Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Descoperitorul de talente: Daniela Roman transmite arta sa generațiilor următoare

Scriu aceste rânduri când fila de calendar arată 4 mai 2022, adică Ziua Mondială a Inimii. Deci trec la un subiect de …inimă. Cu alte cuvinte, la un artist la care țin mult. Argumentele mele pentru această decizie sunt numeroase.

În primul rând, face tablouri care au valoare certă. Asta se vede cu ochiul liber, încă de la mare distanță. Când ne apropiem, vedem forța, vedem puterea ce ajunge până la noi și ne revigorează.
În al doilea rând, este mama unei creatoare aparte. Asta înseamnă că în acest arbore genealogic circulă un curent artistic autentic ce se transmite, benefic pentru noi, din generație în generație.

Acum trecem la subiectul acestor rânduri:

– Vă rugăm să vă prezentați
– Eu sunt Daniela Roman, absolventă a Facultății de Arhitectura, Urbanistică și Design, secția restaurare – conservare. Am lucrat mulți ani în branșa restaurării de obiecte textile și am impulsionat activitatea de conservare a obiectelor de patrimoniu din cadrul Muzeului de Istorie București.

Am descoperit în facultate că în cadrul orelor de pictură, reușeam să mă descurc coloristic, cu multa pricepere și aplicam cu iscusință o îmbinare de culori calde cu tonuri aprinse, îndrăznețe, echilibrând lumina și umbrele ca într-o mângâiere de catifea cu irizații vibrante de alb-negru.

Profesorul meu de pictură, pictor consacrat, m-a lăudat în sensul acesta, lucru care m-a bucurat și m-a făcut să sper că voi picta în viitorul apropiat mai cu sârg. Dar, cum se întâmplă în viață, planurile s-au oprit și cu mult mai târziu, devenind mamă, am redescoperit cu drag pictura privind cu drag la copilul meu înzestrat cu un mare talent și care mi-a stimulat dorința și dragul de a picta și eu mai departe.

De atunci, am făcut multe lucrări cu teme diverse ca peisaje, flori, portrete, marine..am lucrat în tehnici diferite ulei, acryl, acuarele. Chiar dacă nu stăpâneam perfect portretistica, în felul meu am simțit nevoia să merg în stilul meu pe aceasta categorie de pictură. Chiar mă bucură cum simt misterios unde si cum să încadrez înfățișarea ochilor, tușele de culoare pentru redarea volumelor, contopirea sprâncenelor cu ochii plini de spirit adumbriți de gene…

– Superb spus. Cum a fost anul 2021 pentru dumneavoastră ?
– Anul 2021, când m-a afectat această maladie covidiană și m-a făcut s-ă privesc cu nerăbdare și pasional ideea de reîntoarcere la șevalet. Mă urmăream cu ce pasiune mă manifestam pictând. O frenezie și o aplecare spre această pasiune mă încântă și mă făcea să mă bucur de propria-mi creativitate și dezvoltarea-mi personală. Am făcut picturi numeroase și frumos întocmite cu tematică cu care am participat la expoziții organizate de Arhiva de Artă pentru Crucea Roșie.

– Cum a început și cum doriți să fie 2022 ?
– Anul 2022 va fi ca o simțire și o presiune artistică extraordinară datorate războiului pe care sper să-l vedem încheiat..și sper ca minunata emulație plină de iubire pentru culoare, să o descarc în arta picturii cu pricepere și inimă. Pentru că un artist se pliază pe trăirile care apar și datorită evenimentelor care înconjoară mapamondul. Poate să cuprindă în suflet și tristețea și bucuria și serpentinele vieții mai bune sau mai apăsătoare.

– Cum vreți să fie lumea în viitor?
– Vreau să întâlnesc doar oamenii buni din Univers cu care să interacționez la diferitele expoziții la care mă vad participantă.
Aș dori o artă a picturii care să atingă corzile sufletului. Să atragă emoția vizitatorilor în matca bună a creativității de calitate.
Lumea să dăruiască aprecieri fără să fie rușinată și să fie încurajatoare. Să existe o solidaritate și o înțelegere a inimii sensibile a creatorului în artă. Nu oricine este dăruit cu talent.
– Evident. Vă mulțumesc frumos.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *