Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

De pe Facebook adunate: Cine-a omorât poporul cu ventilatorul?

Dosarul Unifarm e doar o parte a răfuielilor economice care urmează, între gealații sistemului. Este o bucată de carne putredă aruncată spre mestecat populației sătule de restricții. Dar și o momeală aruncată politicienilor ca motiv de încăierare și acuzații pre-electorale.
Indubitabil că faptele din dosarul Unifarm au iz penal. Cea mai penală dintre toate, dacă pot să spun așa, mi se pare chestiunea achizițiilor de ventilatoare pentru ATI și folosirea acestora. E atât de penală încât miroase a genocid – din incompetență sau chiar cu premeditare – asta doar o anchetă judiciară și instanța pot decide.
Achiziția de ventilatoare mecanice pentru cei diagnosticați cu Covid trebuie judecată la pachet cu decizia de folosire a acestui tip de instrumente medicale. O decizie niciodată discutată sau analizată serios, deși existau toate semnele că e greșită și scurtează viața pacienților.
Să derulăm faptele.
Pe la începutul lui aprilie, în plină carantină națională, autoritățile se scremeau să asigure populația că deficitul de ventilatoare va fi acoperit prin importuri, fabricație internă sau recondiționarea unor dispozitive vechi. Premierul Orban: “Avem nevoie de cel puțin 2.000 de ventilatoare ca să putem face față oricărei situații”
Ministrul Tătaru: „Avem în continuare achiziţii şi de ventilatoare, precum şi o producţie internă care se va definitiva cred că în două săptămâni. După licitaţia ONAC ar trebui să vină în trei săptămâni toate cele 200 (n.r. – ventilatoare). Altele sunt achiziţiile pe care le face Unifarm de pe piaţa pe care o găsim”.
Nimeni sau aproape nimeni nu se îndoia de nevoia ventilatoarelor în România. E momentul unei paranteze: ventilatoarele premium costă în jur de 25.000-50.000 de euro, în funcție de configurație.
Deci, vorbim despre achiziții care duc spre suta de milioane de euro. Politicienii erau nerăbdători să le facă – și vom afla cine a avut de câștigat – ca să satisfacă mai repede dorința populației, înfricoșate de lipsa unui aparat medical considerat vital.
Considerat vital? Depinde, prin altă prismă, ventilația mecanică este letală.
În aceeași perioadă în care asistam la fuga după ventilatoare, în SUA și aiurea pe glob apăreau deja medici revoltați, care intubaseră pacienți cu Covid. Ei spuneau că ventilatorul face mai mult rău. Ba chiar că grăbește moartea. Prin presiunea provocată ventilatorul deteriorează plămânii iar rata morții la ventilați este enormă, constatau acești doctori, foarte intrigați că se recurge intens la această metodă, în ciuda evidențelor privind letalitatea.
Mărturiile despre daunele produse de ventilație au devenit numeroase, aici aveți doar câteva:
Dar nu e doar asta.
Mai sunt și infecțiile intraspitalicești care invadează rapid orice ventilator. Iată ce-am citit în Revista Română de Medicină de Laborator:
”Începând cu anii 1960, bacilul piocianic a fost identificat ca patogen respirator la pacienţii în stare critică, ventilaţi mecanic. Ventilația asistată este cel mai mare factor de risc pentru pneumonia nosocomială. Din nefericire, nu există măsuri specifice de prevenire a infecţiilor nosocomiale. În ciuda existenţei chimioterapicelor antiinfecţioase eficiente, tratamentul pneumoniei nosocomiale este adeseori dificil, mortalitatea fiind crescută”.
Ați înțeles? Pacientul cu Covid primește bonus și un piocianic cu potențial letal. Acest bacil este vinovat de infecțiile intraspitalicești, în special în unitățile ATI, unde colonizează echipamentele pentru respirație asistată. Adică ești internat cu coronavirus, dar te omoară superbacteria!
Nicio problemă, oricum vei fi declarat mort de Covid, c-așa e tradiția! Oare câți declarați morți de Covid au fost uciși de superbacteriile din spitale, în realitate?
Poate ar trebui o autopsie și anchetat de ce a murit cu adevărat IPS Pimen, după ce l-au transferat la București?
Și câți plămâni au explodat din cauza manevrării greșite a ventilatoarelor?
Situația este ultracunoscută în spitalele românești. Un studiu publicat vara trecută și condus de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) și Universitatea din Liverpool arată că 40% dintre spitale nu evaluează riscul infecțios la internare. Studiul anonimizat a vizat 400 de spitale, din care au răspuns 237. Deci se poate presupune că restul au ignorat chestionarul inclusiv fiindcă n-au procedură de evaluare.
O fostă directoare a CDC-ului din SUA, Julie Gerberding spune că unul din doi pacienţi cu Covid, morți în spitalele americane, au dobândit o infecţie bacteriană secundară. Infecție care poate ucide singură, fără ajutorul coronavirusului.
Fac o paranteză pentru un fapt cunoscut: din cauza dezinfectatului și spălatului excesiv pe mâini oamenii își pierd imunitatea la bacterii. Dacă dispare amenințarea Covid s-ar putea ca OMS să ne spună s-o lăsăm mai moale cu igiena drastică, că altfel ne omoară superbacteriile din spitale.
Deci, la noi se știa bine despre infecțiile nosocomiale care invadează ventilatoarele și ajută virusul să te omoare. Se știa și despre medicii de afară, care se opun respirației asistate în tratarea cazurilor grave de Covid. Cu toate acestea s-au achiziționat ventilatoare și sunt folosite fără nicio problemă privind daunele pe care le produc pacienților. Deși ventilatorul poate fi nu respirație, ci fix moarte asistată.
Practic, putem discuta, într-un viitor proces colectiv, despre un genocid cu complicitatea autorităților și medicilor care nu s-au informat, cărora nu le-a păsat sau care pur și simplu au executat ordinele. Și la Nurnberg au spus unii acuzați că ei știau că evreii intrau la dușuri pentru igienă, în camerele de gazare.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *