În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Dejun cu Vladimir Putin

5. Interdicţii după noroc

Potrivit unui păienjeniş de anunţuri, la Bufetul-Restaurant al Dumei de Stat, fumatul e strict interzis. Chiar dacă interdicţia şi-a găsit expresia lingvistică doar în ruseşte, desenul cu ţigara tăiată categoric, de parcă autorii ar fi vrut s-o reteze de-adevăratelea, ţine loc nu numai limbilor de circulaţie internaţională, dar şi limbilor în general.

În Occident, în astfel de cazuri, nu-ţi poţi aprinde o ţigară nici dacă ai avea aprobarea scrisă a Secretarului General NATO. Noi, însă, sîntem acum în Rusia. Chiar dacă nu la Vladivostok, ci la Moscova. Chiar dacă nu la bufetul depoului, ci la Bufetul Dumei de Stat. Astfel că Îndrăzneţul grupului (fiecare grup de călători în străinătate are, pe lîngă un Leneş, un Sîrguincios şi o Ileana Cosînzeana, curtată de toţi masculii colectivului, şi un Îndrăzneţ!) roagă o vînzătoare să ne dea voie să fumăm. Respectiva se învoieşte fără să clipească, ba mai multe, ne oferă şi o farfurioară goală, pe post de scrumieră.

Şi astfel ne apucăm să pufăim cu nesaţ chiar sub afişul cu ţigara tăiată. Culmea e că nimeni de la mesele din jur sau dintre cei care trec pe lîngă noi nu se revoltă, a chiar nu se miră.

Nu pentru că ne-ar şti oaspeţi şi, la ruşi, oaspetele e la mare cinste, ci pentru că şi ei fumează!

(Din volumul În vestă, printre fracuri, editura Historia, 2007)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Dejun cu Vladimir Putin”

  • chestiunile pe care le mazgalesti pe aici sunt prea telectuale; ma depasesc sincer scriiturile tale despre fumuri; nu mai trec pe aici; am sa caut alte pagini mai serioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *