Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De pe Facebook adunate: Ludovic Orban pune presiuni asupra judecătorilor

Ludovic Orban și-a exprimat ieri public NEMULȚUMIREA și IDIGNAREA față de o decizie a Curții de Apel București (prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 380/2020, prin care „vizionarul” ministru Vasile Cîțu a desființat, printre altele, Direcția generală juridică din cadrul MFP, care era implicată inclusiv în reprezentarea și protejarea intereselor legitime ale statului român în procesul intentat de părinții ministrului pentru 50 de ha situate lângă pârtia de schi din Voineasa), spunând că NU i se pare corectă și îndemnând judecătorii „să judece cu mai multă #atenție”.
Mai rămânea să ceară public, cu nerușinarea-i deja caracteristică, depesedizarea și limitarea puterilor legale ale Curții de Apel București și să o stigmatizeze public, astfel cum a făcut în cazul Curții Constituționale, numind-o „filială a PSD”!

Și nimeni NU scoate o vorbă, nimeni NU protestează, nimeni NU se revoltă!
Aceasta în condițiile în care declarațiile prim-ministrului sunt de o #GRAVITATE extremă (atingerea importantă adusă valorilor ocrotite de lege derivând chiar din calitatea de înalt demnitar pe care Ludovic ORBAN o are), trebuind a fi #sancționate exemplar (fie doar și declarativ, în primă etapă), prin reacții imediate și ferme!
Din punctul meu de vedere, suntem în prezența unei evidente #PRESIUNI asupra judecătorilor, a unei inacceptabile IMIXTIUNI în actul de înfăptuire a justiției, a unei ÎNCĂLCĂRI grosolane a însăși independenței justiției, sub aspectul componentei sale individuale, reprezentate de INDEPENDENȚA judecătorului.
Am înțeles deja cu toții că valori comune europene precum statul de #drept și justiția independentă sunt, pentru unii oameni ieftini, doar sloganuri la fel de ieftine (folosite în mod josnic, doar în campanii politice manipulatoare), că recomandările Comisiei de la Veneția și deciziile CCR sunt bune doar când converg cu interesele de partid ale acestor indivizi, dar astfel de intervenții ale unui înalt demnitar sunt profund INADMISIBILE!
Trebuie încetate IMEDIAT toate presiunile (publice sau nepublice, directe sau indirecte) asupra judecătorilor!

PS: Într-o scrisoare publică adresată Președintelui CCR la data de 3 iulie 2018, președintele Comisiei de la #Veneția, Gianni BUQUICCHIO, arăta, printre altele, următoarele: ”(…) într-un stat democratic, guvernat de statul de drept, criticarea deciziilor curții constituționale este permisă.
Libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, DAR deținătorii funcțiilor publice trebuie să se ABȚINĂ în criticile lor.
#Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt INADMISIBILE. Deciziile curților constituționale sunt definitive și obligatorii și TREBUIE SĂ FIE IMPLEMENTATE.”
Raționamentul trebuie raportat și aplicat și la instanțele de judecată, trebuind a reprezenta (mai ales pentru vremelnicii deținători de funcții publice) o #limită de netrecut!
#JOSlabeleticăloasedepeJUSTIȚIE

Sursa: Pagina Cristian Winzer


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *