Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

De pe Facebook adunate. De la Leonard Manea, un om care a investit totul într-o sală de evenimente…

Scurtă recapitulare a măsurilor de relaxare ce intră în vigoare de la 15 iunie:
– restaurantele rămân închise pentru că au sisteme de aer condiționat și pot așadar răspândi foarte ușor infecția; la fel și cinematografele, plus că acolo e și întuneric și probabil virusul ar fi mai greu de observat. Remarcați marea grijă a guvernului pentru sănătate, e ok sa zbori la low cost sau să mergi cu mijloacele de transport în comun – 3 oameni pe 2 metri pătrați, dar nu e ok sa stai la masă 3 oameni în 10-12 metri pătrați.
– se deschid în schimb mall-urile pentru că (nu-i așa?!) nu este aer condiționat în Mall.
– se deschid sălile de pariuri și jocuri de noroc. Pentru că după cum deja știți, astea sunt total diferite de restaurante și cinematografe, nu există aer condiționat și deci sunt sigure epidemiologic. Logic nu?
– bisericile rămân închise. Pentru că deh, nu sunt săli de jocuri de noroc, nu?
– se deschid în schimb grădinițele și creșele. Cu două condiții, prima – să fie private că cele de stat intră în vacanță (pentru cei care nu sunt la curent cu situația din România, în ultimele 3 luni grădinițele și creșele su lucrat 25 de ore din 24, 8 zile pe săptămână), iar a doua (și se pare ca nu e glumă) – să aibe program maxim de 4 ore și să își desfășoare activitatea afară; asta în condițiile în care în următoarele 2 săptămâni se anunță ploi, vreme rece și furtuni în toată țara, iar dacă intuiția nu ma înșală după astea 2 săptămâni ne lovește brusc un val de caniculă.
– dacă sunteți neclari de ce se deschid grădinițele și creșele, faceți legătura cu faptul că guvernul oprește programul prin care părinții puteau sta acasă cu copiii beneficiind de 75%. Deci mergi la serviciu, îți duci copilul 4 ore la grădinița privată și apoi probabil îl preia bona celelalte 4 ore. Ce, nu sunteți toți in guvern să vă permiteți și grădiniță privată și bonă?!
– se deschid sălile de fitness, cu restricția că oamenii pot folosi vestiarele dar nu și dușurile. Probabil că e indicat să îți speli mâinile cu săpun dar nu tot corpul.
– dacă vă e dor de apă puteți merge în schimb la ștranduri și piscine că se deschid și ele. Dacă sunteți nedumeriți care e diferența între a face duș la sala de fitness față de a înota într-o apă în care alți zeci de indivizi își expectorează tot felul de secreții, ei bine sunați-l pe Arafat, el probabil dă cu zarul și vede ce restricții mai pică săptămâna asta.
– se va relua și tratamentul balnear. Nu am nicio idee dacă poți face duș după proceduri, să nu uitați în schimb să luați conserve cu voi dacă mergeți la tratament că de mâncat în oraș nu prea aveți șanse cu restaurantele închise și cu vremea asta superbă de terasă.
– Vestea bună e că după un studiu detaliat, sute de ore de simulări pe superserverele ministerului sănătății, a rezultat că pot sta la masă la terasă 6 oameni în loc de 4, iar pe stradă pot merge 6 persoane în loc de 3. De ce sunt diferențele astea după 2 săptămâni? Cum au ajuns la concluzia ca pot și 6 persoane în loc de 4? Ca e ok și 6 persoane pe stradă? Păi nu v-am spus? Studiu, simulări, grafice, chestii grele. Ce, credeți ca le scot ăștia așa din burtă?

In încheiere guvernul ne aduce aminte că încă lucrează la mărețul plan de relansare economică promis acum 2 luni, dar să nu uitați că vine 25 iunie și trebuie să vă plătiți taxele și impozitele că e pe cale să expire perioada când mai aveți acea mică reducere.
La partea de breaking news ar fi ca încă o firmă a reușit să ia credit prin IMM Invest, atingând-se măreața cifră de 20 de credite acordate. Restul dosarelor pana la 90 000 sunt încă în lucru, hai că nu e mare grabă, nu e ca și când zeci de mii de firme ar avea nevoie de capital să reziste crizei.
Sa aveți parte de pâine vă urez, că circ avem de la guvern destul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „De pe Facebook adunate. De la Leonard Manea, un om care a investit totul într-o sală de evenimente…”

  • E nevoie de o anumita stare de alerta,ca virusul nu a disparut,dar nu asa,efectiv masurile sunt luate alandala,macar de ar avea masurile astea o coerenta logica,dar nu au nici un fel de logica,daca tot vom avea stare de alerta niste luni de acum incolo(ca viata nu va reveni la normal anul acesta,asta este clar),macar sa organizeze astia starea de alerta cum trebuie,dar astia o fac complet aiurea,deschid locuri si servicii cu potential mare de risc,tin insa inchise locuri cu un potential mai mic de risc(total aiurea).(deschid pacanelele,dar tin inchise restaurantele sau bisericile,ma gandesc ca totusi la pacanele e mai riscant ca si la restaurant sau biserica,sala de pacanele e mai mica,oamenii stau mai inghesuiti la pacanele).Plus ca la restaurant poti face o masa da ,o masa ba,pusi oamenii la mese distantati,in asa fel ca sa scazi riscul contaminarii,dar in fine,unde nu e cap vai de picioare.In HoReCa ,cei mai afectati sunt nu atat patronii,care in timp ce nu functioneaza ,pe langa pierderi,nu mai au nici cheltuieli(gaz,lumina,intretinere,logistica,achizitii de mancare,obiecte necesare desfasurarii activitatii,salarii de platit),ci, mai ales angajatii ramasi someri,cu rate la banci,cu familii de intretinut,si carora le va fi greu sa se reangajeze dupa criza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *