Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De la Cotroceni se vede că toate lucrurile merg bine către alegerile din 6 decembrie

În conferința de presă de luni seara, președintele Klaus Iohannis a pedalat, în continuare, pe ideea că, orice ar fi, alegerile trebuie să aibă loc.
„Alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii și vor avea loc pe 6 decembrie. Iar în ce privește gestionarea pandemiei, Parlamentul a aprobat o lege specială, Legea 55, care prevede întreg catalogul de măsuri care pot fi luate, și Guvernul, împreună cu autoritățile locale, gestionează acest proces”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă va chema partidele la Cotroceni pentru consultări, a răspuns sec: „Mulțumesc”.

Toate statele Uniunii Europene sunt în alertă, deoarece nici bugetul și nici fondul de redresare a economiilor nu au fost votate. Președintele și liberalii dădeau asigurări că sigur România va lua 80 de miliarde de euro. Și au și făcut un plan de cheltuire a banilor. Iohannis a recunoscut situația și a spus că el a fost la Bruxelles și i-a încurajat pe liderii uniunii să se înțeleagă: „Aceste chestiuni au fost discutate la Bruxelles şi, într-adevăr, în momentul de faţă negocierile între Consiliul şi Parlamentul European merg un pic mai greu. I-am încurajat pe toţi să se reunească şi să caute soluţii pentru deblocare. Ar fi foarte păcat să pierdem vremea şi să nu obţinem aceste fonduri europene, fiindcă nu se găseşte o înţelegere între Consiliu şi Parlament”.

Deliciul serii a fost întrebarea legată de învățământ: „Aş vrea să vă întreb despre situaţia din învăţământ. Dumneavoastră, ca profesor şi soţ de cadru didactic, mai suportaţi ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în învăţământ, mai rezistaţi haosului de acolo?”
Președintele a răspuns că nu este cazul să exagerăm:
„Da, întreaga societate a fost aruncată în haos de această pandemie şi, evident, şi şcolile. Este o situaţie nemaiîntâlnită și este foarte clar că s-au luat măsuri bune, dar s-au făcut și erori. Şi autoritățile, și eu și noi învățăm și din mers, însă nu cred că este cazul să exagerăm cu aceste evaluări că totul este haotic. Nu totul este haotic. În majoritatea școlilor lucrurile sunt ordonate, sunt bine planificate, dar există excepții și ele trebuie corectate”.

Președintele nu crede că lipsurile afectează sistemul de învățământ. „Guvernul lucrează la aceste chestiuni și în fiecare zi mai apare câte un progres și lucrurile se vor rezolva (…) În această perioadă, nu cred că este cazul să căutăm vinovați. Este cazul să căutăm soluții. Dar, dați-mi voie să vă spun un lucru, care cred că de multe ori ne scapă. Noi aici vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative”, a spus Iohannis.

Și despre sistemul medical are o părere foarte bună: „Eu cred că medicii români sunt foarte buni și până în momentul de față au făcut… Până în momentul acesta au făcut față foarte, foarte bine, de aceea le-am și mulțumit și le mulțumesc și cu această ocazie. Avem chiar acum o promoție de medici tineri care sunt interesați să intre direct în prima linie”.

Lovitura de grație a venit când Iohannis a fost întrebat de ce guvernul Orban minte mai mult decât guvernul Ponta. Asta, deoarece DSP-urile nu au raportat niciun caz de infecție nosocomială. „Conform OMS, în țările dezvoltate, 30% dintre pacienții care ajung la terapie intensivă au infecție asociată actului medical, la noi e zero. Domnule președinte, la «Colectiv», Guvernul Ponta a plecat pentru că a mințit că îi poate trata pe pacienți, ascunzând infecțiile nosocomiale. La noi, Guvernul Orban raportează mai puține infecții nosocomiale decât Guvernul Ponta. Cum explicați oamenilor, domnule președinte, că susțineți un guvern care minte mai mult decât la «Colectiv»?”, a întrebat Dan Duca de la Libertatea.
Ca de obicei, când nu poate sub nicio formă apăra guvernul și nici da vina pe PSD, Iohannis a spus că se va informa și va cere explicații de la Ministerul Sănătății.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „De la Cotroceni se vede că toate lucrurile merg bine către alegerile din 6 decembrie”

  • „În această perioadă, nu cred că este cazul să căutăm vinovați.”

    eheee…cita filozofie e in vorba asta!
    vremurile astea sint cu stare de echilibru, nu cu razboi, tocmai daia un razboi mondial e imposibil!, …actualul razboi mondial…e bine sa ne amintim, e rezultatul unei nonactiuni!…chestie unica in istoria civilizatiilor!
    adica…acest razboi mondial a inceput cu o Nonactiune, iar asta doar pentru ca Actiunea era…imposibila!

    cautind vinovati…nu se vede padurea de copaci!
    mularea pe dinamicile Sleaului pe care lumea mare…curge
    e singura varianta de bun-simt!, insa daca si numai daca se pricepe din start ca astea sint vremurile in care omul se judeca singur!, infricosator!, alegind intre a ramane om…sau a se vinde, dar doar pentru a cumpara, la schimb, pe 30 de arginti, noulom, nemuritorul!

  • temeliile lumii crapa, da’ bine de tot!, si nu doar paici, ci peste tot prin lumea mare si expirata, iar toti se nghesuie sa le carpeasca!
    aruncati le, nenica, la gunoi! expirate fiind, vor incepe sa puta!

    deci nu carpeala, ci direct la gunoi!, dupa care lumea trebe rinduita avind drept temelie Inteligenta Artificiala.

    daca exista o alta cale, …exista!, dar…nu exista!
    ori Inteligenta Artificiala, ori …Inteligenta!
    deci ori Natural, ori Artificial!
    insa pentru ca omul sa aleaga intre astea doua, va fi astfel: si Inteligenta Artificiala…si Inteligenta! deci e cu si!, ca n raspunsul la clasica intrebare…a fi sau a nu fi?

    sate autonome si metropole asisderea!
    sate predate Naturii si Metropole predate Inteligentei Artificiale!
    alta cale…nu exista, si nu exista pentru ca omul primeste n dar fix ceea ce si-a dorit!

    o lalaiti…dar…tot acolo se ajunge, lalaitul doar poate fi un catalizator care devine unul capabil sa aduca cu sine…o mai mare acceptare a schimbarii, pe motiv ca…de nevoie!, ca de voie…inertia e asa de mareee..ca omul nu prea vrea schimbare, ci o perpetuare a starii de fapt!
    faza e ca…starea de fapt e un produs expirat care va incepe sa puta, …in curind! creca deja o face, pe alocuri…

  • daca presedintele rezista tentatiei de a-i face terci pe-astia, atunci…e chiar tare!

  • domne, daca nu e gluma, articolul de mai sus, ca la tv nu m am uitat si acu citesc…despre minune!, ar fi cazul sa retinem data de azi: e ziua i

    cind presa din Ro a dat semne ca…misca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *