România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Descoperitorul de talente: Katy Iane are un mare viitor în artă

Când onorabilii cititori vor vedea aceste rânduri, fila de calendar va arăta 18 mai 2022. Asta este Ziua Internațională a Muzeelor.
Până o să ajungeți dumneavoastră să treceți pragul unui muzeu, am o bucurie chiar acum. Vă aduc eu la domiciliu câteva piese demne să fie, în viitor, în colecția unui muzeu.

Mă refer la o debutantă în pictură, doamna Katy Iane, din Sibiu. Experiența sa de viață are episoade interesante în mai multe state. De acolo a cules ce e mai frumos, dar și din România și a avut inspirația se pună tot între ramele tablourilor.
Așa au apărut niște lucrări interesante, pe care le veți vedea după un dialog introductiv.

– Ce ne puteți spune despre dumneavoastră?
– Apele vieții mele m-au condus pe multe țărmuri și în multe țări. Am cunoscut oameni interesanți. Eu am cules de peste tot ce era mai frumos și am luat cu mine, acasă în România.

Îmi aduc aminte, cu mare plăcere, spre exemplu de distinsa doamnă Ros, din Milton Keynes, Marea Britanie. Ea m-a remarcat rapid la un cerc de lucru manual din cadrul unei biserici anglicane. Făceam acolo felicitări, alte lucruri de mână care solicitau, în afară de îndemânare, și o anumită înclinare spre artă. După ce a văzut ce și cum lucrez, s-a luminat la față și a exclamat: ,,Foarte frumos, dar tu cu mâinile tale poți face mult mai mult”. Cu ajutorul ei, am ajuns la o Școală de pictură. La final, am primit o Diplomă din partea The Manchester College.
Așa a început drumul meu în minunata lume a picturilor. Apoi am început să lucrez mai mult, aici în România, luând contact, pe internet, cu grupurile dedicate picturii.

– Felicitări! Cum a fost anul 2021 în privința artei dumneavoastră?
– Pot să spun că a fost un an bun. Mai ales în perioada rece am realizat și câte o lucrare pe săptămână. Din punct de vedere al tehnicii folosite, 80 la sută din tablourile mele sunt lucrări în ulei pe pânză. Am început și în acrilic. Dacă ne referim la teme, în majoritatea lucrărilor găsim peisaje, apoi flori.

– Cum a început 2022 ?
– Am lucrat mult în sezonul rece. Acum aștept cu emoție prima confruntare cu publicul. Este vorba despre prima expoziție la care particip. Este un eveniment organizat la Sibiu de doamna Mariana Frum.
În continuare, vreau să studiez cât mai mult, vreau să cunosc mai bine marile curente care au dominat istoria picturii. Evident, aștept să particip și la alte expoziții care vor avea loc în viitor.
– Vă dorim mult succes! Să vedem acum câteva din minunatele dumneavoastră tablouri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *