Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Descoperitorul de talente: Gabriela Jundi trăiește frumos în lumea picturilor sale

Am terminat cu prima lună a anului 2022. Suntem în februarie, făurar cum se spune în limbaj popular. După ce a trecut vremea bilanțurilor pentru anul trecut, eu am deja gata lista celor mai mari descoperiri din prima lună din 2022.
Pe primul loc în materie de pictori, la mare distanță de poziția cu numărul 2 se află distinsa doamnă Gabriela Jundi.

– Vă rugăm mai întâi să vă prezentați singură…
– Sunt onorată pentru atenția oferită, atât mie cât și lucrărilor mele. Mă numesc Gabriela Jundi. Despre vârsta mea vă pot spune că diferă de la o zi la alta: astăzi pot fi copil, mâine adolescentă, dar întotdeauna maturitatea coexistă.
Despre sine putem vorbi cu toții și sunt sigură că viața fiecăruia dintre noi ar face subiectul unui roman, chiar al unui ,,bestseller’’.

– Cum a fost anul 2021, legat de arta dumneavoastră ?
– Dacă anul 2020 a fost plin de cărți și filme, ca pentru majoritatea dintre noi, din cauza pandemiei care ne-a ținut mai mult în casă, anul 2021 a fost anul artei. După o pauză destul de lungă, m-am reapucat de pictat. A fost anul în care imaginația, simțul artistic, au renăscut și am profitat din plin.

Am pictat și pictez întotdeauna pentru mine. Niciodată nu am făcut un tablou cu gândul de a-l vinde, de a câștiga bani de pe urma lui. Pentru asta, de câte ori primesc o comandă sau cineva achiziționează ceva deja făcut, îi ofer cadou încă o mică lucrare, ca recunoștință, pentru aprecierea față de munca depusă de mine.
Pictez, pentru că îmi place, pictez pentru că îmi umple sufletul de culoare și asta înseamnă fericire pentru mine.

Am început să pictez de la 13 ani, când tatăl meu, văzând schițele și reproducerile realizate de mine, în joacă, mi-a cumpărat culori în ulei, pensule, și mi-a zis: „Încearcă uleiul, joacă-te în culori”
Tata și amicul lui, pictorul Dan Hatmanu, au fost cei care m-au încurajat să pictez și pentru asta le mulțumesc. Sper, ca de acolo , de sus, unde se afla amândoi acum, să vadă ceea ce fac și poate am să simt, am să le aud…cumva, criticele, laudele, încurajările. Din partea lor, critica a fost una constructivă, dar în zilele noastre, ceea ce vad, câteodată, pe unele grupuri, critica este una distructivă. Nu-mi place când văd comentarii răutăcioase la adresa lucrărilor expuse. Fiecare om este un artist în felul lui. Oricine poate picta. E diferit doar felul în care simțim culoarea, este diferită doar viziunea și pentru asta nu ar trebui să ne judecăm, să ne criticăm. Ar trebui să ne încurajăm copiii să lectureze cărți în format fizic, să scrie, ar trebui să ne încurajăm copiii să deseneze, să picteze, ar trebui să ne încurajăm copiii să cânte, să danseze, să dea drumul imaginației, pentru că altfel ne vom anihila toate simțurile, pe care Dumnezeu ni le-a dat, simțuri care ne diferențiază de celelalte specii.

– Ce visați pentru anul 2022, dar și pentru următorii ani?
– Pentru anul 2022 nu am visuri…am planuri, am dorințe. Îmi doresc să-mi bucur cât mai mult sufletul și să fac cât mai mulți oameni fericiți, atunci când îmi vor privi creațiile.

Acum, copiii mei sunt criticii lucrărilor mele și, de cele mai multe ori, ochii lor, inocența lor, mă ajută, iar soțul meu este cel care mă susține din toate punctele de vedere și asta mă face să mă simt apreciată și iubită.

La fel ca și în anii trecuți, în anul 2022 nu am să mă opresc doar la pictură. Am să fac și grafică și am să scriu poezii. Legat de anii viitori aș spune… ce nu mi-aș dori, reinterpretând câteva versuri scrise de mine: nu îmi doresc ca lăutarii să nu mai cânte, poeții să nu mai aibă cuvinte, iar pictorii să picteze ceva ce nu-i din lumea mea.

– Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei, lumea în general ?
– Această întrebare mă duce cu gândul la o compunere orală, pe care fiul meu a trebuit să o facă în clasă, la ora de engleză, subiectul fiind: ,,Cum te vezi în viitor, ce ai dori să faci ?’’, la care, el, a răspuns: ,,Aș dori să fiu mai bun, să fac lucruri și fapte bune…’’și nu a mai apucat să continue deoarece, au urmat râsetele zgomotoase ale colegilor și… gândurile, dorințele lui au fost rupte în bucăți. Eu nu am să permit nimănui să-mi frângă dorințele, sau visurile.

Lumea mea va fi una plină de culoare, pentru că așa vreau eu să fie, arta mea va cuprinde sufletul meu, pentru că altfel nu-i văd rostul, iar lumea, oamenii, sper să găsească frumusețea vieții în lucrurile mărunte: în parfumul unei flori, în delicatețea unui fluture, în zâmbetul unui copil sau în mâinile împreunate, cu dragoste, acelor care au trecut de prima tinerețe… așa mi-aș dori să arate și lumea artei din viitor.

– Vă mulțumesc!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *