De cinci ani, aceiași nenorociți care apar public să ne spună cât de mult le pasă de copiii noștri, nu au făcut absolut nimic să schimbe ceva

Fratele lui Fane a murit la vârsta de 19 ani, măcelărit de gloanțele armatei, în timpul Revoluției, în camionul ăla de la Otopeni, care plecase să apere aeroportul.
Tatăl lui Fane dăduse și el plocon la șefii ăi mari să facă băiatul armata la o armă ușoară, sa nu îi fie greu. Așa ajunsese fratele lui Fane să fie încorporat în trupele Securității, unde era mâncarea mai bună, serviciul militar mai ușor, fără exerciții umilitoare, târât prin nămol, marșuri de kilometri cu masca de gaze pe față sau bocanci vechi în care colcăiau ciuperci.

Numai că, norocul visat de un tată al cărui păcat a fost să își iubească mai mult decât orice copiii, s-a transformat în cel mai sumbru ghinion, ghinion care l-a urmărit ani de zile, pentru că, în zilele de comemorare a Revoluției, toate posturile tv transmiteau imagini cu camionul din care erau târâte cadavrele. Telefoanele din casa lui Fane începeau să sune, tot satul făcându-l atent că îl dau pe frate-său, iar, la tv. Frate-său era ultimul cadavru din camion, pe care doi soldați îl târau de un picior să îl coboare.

Și ca spectacolul să fie maxim de grotesc, trupele fostei unități de Securitate, transformate după ’90 în Jandarmerie, mergeau în vizită la tatăl lui Fane, în fiecare an, în decembrie, să depună o coroană de flori la mormântul fiului, făcut erou. După ceremonie, ofițerii se opreau în curtea bătrânului, unde Fane se pregătea cu mese întinse, porci tăiați, butoaie de vin, toate cu bani împrumutați și cu regretul că, de Crăciun, nu va mai avea ce să pună pe masă copiilor, cămara și curtea rămânând goale după plecarea fostei Securități, actualei Jandarmerii.

Vreme de peste 20 de ani, așa au suferit niște oameni simpli care au avut onoarea de a da statului român un erou. Peste 20 de Crăciunuri petrecute în sărăcie și disperare, în lacrimi si deznădejde.
Când se apropie ziua de 30 octombrie, de cinci ani de zile nu mai deschid televizorul. Mi-e o scârbă infinită să văd cum niște cretini cocoțați pe dramele a peste 65 de familii, vin cu icoane, cruci, lumânări, coroane, doar ca să iasă în evidență și să arate cât de mult regretă moartea sau desfigurarea pe viață a unor copii nevinovați.

Deși, de cinci ani, aceiași nenorociți care apar public să ne spună cât de mult le pasă de copiii noștri, nu au făcut absolut nimic să schimbe ceva. Aceleași spitale împuțite în care doar se moare pe capete, aceeași nepăsare în fața bolii, a disperării și a durerii sfâșietoare de a-ți vedea cele mai dragi ființe cum se sting cu zile sub privirile celor care doar ridică din umeri.

Blestemați să fiți cu voturile voastre și cu campanile voastre electorale, de îmbuibați fără scrupule, pentru care nici măcar moartea nu vă poate face să plecați capul și să tăceți măcar acum.

Clarificare comentarii


Clarificare

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe blog, precum și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Invitații cristoiublog
Invitații cristoiublog
Invitații cristoiuTv | Adriana Vitan Balint | După referendumul pe justiție al lui Iohannis, Guvernul Meu dă OUG uri pe organizarea judiciară