Decizia interzicerii Tik Tok-ului, foarte popular în rândul tinerilor, este de fapt o băgare a SUA într-un nou război rece

În aceste zile peste ocean, în celălalt imperiu de Apus de care depindem ca și colonie, se întâmplă lucruri interesante. Pe zi ce trece se vede că Trump a intrat în retorica electorală. După cum declara acum câteva ore nu dorește amânarea alegerilor, dar nici grăbirea lor. Imediat, specialiștii în Drept i-au atras atenția că în afara unor perioade grave de război prin care a trecut națiunea americană, nimeni nu a adus în discuție așa ceva și nu există prerogative în acest sens pentru președinte. În răsărit, acolo de unde vine „dușmanul” tradițional al lumii democratice, s-au cam schimbat lucrurile. China, printr-o strategie bine pusă la punct de a cuceri economic lumea, ca toți să depindă de ea, devine ceea ce Rusia era acum 50 de ani. China a cumpărat numeroase afaceri în această pandemie pe un preț de nimic. Strategia este clară și a debutat cu câteva decenii mai devreme. Sunt oameni bine selectați și cu banii primiți de la guvern, colonizează porturi, orașe, capitale din întreaga lume. Este o strategie perfectă, pe care americanii preocupați de războaie și de rolul de gardian al lumii nu au luat-o în seamă. Acum este prea târziu. Trump pentru a-și salva din voturi atacă opoziția, însă apelează și la tactica găsirii pentru americani a unui dușman exterior. Apare ca luptă pentru protejarea cetățenilor americani. Balaurul cu care sunt speriați americanii îl reprezintă China.

Vă aduceți aminte imagini cu familii care se ascundeau în buncăre, iar la joacă copiii purtau măști când a fost criza rachetelor? Administrația Kennedy a părut că a ieșit învingătoare după ce Hrușciov telefonase la Casa Albă spunând că retrage rachetele dacă se întâmplă același lucru cu cele americane din Turcia. Bineînțeles că s-a profitat electoral, iar tânărul președinte american era sigur că o să mai prindă și al doilea mandat. Ce siguri sunt uneori oamenii politici și nu învață că istoria, soarta sau destinul îți poate da o palmă care să te arunce în afara jocului sau mai rău la doi metri sub pământ. În aceste zile Trump face același lucru. A identificat China ca dușmanul cetățeanului american care o să vină noaptea deghizat, o să le fure cetățenilor din case banii și o să rămână fără slujbe.

Decizia interzicerii Tik Tok-ului, foarte popular în rândul tinerilor, este de fapt o băgare a SUA într-un nou război rece. Dacă la acest ingredient apare și critica la adresa democraților că îi stârnește pe neomarxiști să pună mâna pe putere, deja avem principala temă de campanie. Nu știm dacă va reuși sau cum va reacționa America profundă, tradițională și conservatoare. Noi vedem doar ce se întâmplă în universități și marile orașe. Adică acel segment pe care Trump nu va miza niciodată. În anii 60 erai speriat că apare soldatul rus și te duce în Siberia, iar acum de soldatul chinez care te va trimite la plantații de orez sau în fabrici de făcut nasturi pentru tot restul vieții. Chinezii au fost înțelepți începând cu antichitatea și o să vedem dacă totul se va transforma într-un război rece și economic sau o să asistăm la un conflict militar direct.

Puterea Chinei stă și în numărul populației. Sunt calcule statistice care arată că în următorii zeci de ani rasa galbenă va pătrunde pe continentul European și chiar peste ocean. Doamna Merkel și-a injectat sânge proaspăt din Orient. Aceștia se vor căsători cu nemțoaicele singure și vor crea o nouă rasă. Cartierele chinezești sunt din ce în ce mai multe peste tot în lume, iar căsătoriile cu cei din imperiul chinez, deja sunt o realitate. Te poți opune dragostei încălcând drepturile omului ? Asta este o armă mai puternică decât blocajul unor companii sau chiar gloanțele. Trump nu știu dacă știe acest lucru, dar merge din greșeala în greșeală în relațiile cu ei. Ba mai mult, își pune noile colonii să facă lucruri incredibile la adresa Chinei fără ca aceștia să aibă ceva de împărțit. Aici suntem și noi și o să plătim pentru asta. Daca reușeai să păstrezi măcar jumătate din ce au distrus în cei 30 de ani, aveai în Rusia, China și Africa trei piețe incredibile prin care tu, România o țară doar de 20 de milioane de locuitori trăiai decent. Prin această afirmație o să fiu declarat agent al Moscovei și al Beijingului. Nu mă miră. Sunt cei care nu înțeleg nimic din ce se întâmplă în jur. Istoria îi plătește și răsplătește pentru calitatea de a fi slugă, în anii 50 pentru ruși și acum pentru noii stăpâni de la Berlin și Washington.

În noul război rece cu China comunistă nu m-ar mira ca Rusia, devenită între timp putere mai slabă, să fie aliata americanilor apărând creștinătatea din această zonă și să fie câștigătorul de facto și să i se potrivească celebra vorbă: când doi se ceartă, al treilea câștigă. Bineînțeles că în această afacere nu este uitată și Germania, vechiul aliat al Rusiei și prieten de nădejde.

Zilele trecute a decedat John Lewis în urma unei boli cumplite la pancreas. Acesta încă din tinerețe a luptat pentru drepturile civile ale afro-americanilor și a fost în prima linie când s-a organizat în capitală marșul libertății din vara lui 1963. Mai târziu a fost și congressman și toată viața și-a dedicat-o unei cauze nobile. Dar nu pot să nu văd cum unii se agață de aceste evenimente. Au loc întâlnirile acelea ciudate pentru cultura noastră, în care în fața sicriului închis, pe care este așezat steagul SUA, vin și vorbesc tot felul de oameni despre cel trecut în neființă și fac și câteva glume, uneori chiar deplasate. Oamenii aplaudă după fiecare frază și spectacolul este complet.

Era imposibil să se rateze această ocazie și să nu fie folosită și puțin electoral. În ultimul timp, la toate aceste evenimente nefericite și la tot felul de întâlniri mai mult sau mai puțin electorale, apar și ceri trei crai de la Apus. Nu contează că simpozionul are ca temă încălzirea globală sau este vorba de o înmormântare, conform expresiei românești „Unde e multă lume hop și un sobor de preoți”, așa la americani hop cei trei crai foști președinți ai Americii.

Deja Bush nu mai este republican de foarte mult timp. Și fac poze, și glumesc cu soțiile foștilor colegi și fac ironii și aluzii la Trump și indică noile căi pe unde trebuie să meargă americanul de rând. E și aproape comic când îi vezi. De la discursul lui Obama care este direct la țintă și clar, pe față, el fiind încă verde, până la mumia penibilă, Clinton, care pare bătrânelul înțelept. La mijloc, texanul Bush vine mereu cu poante bune, indiferent de eveniment. Dacă nu e atent într-o zi o să înceapă să toarne în pahare și să se urce pe birouri cum făcea în tinerețe în barurile orașului natal. Dacă văd că lupta cu Trump este exasperată, o să apeleze și la Carter în cele din urmă. Nu știu însă dacă fostul președinte mai lucid decât toți nu i-a refuzat deja.

Într-un interviu acordat postului Fox News președintele Trump spune că violențele interne sunt rezultatul faptului că în acele orașe democrații conduc în mod stupid și sunt capturați de lobby-ul avocaților. În Portland președintele spune că poliția a arestat câțiva din liderii pe care îi declară anarhiști. Și dacă are dreptate? O să aflăm exact ca la Ceaușescu că povestea cu agenturile străine era reală?

Acesta merge mai departe și îl critică cu un zâmbet în colțul gurii pe realizatorul interviului Wallace spunând că este susținător al democraților, afirmând că televiziunea Fox s-a schimbat mult. Trump continuă atacându-l pe Biden care în opinia sa nu ar rezista la un asemenea interviu, ci ar sta sub pământ și ar striga: „Mami, mami, du-mă acasă! fiind un incompetent”. Doamne dacă cineva de la noi ar da un asemenea interviu, cred că televiziunile ar lua la propriu foc, fătucile fiind isterizate că se leagă cineva de vizirul din dealul Cotrocenilor. Să stea liniștiți! Indiferent cine este la Casa Albă ei au același statut de membru al coloniei mai mult sau mai puțin privilegiați.

Trump sfârșește interviul optimist spunând că a fost tratat nedrept și că a fost anchetat chiar înainte de a fi ales de către o bandă de hoți și escroci. E foarte interesant să ne aplecăm atenția asupra activității politice de peste ocean, pentru că și pe noi ne influențează ca și colonie. Mai ales că brusc ca cetățean mă trezesc în plin război rece de data asta cu China. Oare în acest caz și în tabăra câștigătoare? Cursa electorala o să fie foarte interesantă, mai ales că ea depinde de această criză sanitară și de acest război rece început împotriva Chinei. Până atunci noi doar putem să ne rugăm să fim ocoliți de toanele stăpânilor care ne pot vârî degeaba în jocurile lor murdare de pe mapamond.

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Decizia interzicerii Tik Tok-ului, foarte popular în rândul tinerilor, este de fapt o băgare a SUA într-un nou război rece”

Invitații cristoiuTv | Adriana Vitan Balint | Eroii din linia întâi, condamnați penal, fac apologia Covidului de frica închisorii
Invitații cristoiublog
Invitații cristoiublog
Invitații cristoiublog
📹 Videoblitz 📹
Loading