Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Descoperitorul de talente: Ionuț Bucur, creatorul de imagini

Multe din textele mele sunt ilustrate de fotoreporteri din întreaga lume. Uneori, cuvintele doar explică niște imagini surprinzătoare de pe diferite meridiane ale planetei. M-am întrebat adesea cine sunt oare creatorii lor? De multe ori, rodul muncii lor zboară în spațiul virtual, fără a mai fi însoțite de nume și prenume.

Astăzi avem bucuria reală să va aducem în centul atenției profilul unui adevărat artist, în mânuitor abil al aparatului de imortalizat secvențe ale planetei. În diferite anotimpuri, la ore diferite, din cele mai neașteptate unghiuri. Subiectele sunt mereu memorabile. Intră în minte și rămân acolo datorită calităților lor indiscutabile.

Înainte de a vedea ce face, să îl cunoaștem pe artist.
– Numele meu este Bucur Ionuț. Sunt din Curtea de Argeș, am 27 ani, iar la bază sunt inginer în domeniul Energeticii. Pe lângă fotografiatul, pasiune pe care am început să o perfecționez, îmi plac ieșirile cu bicicleta, să ascult muzica preferată și să ies la o cafea cu cei dragi.

– De când datează această pasiune ?
– Pasiunea pentru fotografie este de mult timp. De când mă știu, mi-a făcut plăcere să surprind diferite cadre de prin călătoriile mele. Numai că, odată cu stabilitatea financiară, am început să investesc în aparatură și accesorii: am început cu un Fujifilm Finepix F1000, iar acum folosesc un Nikon D3100. Cu ajutorul unor tutoriale de pe YouTube, am început să învăț de unul singur mici trucuri pentru a scoate poze cât mai pline de culoare.

– Mai departe ?
– Având în vedere că am doar un an de când am început să îmi public pozele, nu am avut nici ocazia și nici posibilitatea să îmi valorific munca. Am doua pagini, una pe Facebook și cealaltă pe Instagram, ambele cu același nume, unde îmi postez pozele. O singură dată mi s-a oferit ocazia să îmi arăt adevăratul potențial, ca fotograf, la o nuntă, numai că pandemia mi-a furat această șansă.

– Care este fotografia preferată ?
– Nu am o imagine preferată. În fiecare poză pe care am publicat-o am investit timp și pasiune, și de fiecare dată am fost încântat de rezultatul obținut.

– Ce fotograf român vă place?
– Nu am un fotograf român preferat. În schimb, urmăresc foarte multe pagini de Instagram, unde sunt postate zilnic poze din România, dar și din afara ei, poze în spatele căror se află oameni mult mai talentați. Și, la fel ca și ei, și eu încerc să fac cunoscute locurile superbe ale României.

– Cum a fost 2021?
– Anul 2021 a fost anul în care mi-am descoperit adevărata pasiune. A fost anul în care mi-am dat seama că trebuie să investesc multe în această pasiune: aparatură, accesorii, dar și timp și pasiune. Chiar dacă pandemia ne-a pus piedici și ne-a limitat plăcerile, tot am reușit, atât eu, cât și ceilalți, să arătam lumii ce locuri minunate avem.

– Ce vă doriți pentru acest an?
– Pentru 2022 îmi doresc sănătate în primul. Sper ca 2022 să fie anul sfârșitului pandemiei. Și tot în 2022 îmi doresc să încep să călătoresc mai mult, pentru că sunt locuri din România în care încă nu am ajuns, dar și pentru faptul că îmi doresc să îmi completez catalogul personal cu fotografii de prin România.
– Felicitări, superbe imagini.

Dar, să trecem la imagini. Să vadă și lumea ceva frumos.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *