În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Declarația de la Great Barrington. Apel la guvernele lumii să revină la rațiune

Trei lideri mondiali în domeniul sănătății – reali, nu fabricați politic –, care întâmplător lucrează pentru universitățile Oxford, Harvard și Stanford, disperați de isteria politică a secolului, s-au întâlnit și au semnat sâmbătă, 4 octombrie, o declarație comună. Este o petiție care cheamă toate guvernele lumii să-și caute uzul rațiunii. Cei trei inițiatori sunt susținuți de două mii de medici și specialiști în sănătate publică. Concluzia: „Celor care nu sunt vulnerabili ar trebui să li se permită să revină neîntârziat la viața normală. Simple măsuri de igienă, cum ar fi spălatul pe mâini și statul acasă atunci când ești bolnav, ar trebui adoptate de toată lumea pentru a reduce pragul de imunitate colectivă. Școlile și universitățile trebuie să se deschidă. Activitățile secundare, cum ar fi sportul, ar trebui reluate. Adulții tineri, cu risc redus, ar trebui să meargă la muncă normal. Restaurantele și afacerile închise ar trebui să se deschidă. Ar trebui să reluăm artele, muzica, sportul și celelalte activități culturale. Cei care sunt expuși unui risc mai mare pot participa, dacă doresc, pentru că societatea ca întreg se bucură de protecția oferită celor vulnerabili de cei care au dobândit imunitate.”

Bineînțeles, n-o să auziți nicio mențiune privitoare la această declarație, nici de la politicieni, nici de la jurnaliști, nici de la comunicatorii strategici, nici de la medicii degrabă călcători ai jurământului lui Hipocrate, angajați cu normă întreagă la Direcția pentru Înspăimântarea Populației.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *