrare a predării, ocolită de presa lumii, ni-i arată pe termopilenii de la Azovstal lăsîndu-se prechiziționați, urcați în autobuze rusești pentru a fi duși în zone controlate de ruși.

Ce s-a întîmplat? Cine a decis renunțarea la una dintre cele mai teribile arme mediatice din mîna ucrainenilor?
Cum cine ?
Volodîmîr Zelenski.
El pusese la cale Operațiunea, el a blocat-o.

Decizia de a se renunța la Operațiune, dar mai ales de a se accepta condițiile puse de ruși, rămîne unul dintre marile mistere ale acestui Război și un mister al Istoriei contemporane.

Pentru ca să renunțe la o Operațiune de succes sigur, nu cred că Volodîmîr Zelenski a trebuit informat că luptătorii riscă să moară în subsolurile combinatului. Operațiunea, pentru a fi reușită, tocmai asta prevedea. Moartea dramatică a celor 2000 de luptători în stilul celor 300 de spartani de la Termopile!

Sînt mai multe ipoteze pe post de răspuns.
Poate că Volodîmîr Zelenski și a dat seama, ca și în cazul pilotului fantomă, că risca din partea spartanilor de la Azovstal o concurență uriașă la statutul de vedetă internațională. În orice moment, în opinia publică mondială locul i-ar fi fost luat de comandantul batalionului Azov. Și cu mai mult succes, dacă ne gîndim că ar fi fost vorba de un erou nou și chiar adevărat, rostind ultimele cuvinte nu din biroul prezidențial, ci din mijlocul exploziilor.

Nu putem exclude nici ordinul primit de la Londra să cedeze, deoarece ofițerii britanici, aflați în subsol pe post de luptători ucraineni ,riscau să moară. Și dacă ar fi murit, pentru guvernul britanic ar fi fost destul de greu să recunoască adevărul c-au murit pe cîmpul de luptă ucrainean.
Sînt ipoteze doar.

Un lucru e sigur.
Că Batalionul Azov a fost dat pe mîna rușilor!
Și a fost dat chiar de președintele Ucrainei.
Lucru la care cei de la Azov nu s-ar fi gîndit în veci.
Poate se gîndesc de acum încolo!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „De ce s-a renunțat peste noapte la Operațiunea Termopile de la Azovstal?”

  • @
    pe lumea asta desavarsit zbori doar intr o aripa.
    ori zbori Destept, ori Inteligent.
    in doua aripi nu poti zbura desavasit, zic eu.
    caldiceii zboara in doua aripi. sau, in doua aripi zboara caldiceii.
    Pasarea lui Brancusi e intr o aripa, si tot asa e si zvorul omului…desavarsit, pe Pamant.
    deaavarsit in mod absolut relativ sau desavarsit pur si simplu.

  • Salutari dle Cristoiu
    Tusica si Unchesul sint la Kiev.Probleme personale
    Va saluta respectuos.
    Dar sa revenim la eroi…
    Am o banuiala ca VA placut si carteA si filmul despre fortareata Brest.
    Nu toti se pot preda ca gingasa Europa in ww2.Toata Europa …TOATA…ii facea cizmele lui Adolf.Da ,partizani ,rezistenta…hm.
    Istoria nu e tirfa dle Cristoiu.Unele neamuri sint.
    Ma refer la cei care accepta sa Puna semnul egal intre sovietici si nazisti .
    Ca sa inchei cu vestea si Mai rea…pentru acele neamuri.
    La ora asta se profileaza in RP Donetsk trei incercuiri insumind intre 8000 si 16000 militari ucraineni.
    PS.Deci rusisti canci dle Cristoiu.Nu e ironic?Ai o 10 000 de alde Radu Tudor si nu ai rusisti?Hm…
    Din discutia asta cu St Popescu nu ati avut niciun frison?Omul asta e gelos pe Duda ca nu permite Ramonei sa fie curtezana favorita.
    Duda ovationat in Rada.
    Distinsul dvs interlocutor a fost coleg (de cancelarie) cu Chifu?
    Macar sunati l pe Beliavski.
    Omagii

  • „… boala autorlîcului printre gazetarii suferind că fac jurnalistică și nu literatură.”
    .
    Maestre, dar și domnia voastră ați procedat la fel. Iată dovada:
    „Pentru ca să renunțe la o Operațiune de succes sigur, nu cred că Volodîmîr Zelenski a trebuit informat că luptătorii riscă să moară în subsolurile combinatului. Operațiunea, pentru a fi reușită, tocmai asta prevedea. Moartea dramatică a celor 2000 de luptători în stilul celor 300 de spartani de la Termopile!”
    Literatură, curată literatură, nu jurnalistică, stimate maestre!

  • Nu mai ai și FB?
    Comentariu de filo rusnak

    • Se poate și mai rău. Eu pe lângă faptul că sunt filorus și creștin mai sunt și admirator al echipei de la Kremlin, al culturii ruse și continui să citesc Russia Today. E interzis?

  • Domnule Ion Cristoiu
    Aici lucrurile sunt un pic mai complicate,adica par ilogice…..
    Rusii i-au atacat pe Ucrainieni cu 175.000-190.000 forte…..adica oameni…luptatori…..Ucrainienii zic ca se apara cu 700.000 luptatori….
    Acum….ce spuneti am citit si comentariile de altfel…..cica rusii au 70-100 unitati tactice de nivel batalion si ucrainienii se apara tot cu 700.000…..adica o armata de 100.000 ataca una de 700.000….e o tampenie….m-am tampit si Eu de tot…acolo e un razboi clasic in care daca ai un raport 3 la 1 intre „atacatori” si „aparatori” castigi…..pai astia sunt intr-o situatie de „echilibru-anihilare reciproca-linii de front” cu un raport 1 la 7….
    Aiurea rau…adica nu e ce pare….deocamdata pa pa pa cereale si navigatie pe marea neagra.
    Toata Stima !!!

    • Invadarea Ukhrainei nu a fost planificată ci improvizată datorită situației create. Până în ultimul moment rușii au crezut că cererile lor către alianță vor fi satisfăcute măcar parțial. Când alianța a anunțat că Ukhraina va fi primită în NATO și spionajul rusesc a descoperit inminența invadării Donbasului și Krimeii de către trupele ukhrainiene, ruși au invadat cu ceea ce au avut la granița Ukhrainei. Nu poți cuceri o țară atacându-i armata cu un raport de forțe inversat. Ca să ai succes într-o ofensivă trebuie să ai un raport de forțe favorabil de cel puțin 3 la 1 iar unii de prin vest nu pleacă la atac fără un raport de cel puțin 5 la 1. Era evident că rușii nu vor cucerirea Ukhrainei ci doar eliminarea naziștilor precum și distrugerea infrastructurii militare, ceea ce au și făcut. Occidentalii nici în momentul de față nu înțeleg strategia rusă aplicată în Ukhraina. Ei sunt obișnuiți cu atacul de la distanță din aer, sol și de pe mare cu armament greu asupra obiectivelor militare și civile, de lungă durată și fără milă (vezi Irak, Libia, Yugoslavia, etc) iar când forța vie a adversarului nu mai are cu ce riposta, urmează invazia care e floare la ureche. Rușii fac altfel și se pare că fac foarte bine.

      • Rusii vor ocupa si toata partea sudica a Ucrainei, ce a mai ramas de ocupat, plecand de Cherson, Nikolajev, granita Transnistriei si Moldovei pana la gurile Dunarii. Astfel Ucraina va pierde tot litoralul si porturile ei de la Marea Neagra si Marea de Azov. Iar daca razboiul va continua pe mana lui Zelinsky si a Ocultei Mondiala, in final rusii vor ocupa tot malul stang al Niprului inclusiv Kievul. Slava Ucraina Mica, ura si la gara.

  • „OMS avertizează: Lumea se confruntă cu provocări ‘formidabile’ din cauza COVID, a variolei maimuței și a războaielor”

    astea sint glume, fata de provocarea numita Artificializare.
    una e Marea Resetare, cu totul alta treaba e Marea Revolutie, adica Metamorfoza ( ytrecerea de la Natural la Artificial )

    tot asa cum Marea Resetare folseste ‘ferestre’ pentru a-si optimiza dinamica, si Metamorfoza foloseste Marea Resetare pe post de ‘fereastra’ .

    cea care nu e luata in seama, din cite se vede oficial, e chiar felul in care Dinamica Anotimpurilor Naturii se schimonoseste pe sine pestru a echilibra in mod Absolut dinamicile aferente manifestarii Artificialului in Creatie

    Artificializarea ( proces care e definit astfel: AntiNatura ) e o punere la indoiala a Naturii. e o punere la indoiala a Dinamicii Anotimpurilor, Esenta a Creatiei. e o punere la indoiala a Iernii, a Mortii.
    e vremea cind Nemurirea (Artificialului) pune la indoiala Vesnicia (Naturii)

    Provocarea …plenara de data asta!, e Artificializarea, pentru ca ea e o Antinatura, iar pentru ca e asa, Echilibrarea pe care Natura, care e Pacea, o va ‘pune pe masa’ va arata asa: debandada in Dinamica Anotimpurilor, care se! dezechilibreaza pe sine pentru a echilibra manifestarea Artificialului.

    deci avertizarea OMS se refera la chestii serioase!, insa ele pe linga Artificializare sint…simple glumite.

    bulversarea Rinduielilor Anotimpurilor…
    doar imaginati va ce inseamna asta!,
    ca ce inseamna asta in Realitate…ramane de vazut cum arata aceasta Grozavie!, cind va deveni Realitate, adica in curind…

    felul cum va arata Natura, in curind, abia asta e Provocarea Plenara!, Capitala.
    pentru ca unsa sint ‘provocarile Marii Resetari si alt Nivel e cel pe care se manifesta Provocarile Marii Revolutii.

    • lumea a mai trecut prin pandemii si razboaie, insa prin Artificializare acum trece pentru prima data.

    • orice ‘constructie’ se finalizeaza, desavarsindu se, ori prin suprapunerea ei peste Natura, ori prin suprapunerea ei peste Antinatura.

      Civilizatia mare cit pla eta ..pare a nu prea semana cu Natura, :)), deci creca se desavarseste pe calea Antinaturii 🙂

  • Rusii au prizonieri un general american si unul canadian capturati la Azovstal inainte de predarea in masa a azovistilor fascisti din catacombele de sub combinat. Basca alti gradati cu grade mai mici de aceleasi nationalitati. Predarea s-a facut la ordinul americanilor care au fost instiintati de rusi ca daca azovistii nu se predau, prozonierii respectivi vor fi impuscati. Majoritate eroilor de opereta de la Azovstal au fete de drogati si dezaxati mintali. Tatuajele cu capete de mort, sabii, cutite si topare incrucisate, insemne SS si indemnuri ca: moarte rusilor, orcii nu trebuie sa traiasca spun multe la cat de intragi la minte sunt acestia.

  • Unde-și bagă americanii coada, greu de înțeles rezultatul care în fapt se concretizează prin pierderi uriașe. Din nefericire va rămâne din Ucraina ce a rămas și din Afganistan. Europa s-a băgat în conflict ca musca în lapte și acum trage consecințele.

  • Volodîmîr Zelenski nu va apuca sfarsitul anului 2022. Va fi inlaturat de la putere. Pacea nu se poate face cu el la conducere. Nu cu unul care urla: -sa luptati toti ca Ucraina sa existe cu mine erou!. O sa vina iarna, criza se va accentua pana atunci in lume mai dihai ca acum. Occidentul va vrea pacea pentru evitatarea miscarilor sociale. Si!. GURALIVUL Volodîmîr Zelenski isi va pierde capul. O lovitura de stat sustinuta de americani si vina aruncata asupra rusilor. Odata disparut GURALIVUL si alegerea unui presedinte ales de marile puteri in cateva saptamani se va finaliza pacea mult dorita.

    Actorasul Volodîmîr Zelenski a uitat prima lege a scenei. Trebuie sa iesi cand se termina actul. Pentru el actul s-a terminat. Sa vedem cum iese de pe scena, ALIVE or DEAD!

    • Cei care l-au înscăunat sunt și cei cere-l vor mazili pentru că sunt experți în astfel de chestii.

  • Cind americanii vor sa-ti spuna ceva, mai intii fac un film…
    Domnule Cristoiu, doar prin Europa se mai stie cite ceva despre acest razboi din ucraina.Aici unde-mi duc zilele oamenii isi vad de ale lor, habar n-au ca-n Ucraina e razboi.Asta ca sa intelegeti cita importanta are viata oricui traieste in afara granitelor de aici. Orice e in afara e lumea a treia.PUNCT. Am vecini si fosti colegi care nu stiu unde-i ucraina pe harta, au auzit si ei ca s ebat pe acolo,cel mai important aspect fiind acela ca hamerica de nord ii ajuta pe amaritii aia cu niste miliarde bune. Ba populatia de aici e ofticata de milioanele aruncate intr-o parte de lume care nu inseamna nimic pt ei,ei vor sa li se asfalteze soselele si sa li se repare podurile care dau sa cada si sint pericol public, vor sa se faca minuni ca nu mai e apa in lacurile de acumulare si vor retele electrice ca sa aiba curent fara sa mai stea pe intuneric daca da vreo ploaie cu grindina…intelegeti partea asta?Lumea a treia nu era la noi acasa,acum e, ca asa s-a decis pe niste coclauri straine…lumea de aici nu suporta ideea de a fi trimisi bani aiurea, vor ce vor t ei…bidonel e in mare rahat cu camila cu tot…aia numai prostii spune si numai timpenii face…interesele sint mult mai imputite decit par…in timp ce lumea-i enervata de banii trimisi in ucraina, „alesii” sa vegheze la binele populatiei de aici au planuri”maretze”…vor ca guvernul sa ia control complet de vietile oamenilor, sa vina la tine in casa cind vrea,cum vrea, neinvitat,bazat pe „perceptie” sau ce decide vreun departament de stat, sau daca se plinge vecinul cu dau fara temei, apoi vor sa controleze viata copiilor asa cum v-am mai scris pe aici…parintii sa nu aiba nimic de spus in ceea ce-i priveste pe proprii copii…deja s-a anuntat inflatia mai inflatie decit inflatia deja trimbitata, apoi se fac anunturi cu sursa de apa potabila si mincarea care va lipsi de pe rafturi…ca-s goange stupide ca nu mai au alte subiecte?Habar n-am. Ca-s experimentele urmatoare?Habar n-am,poate ca da…cert e ca s-a distras atentia de la multe lucruri de interes pt omul de rind, si se continua prosteala asta cu ucraina. Jelescu e un nenorocit care nu v-a ramine in istorie ca erou.L-au dat de erou acum ca au nevoie de el, sa vedeti in mai putin de 5 ani de nu ajunge la vreun tribunal local sua international si-o sa-l judece pt fel si fel de fapte, reale sau inventate, sau combinatie.Razbpoiul asta e artiificial, nejustificat oricum ai da-o. Nu se spune adevarul si nu sintem informati corect, se judeca totul superficial si cu interese ascunse. Acest razboi nici nu trebuia sa inceapa vreodata.Numai putin si restul de „alesi”stiu fiecare cite ceva, in rest presa, omu; de rind,etc sintem intr-o ceata deasa…v-am mai spus, am sa repet: asistam la o adevarata tragedie umana, se invirt trilioane intre citiva banditi care rid de toata planeta asta. Nu e nicio teorie a conspiratiei sau constipatiei, e reala si clar, doar trebuie sapat adinc si dovedit public…milionarii si miliardarii stiuti si nestiuti sint cei care au intors lumea cu susu’-n jos…oa uitati aici : https://businesselitesafrica.com/4-african-billionaires-with-the-most-expensive-houses/
    https://buzzsouthafrica.com/inside-douw-steyn-family-with-wife-carolyn-steyn-and-who-his-children-are/
    https://www.jacarandafm.com/shows/scenic-drive-rian/carolyn-steyn-gives-us-grand-tour-palazzo-steyn/
    Ei o duc bine si pun lumea la cale desi nu le-o cere nimeni…asa ca ce se intimpla azi sub ochii nistri, e ca o bataie de joc pe fata.Ne rid unii in nas ca au facut matrapazlicuri de pe urma carora s-au imbogatit nemeritata si azi nu le poate face nimeni, nimic.Aia e.

  • Cei 300 de spartani sunt o manipulare a istoriei practicată de americani. In realitate corpul de sprijin Spartan condus de Leonidas s-a alăturat celor 4700 de atenieni, însumând o mică armata de cca 5000 de luptători. Dar aceasta cifra nu mai da bine. Ciudat cum o țara fără istorie, fără tradiții, fără cultura rescrie istoria întregii lumi așa cum cred ei ca ar fi trebuit sa fie. Troia, Roma, Spartacus etc sunt filme produse de americani, care beneficiază de multă tehnologie și care încalcă grosolan realitatea istorică.

  • pentru ca propaganda si-a mushcat coada:
    urma o demolare prin detonare nucleara subterana, ceva in genul
    https://www.youtube.com/embed/Dew6htIWgzU

  • ‘De ce s-a renunțat peste noapte la Operațiunea Termopile de la Azovstal?’

    habar n am!

    insa…cine a zis ca s-a renuntat peste noapte la Operatiunea Termopile?!

    • pina cind nu se dovedeste ca e altfel, gladiatorii isi fac treaba chiar si in momentul asta.

  • Corect, maestre! Intre predatii spartani de la Azovstal sunt mercenari europeni, care nu aveau cum sa nu iasa din catacombele combinatului, pentru ca au fost chemati un pic afara la rugaciune de Patriarhul Kiril. Ori mureau ca niste sobolani si pierdeau banutii aia multi promisi de Zelenski, ori se intorceau in patria lor, necunoscuti, asa cum au intrat in Ucraina. Acum, partizanii #rezist din catacombele oligarhului ucrainian aveau ca ordin sa apere Azovstal, nu sa moara pentru oligarh sau averea lui. Partizanii europeni si luptatorii Azov sunt interogati acum, frumooos, coreect si lleggaaal, asa cum si americanii au interogat arabeti la Guantanamo, inclusiv Gina, colega de scoala a Angelei Merkel si a Theresei May. Rostov pe Don nu e mare scofala de puscarie, insa tare departe pare drumul la intoarcere acasa pentru canadieni mai ales! Interogatoriile sunt rusesti, asa cum un tractor rusesc are viata lungaaaa, asa si intrebarile F.S.B. sunt foarte multe. Dar chiar asa, de ce ar exista ofiteri de rang inalt din U.E. si Canada, cica si americani cativa…in subsolul combinatului Azovstal? Cica soldele le plateau oligarhii astia buni si curatei din Ucraina. De frica sa nu le ia si lor bunurile, saracii oligarhi ucrainieni sunt intre ciocan si nicovala..
    Stiu ca rusii vor pune saua pe calaretii fara cap ai lui Zelenski, cand se termina piesa de teatru. Asa ca se pun bine si cu nebunii care distrug Ucraina cu U.E. in frunte si lasa loc de intoarcere la matca, cand rusii vor bate in poarta lor. Dar mari si multe vom vedea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *