Printre știri și comentarii despre actualitatea internațională, vă propun un popas în lumea artelor.
Invitata de astăzi este Alexia Maria Mirițescu
Iată numai o parte din prezentarea sa.
Alexia este o adolescentă talentată în vârstă de 16 ani, pasionată de artele plastice, creație literară, muzică (chitară și pian), dans, skateboarding, modă, teatru și film.
Până în prezent, Alexia deține un impresionant palmares, cu peste 60 de premii la concursurile de desen și pictură, creație literară și pian. Creațiile artistice ale Alexiei le puteți admira pe pagina ei de Facebook: Alexia Miritescu Art.
A început să deseneze la vârsta de 3 ani și până în prezent a participat la peste 25 de expoziții de grup, peste 10 expoziții virtuale în 2020 și 2021, iar în anul 2019 a avut prima expoziție personală de grafică și pictură, „Universul Imaginației”, la Biblioteca „Ion Creangă” din București.
De asemenea, Alexia a expus la Muzeul Național Pelișor, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Academia Oamenilor de Știință, Palatul Copiilor, Muzeul Militar Național, Arcub, Unicredit Bank, Biblioteca Metropolitană București, Școala de Arte Plastice nr. 3, Kogaion Gifted Academy – Teatrul Elisabeta, Goethe-Institut și a participat la expoziții virtuale la Biblioteca Petre Ispirescu, Radio România Cultural, Muzeul Național al Bucovinei, Odiseea Tânărului Artist, Art In Conversation, Salonul de artă al copiilor, Lucia Bocchino Fund NY și Primăria Timișoara.
La vârsta de 13 ani, Alexia a publicat la Editura Ispirescu prima ei carte, „Grădinile Interzise”, pe care a lansat-o la Târgul de Carte Gaudeamus (2018).
Alexia este membră în colectivul de redacție al revistei „Tinere Elite”, designer grafic la Revista”Ça va” și pagina Interact Sf. Sava ale Colegiului Național Sfântul Sava și a publicat eseuri și proză scurtă în reviste de cultură Cervantes, Bogdania, Literarium – Biblioteca Metropolitană București, Radu Stanca -Sibiu și pe site-urile „Literatură copii”, „Valorile României” și Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș.
De asemenea, Alexia este membră în Asociația Talentelor și în Asociației artiștilor plastici „International Artist”, având lucrări în colecții particulare din România.
Alexia cântă la chitară clasică și electrică, iar la pian a obținut multe premii la concursurile naționale.
De când era mică i-a plăcut teatrul și filmul, jucând în mai multe piese de teatru și în două filme de scurt metraj. De asemenea, a apărut atât în reclame în România și S.U.A și în videoclipul „Creioane Colorate”, cât și în două emisiuni la Link Press TV și Arca TV Mentor.
Alexia a avut interviuri în mai multe reviste care promovează copiii talentați din România și nu numai: Tinere Elite, Elita României, Matricea Românească, Presscafe – Copii Super.
Alexia s-a implicat și în proiecte de voluntariat. Iată câteva:
Patrula de Reciclare – Proiect coordonat de Asociațiile Volens și RoRec „The „heART Couture” Proiect coordonat de Asociațiile ROXY & KIDS ART și „Down Pus”
Licitația caritabilă „Open Şah de Centenar”, organizat de către Organizația de Șah pentru copiii nevăzători de la Liceul Tehnologic-special.
După această introducere, iată și un scurt dialog:
– De când ai început să desenezi?
– Am început să desenez la vârsta de 3 ani și până în prezent am participat la peste 25 de expoziții colective, iar în 2019 am avut prima mea expoziție personală de grafică și pictură, Universul Imaginației.
– Ce vrei să faci în viață de fapt?
– Îmi doresc ca în fiecare zi să mă apropii din ce în ce mai mult de cea mai bună variantă a mea pe toate planurile (emoțional, spiritual, artistic, fizic).
Planul meu de viitor în momentul de față este să devin arhitectă, însă în paralel vreau să-mi păstrez și pasiunile actuale.
– Cum a fost la prima expoziție?
– În 2019 am avut prima mea expoziție personală de grafică și pictură, Universul Imaginației, la Biblioteca Ion Creangă din București.
Talentul poate că este un dar, sau un har, dar fără muncă, fără expunere și în lipsa interacțiunii cu oamenii, lucrările mele rămân niște poze într-un album sau pe un site. Bucuria cea mai mare este ca lucrările mele să împodobească pereții altor case, birouri sau să apară în cărți. Pe scurt… să aducă privitorilor bucurie, emoție, să le încânte ochii. Și sper că expoziția Universul Imaginației a reușit acest lucru.
– Cum a fost pentru tine anul 2021?
– În anul 2021 mi-am îmbunătățit tehnicile de pictură și mi-am schimbat puțin stilul estetic.
Am obținut multe premii atât la concursurile de artă plastică, cât și la cele literare și am participat la câteva expoziții colective, organizate cu prezență fizică, dar și online.
De asemenea, am obținut o bursă pentru organizarea unei expoziții personale de grafică și pictură, în cadrul Programului MOL de Promovare a Talentelor.
– Ce dorești, din punct de vedere artistic, în acest an ce va intra în istorie cu numărul 2022?
– Anul 2022 vine în primul rând cu expoziția personală care va avea loc în perioada 7-13 aprilie la Galeria de artă Elite Prof Art Gallery din București.
Din punct de vedere artistic, anul 2022 sper să vină cu premii la concursuri de artă plastică și literare.
– Îți dorim să realizezi tot ceea ce dorești tu.
Lasă un răspuns