Duminică, 6 decembrie 2020, vor avea loc în România alegeri parlamentare. Alegerile parlamentare cu numărul 9 în Prima Republică, așa cum i-am putea spune perioadei (atenție elev Klaus Iohannis, perioadă, nu peroadă!) de după adoptarea Constituției în 1991. Țin să precizez, Prima Republică, deoarece, dacă îi ies lui Klaus Iohannis jocurile, cu ajutorul PSD din Parlament, Constituția va fi modificată substanțial, și cum printre prevederile de esență modificate va fi și cea la trecerea țării de la Republică semiprezidențială la Republică prezidențială, vom putea vorbi în 2021 de a Doua Republică, situație care-i va da lui Klaus Iohannis șansa să mai candideze pentru încă două mandate, deoarece primele două le-a avut în Prima Republică, zisă și semiprezidențială.
Din 2009, de cînd au intrat în practică prevederile Constituției modificate în 2003, alegerile parlamentare nu mai au loc odată cu cele prezidențiale. În consecință, ar fi fost de așteptat ca duminică, 6 decembrie 2020, bătălia să se ducă între partide. Așa s-ar fi întîmplat dacă România era o țară normală. România lui 2020 nu e o țară normală. Sau mai bine zis, e o țară normală așa cum înțelege Klaus Iohanis o țară normală. Una în care președintele se autointulează Eu, Conducătorul, Eu, Supremul. În această Românie anormală, alegerile din 6 decembrie 2020 sînt, prin strădania lui Klaus Iohannis și a Camarilei sale de Generali, alegeri parlamentare prezidențiale. Așa cum declară președintele de ceva vreme, la 6 decembrie 2020, românii primesc învoire de la Coronavirus pentru a merge la vot pentru a dovedi că-l iubesc pe Klaus Iohannis. Și dovada de iubire care li se cere de către Klaus Iohannis e să voteze PNL, zis și Partidul Meu.
Nu singura minunăției a acestei Românii anormale care e România regimului Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis ne anunță de ceva vreme, cu săptămîni întregi înaintea alegerilor propriu zise, cui va da mandatul de premier, ba chiar și cine va alcătui majoritatea parlamentară. Se spune că Nicolae Ceaușescu ar fi vrut, dacă n-ar fi fost executat la Târgoviște de Crăciunul lui 1989, să țină în martie 1990 alegeri parlamentare într-un efort de a face reforme. Nici Nicolae Ceaușescu nu ar fi putut spune în decembrie 1989 că după alegerile din martie premier va fi tot Constantin Dăscălescu. Președinte al unei țări despre care se spune pe Wikipedia că e democrată, Klaus Iohannis ne previne de cîteva luni că după alegerile din 6 decembrie 2020, premier va fi tot Ludovic Orban, un fel de Constantin Dăscălescu al lui Nicolae Ceaușescu, chiar dacă mai șugubăț decît răposatul.
După cum cere protocolul, Klaus Iohannis a adresat Națiuni, vineri, 4 decembrie 2020, un mesaj cu două zile înainte de alegeri din 6 decembrie 2020.
A făcut asta și cu două zile înainte de alegerile din 11 decembrie 2016, în ziua de 9 decembrie 2016. Mesajul din 2016 s-a rezumat la îndemnul de a merge la vot:
„Am ajuns la finalul campaniei electorale și în acest moment mesajul cel mai important pe care vreau să-l dau românilor este unul clar și simplu: dragi români, mergeți la vot!
Mergeți la vot și nu lăsați pe altul să hotărască în locul vostru ce se întîmplă cu România noastră. Indiferent dacă aveți o opțiune sau încă nu aveți o opțiune, este important să mergeți să votați. S-a spus în aceste zile că această campanie electorală nu a reușit să emoționeze, nu a reușit să producă o emoție, cum au reușit alte campanii electorale.
Totuși, ziua votului produce emoții. Duminică, mergem și alegem Parlamentul României pentru următorii patru ani. Este o alegere importantă. Este importantă pentru că vrem împreună să continuăm să facem România mai bună. Este importantă fiindcă trebuie împreună să construim o Românie puternică și prosperă.
Absenteismul nu este niciodată o soluție în ziua votului. În democrație, alegătorul devine activ și participant numai în ziua votului. Nu ratați, dragi români, această ocazie! Mergeți și votați, chiar dacă vă hotărîți în ultimul moment pe cine să votați!”
Fie și la o simplă lectură, Mesajul dezvăluie un președinte decis să respecte cu maximă rigoare Constituția României. Președintele de atunci, deși era liderul neoficial al PNL, deși avea drept dușman PSD, nu îndeamnă pe români să meargă la vot pentru a vota PNL și nici pentru a obține o majoritate fără PSD.
Îndeamnă pur și simplu pe români să meargă la vot.
Jos pălăria pentru Klaus Iohannis de acum patru ani!
Mesajul din 4 decembrie 2020, tot cu două zile înainte de alegeri, pare al altui om. Cităm:
„Mandatul pe care voi, dragi români, mi l-ați dat este de a construi România Normală și sunt decis să îl duc la îndeplinire. Dar România Normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează patru ani fără alte alegeri, avem deci o șansă istorică la o guvernare stabilă, care să pună în practică acele măsuri de reformă mereu amînate, dar esențiale pentru dezvoltare. Ca acest lucru să fie posibil, votul din 6 decembrie trebuie să conducă la constituirea unei majorități solide, capabile și dornice să lucreze în beneficiul românilor.
Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forțelor democratice și reformiste, care se angajează la progresul României. Totodată, 6 decembrie este ziua în care România poate în sfîrșit să se despartă definitiv de cei care au ținut-o în subdezvoltare și au încercat s-o deraieze de la parcursul său european și democratic. Pentru a intra într-o nouă etapă, de prosperitate și dezvoltare, România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi.
Dragi români, pe 6 decembrie vă aștept pe toți la vot!”
Mesajul din 4 decembrie 2020, al aceluiași președinte ca și în 9 decembrie 2016, e de a merge la vot pentru a vota împotriva PSD și pentru PNL. Ar fi un vot prin care românii i-ar confirma după un an de la prezidențiale mandatul de președinte. Klaus Iohannis ne propune o premieră în istoria României și chiar a democrației. Alegeri parlamentare care sînt de fapt alegeri prezidențiale. Deși a fost votat anul trecut, Klaus Iohannis vrea ca românii să-l mai voteze o dată, pe 6 decembrie 2020, făcîndu-l astfel Dublu Președinte. Dacă adăugăm faptul că românii au fost chemați să voteze pentru el și la Referendumul din mai 2019, avem un Klaus Iohannis care vrea să fie votat iar și iar președinte. Sînt sigur că la anul va inventa el un Referendum sau ceva asemănător care să însemne practic un nou moment de alegeri prezidențiale.
Mesajul aduce însă o altă noutate. După anunțarea rezultatelor, potrivit Constituției din 1991, care mai funcționează încă, partidele merg la consultări la Cotroceni, fiecare cu cîte o propunere de premier și cu angajamentul că va putea realiza majoritatea cerută de investirea unui nou Guvern. Tot potrivit Constituției din 1991, președintele ia cunoștință de ofertele partidelor și după o serioasă cumpănire, în care intră nu numai calculele privind majoritatea, dar și viziunea sa asupra României, desemnează un politician pentru a forma noul Guvern, altfel spus pentru a forma majoritatea care să-i garanteze investirea.
Se discută mult în ultima vreme dacă n-ar putea fi desemnat PSD în eventualitatea că ar cîștiga alegerile. Sau mai precis dacă nu cumva președintele e obligat să desemneze premierul de la partidul care se va situa pe locul întîi. Firește, președintele, cu excepția cazului în care un partid obține majoritatea absolută la alegeri, poate desemna pentru formarea noului Guvern pe cine vor mușchii săi. În cazul lui Klaus Iohannis o poate desemna de exemplu pe Delia Dinu, șefa Protocolului, că tot îl însoțește peste tot ca o umbră cu pălărie, sau pe Lucian Pahonțu, că tot conduce acesta practic administrația prezidențială. În desemnarea premierului președintele trebuie să ia în calcul șansele premierului desemnat de a forma majoritatea în Parlament. Din acest punct de vedere, ar fi o iresponsabilitate dacă PSD situîndu-se pe primul loc la alegeri ar primi de la Klaus Iohannis mandatul de formare a Guvernului. Toate sondajele arată că PSD, cotat cu un procentaj de 30 la sută, nu are cum asigura o majoritate. Dacă Pro România intră în Parlament, o alianță PSD ProRomânia n-ar asigura majoritatea. E greu de conceput că PSD s-ar putea alia cu PNL sau cu USRPLUS pentru a forma o coaliție de guvernare.
Toate sondajele arată însă că PNL și USRPLUS ar putea forma o majoritate confortabilă. Prin urmare, indiferent de poziția politică a lui Klaus Iohannis față de PSD, chiar Constituția îl obligă să dea mandatul de premier coaliției PNL – USRPLUS. Potrivit Constituției din 1991, Președintele așteaptă ca partidele, după alegeri, să negocieze majorități și apoi să vină la el cu propuneri. Rolul președintelui, decurgînd din ipostaza de arbitru al vieții politice interne, e să le asculte pe toate și apoi să desemneze un premier. Președintele n-ar ce căuta în negocierile dintre partide. Ce ne anunță Mesajul din 4 decembrie 2020?
Că Președintele Klaus Iohannis nu va lăsa PNL și USRPLUS să negocieze ca partide coaliția de guvernare, urmînd să meargă la Cotroceni cu o propunere comună de premier, ci el, Klaus Iohannis, va fi negociatorul, cel care va coagula majoritatea. După ce o va forma va merge la Cotroceni s-o prezinte președintelui Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis s-a fudulit în ultima vreme cu postura de Mare Reformator. De vineri seara el nu e doar Mare Reformator. E și Mare Coagulator. Nu spunem coagulant, ca să nu-l confundăm cu cheagul!
La asemenea popor astia sunt conducatorii,pana la urma,faza e ca fiecare popor are conducatorii pe care i merita.Poporul roman atata merita Klaus Iohannis.De ce? Pentru ca atat ne duce capul ,atat IQ avem in cap.Pana la urma orice sef roman ,de la mic la mare,se viseaza dictator,cum orice soldat poarta in ranita bastonul de maresal,asa in desaga oricarui roman sta bata de dictator.De ce? Ca orice roman se viseaza dictator,de ce Democratia nu functioneaza in Romania? simplu ,nu o avem in gene.Genetica noastra a Romanilor este stricata,suntem defecti din fabricatie,avem in noi feudalismul de tip indo-islamic,amestecat cu doze de stalinism,si cu caracterul corupt rezultat din coruptia latina,amestecata cu coruptia de tip fanariot,si spiritul retrograd,de tip feudal,indo-islamic.Pur si simplu nu putem fi precum civilizatia din Vest,si nici precum popoarele puternic disciplinate din Extremul Orient,de ce? Simplu asa ne e genetica,de rahat.Si daca scapam de Iohannis vom alege unul si mai rau,ca atat putem noi ca popor.Dupa Base,au crezut unii ca nu se poate mai rau,dar am stiut repede,sa cautam,sa gasim,si sa punem unul mai rau.Cine stie dupa Iohannis ce altul mai rau putem gasi,in orice caz va fi mai rau ca asta,pentru ca astia ne plac la romani.De ce? Pentru ca noi Romanii in totalitatea noastra SUNTEM IOHANNIS.Iohannis este un personaj colectiv,el este NOI TOTI ROMANII din ziua de azi.Asa ca dragi Romani,daca vreti sa vedeti de ce Romania este asa cum este,priviti va toti 20 de milioane in oglinda.Si veti vedea sigur,va garantez ,doua personaje Klaus Iohannis si Ludovic Orban.Asa cum toate femeile din Romania daca se priveau in oglinda acu ceva vreme o vedeau pe Nuti Udrea(Sau Monica Gabor a lui Virinel).
De ce face Iohannis ce face(adica mictioneaza pe Romania)? Simplu pentru ca stie cu ce idioti are de a face,si atunci isi vede in liniste de mictiune.De ce? Pai cum de ce.Pentru ca poate,ca la niste idioti se poate.Cand esti Voda la maimute ,poti,de ce nu.
‘urmeaza patru ani fara alegeri’
adica…pe vremea Revolutiei Mondiale urmeaza patru ani fara alegeri?
tare!
–
ma gandeam ca, pentru ca sistemul politic e pus la indoiala in stil plenar,…’noi alegeri’ ar fi ceva normal. dar daca urmeaza patru ani fara alegeri inseamna ca se poate Revolutie Mondiala si baltind. ceea ce chiar ca e tare!
–
daca anormalitatea e noua normalitate, ce mai inseamna ‘normalitatea’ pe vremurile astea?!
–
Reforma e implacabila. e natura Revolutiei Mondiale. sa zici ca vrei Reforme pe vremea Revolutiei Mndiale e ca si cum ai zice ca vrei sa bei apa pe vremea cind te-neci!
sa si vrei, nu scapi de ea!
cum alegi intre cele doua superpozitii ale reformei e intrebarea!
–
Cerul e Radacina. Iata Coagulatorul!