Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Deschide ușa pentru a-l elibera pe cel ce te-a nedreptățit și vei realiza că și tu ai fost prizonier

Nedreptățile oamenilor te fac să suferi? Iartă-i!
Dacă perfecțiunea umană ar exista, nu ar mai fi nevoie de iertare. Dar, cum oamenii greșesc, există această soluție salvatoare numită iertare.

Unii dintre noi iertăm mai repede, altora nu ne place conceptul și nu îl acceptăm, iar această stare implică un proces atât de profund al sentimentelor, al trăirilor, al emoțiilor. Ni se întâmplă să spunem des: iartă-mă! Și cât de ușor răspundem: Este în regulă. Asta denotă superficialitatea trăirilor și neimplicarea sufletească profundă.

Iertăm! Este în legea firii. Iertăm oameni care ne ridiculizează și ne umilesc, iertăm oameni care ne mint cu seninătate, iertăm trădări și dureri, iertăm toate nedreptățile la care suntem supuși, iertăm….chiar dacă în adâncul nostru se cuibărește tot mai adânc tristețea. În sufletul nostru rămânem cufundați în deznădejde, amărăciune, ne simțim căzând într-o neagră mocirlă unde găsim tristețea și neputința.

Unii dintre noi nu înțeleg că această iertare nu înseamnă a scuza comportamentul sau atitudinea celui ce ne-a mâhnit și că putem afișa un chip zâmbăreț ca și cum nimic nu ne-a afectat și noi ne păstrăm bunătatea sufletească cu care am fost înzestrați. Nu! Trăim furii, revolte, jigniri, răni care au nevoie să se vindece. Când toate acestea trec, găsim cu adevărat iertare.

Trăim nedreptăți zilnice. Suntem nedreptățiți de cunoștințe, de partenerii de viață sau de afaceri, de politicieni și de guvernanți, suntem nedreptățiți și dacă vrem să ne exprimăm gândurile și ne trezim cenzurați. Ne înfuriem, ne umplem creierul de idei și revolte, ne spunem ca nu vom ierta niciodată o anumită persoană, o anumită situație, după care conștientizăm că aceste sentimente negative trebuie cicatrizate, trebuie să vindecăm rana și să acceptăm că aceasta e parte a experienței noastre de viață.

Revolta pe care o trăim din tumultul nedreptăților pe care le facem sau ne sunt făcute, ne modifică și ne schimbă, ne sugrumă bucuriile, zâmbetele și emoțiile, ne creează temeri eterne și neîncrederi profunde, uneori ne dezarmează atât de mult încât devenim umbrele propriilor noastre conștiințe, însă, cu toate acestea, unii dintre noi iertăm.

Să ierți înseamnă să fii un om puternic și frumos structurat sufletește, să dai dovadă de înțelepciune și verticalitate, de blândețe și bunăvoință, de toleranță și noblețe.
Iertarea este asemeni unei uși, pe care avem puterea să o deschidem pentru a-l elibera pe cel ce ne-a nedreptățit și așa vom realiza că și noi eram prizonieri în spatele acelei uși.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Deschide ușa pentru a-l elibera pe cel ce te-a nedreptățit și vei realiza că și tu ai fost prizonier”

  • SUA de pilda uraste China,nu pentru ca ,de fapt,Coronavirusul ar fi venit din China,ci,pentru ca,de fapt China este o amenintare pentru leadershipul american asupra planetei.Le pasa americanilor ca au murit peste 300 000 de oameni de Covid? Nici pomeneala,in sinea lor americanii se bucura ca au scapat de peste 300 000 de saraci,ca la americani oricum saracii nu au dreptul la sanatate,saracii sunt buni sa munceasca si sa crape,sanatatea nu le e de nas.Cat despre iertare ,pe cati oameni a iertat Vladimir Putin? Raspuns pe nimeni.Cine este Putin? Probabil cel mai puternic lider al planetei la ora actuala(Presedintele SUA e doar o marioneta a grupurilor de interese financiar-bancare si ale celor din cadrul Complexului Militar Industrial din SUA,probabil cea mai mare Corporatie a lumii).De ce este Putin cel mai puternic lider? Raspuns: Pentru ca nu a iertat niciodata pe nimeni,si,si a rapus toti dusmanii, de aia(sau a incercat sa i rapuna pe toti).Pentru ca e nemilos.

    • De ce a devenit Iohannis presdintele cu cea mai mare putere de la Ceausescu incoace? Simplu,pentru ca a fost cel mai nemilos,neiertator lider pe care l a avut Romania din 1989 incoace(Ca si Vladimir Putin nu a iertat pe nimeni vreodata,singura diferenta intre cei doi este ca Putin calareste o Superputere,pe cand Iohannis este un Despot local peste o Colonie de doua Parale gaurite,in fine).De aia.Nici macar in dragoste nu exista iertare. Cum spuneau unii „Cine iubeste, nu iarta”.Credeti ma este cat se poate de adevarat.De fapt,adevarul este,la faza asta, ca”Cine iubeste chiar ca nu iarta vreodata” dar, in fine.Si cam atat despre „DRAGA si MULT IUBITA NOASTRA SPECIE UMANA”.

      • Cu adevarat iertam doar intr un singur moment pe dusmani,si anume la catafalc,iar cuvintele de iertare le rosteste preotul ,si nu noi.Sa nu mai fim IPOCRITI.Iar cat despre CRESTINISM ,ca si religie a IERTARII ,intrebati ISTORIA,pe cati a iertat CRESTINISMUL si CRESTINII cu adevarat.VA VOR RASPUNDE Papii,Inchizitorii ,Episcopii,Cruciatii,Conchistadorii,Rusii Ortodoxi,Fathers Pilgrims,si Colonistii Americani,care au creat SUA,negustorii de sclavi africani dusi din Africa pe plantatiile americane.EXACT.PE NIMENI.

  • Sa iertam! Cea mai mare idiotienie,in lumea asta in care doar puterea conteaza,sa fim seriosi de iertat iarta doar cel ce nu are puterea sa se razbune,sa si faca siesi dreptate,cel slab! In lumea asta a contat,conteaza,si va conta intotdeauna FORTA,nimic altceva,lumea te asculta,te urmeaza,te respecta doar daca ai FORTA! FORTA,PUTEREA este tot ce conteaza pe lumea asta,iar FORTA,PUTEREA o arati doar atunci cand iti surclasezi sau iti strivesti dusmanii.Punct.Despre asta este vorba in lumea asta despre FORTA si PUTERE,nimic altceva.Telul nostru este PUTEREA ,libertatea este vointa de PUTERE,nimic altceva,hai sa nu mai fim IPOCRITI.De asta ne place CAPITALISMUL si vrem BANI,ca sa obtinem PUTERE,PUTERE maxima,ca sa ne distrugem dusmanii,si sa ne proiectam EGOUL peste ceilalti.Despre asta este vorba,aste este de fapt THE REAL HUMAN NATURE.Omul vrea un singur lucru si are doar un singur scop ,sa fie APEX PREDATOR.Pandemia de Coronavirus a fost un soc pentru om nu pentru ca au murit oameni(nimanui nu i a pasat,sau nu o sa i pese de morti,decat doar familiilor acestora) sau ca a paralizat lumea,si ca nu mai putem trai normal,nu,pur si simplu pandemia a aratat omului ,cel putin pentru o vreme ca nu mai este the APEX PREDATOR.Sa lasam ipocrizia,OMUL este un MONSTRU,care in 2020 s a confruntat cu un monstru si mai puternic,desi minuscul,Coronavirusul SARS COV 2,care in 2020 a fost THE APEX PREDATOR pe planeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *