Nicolae Ciucă: Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier

Deputat USR: Nu este căderea instituțiilor militarizate să avizeze deciziile politice și administrative

➡️ Nu este căderea instituțiilor militarizate să avizeze deciziile politice și administrative și, cu atât mai puțin, să le impună. Transparența este regula, iar confidențialitatea unor date excepția. Aș vrea să fie clar asta pentru toate aceste instituții. Iar controlul civil asupra lor este un principiu care trebuie respectat 100%.

👏 Vlad Voiculescu a făcut ceea ce era firesc și a făcut disponibile datele cu privire la Covid19, pe județe. Bravo!

🟦🟧 Miniștrii USR PLUS pun în practică ceea ce nu doar este o promisiune făcută și o așteptare clară a oamenilor, dar și o practică de temelie a oricărui stat democratic: transparența!

🗣️ Voci din societatea civilă au indicat, pe bună dreptate, că de luni de zile semnalează lipsa informațiilor detaliate pe județe. Aceeași plângere întemeiată am auzit-o de la reprezentanții autorităților locale, cea mai puternică voce în acest sens fiind probabil primarul Timișoarei Dominic Fritz .

🛑 Faptul că STS sau ofițeri ai armatei se plâng de transparență, garantată de lege, și generează controale de intimidare e nu doar îngrijorător, ci și inacceptabil. Aviz, de altfel, și Jandarmeriei care se opune reformării Legii adunărilor publice.

➡️ Sigur că atunci unde este vorba de aspecte legitime ce țin de securitatea națională trebuie să ascultăm specialiștii, dar aici nu e vorba de așa ceva.

✅ Știu că Vlad Voiculescu nu se va lăsa intimidat și știu că nimeni nu poate nega dreptul legal și constituțional al românilor la transparență în actul guvernamental și administrativ.

#transparență #RevoluțiaBuneiGuvernări

(Text de Mihai Polițeanu)

Sursa foto: G4Media


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog