Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Democrația autentică funcționează doar în condițiile capitalismului autentic

Am pus în valiză pentru Găgești volumul VI din Publicistica lui Arghezi. După ce-am dat gata volumul care încheie anii de presă liberă ai publicistului, m-am gîndit să merg mai departe și să citesc și ultimul volum, cel care strînsese textele din anii comunismului. Am găsit volumul pe raftul din camera dedicată Literaturii române, ultimul dintre cărțile albe, care sînt aparițiile de Publicistică argheziană. N-am avut curaj să-l iau și nu numai pentru că era învelit în țiplă, așa cum l-am cumpărat, ci pentru că mi-a fost teamă să nu-mi vină ideea unui eseu despre strecurarea polemistului printre jaloanele trandafirii, obligatoriu trandafirii ale presei staliniste. Am luat de pe raft, volumul VI, 1928 august-1930.

Primele pagini, citite în chioșc la Găgești Deal ca un truc de a mă mîngîia că n-am avut hărnicia de a mă apuca de stilizarea cărții de eseuri, nu m-au dat pe spate. Deocamdată am în față un Arghezi care lasă impresia că-i lipsesc subiectele social-politice și atunci se duce spre subiecte generale, abstracte. Rețin însă pentru actualitatea lor rîndurile consacrate partidelor politice interbelice, rînduri mai mult decît valabile azi, cînd democrația din Balcani a revenit pentru a compromite ideea de democrație.

Despre partidele politice scrie Arghezi în tableta Epistolă către Tit, apărută în ,,Bilete de Papagal”, 1 august 1928, sub titlul Epistolă Literară:

„N-aş putea preciza dacă sărăcia în care ne frământăm se datoreşte naturii, dar ea vine, desigur, şi de la cultivarea în eprubetă închisă, cu dop, a vieţii politice şi literare. Somităţile (bătrîne) acaparează laboratoriile şi clocesc singurătatea unui ou făcut odată, înăbuşit. Partidele politice nu sînt şcoli propice unei dezvoltări progresive, şeful exercită tirania omniscienţii şi potenţa lui criticabilă şi limitată exclude veleitatea personalităţii, încurajînd manifestarea în subordine a mediocrităţii.”

Rînduri de actualitate, deoarece, așa cum am scris eu în sute de rînduri, slăbiciunea democrației noastre stă în natura bolșevică a partidelor. Oare de ce? Răspunsul îl presupun gîndindu-mă la partidele din regimul Carol I. Liderii acestor partide, oameni pricopsiți, făceau politică de dragul politicii, nu pentru a se pricopsi. Prin urmare, liderii acestor partide erau dispuși în orice moment să lase dracului partidul, dacă viața de partid cerea supunerea oarbă față de șef. Interbelicul aduce, o dată cu votul universal, o enormă lărgire a bazei de intrare în partide. Partidele interbelice sînt dominate de oameni care n-au altă avere decît funcția în partid. Și atunci, în chip inevitabil, acești oameni sînt oportuniști, slugarnici cu șefii, pînă le iau locul, evident, speriați c-ar putea fi dați afară din partid și prin asta despărțiți de izvorul pricopselii. Postdecembrismul a cultivat o democrație de fațadă. Democrația autentică funcționează doar în condițiile capitalismului autentic. Cu cît sînt mai mulți cetățenii care trăiesc pe cont propriu, care nu depind de stat, cu atît opțiunea prin vot depinde numai și numai de convingerea electoratului. Cum să faci democrație într-o țară în care aspirația oricărui cetățean e să devină bugetar, singura condiție de pe lumea asta de a trăi pe banii statului, de a nu te confrunta cu concurența, ba chiar nici cu împrejurările, dar în care depinde categoric de șef. De aici și în partide, apariția și sporirea celor pentru care politicul e singura lor sursă de pricopsire. Și dacă statutul de elită depinde de apartenența la un partid, cum să nu fie partidele supuse șefilor?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Democrația autentică funcționează doar în condițiile capitalismului autentic”

  • Democratia ce e democratia? Cind votezi odata la 4-5 ani, voturile sint furate si dupa ce sint alesi, se caca pe ele de promisiuni, si fură in buget, din taxele oamenilor, si apoi nu raspund pentru nimic?..asta e democratia?… sau cind imprumuta sute de miliarde in numele unui popor si apoi sifoneaza tot ei banii?.. Sau cind tiparesc bani si deregleaza toate mechanismele pietii economice si financiare si indatoreaza populatia pe zeci de ani?…. Va spun eu: democratia e o vrajealacreata de bogati ca sa ii f___ă pe saraci…e pentru prosti…nu mai platiti taxe la stat, boicotati statul…

  • Apropo de bursa, Maestre stitincat a ajuns o meditatie ptr medicina la Cluj? 250 lei sedinta online! Si asta fara deplasare.
    Cam cati copii fara bursa si cu 150 lei alocatie isi mai permit o inghetata, un film sau o mediatie???
    ii trimitem pe toto la banda in platforma industriala „nemteasca”????

  • Democrația autentică funcționează doar în condițiile capitalismului autentic.

    Capitalismul autentic e doar un anotimp al Capitalismului. ( care e intr un perpetuu proces de dezvoltare…in stil fibonacci )

    Prin urmare ‘democratia autentica’, in cazul Capitalismului, va functiona doar un anotimp, cel in care capitaismul e autentic.

    De ce ar prezenta un asa mare interes o democratie care tine…doar un anotimp?!:))

  • yin e un taler, yang celalalt taler.
    nu sa l propovaduiesti pe yang,…sau pe yin, e calea,
    ci sa l propovaduiesti pe SI, ala din ‘yin SI yang’
    deci niciodata ‘capitalismul autentic’ nu va fi calea, ci eventual doar cararea catre ea.

  • capitalismul autentic duce, atunci cind el se face mare, la acumulari impresionante.
    acesta e si momentul in care nu ‘prosperitatea’ ii imbogateste, si ‘saracirea plenara’, chiar si a lor.
    vai de noi:)), pe vremurile in care capitalistii autentici isi vor propune ‘saracirea la nivel mondial’

    teoretic doar atunci cind capitalismul autentic a dus la Acumulari colosale se poate face o trecere la noi-noute sisteme sociale, pentru ca in urma saracirii…inclusiv a ta!, unele temelii se! demoleaza, caz in care tu, care stai pe acumulari colosale, te duci si deschizi imediat santier pentru a construi temelii noi-noute.
    mai altfel spus doar o autodemolare poate sustine o innoire din temelii a unei civilizatii, atat de Ceruta la un moment dat in viata unei civilizatii oarecare.

    deci noi ne dorim capitalism autentic fix pe vremea cind el se autodemoleaza, la nivel mondial? :))

  • cei care conduc statul sint capitalistii. chiar si statul plin ghioalca cu saraci, tot de capitalisti e condus. ca doar oricarei conduceri i se cere prosperitate, nu i asa? iar orice pozitie care aduce prosperitate e vizata de capitalisti.

    Democratia si Capitalismul sint efecte ai…celor sapte ani de-acasa’, iar la rindul lor acestia sint efect al dorintelor manifestate mai inaintea celor sapte ani.

    astzi se lucreaza cu efecte, pe nimeni nu l mai inteeseaza cauzele. se lucreaza cu…materialul disponibil, insa nimeni nu lucreaza chiar materialul, definindu i natura inca dinaintea nasterii.

    conducatorii apar azi din…flora spontana, pe nimeni nu mai intereseaza sa sadeasca samanta de conducator.
    conducatorii care apar din flora spontana sint rezultati…din! masura vremurilor, nu…pe! masura vremurilor.

    astazi cei aflati la conducere sint nascuti din masura vremurilor, pentru ca sint nascuti din efecte.
    conducatorii pe masura vremurilor se mai pot manifesta daca au fost insamantati…pe vremurile cind conducatorii inca se insamantau, …mai sint unii, si mai si, cei pe care i-a insamantat insasi Natura pentru a se! manifesta.

    ‘capitalismul’ nu…sta!, el evolueaza implacabil.
    capitalistii au ajuns, de-a lungul timpului, capabili sa si genereze ei ‘imprejurarile favorabile’, care ii saracesc pe unii si ii imbogatesc pe ei. ‘capitalismul autentic’ se manifesta asa…o vreme!, dupaia e nevoit sa evolueze, ca altfel, adica in lipsa evolutiei, dispare din peisaj.
    capitalismul a evoluat!, cei dintai capitalisti ai lumii sint ‘cei capabili sa genereze imprejurari favorabile la nivel mondial’, caz in care ii papa pe ailalti capitalisti cu fulgi cu tot.

    un stat care propovaduieste Acumularea se va ruina.
    un stat care va propovadui Daruirea, va ajunge ruina.
    singurul care isi perpetueaza miscarea poate fi cel care va propovadui Daruirea de Sine.

    greu de construit asa ceva, insa au existat vremuri dastea!
    intr un asemenea stat conducatorii sint insamantati din generatie in generatie.
    creca nu mai exista asemenea state, ca…habar n am de ce.

    in tara asta un conducator insamantat se va mai manifesta doar atunci cind polarizarea va ajunge la prasele, pentru ca o astfel se situatie a putut fi prevazuta si cu mii de ani in urma,…pe vremea cind inca se insamantau, dincolo de timp, conducatori. pina atunci se vor manifesta exclusiv conducatori nascuti din flora spontana.

  • As spune cu placere ce fac oamenii pe „democratia” din capu’ guvernantilor mai ales. La hunii din guvern, la hunii din hunia lor care-si vira coada permanent in Transilvania, la marii conducatori din UE, la toti maharii din sistemul asta al productiei de vaccinuri care a ajuns sa functioneze dupa regulile mafiei, la toti astia le doresc soarta sotilor Ceausescu sau si mai rau de atit. Regret ca s-a ajuns ca oamenii, platitorii de taxe, sa nu-i mai suporte pe acesti cretini care au ajuns in functii mari,pe cai care n-au nicio legatura cu competenta. Ca sa vina un hun tzicnit, sa faca in ciuda romanilor, sa le interzica sa-si mai vinda apartamentele, ca asa i-a suflat lui cineva de la Buda, sau ca sa enerveze polulatia pur si simplu, asta e deja de domeniul cucului, astia au nevoie de medicatie serioasa prescrisa de psihiatrii adevarati. Uite aici articolul: https://www.bzi.ro/romanii-nu-isi-vor-mai-putea-vinde-locuintele-timp-de-mai-multi-ani-ministrul-dezvoltarii-cseke-attila-a-anuntat-programul-4346538
    Nici el nu intelege ce vrea sau ce spune, da’ face reguli. Toti cretinii au devenit specialisti in a vrea ce vor ei, ca e bine, rau, nu conteaza, fiecare-si pune in practica ce viseaza noaptea.Daca cineva pleaca din tara sa zicem, dupa mintea cucilor de guvernanti, trebuie sa astepte 25 de ani sa-si vinda casa. Sau daca cineva nu mai face fata cheltuielilor si vrea sa traiasca mai modest decit o face in prezent, trebuie sa moara de foame ca vrea nea hunu?Asta-i cu pluta la cap sau ce Doamne iarta-ma i-a gaurit creierul ala si asa cu probleme?Chiar toti nenorocitii au ajuns sa-si bata joc de oameni de parca a fi in guvern iti da dreptul sa faci ce-ti bese mintea aia timpita? Serios?Toate javrele astea citzu, herr ciolhanitu, cacaragat, toti hunii, ciolaci si pontosi si crinosi si oricine e in guvernu’ asta, ar trebui scos in suturi din biroul comod pe care-l ocupa abuziv. Alesi???Cine v-a ales ma?Poporu’?Si-atunci de ce faceti totul pe impotriva?De ce agravati totul cind vine vorba de trai civilizat si cu un minim necesar supravietuirii?Azi nu se mai poate discuta de minim necesar decit pt supravietuire, trai decent s-a dus, afost cindva, inainte de ’89 cind la conducerea tarii erau gospodari,nu cioflingarii care-s azi. In timp ce se ciorovaie ca imbecilii, de dragu’ de a aparea in ziare si la TV, pe teme de cacat, doar asa ca sa se intepe unu’ pe altu’,se duce totu’ de ripa.Astia nu pricep ca oamenilor nu le mai asa de circul lor de cacat?Daca nu-s in stare sa administreze, cine pizda masii ii tine in scaune? Ii tine cineva cu forta?Sa plece in pizda masii ca unu-i mai cretin decit altu’.Democratie n-a fost si nu va fi niciodata. Tilharii la drumu’ mare au fost dintotdeauna si vor exista cit timp supravietuieste animalu’ biped.S-au „sofisticat”, devin din ce in ce mai agresivi pe ascuns si sint mai profitori si tupeisti cum n-au fost in trecut.Daca int trecut mirshaviile se faceau mai cu manusi, mai cu frica, acum, generatia citzu & comp., calca in picioare orice principii si orice regula de bun simt. Astia merita scutiti de prezenta oriunde in tara asta, sa plece sa faca bine strainilor ca pe Romania au „facut-o” bine pe urmatoarea suta de ani. Cind ai in frunte jeguri pline de minciuni si ura la adresa conationalilor, nu mai faci democratie nici la Pastele Cailor. Asta e valabil pt toata planeta, nu doar pt Romania. Lumea se confrunta cu un virus cu adevarat periculos, meschin, parshiv,ticalos pina la punctu’ ca-ti scurteaza viata doar asa ca poate…se numeste POLITICIAN. Asta-i adevaratul virus si este cu adevarat contagios pt ca face oamenii sa se distanteze de tot ce-i civilzat si omenesc in limite decente. Daca politicianu’ face doar ce vrea si-o duce bine, de ce altii n-ar vrea acelasi lucru. Politicianul e virusul periculos pt omenire. Pt virusul politician trebuie un vaccin puternic si facut fiecarui „ales” sa le domoleasca „avintu'” cind sint pusi pe distrus a tot ce-i in juru’ lor. Nici nu mai conteaza subiectele dezvoltate in articole, pe acest site, sau oricare altul, inclusiv alea de birfa ieftina cind iti zice ce chiloti a mai purtat vreo zina, sau cum s-a „tunat” vreo vedeta,nu mai conteaza nici daca s-ar scrie cit de lunga o are vreun politician, sau sa-i puna pe you tube nu in functie de inaltime cum fac amerolacii, ci in functie de lungimea cucului cu scopul de a intelege si noi de unde li se trag toate ideile imbecile. Trebuie sa fie frustrati rau sa vrea cu atita inversunare sa faca rau oamenilor. Apropos de vaccin…ce Doamne iarta-ma de democratie e aia unde ministrii la sanatate sint economisti sau politicieni de cariera?La noi ati pus acum un medic,nu prea se descurca el, da’ e medic. la altii nu au decit politicieni cu fete de dobitoci care vor musai vaccinare obligatorie. Ce-i aia bai obligatoriu totul???S-a fisiit si covidu’ si necesitatea dozelor fara noima. Ati gasit o metoda de a face bani prin contracte cu guvernu’, din banii platitorului de taxe: contracte pt vaccinuri. Pina o sa vi le bage cineva pe git. Se minte de ingheata apele. Multi dintre batrinii vaccinati, se duc pe capete. Scuza e foarte simpla: sint batrini, cauze naturale. mai sa fie,mai sa fie…daca ia cineva la bani marunti nr de oameni curatati ca urmare a injectarii mizeriei asteia numta vaccin pt covid, cred ca toti presedintii de stat care au sustinut minciuna asta, ar sfirsi in fata plutonului de executie. Asta ar merita…Democratie!!!!!!!!……..Vai de capu’ lor de cretini care se cred zei…Citeam de Macrou al parazitilor alora de frantzuzi…zicea ca vrea sa enerveze „nevaccinatii”…mama lui de cretin indragostit de masa…incep sa cred ca-i invers. Nevaccinatii au reusit sa-l enerveze si braveaza. Se minte si referitor la nr de vaccinati, se minte ordinar. Marea majoritate a populatiei nu e vaccinata.Aia care se curata de la asa zisu’ covid sint foarte putini. Multi au cel putin o alta boala, altii au cite doua, trei alte boli. S-au trezit citiva medici care nu mai suporta minciuna asta si au inceput sa faca si altfel de statistici, din pacate li se astupa gura repede, li se sugereaza ca nu va mai fi nevoie de ei in sistem…daca si asta-i „democratie” la civilizati. Vreau sa-mi spuna Ministerul Sanatatii, citi din medicii care au murit cu adevarat din cauza stresului si a epuizarii fizice erau vaccinati. Ma refer la toti medicii care nu mai sint printre noi de la data cind s-a bagat porcaria asta de vaccin si pina azi. Iar stresul cine-l genereaza? Nu cumva shleahta de idioti care guverneaza aiurea? Culmea, cum de medicii din spitale cad retezati ep capete, da’ acolo in politica nimeni nu pare sa fie prea stresat cu munca, ei se streseaza sa gaseasca formule noi de maimutzareala ieftina. Daca ar crapa si-n politica, pe capete, direct proportional cu nr de medici dusi, as incepe sa ma gindesc la „recomandarile medicale” politicienilor, da’ cum politicienii sint bine merci, ii doare-n cur de oricine si orice, ba se mai si plimba de-ti vine sa-i scuipi in bot, nu pun vorba lor nici la WC pe post de stergator la cur, ca-s infecti de la atita „democratie”… in masa pe gheata cu toti…democratie????Vai de mama ei de viata.

    • @Dl. Cristoiu
      1. Am mai spus că sunt vaccinată, dar nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării. Să vă redau un dialog auzit de mine la un post TV între doi doctori: unul vaccinist (V), altul nevaccinist (N). ”N” îl întreabă pe ”V” de ce se continuă vaccinarea cu un vaccin care a fost creat pentru o tulpină a Coronavirusului, iar acum circulă o altă tulpină. ”V” îi răspunde: pentru că au rădăcina comună. Ăștia nu mai au nicio rușine și slobod orice pentru că nu le pasă de imaginea pe care și-o formează auditoriul despre ei. De aceea și confuzia e generală.
      2. Generația mea știa că dacă schimbi locul de muncă e interpretabil că ești neserios și nu dă bine la cartea de muncă. Acum, această paradigmă a căzut. Cu cât schimbi mai multe servicii, cu atât ești mai competitiv. Deci, altă lume, altă gândire.

      • 1.Sint pe aceeasi lungime de unda cu dvs. Asa e cum ati descris.Toata situatia e transformata in parodie groteasca. A obliga pe cineva sa faca lucruri pe care altul decide ca-s obligatorii, se numeste abuz. A injecta o substanta chimica intr-un om, obligatoriu cum zic ei, fara acordul omului se numeste viol chimic. Una e sa respecti regulile elementare,de bun simt, cum ar fi sa nu ucizi, sa nu furi,sa nu minti, sa nu faci rau altuia s.a.m.d., si alta e sa vina cite un cretinoi sa decida ca vaccinurile X sau Y sint obligatorii. Incercarea asta a autoritatilor sa convinga oamenii cu orice pretext posibil sa se lase injectati, inseamna ca vor sa-si”legalizeze” cumva acest viol chimic. M-am lamurit aici in partea asta de lume nebuna de legat, ca daca nu te documentezi temeinic, te fenteaza toti si doctori , si oricine altcineva, depinde de ce anume ai de rezolvat. Se minte prea mult.Credibilitatea tuturor politicienilor e zero absolut. Mai mult valoreaza un spirc inghetat de vrabie, decit o litera scoasa de vreun politician. Doctorii incep sa-si piarda aura aceea de superoameni din cauza citorva shmecherasi care si-au ales meseria asta nu pt ca ar avea vreo inclinatie, ci pt ca din meseria asta cistigi bine si ai respect neconditionat. Lucrurile se schimba acum cind vine vorba de „respect”. Sa stiti un mic amanunt: toti doctorii sint cautati de vinzatorii de la firmele farmaceutice, aia care fac vitamine, suplimente alimentare,vaccinuri si ce mai fac ei, si li se ofera fel si fel de avantaje.In functie de ce firma reprezinta vinzatorul acela, un doctor poate fi recompensat in bani in functie de cit de mult prescrie un anume medicament, vitamina,sau ii poate asigura alimentele lunare pe perioada indefinita. Astea sint doar citeva recompense care incep sa iasa la iveala, dar probabil sint incluse si vacante, sponsorizari pt diverse „cercetari”, lucrari stiintifice s.a.m.d. E o mafie ordinara, acolo s-a ajuns. Ca si afacerea cu donat de organe, iar acum s-a ajuns la eutanasiere la cerere. Afaceri unde nimeni nu mai are nicio limita.Traim timpuri nenorocite rau.
        2.De acord cu dvs. A schimba locul de munca frecvent, nu inseamna ca si capeti vreo experienta nemaipomenita. La noi in Romania asa era considerata schimbarea locului de munca de la Manda la Tanda. Daca plecai dintr-un oras in altul, era de inteles ca-ti schimbai si locul de munca, da’ altfel nu-si avea sensul. Aici in hamerica, multi schimba locul de munca doar ca sa capete salariu mai mare. Cine sta pe loc, nu capata mariri semnificative.Localnicii se plimba toata viata la nu stiu cite companii, si uneori pun labele pe posturi de conducere fara sa aiba vreo competenta aparte.Dar minte frumos pe CV si nu verifica nimeni daca ce-a scris acolo chiar stie sa faca. La noi nu te angaja fara sa-ti ceara diploma de bacalaureat, sau diploma de la facultate, sau profesionala, ce putea sa faca fiecare. Ati auzit vreodata de director in aviatie care n-are liceul terminat? Sau de CEO, echivalentul unui director de fabrica cum era la noi inainte de ’89 care de la atelier mecanic unde schimba cauciucurile la masini, a ajuns acum director la fabrica care face echipamente pt industria farmaceutica?Da’ asa e aici, ei, localnicii, le stiu pe toate, conform devizei lor aici poti sa fi ce vrei, poti sa faci ce vrei.Daca esti omu’ potrivit, la timpu’ potrivit, te-ai aranjat pe viata. De aia aduc prostalaii de imigranti, foarte multi educati serios, ca sa-i invete cum sa-si faca treaba. Ei sa pretinda ca dau ordine, tu, imigrantu’ prostanac sa le explici de ce una e intr-un fel sau altul. Prind ideea, fug cu ea sa arate ca desteptii in fata sefilor lor, apoi isi „renoveaza” CV-ul si se muta la alta companie pe post si mai si. Uitati-va pe linkedin, ( eu ii spun linchidinchi), la intimplare si sa vedeti pe zone in toata America de Nord citi specialisti in nimic sint. Uitati-va sa vedeti cite locuri de munca schimba unii si cum manipuleaza cuvintele si anii lucrati. Ba unii zici ca au sarit din burta mamii lor direct pe posturi de manager si experti in de toate. E o insulta la adresa celui mai elementar IQ posibil sa crezi ca toti sint experti asa cum pretind. Uitati-va mai ales la pupazoii care au fost doar manageri si CEO,nimic altceva, si la pupazoaiele alea care se dau HR-iste si experte in ce stiu ele sa faca. Cantitatea de nulitati e atit de mare ca a devenit ca o plaga cind vine vorba de forta de munca. Aici au noroc cu imigrantii. Majoritatea imigrantilor sint absolventi de facultati sau stiu meserie, Daca pleaca toti in aceeasi zi, ii lasa cu ochii in Soare pe bune. Au secatuit forta de munca educata in toate tarile est europene. Romania e una dintre cele mai afectate. Ei, aici in hamerica lor grozava, stiu exact ce au facut, au admis si-n emisiuni la TV ca au lucrat tarile astea in mod necinstit de frica ca vor avansa mai repede decit ei. Au fost politicieni care au participat la astfel de emisiuni si au spus cu mindrie ca atunci cind vine vorba de interesele lor nationale, nimic altceva nu conteaza, vor luat tot ce au mai de pret altii…creierele.
        Regret si voi regreta pina in ultima clipa a vietii mele ca am plecat de acasa. Am crezut ca muncesc, realizez ceva si vin inapoi acasa la mine. Am ajuns azi ca nu mai apartin nici locului unde m-am nascut, iar de aici nu voi fi niciodata. E un sentiment oribil sa stii ca nu mai esti de nicaieri.
        Va doresc o zi buna.

  • Avem acum un stat de elita, incarcat cu bugetari, administrat de un prim ministru care incaseaza de la Statul Roman pensie si salariu. Unii spun ca e legal, dar nu se stie daca este si moral. Tot se discuta de reforme, majoritate parlamentara, moral se poate initia de prim ministru un proiect de lege.

  • Vorbe, vorbe…Partidele, democratia etc fac parte din „regula jocului”. Depinde de cine si cum il face.
    Evolutia unei tari depinde de „capacitatea de creatie a oamenilor”. Daca sunt bani si prea multi prosti
    p’aci e pacat sa nu-i iei si sa te distrezi. Gaina trebuie jumulita fara sa cotcodaceasca ; este o arta..
    ………………………………………………………………………………………………………………
    Vreau sa amintesc aici de Cineva care a construit aceasta tara. In acei ani a fost umilit de aceasta natie
    fudula si proasta.
    Este vorba de Elie Radu, un roman al secolului, mort in 1931 plin de suparare.
    …………………………………………………………………………………………………………
    Se canta des imnul RO, dar nimeni nu stie ca A.Muresanu a murit in saracie si mizerie.
    Bravos Natiune! Halal sa-ti fie!

    • @Gh. Grosu Apropos de ”Gaina trebuie jumulita fara sa cotcodaceasca”. Și politicienilor noștri le place să jumulească ”găina” având ca fond muzical cotcodăceala! Dacă găina e moartă nu mai au nicio satisfacție s-o jumulească! O fac din inerție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *