Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Descoperitorul de talente: Delia Vicaș ne invită la sărbătoarea culorilor

16 noiembrie 2012. Înainte de debutul sezonului care marchează fiecare final de an, eu anticipez puțin. Astfel, vă invit încă de pe acum la o sărbătoare a culorilor.
Prin intermediul doamnei Delia Vicaș.

– Vă rugăm să vă prezentați pentru început.
– Sunt un pictor amator…din 2008 de când am terminat Școala populară de Arta secția Pictură, Zalău județul Sălaj…amator deoarece cred că mai am de învățat..de lucrat..de pictat..de desenat..încă nu îndrăznesc să spun că am trecut de amator deși sunt Membru al Asociației Artiștilor plastici din Mureș din 2020, unde am avut expoziții colective….deși în 2021 am participat la Cluj –Napoca la expoziția națională „Primăvara cu parfum de femeie” -martie 2021, la expoziția națională „Summer Vibes ” din iunie 2021 tot la Cluj și în aceeași perioadă la o expoziție în Vidin, Bulgaria, cu ajutorul și prin selecția ClujArt, Am mai participat la mai multe expoziții colective cu Centrul Noro și Plai Transilvan, asociații din care fac parte ca voluntar de câțiva ani.

– Pentru ce pictura și nu muzica?
– Nu am voce…e un dar minunat muzica. Cu un singur vers sau acord poți schimba starea de spirit într-o secundă…..recunosc, am fler la hituri, le simt, intuiesc o melodie bună …dar nu am voce.

– Care sunt temele preferate?
– Am început cu pictura decorativă …seria mandale pe hârtie.
Apoi, pictura cu acrilice pe pânză , apoi am pictat multe clădiri, sate, aceasta e tema mea preferată, satul românesc în care pot integra motive populare românești prelucrate.
Am și o serie de portrete grafică colorată tehnică mixtă.
Am perioade de serii cu mandale, flori, sate, clădiri, portrete, desen forme geometrice,…înainte de a picta o serie fac mai multe studii grafică colorată tehnică mixtă pe hârtie si apoi mă hotărăsc cum va fi tabloul…

– Preferați lucrările de dimensiuni mai mari, mai mici?
– Îmi place formatul canvas 50/40 cm…deoarece deși e mic…pictez cam o săptămână pe un tablou…la cele care sunt în tehnica pointlism, dar orice lucrare, pictura de – a mea are multe detalii și motive decorative
Dar acum mai nou îmi place formatul canvas 40/60 cm

– Unde vă vedeți peste 10 ani?
– Nu mă gândesc la perioade așa mari..nu prevedeam nici așa o catastrofă de pandemie, nici interviul cu dvs…Le iau toate pe rând…cel mult țintesc obiective pe o lună, ….cel mult anual…..dar ceea ce urmăresc este să nu treacă o zi fără să fac ceva important pentru mine…un desen…o pictură…ceva.

– La final, vă rugăm să transmiteți câteva cuvinte oamenilor care vă urmăresc în spațiul virtual și au remarcat picturile semnate de dvs.
– Acești oameni sunt foarte importanți pentru un artist ….un like sau o inimă te face să continui să pictezi…ai un dar…ai de spus ceva, de arătat ceva. Există frumusețe în lume ….dar și cei critici sunt necesari „îți taie din nas” și te fac să gândești dacă ești sau nu ești bun în ceea ce faci….dar like-urile și inimioarele îți dau aripi pentru viitor.
– Mulțumim frumos. Drum bun în acest zbor!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *