Raport ONU: Foametea la nivel mondial s-a accentuat din nou anul trecut, iar amploarea acesteia ar putea fi fără precedent în 2022 (news.ro)

Dejun cu Vladimir Putin

Pînă la urmă căştile s-au dovedit utile. Ion Iliescu îşi ţine discursul în ruseşte. Graţie translaţiei, ai noştri ştiu cînd să aplaude entuziaşti.

Studenţii propriu-zişi s-au refugiat în rîndurile din spate. Disting multe capete chiluge.
Cam prea multe.
Nu e nici o îndoială că au fost aduşi cu convocatorul.

Riscurile globalizării, asupra cărora avertizează Ion Iliescu, îi lasă indiferenţi. Unii privesc în depărtare. Vor să afle acolo răspunsul la întrebarea: de ce sînt ei în sală şi nu, să-i spunem, la o votcă? Alţii îşi omoară timpul desăvîrşind cuvinte încrucişate.

Chilugii din faţa mea se distrează pe rupte, arătîndu-şi unul altuia, pe furiş şi cu mihohoteli înăbuşite, poze cu june despuiate din varianta rusească a Playboy-ului.

Finele manifestării e încoronat, ca în orice operă, de legendarul cockteil.
Cockteil potrivit Programului.
Potrivit realităţii, e altceva.

Pe mesele ce-ar putea alcătui, ca suprafaţă de expunere, o stepă rusească nedesţelenită, se văd cîteva boluri cu fructe, cîteva farfurioare cu covrigei tari şi o sticlă de şampanie ieftină, dintre acelea pe care, numai văzîndu-le, te şi apucă durerile de cap.

Momentul lansării în ruseşte a cărţii lui Ion Iliescu a dat naştere unei flămînzeli sălbatice, de oameni ajunşi la capătul unei secete planetare. În doar cîteva clipe n-a mai rămas pe mese decît o lămîie verde, nu ştiu cum nimerită acolo. Pun mîna pe ea, după o confruntare subînţeleasă cu un rus zdravăn, împovărat de medalii.

(Din volumul În vestă, printre fracuri, editura Historia, 2007)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog