De pe Facebook adunate: O întrebare pentru planul de relansare economică al Guvernului: unde sunt fondurile europene?

Guvernul a prezentat astăzi planul său privind relansarea economică. Sper să nu fie doar o colecție de promisiuni, deși sunt idei pe care le-am tot văzut de-a lungul anilor, vehiculate de mai toate Guvernele recente.
Sigur, ar fi extraordinar să se realizeze măcar o fracțiune din ceea ce se propune, dar din păcate Guvernul demarează greșit.
Înțeleg că finanțarea acestui plan ar urma să conțină fonduri publice și fonduri europene. Vă recomand să vă uitați pe document: veți găsi doar sume, fără clarificarea defalcată a surselor. / https://bit.ly/38i8oDK
Și aici ajungem la altă problemă: Guvernul și-a găsit timp să încropească un astfel de document, dar nu și să realizeze o listă foarte clară a proiectelor sau a domeniilor prioritare ce ar trebui să fie finanțate prin Planul lansat de Comisia Europeană de mai bine de o lună de zile. Guvernul de la București se poartă ca și cum respectivul Plan nici nu există, sau – mai grav – ca și cum am avea certitudinea că banii aceia vor veni.
Le reamintesc guvernanților că urmează un amplu proces de negociere, iar pentru România un succes poate deveni extrem de dificil, mai ales în lipsa unei baze foarte clare de plecare în aceste discuții!
Și să nu uităm nici de negocierile privind viitorul Buget al UE, și ele în desfășurare – nici acolo lucrurile nu sunt bătute în cuie, iar România are de luptat, trebuie să convingă. Nu putem reduce realitatea la un plan fantezist, care nu știm pe ce se bazează.
Așadar, invit Guvernul ca înaintea unor simple prezentări să stabilească cu claritate care sunt prioritățile. Așa poate vom avea la modul real și fondurile necesare pentru a pune în practică ceea ce arată frumos pe hârtie.
Numai bine tuturor!
(Sursa: Pagina Corina Crețu)
Comentarii

📹 Videoblitz 📹
Loading