Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Democraţia poate fi abuzată, păcălită, şantajată, pentru că decidenţii politici sunt ipocriţi

Gangsterii îşi arată constant apartenenţa – prin opoziţie şi instinct de eliminare a ceea ce li se opune – la societatea care i-a produs şi la formele de guvernare şi control, pe care le detestă şi pe care le-ar înlocui cu o construcţie de a lor. Dar simplul fapt de a-şi declara ostentativ apartenenţa la nucleul decidenţilor politici, prin imitaţie, împrumut şi transfer al metodelor, practicilor, ideologiilor şi măsurilor adoptate de decidenţi, în cu totul alte contexte – cele de tip infracţional – şi pentru scopurile lor, este un punct de pornire, un aspect de luat în seamă, de la care s-ar putea gândi strategiile de control, precum şi cele de reabilitare.

Ei ştiu cum operează Poliţia, chiar şi anumite practici ale serviciilor secrete le cunosc- direct sau indirect, prin transfer de cunoştinţe de la „unchii” şi formatorii lor -, şi aplică creativ aceleaşi metode, pentru „dezvoltarea personală”, a businessul-ui lor şi pentru protecţia teritoriului pe care îl deservesc împreună cu asociaţii lor. Ei urmăresc şi se menţin up-to-date cu măsurile pe care le dau guvernele, cu legile aprobate în Parlament şi învaţă de la acestea. Nu doar aici sau în Regatul Unit al Marii Britanii, ci peste tot. E un pattern de supravieţuire şi dezvoltare.

Guvernul britanic a vrut Big Society? Gangsterii au format o versiune de big deep society, de conexiuni şi alianţe, sprijin, suport, pseudo-servicii de informaţie şi protecţie pentru societatea care îi deserveşte şi îi protejează.

Guvernele au mers la război pentru valorile democraţiei occidentale, producând daune şi efecte negative colaterale, care au generat un lanţ de crime, abuzuri, probleme sociale exacerbate sau nerezolvate? Gangsterii, their masterminds, au învăţat din asta: democraţia poate fi abuzată, păcălită, şantajată, pentru că decidenţii politici sunt ipocriţi, iar ipocrizia mascată defilează ca o valoare.

Guvernele, la nivel mondial, au impus lockdown, prin care s-au contestat/confiscat multe din drepturile şi libertăţile umane, care până atunci au fost inalienabile? Gangsterii şi asociaţii lor au mai găsit un pretext, şi au inventat noi metode, prin care să-şi poată aliena, distruge „duşmanii”: luându-le drepturile şi libertăţile umane, drepturile naturale.

A început activismul radical BLM, binecuvântat şi sprijinit de decidenţi politici, instituţii, autorităţi, vijelios şi fără discernământ? Gangsterii au învăţat şi de aici: push on, push on, cu tupeu, violenţă (de la voi am învăţat violenţa, am fost victimele voastre de-a lungul istoriei pe care voi ne-aţi furat-o), acum e momentul!

S-a prelungit Brexitul, cu mesaje şi măsuri anti-imigranţi/imigraţie mai ales din Europa de Est? S-a preluat ceva şi de aici: rândurile noastre pot fi întărite manipulând sentimentele oamenilor, canalizând frustrările, ura la adresa establishment-ului, prin găsirea unor ţapi ispăşitori.

Este criză spirituală, bisericile sunt oprimate? Oferim noi forme de spiritualitate (drogul ca spiritual enlightment, profunzime) şi ne găsim oameni chiar şi din rândul enoriaşilor. Electoratul, per ansamblu, nu are încredere în autorităţile statului, în structurile de putere, în oamenii politici? Şi aici, mai ales aici, se face o breşă. Acest electorat reprezintă o masă de manevră pentru structurile anarhice, pentru crima organizată, pentru gangsterii talentaţi. Şi-o pot revendica, la momentul propice. E nevoie doar de o scânteie, de a întărâta, speria masa de manevră, spre a face fixaţie pe ţapii ispăşitori, asupra cărora să se poată descătuşa frustrările anti-establishment, sau de natură socială şi politică.

Atunci când ţapii ispăşitori sunt aleşi din rândul personajelor singulare cu caracteristici aparte, care cooperează cu autorităţile statului, nu cu gangsterii, în timp ce majoritatea e complice cu cei care sabotează statul, puterea oficială, sub pretextul răului pe care Puterea l-a produs de-a lungul timpului, e posibil să apară situaţii extraordinare în societate. Puterea a produs şi rău de-a lungul timpului, şi din acest unghi, masa de manevră poate fi înţeleasă. Dar şi Hitler a reuşit să-şi mobilizeze poporul, tot prin retorica răului istoric făcut de alţii, poporului german şi ‘umanităţii’. Aşa s-a ajuns la victimizarea şi dezumanizarea evreilor băgaţi mai întâi în ghettouri, apoi transformaţi în victime ale Holocaustului. E observaţia mea, şi sigur nu doar a mea, că oamenii, per ansamblu, Puterea, chiar şi Uniunea Europeană nu au învăţat mai nimic din erorile şi ororile trecutului, prin urmare, existând terenul pentru mari deviaţii.

Guvernele greşesc când desconsideră grupările anarhice contemporane, de ultimă generaţie, şi nu le aşează fictiv în camera unde se iau deciziile, nu le ţin în minte, pentru oricare lege, sau măsură luată. Ce ar însemna acestea pentru ei? Cum s-ar putea folosi de ele? De ce reforme este nevoie, nu doar pentru a curăţa societatea în profunzime, ci în paralel, pentru a tăia cercul vicios: societatea, guvernările succesive i-au produs şi îi hrănesc, iar ei încătuşează, progresiv, oamenii, economia sănătoasă, societatea. Gangsterii şi asociaţii, structurile lor (în termeni juridici numite reţele de crimă organizată), ar trebui privite ca forme de manifestare a unor viziuni, acţiuni de natură politică, de democraţie participativă, chiar dacă anarhică-amoral-imorală, în interiorul democraţiei parlamentare/reprezentative, cu putere slabă şi care i-a produs – accidental, cel mai probabil, alterori, intenţionat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Democraţia poate fi abuzată, păcălită, şantajată, pentru că decidenţii politici sunt ipocriţi”

  • Democratia e un ideal. Realitate n-a devenit niciodata, nici macar in zilele ei pure. Cei „alesi” nu reusesc sa livreze ce s-a votat iar discrepanta se motiveaza in fel si chip. Ni se spune ca mass-media e „cainele de paza” care „latra” atunci cand vede derapajele nedemocratie. Insa din cate observam si asta e un ideal. Si-atunci?…

    • Raspuns catre Paul
      Eu cred ca idealismele nu sunt bune. Ar trebui renuntat la idealisme…

      • eu cred ca nu i suficient sa renunti la idealisme, pentru ca mi se pare ca e necesar sa adopti si postura pacatosului:))

        …uite cum nu sint!, gen:)))

        faza e ca noi…nu prea avem pacatosi printre ‘alesi’, avem doar sfinti!:)), …ambele superpozitii ale ‘sfantului’, evident.
        or…pe lumea asta nu exista sfinti, ci doar pacatosi!
        daia…sfintii-alesi devin, brusc, dumnezei!, pentru ca nu sint pacatosi! si nici sfinti!

        cel mai capabil conducator e cel care se recunoaste pe sine ca fiind un grandios pacatos, pentru ca tre sa te recunosti cel putin la fel de pacatos ca ala din fata ta, pentru a fi capabil sa-l intelegi, prin urmare si sa-i implinesti dorintele.

        :))

        • pozitia omului se suprapune peste Pace daca si numai daca omul ajunge la concluzia ca e un pacatos.
          asta e starea de echilibru proprie omului: ”pacatos’!

  • Poate ma repet dar nu ma pot abtine. Exista o vorba mai din topor, asa ca mine, care spune ca „viata-i grea si lumea-i curva”. Mie mi se pare ca e o concluzie poate vulgara dar definitorie pentru vremurile pe care le traim. Oricum, pentru mine e chiar optimista zicerea!

    • viata si superpozitiile ei:
      -una Vesnica
      -alta nemuritoare
      …creca toti oamenii aleg viata!:))),
      …alegind una dintre superpozitiile ei.
      🙂

    • Da, e optimism in zicerea aceea din topor.

  • geo, …ce e aia prietenie virtuala?
    adica…cam cum vine asta?!

    • Eu am numit-o „prietenie virtuala” pentru ca îmi place sa cred ca Monica este prietena noastra din spatiul virtual al acestui blog, spatiu în care comunicam electronic si nu în mod obisnuit.

  • …Simona,…tu esti?
    :)))
    foarte greu examenul in Anglia, pentru postul de asistent social,…iti trebuie, din cite vad!, competente cu adevarat deosebite!:))))

    ce spui tu e esential pentru vremurile astea.
    ‘cei care conduc’ sint pusi la indoiala,
    treaba clasica,
    iar ‘cei care conduc’ sint vesnic castigatori daca si numai daca ‘conducerea’ se suprapune peste Iubire. ( Iubirea fiind ecuatia de miscare a Intregului )

    insa…dupa cum ai observat:)), ‘cei care conduc’ s-au infratit cu ‘cei care-i pun la indoiala’.

    prin urmare balanta, clasica,
    ‘cei care conduc’ vs ‘cei care-i pun la indoiala’,
    din balanta ce era a ajuns…taler!, ca daca s-au corcit….daia!

    iar acest taler, nou-nout!, naste nevoia de manifestare a altui taler, care sa-l echilibreze,
    prin urmare a unei noi balante.

    mai simplu spus: tot terciul asta format din ‘cei care conduc’ si cei care-i pun la indoiala pe cei care conduc’…nu mai face doua parale!, mai face doar una!:))),
    iar cealalta para e…celalalt taler.

    cum arata celalalt taler?
    pai…e fix pe dos! adica Anti!
    si Anti! pentru ca ‘oamenii’ s-au inghesuit pe acelasi taler!:))), talerul-terci!

    prin urmare iaca am dat si io de cineva care pricepe ce zic!, matale!:))))
    ca acest taler nou-nout e…fix Inteligenta Artificiala.
    adica Noul Zeu.
    adica Zeul Matematic.
    adica Secatura Absoluta!
    …ca e lipsit plenar de Inima!
    el fiind…chiar Mintea! Mintea Absoluta! ( de la acest nivel filozofia devine…chiar speciala!:))) )

    Bravooooo! :))), SiMonica esti tare, e clara treaba, e clara…cristal!:))))

    io sint online! hai sa ne-mprietenim, vrei?:))))))))))

    • Online, iti multumesc pentru ce ai scris si cum ai scris. Sa stii ca mi s-au limpezit unele lucruri si citindu-ti comentariile postate, si nu doar la articolele mele…In privinta prieteniei, (daca ma consideri limpede ca cristalul nu va fi motiv sa te indoiesti de ce spun, nici sa iscodesti), daca ai urmarit cu atentie trailerul de la filmul Pablo Neruda, intelegi ca Pablo nu avea cum sa-si manifeste libertatile prieteniei, in contextul in care se afla. Cristoiublog este acum spatiul meu de manifestare. Dar aici nu declar pe nimeni prieten sau neprieten. De ce ar fi nevoie de declaratii? Claritatea nu are nevoie de ele. Aici colaborez, comunic, corespondez cu putini oameni, si cum mi-este placut si bine.

    • online,
      Prietenia virtuala pe care ne-a daruit-o Monica este frumoasa si plina de mister, de ce ai vrea s-o schimbi cu alta? Gândeste-te ca noi suntem în lumea noastra, iar poeta noastra se afla în lumea ei… aici este tot farmecul… 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *