Ludovic Orban și-a exprimat ieri public NEMULȚUMIREA și IDIGNAREA față de o decizie a Curții de Apel București (prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 380/2020, prin care „vizionarul” ministru Vasile Cîțu a desființat, printre altele, Direcția generală juridică din cadrul MFP, care era implicată inclusiv în reprezentarea și protejarea intereselor legitime ale statului român în procesul intentat de părinții ministrului pentru 50 de ha situate lângă pârtia de schi din Voineasa), spunând că NU i se pare corectă și îndemnând judecătorii „să judece cu mai multă #atenție”.
Mai rămânea să ceară public, cu nerușinarea-i deja caracteristică, depesedizarea și limitarea puterilor legale ale Curții de Apel București și să o stigmatizeze public, astfel cum a făcut în cazul Curții Constituționale, numind-o „filială a PSD”!
Și nimeni NU scoate o vorbă, nimeni NU protestează, nimeni NU se revoltă!
Aceasta în condițiile în care declarațiile prim-ministrului sunt de o #GRAVITATE extremă (atingerea importantă adusă valorilor ocrotite de lege derivând chiar din calitatea de înalt demnitar pe care Ludovic ORBAN o are), trebuind a fi #sancționate exemplar (fie doar și declarativ, în primă etapă), prin reacții imediate și ferme!
Din punctul meu de vedere, suntem în prezența unei evidente #PRESIUNI asupra judecătorilor, a unei inacceptabile IMIXTIUNI în actul de înfăptuire a justiției, a unei ÎNCĂLCĂRI grosolane a însăși independenței justiției, sub aspectul componentei sale individuale, reprezentate de INDEPENDENȚA judecătorului.
Am înțeles deja cu toții că valori comune europene precum statul de #drept și justiția independentă sunt, pentru unii oameni ieftini, doar sloganuri la fel de ieftine (folosite în mod josnic, doar în campanii politice manipulatoare), că recomandările Comisiei de la Veneția și deciziile CCR sunt bune doar când converg cu interesele de partid ale acestor indivizi, dar astfel de intervenții ale unui înalt demnitar sunt profund INADMISIBILE!
Trebuie încetate IMEDIAT toate presiunile (publice sau nepublice, directe sau indirecte) asupra judecătorilor!
PS: Într-o scrisoare publică adresată Președintelui CCR la data de 3 iulie 2018, președintele Comisiei de la #Veneția, Gianni BUQUICCHIO, arăta, printre altele, următoarele: ”(…) într-un stat democratic, guvernat de statul de drept, criticarea deciziilor curții constituționale este permisă.
Libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, DAR deținătorii funcțiilor publice trebuie să se ABȚINĂ în criticile lor.
#Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt INADMISIBILE. Deciziile curților constituționale sunt definitive și obligatorii și TREBUIE SĂ FIE IMPLEMENTATE.”
Raționamentul trebuie raportat și aplicat și la instanțele de judecată, trebuind a reprezenta (mai ales pentru vremelnicii deținători de funcții publice) o #limită de netrecut!
#JOSlabeleticăloasedepeJUSTIȚIE
Sursa: Pagina Cristian Winzer
Lasă un răspuns