Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Descoperitorul de talente: Doina Toader pictează pentru fata ei, moartă la Colectiv

Durerea te îngenunchează, încearcă să te pună la pământ, dar dacă găsești o fărâmă de putere te poți ridica. Chiar dacă sufletul îți va fi mereu îndoliat, vei găsi un motiv să mergi mai departe: amintirea. Protagonista noastră de astăzi este un astfel de om, un om puternic.

— Vă rugăm să vă prezentați.
— Sunt Doina Toader din Bacău, pictor independent. Am început să pictez în urmă cu patru ani de zile, iar cel mai bine mă reprezintă peisajele. În februarie, acest an, s-au împlinit 4 ani de când pictez. Trebuie să știți că impulsul pentru pictură l-am primit din partea fetei mele – Elena Andra Toader – care a murit la Colectiv.

Am făcut o depresie severă. Pentru a depăși această stare am început să lucrez cu culorile, nu am avut profesor. Încă din timpul școlii, îmi plăcea să fac desene în cărbune, dar apoi au venit căsătoria, cei 4 copii, serviciul, toate valurile vieții și am părăsit această lume. Acum sunt pensionară și am timp. Am început să pictez direct în ulei, fac și pictură abstractă, lucrez și cu cuțitul. L-am cunoscut pe domnul Popa Laurențiu pe Facebook și m-a invitat la un seminar la Drăgășani, în județul Vâlcea. Acolo am învățat să fac portret. Am făcut direct un portret după Rembrandt. Acolo, la Drăgășani, au venit mai mulți pictori din țară.

— Cum a fost pentru dumneavoastră anul 2021?

— A fost un an plin deoarece am avut satisfacții. Am avut prima expoziție cu George Tănase din Moinești. El m-a invitat pe Facebook, făcea niște cursuri. Apoi, am propus o expoziție la noi la Bacău. Am mers la Primărie, la domnul primar. El l-a chemat pe consilierul cu arta . Așa am ajuns să primim un spațiu la Cafe Du Theâtre Bacău, chiar lângă Teatrul Bacovia. Au fost invitați aici mai mulți pictori, eu m-am ocupat de obținerea semnăturilor. Apoi, am fost propusă în Grupul pentru cultură și artă din cadrul Primăriei Bacău. Vreau să îi mulțumesc pe această cale consilierului Alexandru Ciobanu. El m-a ajutat, el consilier și eu pensionară.
A urmat apoi o expoziție personală în memoria fetei mele, apoi alte trei expoziții cu mai mulți invitați din Bacău și din alte orașe ale României.

— Foarte frumos, felicitări. Ce vă doriți acum pentru anul 2022?
— Vreau să mergem mai departe. În primul rând, vreau să facem o expoziție cu icoane și flori, apoi o expoziție generală cu toate temele, unde să avem inclusiv lucrări de sculptură. Pe 15 mai avem o expoziție, la Sibiu, organizată cu doamna Mariana Frum.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *