Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Descoperitorul de talente: Liliana Răcătău oscilează, cu mare talent, între pictură și poezie

A început frumoasa lună mai. La radio se anunță că 30.000 de oameni se bucură de inaugurarea sezonului la mare participând la festivaluri muzicale. Eu am alt motiv de bucurie reală. Este vorba despre descoperirea unui talent autentic nu numai în pictură, dar și în poezie. Un om special dedicat nu doar artelor, dar și diminuării și eliminării suferințelor medicale, prin profesia sa nobilă.

-Vă rugăm să vă prezentați.
-Mă numesc Liliana Răcătău, fiica unor oameni simpli și demni, născută pe valea Tazlăului, în comuna Pârjol, județul Bacău, la 20 martie 1967.
Am îndrăgit pictura încă din copilărie și, la un moment dat, chiar am visat să studiez la un liceu de artă, însă viața m-a purtat pe un drum diferit. În momentul de față sunt asistent medical într-un spital de urgență și îmi împart timpul între îngrijirea oamenilor aflați în suferință și pasiunea pentru pictură și poezie.
Aceste două pasiuni mă revitalizează și-mi dau energia să pot face față unei profesii care uzează în timp.

-Cum a fost anul 2021 pentru dumneavoastră ?
-Anul 2021 a fost greu pentru toată lumea, la fel și pentru mine, fiind direct implicată în actul medical. În acest caz, pictura a fost barca mea de salvare, care m-a adus mereu la mal. În tot acest timp am continuat să pictez, participând cu lucrările mele la mai multe expoziții organizate de doamna Adina Moldova Titrea. Le enumăr:

  • Magic Balchik, septembrie 2021
  • Portretul florilor, Paque Bistro&More, septembrie 2021
  • My Way, Gala artiștilor, septembrie 2021
  • Este toamnă în artă, Teatrul Bacovia, Bacău, noiembrie 2021,
  • Expoziția Universală a artiștilor independenți, Bacău, septembrie 2021.

În martie 2022, am avut marea bucurie să mă aflu pe simezele Complexului Muzeal Iulian Antonescu, în cadrul evenimentului „Simfonia Artelor”.
Dacă ar fi să vă descriu ce beneficii îmi aduce arta, cred că o pot face mai bine în versuri, pentru că pentru mine poezia și pictura se află într-o simbioză perfectă. Sunt autoarea a două volume de versuri: Un an de poezie, Editura PIM, 2020 și Lada de zestre, Editura Egal, 2022.
Mulțumindu-vă încă o dată pentru acest interviu, las urma pensulei să întregească povestea!

Aritmetica pensulei

Se unduiește cald pe pânza maternă,
Ce urmează e doar culoarea supremă.
O picură lent cu sudoare și fală,
Atinge atent orice petală.

Absoarbe din vârf culoarea intensă,
Dezvăluie vag un dans de metresă,
Se desfășoară profund și sublim,
Culoarea se zbate în stratul intim.

Străină de timp, în ulei se îmbată,
Mai trece o dată înverșunată,
Atingerea pânzei o copleșește,
Culoarea iubește, trăirea sfințește.

-Vă mulțumesc. Sperăm să putem continua dialogul despre poezie într-o altă discuție. Până atunci, să vedem câteva tablouri bine făcute.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *