Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Descoperitorul de talente/ Dana Vasile: ,,Arta dă aripi”

În calendarul meu scrie 13 mai 2022. Pentru numerologi nu e o cifră bună, dar pentru mine este, deoarece astăzi am privilegiul să vă prezint un artist special.
Este vorba despre Dana Vasile.

– Pentru început, vă rog să vă prezentați pentru cei care nu vă cunosc.
– Eu sunt Dana Vasile. Art Freelancer. Pictor.
Am lucrat ani buni (sa tot fie 15+ în multinaționale) în marketing și PR. În 2019, am reluat pasiunea pentru pictură, dorindu-mi să pun emoție pe pânză, pe hârtie, pe orice mediu îmi permite. Apoi… a venit pandemia. În plină pandemie am abandonat activitatea în marketing în favoarea artei, permițându-mi să mă concentrez pe pictură și să îmi las imaginația să galopeze liberă.

Am realizat devreme că trebuie mai mult, am studiat ore și ore, lecții cu profesori în arte, prin atelierele lor; am petrecut nopți întregi în fața șevaletului, încercând să transmit ce simțeam pe interior: că arta eliberează, că arta dă aripi, că arta este cea care îmi dă mie libertate și că pot să transmit asta și celorlalți.

Picturile mele au o varietate de influențe și tematicile variază în funcție de ce simt în ziua respectivă. Lucrez în ulei și acrilice, adeseori în tehnica “impasto” și cu cuțit de paletă, care creează un efect tridimensional. Subiectele pot fi scene obișnuite, natura statică, dar și peisaje urbane, elemente de fantezie în culori vibrante.

– Cum a fost anul 2021 în ceea ce privește pasiunea dumneavoastră?
– 2021 a fost un an de învățare, de exercițiu și de eliberarea imaginației. Am abandonat marketingul și am început să învăț mai mult despre artă, despre cum vibrezi în linie cu ceea ce pui în culoare pe pânză.

– Ce visați pentru anul 2022, dar și pentru următorii ani?
– În 2022 sunt pe un drum de autocunoaștere, care implică explorarea eului artistic, dar și participarea în diverse concursuri și expoziții. De fapt, scopul principal este să împărtășesc periplul meu prin arta într-un mod care să îi facă pe ceilalți să se simtă conectați cu lucrările mele.

Participarea mea în câteva expoziții deja, de la începutul acestui an (București, Sibiu și în curând Cluj), mi-a dat curajul necesar să explorez și alte metode de expunere în galerii de artă naționale și internaționale.

– Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei, lumea în general?
– Arta e meditație în cea mai pură formă. Unește, leagă suflete și conectează oamenii la un nivel dincolo de consumerismul de zi cu zi. Cred cu tărie că aceasta e misiunea ei și planific să fac parte din aceasta mișcare de uniune, de legătură mai profundă cu sinele și cu ceilalți.

– Mulțumim frumos și vă dorim să vă atingeți toate obiectivele. La final, să admirăm câteva tablouri de valoare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *